начало

Сарафов и патриарх Даниил ще задълбочават сътрудничеството между прокуратурата и църквата Сарафов и патриарх Даниил ще задълбочават сътрудничеството между прокуратурата и църквата

Да има ли БАН за Теомира?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Да има ли БАН за Теомира?

Да
26
58%
Не
19
42%

Общо гласове : 45

Мнениеот ykovachev » 28 Май 2008, 11:19

При това положение, предлагам анкетата да остане, но да се изчака развитието на делото по описа на виртуалното деловодство, преди модераторът да реши какво да прави с лицето Т.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот d_d » 28 Май 2008, 11:45

moderator написа:Ето какво беше изпратено на административния имейл на модератора от Теомира.

Ще сезирам прокуратурата във връзка с изпълнение на фактическия състав на обида по НК на Република България.Във форума Вашите модератори опетниха доброто ми име в обществото, забраниха ми достъп и позволиха ужасяващи хули .Не дилетанти ще искат запрещение за мен, защото е абсурдно. Аз нямам психически проблеми. Ще Ви потроша от съд като съучастници.

Това влиза направо в челната десятка на ТОР 100 на изцепките в Лекса за годината !!!
d_d
Потребител

Мнениеот Biby » 28 Май 2008, 11:58

moderator написа:Ето какво беше изпратено на административния имейл на модератора от Теомира.

Ще сезирам прокуратурата във връзка с изпълнение на фактическия състав на обида по НК на Република България.Във форума Вашите модератори опетниха доброто ми име в обществото, забраниха ми достъп и позволиха ужасяващи хули .Не дилетанти ще искат запрещение за мен, защото е абсурдно. Аз нямам психически проблеми. Ще Ви потроша от съд като съучастници.

Хахаа :lol: Ще сезирала прокуратурата :lol:
По-интересно ще е ако въпросният съдия я сезира... 8)
Изображение
Biby
Потребител

Мнениеот barri » 28 Май 2008, 12:21

Тази тема заедно с темата за нотариусите са най-четените май май.....Браво!!! :)
barri
Потребител

жалката студентка по право Мария Миланова

Мнениеот teomira » 28 Май 2008, 15:04

Вие сте жалка и не ме наричайте "Горкичката", защото сте обигран подлец. Нямате необходимото социално положение и авторитет, за да ме обиждате. Да. Подлец до подлец. Този форум е пълен с лаици.
teomira
Младши потребител

Re: жалката студентка по право Мария Миланова

Мнениеот donna » 28 Май 2008, 15:07

teomira написа:Вие сте жалка и не ме наричайте "Горкичката", защото сте обигран подлец. Нямате необходимото социално положение и авторитет, за да ме обиждате. Да. Подлец до подлец. Този форум е пълен с лаици.

Ние сме лаици ,а ти тая дето знае 2 и двеста :P
Метода всичко мога ,всичко знам аз вълшебник съм голям отдавна умря ...но ти като типична българка разбиарш от всичко :P :P :P
donna
Старши потребител

Мнениеот DEKAH » 28 Май 2008, 15:22

Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!

Йордан Йовков - "По жицата"
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Клиенти на правосъдието

Мнениеот teomira » 28 Май 2008, 15:32

Клиентите на правосъдието при наличие на чл. 148, ал.1, т.2 от НК не могат да се защитят. Преди малко poul в другата Ви тема, свързана с дело № 1/2008 г. по описа на Лекс.бг смеси чл. 146, ал.1 от НК с чл. 148, ал.1, т.2 от НК. Аудиторията се заблуждава умишлено. Интересно защо donna не поставя в края на изречението точка.
teomira
Младши потребител

Re: Клиенти на правосъдието

Мнениеот d_d » 28 Май 2008, 15:43

teomira написа: Интересно защо donna не поставя в края на изречението точка.

Това е един мнооооооооого интересен въпрос уважааааааааеми зрители !!!
d_d
Потребител

Мнениеот 778899 » 28 Май 2008, 15:50

Простете скромните ми познания по НП /последните ми датират от държавния изпит в далечната 1999г., но за да е налице осъществен фактически състав на това престъпление, мила ми Теомира, не трябваше ли обидата да е нанесена ЛИЧНО, ВЪВ ВАШЕ ПРИСЪСТВИЕ/...ИЛИ това, че всички сме по едно и също време в нета, се брои за "в негово присъствие" :D :D :D !!!!!!!!!!! .....м, дааааааа :wink: :wink: :wink: ......"Забрави таз песен любовна, не вливай ми в сърце отрова" :lol: :lol: :lol: ..... Както е казал поетът...в случая Хр. Ботев! Но за Вас, по-скоро важи продължението на куплета "Млад съм аз, но младост не помня" :lol: :lol: :lol:
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот donna » 28 Май 2008, 18:23

