начало

Нойзи сам се отказа от колата си Нойзи сам се отказа от колата си

да има или да няма модератори

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

да има или да няма модератори

Анкетата свършва на 17 Юли 2008, 21:13

да има
27
59%
да бъдат отстранени само някои модератори
4
9%
да няма
15
33%

Общо гласове : 46

Мнениеот REVOLUTION » 10 Апр 2008, 08:38

nemesis написа:Не, REVOLUTION го извърши.Дискусиите ви ги четох, но не писах.

Вие как смятате , незаслужено ли беше изтриването.Спазвайте добрия тон в подфорумите , които модерирам и мненията Ви няма да изчезват.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот nemesis » 10 Апр 2008, 09:05

Гузен негонен бяга - просто Лютия пак се изявяваше с няколко акаунта, а Revolution ми затри разкритията. Пловдивски адвокати,какво искате.
nemesis
Младши потребител

Мнениеот herostat » 10 Апр 2008, 11:01

Абе за да има модератри трябва да има правила, по които да модерират...аз не знам какви са правилата, не съм ги виждал, ако има моля пуснете линк към тях...МОдератори трябва да има, те да работят по правила, които ние участниците във форума да можем да променяме, чрез гласуване...И тогава няма да има злоупотреби!

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=38178
herostat
Потребител

Мнениеот portokal » 10 Апр 2008, 14:27

"Да не се представя за друго лице..."
Това според мен не е същото като да не се пише с повече от един ник.
Да съм се представила за Д... Каранедев, за Гъдьо, за Калахан, за Георги Първанов или за Вили Казасян - разбирам да кажат, че съм се представила за друго лице. ;-)
Ако пиша като portokal и като samoten_agent, кое от "лицата" е първото и кое е "другото"?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот nemesis » 10 Апр 2008, 15:31

Ех, сега Лютия се вайка, като съди по себе си кой ли е възкресил стар акаунт. А относно това дали съм юрист и изказаните съмнения, то това си личи от постовете. Лютий, нали се сещаш, че и другите освен теб могат да регистрират повече от един акаунт. Ама спокойно в това направление (да се регистрират безброй акаунти) ти си ШАМПИОН, и не мога да го оспоря.
nemesis
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 12 Апр 2008, 22:45

Ами,аз и преди,и сега влизам единствено с образователна цел тук.

Единственото,което си позволих като "Мод" беше да избриша малко "изумени" мнения.И това беше.

Уважавам мнението на всички колеги .Все пак не е важно тук как се показваме.Целта на този форум е да създава едно виртуално общество на колегите -юристи.И разбира се създаване на нови познанства помежду ни.

Считам обаче,че модераторските функции следва да бъдат строго определени във времето.И за мен е нормално да има някакъв ротационен принцип.Аз например не смятам да ставам титуляр на семейния форум.Напълно нормално е след известно време-да кажем 6 мес.или година друг да бъде мод.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот satir » 03 Юни 2008, 08:54

някои мои постове и теми бяха изтрити от модератора (истинския) съответно възраженията ми бяха коментирани на пм и той -модератора се аргументира, което ме накара да се съглася с него. гъдьо обаче вилнее както си иска....
ДОЛУ ГЪДЬО!!!
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот gudio » 03 Юни 2008, 09:11

:lol: Гъдьо се ползва с широка обществена подкрепа - беше избран за народен модератор с цели два гласа :!: Не можеш да го свалиш току-тъй - с площадни изяви :lol:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот satir » 03 Юни 2008, 13:24

пускам този пост тука, щото те тука те немож го модерира......
едит: не и ти
satir написа:
gudio написа:
satir написа:
gudio написа:
satir написа: не се оказвам от никоя своя дума

Има си хас. Вземи си намери политическо убежише в някой друг подфорум и там парадирай с простащина колкото си искаш. :wink:
и да няма кой да показва липсата на ппинципност в поведението ти като модератор!? -много ще ти хареса знам ама нема да стане :twisted:

8) Тогава стой си тук и носи последиците от преценката ми кои от постовете ти да трия.
...която очевидно е безпринципна, срахлива и дребнава :idea:
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 03 Юни 2008, 13:28

Що за дискусия?????

