начало

Бивш прокурор осъди прокуратурата да му плати още 20 000 лева Бивш прокурор осъди прокуратурата да му плати още 20 000 лева

Пълномощно

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пълномощно

Мнениеот menta » 25 Май 2008, 11:42

Здравейте, моля да ми отговорите на следният въпрос. Аз съм счетоводител, не юрист и имам клиент от Италия, който поради заетостта си не може да дойде до България, за да ми направи пълномощно с което да го представлявам пред данъчните служби. Ако ми издадат пълномощно от българското консулство в Милано и после ми изпратят пълномощното какво следва-трябва ли да го заверявам в посолството на Италия отново или...
Имам и друг въпрос-същият този клиент е регистрирал фирма през 2003 г. на адрес на свой приятел в България, купил е имоти и всички фирмени документи пристигат на този адрес. Обаче се скарва с този свой приятел и сега онзи не иска да му върне нито един документ-нотариални актове, фактури за имоти и други. Как и откъде мога да изискам копие от нотариалните актове? Как мога да проверя състоянието на имотите на господина-чрез Имотният регистър ли, защото се съмнявам, че въпросният негов приятел може да е манипулирал с документите по някакъв начин? И ако променя адресната регистрация на фирмата на италианеца с моят домашен адрес, за да може да си получава ф-ри за ток и вода от имотите в България, мога ли да го накарам да ми подпише декларация, че не използва имотите за извършването на незаконни дела на територията на България?
menta
Младши потребител

Мнениеот menta » 25 Май 2008, 12:37

Въобще се чудя дали да приемам да пререгистрирам фирмата на италианците на домашният си адрес, защото въпросният приятел на италианският ми клиент е притежател на българска хотелска верига с хотели в големите градове на България и Черноморието. И не съм много наясно как така са им са се развалили взаимоотношенията и коя от двете страни не е била коректна в случая. Току виж после имам посещение на добра воля от някоя следствена служба и ще получа инфаркт. Моля ви дайте ми съвет какво да правя.
menta
Младши потребител

по въпроса

Мнениеот kap_ka » 25 Май 2008, 12:37

Няма пречка пълномощното да бъде заверено от българското консулство, не е необходима заверка от италиянско представителство. Упълномощава ви като представляващ фирмата, а тя е бългаско юридическо лице. Адресът на фирмата може да бъде променен чрез вписване на промяна в Търговския регистър, ако фирмата е пререгистрирана, ако не е със заявлението на пререгистрация искате и промяна в адреса й на управление.
За да се снабдите с удостоверени преписи от нот.актове за собственост трябва да бъде упълномощена да го представлявате пред Агенцията по вписване и да искате и получавате тези преписи.
Гаранцията която искате, няма как да я получите.
kap_ka
Нов потребител

Спестете си бъдещи притеснения

Мнениеот kap_ka » 25 Май 2008, 12:49

Търговецът да си намери и посочи адрес на управление, не е ваша работа.
kap_ka
Нов потребител

Мнениеот menta » 25 Май 2008, 12:51

Значи най-добре ще бъде да питам клиента си кратко и ясно какви са му взаимоотношенията с българина и да не променям седалището на фирмата на мое адрес, а на името на някой от имотите му в България и като адрес за кореспонденция да му търся пощенска кутия в града ми. ООООффффф!!!! Шубе ме е да не е някой мафиот италиански, скаран с мафиот български, че тогава ще стане еднаааа.....отиде ми семейството...
menta
Младши потребител

Мнениеот DEKAH » 25 Май 2008, 13:21

мента - намерете някой познат адвокат и действайте съвместно. Ще си разпределите работата и ще си вземете и двамата хонорари. Не се мъчи да вършиш нещо, което не е твоя работа. Всичко се случва. Да не дава Господ да сгрешиш нещо важно.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот menta » 25 Май 2008, 13:34

Аз, мента, ви благодаря на всички и ще послушам съветите ви.
menta
Младши потребител

Мнениеот menta » 25 Май 2008, 13:36

И отношенията с въпросният клиент от Италия в никакъв случай не са приятелски, а бизнес. А от предишен опит с италианци и българи знам, че нито на едните, нито на другите може да се вярва.
menta
Младши потребител

Мнениеот DEKAH » 25 Май 2008, 14:29

menta написа:И отношенията с въпросният клиент от Италия в никакъв случай не са приятелски, а бизнес. А от предишен опит с италианци и българи знам, че нито на едните, нито на другите може да се вярва.

