НОРМАЛНО Е, когато някой те нападне, да се защитиш.
НОРМАЛНО Е, когато някой те оклевети, също да се защитиш.
НЕ Е НОРМАЛНО да използваш чужда територия като поле за изява на комплексите си, указващи на дефицит на ценности, защото най-малкото това е признак на неуважение към питащия, а след това и към другите участници по темата.
Нямам за цел да възродя непристойната сцена, в която бях въвлечена при все че се опитвах по-най достойния начин да прекратя, но в тази връзка
ЗАЯВЯВАМ,
НЯМА ДА ДОСТАВЯ НИКУМУ УДОВОЛСТВИЕ С ПОВЕЧЕ КОМЕНТАР.
ПО-УМНИЯТ ПРЕМЪЛЧАВА, не защото няма какво да каже, а защото преценява, че няма смисъл от това - липсва му достоен опонент.
"ШОУТО" СВЪРШИ !!!
И да не забравяме една мъдра мисъл:
ПО ДРЕХИТЕ ПОСРЕЩАТ - ПО УМА ИЗПРАЩАТ.
Първата предпоставка е неприложима за участниците във форумното пространство, поради обясними причини от обективен характер.
ОСТАВА САМО ВТОРАТА КАТО РАЗГРАНИЧИТЕЛЕН КРИТЕРИЙ.
И в края се обръщам към всички вас.
ЕