- Дата и час: 24 Яну 2025, 12:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Да има ли БАН за Теомира?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
58 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
При това положение, предлагам анкетата да остане, но да се изчака развитието на делото по описа на виртуалното деловодство, преди модераторът да реши какво да прави с лицето Т.
- ykovachev
- Активен потребител
moderator написа:Ето какво беше изпратено на административния имейл на модератора от Теомира.Ще сезирам прокуратурата във връзка с изпълнение на фактическия състав на обида по НК на Република България.Във форума Вашите модератори опетниха доброто ми име в обществото, забраниха ми достъп и позволиха ужасяващи хули .Не дилетанти ще искат запрещение за мен, защото е абсурдно. Аз нямам психически проблеми. Ще Ви потроша от съд като съучастници.
Това влиза направо в челната десятка на ТОР 100 на изцепките в Лекса за годината !!!
- d_d
- Потребител
moderator написа:Ето какво беше изпратено на административния имейл на модератора от Теомира.Ще сезирам прокуратурата във връзка с изпълнение на фактическия състав на обида по НК на Република България.Във форума Вашите модератори опетниха доброто ми име в обществото, забраниха ми достъп и позволиха ужасяващи хули .Не дилетанти ще искат запрещение за мен, защото е абсурдно. Аз нямам психически проблеми. Ще Ви потроша от съд като съучастници.
Хахаа Ще сезирала прокуратурата
По-интересно ще е ако въпросният съдия я сезира...
- Biby
- Потребител
жалката студентка по право Мария Миланова
Вие сте жалка и не ме наричайте "Горкичката", защото сте обигран подлец. Нямате необходимото социално положение и авторитет, за да ме обиждате. Да. Подлец до подлец. Този форум е пълен с лаици.
- teomira
- Младши потребител
Re: жалката студентка по право Мария Миланова
teomira написа:Вие сте жалка и не ме наричайте "Горкичката", защото сте обигран подлец. Нямате необходимото социално положение и авторитет, за да ме обиждате. Да. Подлец до подлец. Този форум е пълен с лаици.
Ние сме лаици ,а ти тая дето знае 2 и двеста
Метода всичко мога ,всичко знам аз вълшебник съм голям отдавна умря ...но ти като типична българка разбиарш от всичко
- donna
- Старши потребител
Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!
Йордан Йовков - "По жицата"
Йордан Йовков - "По жицата"
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Клиенти на правосъдието
Клиентите на правосъдието при наличие на чл. 148, ал.1, т.2 от НК не могат да се защитят. Преди малко poul в другата Ви тема, свързана с дело № 1/2008 г. по описа на Лекс.бг смеси чл. 146, ал.1 от НК с чл. 148, ал.1, т.2 от НК. Аудиторията се заблуждава умишлено. Интересно защо donna не поставя в края на изречението точка.
- teomira
- Младши потребител
Re: Клиенти на правосъдието
teomira написа: Интересно защо donna не поставя в края на изречението точка.
Това е един мнооооооооого интересен въпрос уважааааааааеми зрители !!!
- d_d
- Потребител
Простете скромните ми познания по НП /последните ми датират от държавния изпит в далечната 1999г., но за да е налице осъществен фактически състав на това престъпление, мила ми Теомира, не трябваше ли обидата да е нанесена ЛИЧНО, ВЪВ ВАШЕ ПРИСЪСТВИЕ/...ИЛИ това, че всички сме по едно и също време в нета, се брои за "в негово присъствие" !!!!!!!!!!! .....м, дааааааа ......"Забрави таз песен любовна, не вливай ми в сърце отрова" ..... Както е казал поетът...в случая Хр. Ботев! Но за Вас, по-скоро важи продължението на куплета "Млад съм аз, но младост не помня"
-
778899 - Активен потребител
778899 написа:Простете скромните ми познания по НП /последните ми датират от държавния изпит в далечната 1999г., но за да е налице осъществен фактически състав на това престъпление, мила ми Теомира, не трябваше ли обидата да е нанесена ЛИЧНО, ВЪВ ВАШЕ ПРИСЪСТВИЕ/...ИЛИ това, че всички сме по едно и също време в нета, се брои за "в негово присъствие" !!!!!!!!!!! .....м, дааааааа ......"Забрави таз песен любовна, не вливай ми в сърце отрова" ..... Както е казал поетът...в случая Хр. Ботев! Но за Вас, по-скоро важи продължението на куплета "Млад съм аз, но младост не помня"
Хе хе хе ...ама сте и вие ,аз съм осъществила състава не съм сложила точка .
- donna
- Старши потребител
Хех, така искрено не съм се забавлявал от много време ))
Аз си мислех, че лудите се местят заедно с "Искрено и лично" от бТВ в НОВА, а то излезе, че една от тях пътьом е кръшнала и се е разписала във форума Неудържимо при това...
Аз си мислех, че лудите се местят заедно с "Искрено и лично" от бТВ в НОВА, а то излезе, че една от тях пътьом е кръшнала и се е разписала във форума Неудържимо при това...
Ако искаш мир, се готви за война!
- hristo_panev
- Младши потребител
Re: отговор на подлеците
teomira написа:Аз съм една и се защитавам от копията на подлеци, циници и простаци.
кой па те нападна бе душка???
п.п. аз съм един много голям простак и не съм никакво копие
а истински кристален прост
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
Етичен Кодекс във Форума на Лекс.бг
Уви, не сте прави, че формата на изпълнителното деяние при обида може да се осъществи само устно. Никога не съм написала, че липсата на пунктуационен знак е основание за обида.
"При обида чрез думи, формата на изпълнителното деяние може да се осъществи по два начина: устно - чрез непосрествено казване в присъствието на пострадалия, по телефон, по време на радиопредаване или писмено - чрез писмо, телеграма, телекс, факс, публикация в печата, по интернет".(Из Учебник по Наказателно право на проф. д-р Александър Стойнов, Особена част, Престъпления против правата на човека, ІІ издание, 2006 г., стр.174).
Квалифицирани случаи на обида - чл. 148, ал.1, т.2 от НК.
"С оглед особеностите на обективната страна, обидата е квалифицирана, когато е разпространена чрез печатно произведение или по друг начин, т. е. когато е съществувала възможност тя да стане достояние на по-широк кръг от хора.(Из Учебник по Наказателно право на проф. д-р Александър Стойнов, Особена част, Престъпления против правата на човека, ІІ издание, 2006 г., стр.176).
Клевета - чл. 147, ал.1 от НК.
Как ще коментирате изпълнителното деяние, което се състои в умишлено разгласяване на неистинско позорно обстоятелство за другиго, четейки т. нар. Ви Искова молба №1 по описа на Лекс.бг?
Накърняването на моралните блага:добро име, чест и достойнство на личността е забранено от Международен пакт за граждански и политически права (чл.17).
Как ще коментирате т. нар. продължавано престъпление?
"За наличие на обида е без значение дали обидните думи или изрази отговарят на действителността, докато за клеветата се изисква твърденията да са неистински".(Из Учебник по Наказателно право на проф. д-р Александър Стойнов, Особена част, Престъпления против правата на човека, ІІ издание, 2006 г.,стр.181).
" Обидата засяга самооценката на пострадалия, а клеветата - обществената оценка за него".(Из Учебник по Наказателно право на проф. д-р Александър Стойнов, Особена част, Престъпления против правата на човека, ІІ издание, 2006 г.,стр.181).
Всичко, което ще последва срещу тези изречения, ще бъде насочено срещу световноизвестния учен проф. д-р Александър Стойнов
.
Относно въпросите на обида и клевета приемам съвети само от проф. д-р Александър Стойнов.
Необходим е Етичен кодекс във Форума и модераторът следва да помисли върху тази идея.
"При обида чрез думи, формата на изпълнителното деяние може да се осъществи по два начина: устно - чрез непосрествено казване в присъствието на пострадалия, по телефон, по време на радиопредаване или писмено - чрез писмо, телеграма, телекс, факс, публикация в печата, по интернет".(Из Учебник по Наказателно право на проф. д-р Александър Стойнов, Особена част, Престъпления против правата на човека, ІІ издание, 2006 г., стр.174).
"С оглед особеностите на обективната страна, обидата е квалифицирана, когато е разпространена чрез печатно произведение или по друг начин, т. е. когато е съществувала възможност тя да стане достояние на по-широк кръг от хора.(Из Учебник по Наказателно право на проф. д-р Александър Стойнов, Особена част, Престъпления против правата на човека, ІІ издание, 2006 г., стр.176).
Как ще коментирате изпълнителното деяние, което се състои в умишлено разгласяване на неистинско позорно обстоятелство за другиго, четейки т. нар. Ви Искова молба №1 по описа на Лекс.бг?
Накърняването на моралните блага:добро име, чест и достойнство на личността е забранено от Международен пакт за граждански и политически права (чл.17).
"За наличие на обида е без значение дали обидните думи или изрази отговарят на действителността, докато за клеветата се изисква твърденията да са неистински".(Из Учебник по Наказателно право на проф. д-р Александър Стойнов, Особена част, Престъпления против правата на човека, ІІ издание, 2006 г.,стр.181).
" Обидата засяга самооценката на пострадалия, а клеветата - обществената оценка за него".(Из Учебник по Наказателно право на проф. д-р Александър Стойнов, Особена част, Престъпления против правата на човека, ІІ издание, 2006 г.,стр.181).
Всичко, което ще последва срещу тези изречения, ще бъде насочено срещу световноизвестния учен проф. д-р Александър Стойнов
.
Относно въпросите на обида и клевета приемам съвети само от проф. д-р Александър Стойнов.
Необходим е Етичен кодекс във Форума и модераторът следва да помисли върху тази идея.
- teomira
- Младши потребител
Re: Етичен Кодекс във Форума на Лекс.бг
teomira написа:Необходим е Етичен кодекс във Форума и модераторът следва да помисли върху тази идея.
Напълно съгласен!
Не сте забравила, че всичко, което става в момента във форума по темата "teomira" беше предизвикано от едно изключително "етично" Ваше отношение към магистрат нали Едва ли не го изкарахте престъпник, без да сочите никакви доказателства ... само някакви пасажи от псевдоканонични писания ... (за ангелите и сатаните ...)
Последна промяна inspectora на 29 Май 2008, 12:38, променена общо 1 път
- inspectora
- Активен потребител
Re: Етичен Кодекс във Форума на Лекс.бг
teomira написа:Уви, не сте прави, че формата на изпълнителното деяние при обида може да се осъществи само устно. Никога не съм написала, че липсата на пунктуационен знак е основание за обида.
.
За форума ,за света и т.н. ти си просто един ник ,лични данни йок ,никакво изпълнително деяние не е осъществено...,още по вече ,че майтапите и шегите и подигравките ,ако щеш /а ти си ги заслужи / ,нямат нищо общо отново с тва ИЗПЪЛНИТЕЛНО ДЕЯНИЕ виж ,обаче това което ти написа за съдията и това ,че му пейсна и името е вече нещо друго
- donna
- Старши потребител
Сега ще видите вие от lex.bg ... като Ви погнат от прокуратурата за съучастие в клевета и обида ...
- inspectora
- Активен потребител
inspectora написа:moderator написа:Ето какво беше изпратено на административния имейл на модератора от Теомира.Ще сезирам прокуратурата във връзка с изпълнение на фактическия състав на обида по НК на Република България.Във форума Вашите модератори опетниха доброто ми име в обществото, забраниха ми достъп и позволиха ужасяващи хули .Не дилетанти ще искат запрещение за мен, защото е абсурдно. Аз нямам психически проблеми. Ще Ви потроша от съд като съучастници.
Сега ще видите вие от lex.bg ... като Ви погнат от прокуратурата за съучастие в клевета и обида ...
, дали няма да съди и собствениците на форума ,че са разрешили да пишем тука ,може би срещу тях ще има граждански иск ,пък току виж и някое наказателно делце сформирала...сега прокуратурата ще трябва да изиска личните ни данни ,че да ни разпитва инъче ще стане като с мажоретките
- donna
- Старши потребител
58 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
|
|