Не само, че трябва да има модератори, ами и трябва да си вършат още по-съвестно работата. Директно да се трият теми, спам и обиди без обяснения. Има си правила и следва да се спазват. То бива, бива, свободия, но форума заприлича на селска седянка, в която си разменят лафчета разни "ощипани госпожици".
Форумът е разделен тематично. Има място за всеки и за всичко. Време е да се направи и раздел консултации, където да пишат питащите, а в останалите раздели да си пишат юристи. Когато в другите подфоруми има тема, свързана с консултация да се мести там. Така ще се достигне до едно добро решение за всички.
Аз нямам оплаквания към модераторите. Започвам да си мисля, че повечето хора, които са недоволни, го правят от завист... или не знам - не мога да си го обесня. Това са модераторите - на който не му харесва да смени форума. Омръзна ми в 10 теми да чета оплаквания, как на някой му е крив космоса и да се пускат лични обиди и нападки. Все пак сме юристи.
Не бива да оставяме лоши впечатления у четящите във форума. Все пак, не бива да пропускате факта, че този форум е публичен и се чете от доста хора. Какво ще си помислят за вас клиентите, ако четът всекидневните ви дразги? Или това, че тук сте анонимни ви дава право да се държите като хора, на които им липсват първите 7 години?
Малко по-сериозно. Това е правен портал и не бива да се допуска форумът му да се превръща в едно голямо ла..о!
Ако някой модератор не си върши работата можете да се оплачете на екипа, който отговаря за тях. При няколко основателни оплаквания те ще загубят правото си да модерират и ще понесът санкция - а именно отнемане на тези права. Не е нужно да разяснявам на юристи, че си има процедури, които трябва да се спазват.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот satir » 03 Юни 2008, 13:36

модерирането и правораздаването, ако не се опират на принципи какво са :?:
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 03 Юни 2008, 15:41

Люти - аз за това искам платен форум. С кеф ще си давам по някой лев на година, за да мога да си говоря със сериозни колеги. Да не говорим, че в този публичен форум има толкова информация, че ако някой се захване да чете сериозно може да научи повече от един адвокат.

п.п. Да ти кажа честно - това, което правиш в темите на питащите има известен резон, но това няма да ги спре да си пускат темите с малоумните въпроси.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Re: да има или да няма модератори

Мнениеот donna » 28 Сеп 2008, 02:47

:D Та кой извади тая прашасал тема ? Нещо не мога да гласувам ,не че преди време ве съм го правила :D :D :D :D :D
donna
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 28 Сеп 2008, 12:16

Не съм сигурен, но май когато вече си гласувал и след това ти изчезва бутончето "гласувай" - за да не можеш да гласуваш повторно.
Само не разбрах как Каранедев успя да премести темата в "Общи дискусии", при пложение че в раздел "Виртуално деловоство", където беше досега тя, модератори са само moderator и system. Има само едно логично обяснение...
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот gudio » 28 Сеп 2008, 13:53

аз като "народен модератор" при новия "интерфейс" не мога да правя нищо, освен да трия безвъзвратно и без следа :!: цели мнения, което според мен "не съставлява модериране"...
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот gudio » 28 Сеп 2008, 18:41

:idea: :!: Да-а-а, ами аз даже модератор не съм бил, какво се чудя -
Какво излиза тогава, че всеки може да трие чужди мнения или това е някакво недоразумение :shock: :?:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот moderator » 29 Сеп 2008, 10:19

Gudio, извиняваме се за пропуска.
moderator
Младши потребител

Мнениеот riyva_evro » 29 Сеп 2008, 14:43