778899 написа:Простете скромните ми познания по НП /последните ми датират от държавния изпит в далечната 1999г., но за да е налице осъществен фактически състав на това престъпление, мила ми Теомира, не трябваше ли обидата да е нанесена ЛИЧНО, ВЪВ ВАШЕ ПРИСЪСТВИЕ/...ИЛИ това, че всички сме по едно и също време в нета, се брои за "в негово присъствие" :D :D :D !!!!!!!!!!! .....м, дааааааа :wink: :wink: :wink: ......"Забрави таз песен любовна, не вливай ми в сърце отрова" :lol: :lol: :lol: ..... Както е казал поетът...в случая Хр. Ботев! Но за Вас, по-скоро важи продължението на куплета "Млад съм аз, но младост не помня" :lol: :lol: :lol:

Хе хе хе ...ама сте и вие ,аз съм осъществила състава не съм сложила точка :P .
donna
Старши потребител

Мнениеот hristo_panev » 28 Май 2008, 23:28

Хех, така искрено не съм се забавлявал от много време :)))

Аз си мислех, че лудите се местят заедно с "Искрено и лично" от бТВ в НОВА, а то излезе, че една от тях пътьом е кръшнала и се е разписала във форума :) Неудържимо при това...
Ако искаш мир, се готви за война!
hristo_panev
Младши потребител

Мнениеот pepelanka » 29 Май 2008, 09:30

много се забавлявам затова твърдо НЕ!
Изображение
pepelanka
Младши потребител

Re: отговор на подлеците

Мнениеот satir » 29 Май 2008, 11:25

teomira написа:Аз съм една и се защитавам от копията на подлеци, циници и простаци.

кой па те нападна бе душка??? :lol:
п.п. аз съм един много голям простак и не съм никакво копие
а истински кристален прост :idea:
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Етичен Кодекс във Форума на Лекс.бг

Мнениеот teomira » 29 Май 2008, 12:31

Уви, не сте прави, че формата на изпълнителното деяние при обида може да се осъществи само устно. Никога не съм написала, че липсата на пунктуационен знак е основание за обида.

"При обида чрез думи, формата на изпълнителното деяние може да се осъществи по два начина: устно - чрез непосрествено казване в присъствието на пострадалия, по телефон, по време на радиопредаване или писмено - чрез писмо, телеграма, телекс, факс, публикация в печата, по интернет".(Из Учебник по Наказателно право на проф. д-р Александър Стойнов, Особена част, Престъпления против правата на човека, ІІ издание, 2006 г., стр.174).

Квалифицирани случаи на обида - чл. 148, ал.1, т.2 от НК.

"С оглед особеностите на обективната страна, обидата е квалифицирана, когато е разпространена чрез печатно произведение или по друг начин, т. е. когато е съществувала възможност тя да стане достояние на по-широк кръг от хора.(Из Учебник по Наказателно право на проф. д-р Александър Стойнов, Особена част, Престъпления против правата на човека, ІІ издание, 2006 г., стр.176).

Клевета - чл. 147, ал.1 от НК.

Как ще коментирате изпълнителното деяние, което се състои в умишлено разгласяване на неистинско позорно обстоятелство за другиго, четейки т. нар. Ви Искова молба №1 по описа на Лекс.бг?
Накърняването на моралните блага:добро име, чест и достойнство на личността е забранено от Международен пакт за граждански и политически права (чл.17).
Как ще коментирате т. нар. продължавано престъпление?
"За наличие на обида е без значение дали обидните думи или изрази отговарят на действителността, докато за клеветата се изисква твърденията да са неистински".(Из Учебник по Наказателно право на проф. д-р Александър Стойнов, Особена част, Престъпления против правата на човека, ІІ издание, 2006 г.,стр.181).
" Обидата засяга самооценката на пострадалия, а клеветата - обществената оценка за него".(Из Учебник по Наказателно право на проф. д-р Александър Стойнов, Особена част, Престъпления против правата на човека, ІІ издание, 2006 г.,стр.181).

Всичко, което ще последва срещу тези изречения, ще бъде насочено срещу световноизвестния учен проф. д-р Александър Стойнов
.
Относно въпросите на обида и клевета приемам съвети само от проф. д-р Александър Стойнов.
Необходим е Етичен кодекс във Форума и модераторът следва да помисли върху тази идея.
teomira
Младши потребител

Re: Етичен Кодекс във Форума на Лекс.бг

Мнениеот inspectora » 29 Май 2008, 12:38

teomira написа:Необходим е Етичен кодекс във Форума и модераторът следва да помисли върху тази идея.

Напълно съгласен!
Не сте забравила, че всичко, което става в момента във форума по темата "teomira" беше предизвикано от едно изключително "етично" Ваше отношение към магистрат нали :?: Едва ли не го изкарахте престъпник, без да сочите никакви доказателства ... само някакви пасажи от псевдоканонични писания ... (за ангелите и сатаните ...)
Последна промяна inspectora на 29 Май 2008, 12:38, променена общо 1 път
inspectora
Активен потребител

Re: Етичен Кодекс във Форума на Лекс.бг

Мнениеот donna » 29 Май 2008, 12:38

teomira написа:Уви, не сте прави, че формата на изпълнителното деяние при обида може да се осъществи само устно. Никога не съм написала, че липсата на пунктуационен знак е основание за обида.

"При обида чрез думи, формата на изпълнителното деяние може да се осъществи по два начина: устно - чрез непосрествено казване в присъствието на пострадалия, по телефон, по време на радиопредаване или писмено - чрез писмо, телеграма, телекс, факс, публикация в печата, по интернет".(Из Учебник по Наказателно право на проф. д-р Александър Стойнов, Особена част, Престъпления против правата на човека, ІІ издание, 2006 г., стр.174).

Квалифицирани случаи на обида - чл. 148, ал.1, т.2 от НК.

"С оглед особеностите на обективната страна, обидата е квалифицирана, когато е разпространена чрез печатно произведение или по друг начин, т. е. когато е съществувала възможност тя да стане достояние на по-широк кръг от хора.(Из Учебник по Наказателно право на проф. д-р Александър Стойнов, Особена част, Престъпления против правата на човека, ІІ издание, 2006 г., стр.176).

Клевета - чл. 147, ал.1 от НК.

Как ще коментирате изпълнителното деяние, което се състои в умишлено разгласяване на неистинско позорно обстоятелство за другиго, четейки т. нар. Ви Искова молба №1 по описа на Лекс.бг?
Накърняването на моралните блага:добро име, чест и достойнство на личността е забранено от Международен пакт за граждански и политически права (чл.17).
Как ще коментирате т. нар. продължавано престъпление?
"За наличие на обида е без значение дали обидните думи или изрази отговарят на действителността, докато за клеветата се изисква твърденията да са неистински".(Из Учебник по Наказателно право на проф. д-р Александър Стойнов, Особена част, Престъпления против правата на човека, ІІ издание, 2006 г.,стр.181).
" Обидата засяга самооценката на пострадалия, а клеветата - обществената оценка за него".(Из Учебник по Наказателно право на проф. д-р Александър Стойнов, Особена част, Престъпления против правата на човека, ІІ издание, 2006 г.,стр.181).

Всичко, което ще последва срещу тези изречения, ще бъде насочено срещу световноизвестния учен проф. д-р Александър Стойнов
.
Относно въпросите на обида и клевета приемам съвети само от проф. д-р Александър Стойнов.
Необходим е Етичен кодекс във Форума и модераторът следва да помисли върху тази идея.

За форума ,за света и т.н. ти си просто един ник ,лични данни йок ,никакво изпълнително деяние не е осъществено...,още по вече ,че майтапите и шегите и подигравките ,ако щеш /а ти си ги заслужи / ,нямат нищо общо отново с тва ИЗПЪЛНИТЕЛНО ДЕЯНИЕ виж ,обаче това което ти написа за съдията и това ,че му пейсна и името е вече нещо друго :twisted:
donna
Старши потребител

Мнениеот inspectora » 29 Май 2008, 13:08

Сега ще видите вие от lex.bg ... като Ви погнат от прокуратурата за съучастие в клевета и обида ... :wink:
inspectora
Активен потребител

Мнениеот portokal » 29 Май 2008, 13:12

Форма на съучастието - помагачество, нали? :wink:
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот donna » 29 Май 2008, 13:13

inspectora написа:

Сега ще видите вие от lex.bg ... като Ви погнат от прокуратурата за съучастие в клевета и обида ... :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:, дали няма да съди и собствениците на форума ,че са разрешили да пишем тука :D ,може би срещу тях ще има граждански иск ,пък току виж и някое наказателно делце сформирала...сега прокуратурата ще трябва да изиска личните ни данни ,че да ни разпитва :P :P :P инъче ще стане като с мажоретките :lol: :lol: :lol:
donna
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии