- Дата и час: 24 Яну 2025, 17:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Трябва ли да платя
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Трябва ли да платя
Дядо ми почина през 2004г но вчера получих писмо от държавната агенция по вземанията че дължи 268лв. Обадих се и ми казаха, че през 2004г му е била наложена глоба за неспазване на срок за демонтаж на фискална памет на касовия апарат (200лв) на фирмата която притежаваше. Трябва ли да платя глобата или след смърта се анулира. Фирмата не съществува вече.
- arath
- Нов потребител
Re:
arath написа:Някои да каже с думи прости в краина сметка трябва или нетрябва да я плащам глобата, защото от тези закони поне на мен не ми стана ясно.
Я, че и се сърдим нещо... А не искате ли някой с прости думи да Ви каже нещо, което положително ще раберете...
Плюете го Лютий ама ето - питачите даже се и сърдят, че не им е дадено смляно, наготово... че и с такъв тон... Абе я.....
- Clavdivs.
- Потребител
Re: Трябва ли да платя
arath написа:Дядо ми почина през 2004г но вчера получих писмо от държавната агенция по вземанията че дължи 268лв. Обадих се и ми казаха, че през 2004г му е била наложена глоба за неспазване на срок за демонтаж на фискална памет на касовия апарат (200лв) на фирмата която притежаваше. Трябва ли да платя глобата или след смърта се анулира. Фирмата не съществува вече.
Няма бягане! Вие "наследявате" дълга!
- Гост
Re:
Ами ако утре ми кажат, че дядо ми дължи 1 000 000лв аз трябва да си слагам въжето. Несъм наследил нищо от него и немисля да му наследявам и дълговете. Как държавата може да ги вземе от мен тези пари? Давноста е мисля 10 години, ще изчакам о6те 5-6 .
- arath
- Нов потребител
.............
Последна промяна kalahan2008 на 10 Юни 2008, 20:02, променена общо 1 път
- kalahan2008
- Активен потребител
kalahan2008 написа:arath написа:Някои да каже с думи прости в краина сметка трябва или нетрябва да я плащам глобата, защото от тези закони поне на мен не ми стана ясно.
Да, трябва.
kalahan2008 написа:advokat_nikolov написа:Няма бягане! Вие "наследявате" дълга!
Николов, хайде да те видим сега.
Чл. 6. (Изм. - ДВ, бр. 59 от 1992 г.) Административно нарушение е това деяние (действие или бездействие), което нарушава установения ред на държавното управление, извършено е виновно и е обявено за наказуемо с административно наказание, налагано по административен ред.
Защо човекът трябва да плати глобата като наследник, след като отговорността е лична
arath, винаги можете да се откажете от наследството и тогава не трябва да плащате нищо.
и сега, на финала... трябва или не трябва..... става интересно
едит: много зависи от какво се отказва срещу 200-300 лева...
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
satir написа:kalahan2008 написа: arath, винаги можете да се откажете от наследството и тогава не трябва да плащате нищо.
и сега, на финала... трябва или не трябва..... става интересно
едит: много зависи от какво се отказва срещу 200-300 лева...
Я вижте колко струва отказ от наследство ? Не ми се рови, но в София ще му искат нотариално заверена молба, с която се отказва (опцията да се откаже пред дежурен съдия директно не върви), после не може да няма такса за вписване на отказа в "особената за това книга", после ще има такса за удостоверение, че има вписан отказ от наследство и т.н. ... Нищо не е безплатно... f..k the system
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
kalahan2008 написа:advokat_nikolov написа:Няма бягане! Вие "наследявате" дълга!
Николов, хайде да те видим сега.
Чл. 6. (Изм. - ДВ, бр. 59 от 1992 г.) Административно нарушение е това деяние (действие или бездействие), което нарушава установения ред на държавното управление, извършено е виновно и е обявено за наказуемо с административно наказание, налагано по административен ред.
Защо човекът трябва да плати глобата като наследник, след като отговорността е лична
arath, винаги можете да се откажете от наследството и тогава не трябва да плащате нищо.
Къде намесваш ЗАНН.Боже!
Чл. 275. (1) АПК Изпълнението се извършва срещу задължените с изпълнителното основание органи, граждани и организации. При смърт на задължен гражданин изпълнението се извършва срещу неговите наследници, ако изпълнителното действие не е от личен характер. Издаденото изпълнително основание срещу наследодателя може да бъде изпълнявано и върху имуществото на неговите наследници, освен ако те установят, че са се отказали от наследството или че са го приели по опис. Когато наследникът не е приел наследството, органът по изпълнението определя срока по чл. 51 от Закона за наследството, като съобщава изявлението на наследника на съответния районен съдия, за да бъде надлежно вписано.
- Гост
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|