Щото не си се занимавал с англичани-евреи :)
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот menta » 25 Май 2008, 14:35

Напротив! И такива клиенти имам! Трябва да ги изнудя, за да ми платят!
menta
Младши потребител

Мнениеот menta » 25 Май 2008, 14:38

Единствените точни клиенти които си платиха за консултация и то от разстояние бяха ирландци. На англичаните им казвам, че няма да им върна документите ако не ми платят. И плащат мамицата им!
menta
Младши потребител

Мнениеот neonato » 25 Май 2008, 23:51

===
Последна промяна neonato на 31 Май 2008, 23:01, променена общо 1 път
neonato
Потребител

Мнениеот menta » 30 Май 2008, 11:30

Здравейте пак е Мента! Моля Ви кажете ми какво да правя-сега господина който ще ми завери пълномощното в Консулството на България в Милано ми звънна и ме попита дали трябва да ми завери само подписа или и да удостовери съдържанието на текста. Сега това не го разбирам-не би ли трябвало и едното и другото да завери. Една българка от посолството ми казва че сега се заверяват и двете нещо поотделно.
menta
Младши потребител

Мнениеот menta » 30 Май 2008, 11:33

Каква е разликата между заверка само на подписа на господина дето ще ме упълномощава и заверка и на подпис и на съдържание? И ако е заверен само подписа без да е удостоверено съдържанието ще мога ли да му водя счетоводството и да го представлявам навсякъде и пред всички институции в България?
menta
Младши потребител

Мнениеот menta » 30 Май 2008, 11:38

Моля ви се кажете ми какво да му кажа на господина, защото той в момента е в посолството и чака някакъв отговор от мен, а аз не знам какво да му кажа.
menta
Младши потребител

Мнениеот amateur » 30 Май 2008, 11:53

По всичко личи, че от 25.05 (неделя) та до днес не сте се възползвал от препоръката да се посъветвате с адвокат. 8) И въпреки всичко: ЗЗД чл.37. (Изм. - ДВ, бр. 59 от 2007 г.) Упълномощаването за сключване на договори, за които законът изисква особена форма, трябва да бъде дадено в същата форма; но ако договорът трябва да бъде сключен в нотариална форма, упълномощаването може да бъде направено и писмено с нотариално удостоверяване на подписа и съдържанието, извършени едновременно.
amateur
Младши потребител

Мнениеот menta » 30 Май 2008, 12:04

Благодаря Ви много за отговора! Но просто нямам никакво време за адвокати! А тези които са ми близки го смотолевят и не са много наясно, или са наясно но не искат да ми кажат без пари....както и да е...смятам обаче че със заверка на подпис и съдържание едно пълномощно има повече тежест, макар на мен д ами трябва само за водене на счетоводството, за пред НАП и извършване на пререгистрация на фирмата.
menta
Младши потребител

Мнениеот menta » 30 Май 2008, 12:06

Извинявай ама тоя форум е за това! Насила никого не съм карал нищо да ми пуска и не разбирам защо е това раздразнение!
menta
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 30 Май 2008, 13:31

poli_g написа:... преди измененията в ЗТР.
...koито вече са ФАКТ ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот menta » 30 Май 2008, 14:38

КАТО НЕ ИСКАТЕ ДА ПОМАГАТЕ ЩО ОТГОВАРЯТЕ?
menta
Младши потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии