начало

Сарафов и патриарх Даниил ще задълбочават сътрудничеството между прокуратурата и църквата Сарафов и патриарх Даниил ще задълбочават сътрудничеството между прокуратурата и църквата

Каква е санкцията?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Каква е санкцията?

Мнениеот dragoboss » 28 Май 2008, 01:22

Здравейте,
На 30.03.2008 ми съставиха акт за превишена скорост за движение с 91км/ч при 60 км/ч-разрешени на извънгардско на едно уширение на пътя малко преди Велико Търново на пътя Варна-София в 2:00 през нощта.
Та съставиха ми акт,аз не проестирах защото не знаех какви са санкциите.По-късно разбрах ,но вече беше късно за обжалване.
На 10 юни трябва да ми излезе решението.
Питах в КАТ-ВАРНА каква е санкцията и ми казаха че е 1 месец без книжка и 100 лева глоба.
Въпроса ми е следният:

Ако ме спрат през тези 30 дни каква точно е санкцията?

Много ще съм благодарен на всички отзовали се.

dragoboss
Нов потребител

Мнениеот dragoboss » 28 Май 2008, 18:35

За съжаление никой не се отзовава,моля ако някой знае повече по въпроса да пише.Извинете ме за настойчивостта,но работата ми е свързана с постоянно шофиране и въпроса е важен за мен.
dragoboss
Нов потребител

Мнениеот sunshine_75 » 28 Май 2008, 19:32

Наказателен кодекс:
Чл. 343в. (Нов - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) (1) Който управлява моторно превозно средство в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява моторно превозно средство, след като е наказан за същото деяние по административен ред, се наказва с лишаване от свобода до две години.
Това, да управлявате л.а. в едномесечния срок на лишаване от право, е престъпление. Съветвам Ви да не рискувате. По-добре си вземете отпуск.
sunshine_75
Потребител

Мнениеот dragoboss » 28 Май 2008, 23:07

Благодаря за съветите.Май нещата наистина са доста сериозни.Успех на всички в работата им.
Ако все пак някой знае друг начин може да пише -разбира се и на ПМ.
dragoboss
Нов потребител

Мнениеот dragoboss » 28 Май 2008, 23:51

Иначе да чакам Наказателно Постановление,което ще излезе на 10 юни,но разпитах много обстойно и ми казаха за санкцията 30 дни без Ш.К. и 100 лева глоба. (По тази точка е:ал. 182, ал. 1, т. 4)

Та какво да направя:мога ли да обжалвам НП ,което е от РПУ-Г.Оряховица-това значи ли че трябва да ходя до там за дела?Аз съм от Варна

И ако имате информация за добър адвокат ,който би ми помогнал във Варна-дайте координати :drago_todorov@yahoo.com .
Надявам се на разумно предложение.
Благодаря още веднъж за помощта на всички.

п.с.:
Работя като Тр.Представител и тогава ,когато ме спряха отивах на интервю в София.Получих акта като бонус към новата работа :).
Наистина очаквам вашата помощ.
dragoboss
Нов потребител

Мнениеот lexy21 » 29 Май 2008, 00:06

Наказателен кодекс:
Чл. 343в. (Нов - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) (1) Който управлява моторно превозно средство в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява моторно превозно средство, след като е наказан за същото деяние по административен ред, се наказва с лишаване от свобода до две години.
Това, да управлявате л.а. в едномесечния срок на лишаване от право, е престъпление. Съветвам Ви да не рискувате. По-добре си вземете отпуск.

Не го стряскайте човека. Цитираният текст от НК е неприложим - " в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява моторно превозно средство" говори за наказание по смисала на чл. 37, ал. 1, т. 7от НК. Не ги бъркайте понятията.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 29 Май 2008, 00:39

Ще ми е приятно да вземете отношение. :wink:
Аватар
lexy21
Активен потребител

Вижте какво открих

Мнениеот dragoboss » 29 Май 2008, 02:14

Много рових из форумите и открих следното:
Цитат:
При шофиране без свидетелство за правоуправление или когато то е временно отнето:
при първо нарушение се налага глоба в размер от 100 до 300 лв.
при второ нарушение глобата е от 150 до 300 лв.
при трето нарушение във времето, за което е отнето свидетелството или изобщо без наличието му глобата е до 1500 лв. и лишаване от свобода до 2 години.
dragoboss
Нов потребител

Назад към Общи дискусии