Здравейте,
На 30.03.2008 ми съставиха акт за превишена скорост за движение с 91км/ч при 60 км/ч-разрешени на извънгардско на едно уширение на пътя малко преди Велико Търново на пътя Варна-София в 2:00 през нощта.
Та съставиха ми акт,аз не проестирах защото не знаех какви са санкциите.По-късно разбрах ,но вече беше късно за обжалване.
На 10 юни трябва да ми излезе решението.
Питах в КАТ-ВАРНА каква е санкцията и ми казаха че е 1 месец без книжка и 100 лева глоба.
Въпроса ми е следният:
Ако ме спрат през тези 30 дни каква точно е санкцията?
Много ще съм благодарен на всички отзовали се.
- Дата и час: 24 Яну 2025, 13:02 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Каква е санкцията?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
За съжаление никой не се отзовава,моля ако някой знае повече по въпроса да пише.Извинете ме за настойчивостта,но работата ми е свързана с постоянно шофиране и въпроса е важен за мен.
- dragoboss
- Нов потребител
Наказателен кодекс:
Чл. 343в. (Нов - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) (1) Който управлява моторно превозно средство в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява моторно превозно средство, след като е наказан за същото деяние по административен ред, се наказва с лишаване от свобода до две години.
Това, да управлявате л.а. в едномесечния срок на лишаване от право, е престъпление. Съветвам Ви да не рискувате. По-добре си вземете отпуск.
Чл. 343в. (Нов - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) (1) Който управлява моторно превозно средство в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява моторно превозно средство, след като е наказан за същото деяние по административен ред, се наказва с лишаване от свобода до две години.
Това, да управлявате л.а. в едномесечния срок на лишаване от право, е престъпление. Съветвам Ви да не рискувате. По-добре си вземете отпуск.
- sunshine_75
- Потребител
Благодаря за съветите.Май нещата наистина са доста сериозни.Успех на всички в работата им.
Ако все пак някой знае друг начин може да пише -разбира се и на ПМ.
Ако все пак някой знае друг начин може да пише -разбира се и на ПМ.
- dragoboss
- Нов потребител
Иначе да чакам Наказателно Постановление,което ще излезе на 10 юни,но разпитах много обстойно и ми казаха за санкцията 30 дни без Ш.К. и 100 лева глоба. (По тази точка е:ал. 182, ал. 1, т. 4)
Та какво да направя:мога ли да обжалвам НП ,което е от РПУ-Г.Оряховица-това значи ли че трябва да ходя до там за дела?Аз съм от Варна
И ако имате информация за добър адвокат ,който би ми помогнал във Варна-дайте координати :drago_todorov@yahoo.com .
Надявам се на разумно предложение.
Благодаря още веднъж за помощта на всички.
п.с.:
Работя като Тр.Представител и тогава ,когато ме спряха отивах на интервю в София.Получих акта като бонус към новата работа .
Наистина очаквам вашата помощ.
Та какво да направя:мога ли да обжалвам НП ,което е от РПУ-Г.Оряховица-това значи ли че трябва да ходя до там за дела?Аз съм от Варна
И ако имате информация за добър адвокат ,който би ми помогнал във Варна-дайте координати :drago_todorov@yahoo.com .
Надявам се на разумно предложение.
Благодаря още веднъж за помощта на всички.
п.с.:
Работя като Тр.Представител и тогава ,когато ме спряха отивах на интервю в София.Получих акта като бонус към новата работа .
Наистина очаквам вашата помощ.
- dragoboss
- Нов потребител
Наказателен кодекс:
Не го стряскайте човека. Цитираният текст от НК е неприложим - " в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява моторно превозно средство" говори за наказание по смисала на чл. 37, ал. 1, т. 7от НК. Не ги бъркайте понятията.
-
lexy21 - Активен потребител
Вижте какво открих
Много рових из форумите и открих следното:
Цитат:
При шофиране без свидетелство за правоуправление или когато то е временно отнето:
при първо нарушение се налага глоба в размер от 100 до 300 лв.
при второ нарушение глобата е от 150 до 300 лв.
при трето нарушение във времето, за което е отнето свидетелството или изобщо без наличието му глобата е до 1500 лв. и лишаване от свобода до 2 години.
Цитат:
При шофиране без свидетелство за правоуправление или когато то е временно отнето:
при първо нарушение се налага глоба в размер от 100 до 300 лв.
при второ нарушение глобата е от 150 до 300 лв.
при трето нарушение във времето, за което е отнето свидетелството или изобщо без наличието му глобата е до 1500 лв. и лишаване от свобода до 2 години.
- dragoboss
- Нов потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|