начало

Постановлението по случая със съдия Мирослав Петров: Престъпление няма, но може да има дисциплинарно нарушение Постановлението по случая със съдия Мирослав Петров: Престъпление няма, но може да има дисциплинарно нарушение

За Боговете във ВКС и ВАС

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот kpavlova » 02 Юни 2008, 23:30

За да улесня модератора и да не дразня участниците с неприемливата псевдосага около Междузведните войни, една напълно неюридическа и "просташка" подтема, която спонтанно възникна, / всъщност мисля, че това е единствения път, в който не съм участвала в правна по същината си дискусия, откакто участвам тук, може и да ме лъже паметта/трия мненията си от тази странна тема със странно заглавие, възникнала по скоро от глупост.Освен това предпочитам да се цензурирам сама.
Пояснявам, не съм се засегнала, не го приемам лично, дори да е така отправен упрека, по -скоро призива, към сериозност.
Никога не съм твърдяла да съм сериозен човек.
Явно не съм преценила кога да се спра в повърхностното си отнасяне.
Да го отдадем на присъщата ми незрелост.И на непознаването на правилата, защото не съм във форума от самото му начало.
Съжалявам за нашествието.
Последна промяна kpavlova на 02 Юни 2008, 23:35, променена общо 1 път
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 02 Юни 2008, 23:34

........
Последна промяна kalahan2008 на 11 Юни 2008, 00:00, променена общо 1 път
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот kpavlova » 02 Юни 2008, 23:42

За мен също, но давайте да я приключваме сагата, защото замърсяваме форумната среда.Нищо не може да се сравни с патоса на адв.Николов!Ако вземем обаче да изтрием всичко и двамата, в тая тема за Боговете ще остане само той :D
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 02 Юни 2008, 23:46

......
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот kpavlova » 02 Юни 2008, 23:55

sarbijanac написа: Вероятно трябва да се позамисли всеки един и да си отговори на въпросите:
- каква е целта му на посещението му във форума ?
- по какъв начин следва да постави въпрос или да даде отговор ?
- кога да изрази мнение,или просто да запази виждането си за себе си.

.....

По така поставените въпроси аз напълно не отговарям на критериите за приемлив участник във форума, защото:
1. не съм имала определена цел при посещаването.И към момента не мога да дефинирам ясна цел.
2.Не съм мислила как да поставя въпрос и как да отговоря.Не съм мислила за начин, способ, средства.Просто питането или отговарянето се случва или не се случва, както ми дойде наум.
3.Ако имам мнение, го изразявам.Запазвам го за себе си, ако изразяването на мнение би ме въвлякло в безсмислени словесни битки, които не са мои битки.Или ако би засегнало някого без основание.
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот neonato » 03 Юни 2008, 00:08

...
Последна промяна neonato на 09 Юни 2008, 22:34, променена общо 1 път
neonato
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 03 Юни 2008, 00:21

........
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 03 Юни 2008, 07:38

В почти всеки форум (с каквато и да е насоченост) има по един раздел "СПАМ" (или нещо от сорта) ... ;) та явно тука "Общи дискусии" се заформя да е нещо такова ... а що се касае до разделите "спам", то там модератор не влиза :lol: :lol: :lol:
inspectora
Активен потребител

Мнениеот Гост » 06 Юни 2008, 15:50

Хубаво е,че Боговете четат-няма лошо. :D

Аз съм нещо като Лорд-канцлера,който винаги е имал безупречно мнение за висшите съдии и винаги ги е защитавал и въздигал техния авторитет.

Лорд-канцлерът е председател на Лордовете на закона в Камарата на Лордовете.Така нареченате Лордове на закона са 12 висши съдии,които са членове на Камарата на Лордовете,т.е.Горната Камара.Тези висши съдии в същото време представляват и Апелативния съд на Обединеното Кралство.

Към днешна дата мисля,че Лорд-канцлер е Лорд Фалконър.

Та,моля,всички дължим най-голямо уважение,почит,респект към българаските Лордове на закона,а имено висшите(върховните) съдии от Върховния касационен,респективно Върховния административен съд.

Специални поздрави на:

:P Лорд Пламен Томов :P-Върховен Касационен Съд

:P Лорд Георги Ангелов :P -Върховен Административен Съд
Гост

Мнениеот kalahan2008 » 06 Юни 2008, 15:51

....:shock:
Последна промяна kalahan2008 на 11 Юни 2008, 00:01, променена общо 1 път
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Гост » 06 Юни 2008, 15:57

kalahan2008 написа:Николов, ти да не си дрогиран :shock:

:D :D :D :D :D :D :D

Как ме разсмя. :D

Напълно добре съм:пия сега "Лаваца" и щракам из форума.
Гост

Мнениеот Гост » 06 Юни 2008, 18:55

cruel_la написа:
advokat_nikolov написа:

Аз съм нещо като Лорд-канцлера,който винаги е имал безупречно мнение за висшите съдии и винаги ги е защитавал и въздигал техния авторитет.

[
[/b]

Мхм.Така си е.Представяш ли си колко още ще градира в положителна посока мнението ти, след като завършиш втори курс, респ. висшето си образование. :lol:

Не знам за Вас,къде сте расли,ама не са ли Ви учели,че към върховните съдии трябва да се отнасятее с най-голямо уважение и респект,независимо какво си мислите за тях.Това си е Ваша работа.

Виждам хората в западните държави с какво отношение се отнасят към висшите си магистрати-мисля да ги последвам.

Круела,ако вземам пример от Вас-до сега да съм си прерязал вените!
Гост

Мнениеот palimsest » 06 Юни 2008, 19:32

Обожествяването е едно , уважението е друго . Все си мисля ,че тук става въпрос за едно нечистоплътно , сервилно и не особено приемливо лицемерно обожествяване от страна на Лорд Николов.

Разбира се ,някои съвременни религии приемат ,че човека е бог в развитие ... в тоя ред на мисли - би могло да се допуснат доста съждения ..., но млъкни сърце ....!
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот Гост » 06 Юни 2008, 19:37

palimsest написа:Обожествяването е едно , уважението е друго . Все си мисля ,че тук става въпрос за едно нечистоплътно , сервилно и не особено приемливо лицемерно обожествяване от страна на Лорд Николов.

Разбира се ,някои съвременни религии приемат ,че човека е бог в развитие ... в тоя ред на мисли - би могло да се допуснат доста съждения ..., но млъкни сърце ....!

Не,тълкувай го метафорично,разбира се :D

Просто ми трябваше силна дума,за да опиша Тяхна Светлост-върховните съдии,защото те наистина са много добри в правораздаването.Няма по-добри :P
Гост

Мнениеот palimsest » 06 Юни 2008, 19:53

Все си мисля ,че съдиите от ВАС и ВКС , в предвидт тяхната роля в съдебната система , са получили достатъчно признание от правопорядъка с именуването им като върховни съдии, с факта ,че правораздават и следят за еднаквото и точно спазване на правните норми , и дори и с това че имат възможността ,в предвидените от закона процедури ,дори и да тълкуват .....

А какъв епитет ще дадеш на Конституционните съдии ?
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот Гост » 06 Юни 2008, 19:58

Поли,уважавам твоето мнение,а като човек си ми много приятна.Научил съм някои неща от теб.Спор няма.

Относно с правописа-с клавиатурата не съм добър.

А отнсоно съвета Ви-да съгласен съм.

Но искам да внеса малко яснота,че висшите ни съдии-заслужават уважение и почит!Така е навсякъде.А тук,в България,като се чуе за висш магистрат все едно казваме:"А,его Пешо"

Хора,това са върховни съдии-дайте уважение,покажете респект към тези хора,защото го заслужават. :P
Гост

Мнениеот kalahan2008 » 06 Юни 2008, 20:34

........
Последна промяна kalahan2008 на 11 Юни 2008, 00:02, променена общо 1 път
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Гост » 07 Юни 2008, 17:25

Това са ала-бала портокала мнения.

Ами тия учени да си пръскат мозъците тогава.
Гост

Мнениеот palimsest » 07 Юни 2008, 19:07

advokat_nikolov написа:Това са ала-бала портокала мнения.

Ами тия учени да си пръскат мозъците тогава.

Лорд Николов , аз Ви благодаря за изказаното мнение .
За съжаление ,затвърждавате в мен мнението ,че настоявате да наложите мнението си на другите , и когато не намирате солидна опора в твърдението си ,се позовавате на някакви неуместни изрази ,които понякога водят до амбифолия , друг път до откровен смях , у читателите (поне при мен е така ....).

Ние всички , вярвам! , сме убедени ,че Вие сте уникален продукт на биологична и социална еволюция ... гении на научната юридическа мисъл , все пак заслужава си да споменем някои трудно доказуеми ,но все пак.... твърдения ,че гениалността се намира в трудно уловими граници с лудостта ....
Дано и това мое мнение да не Ви се стори "ала-бала "- мнение ....
Аватар
palimsest
Активен потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии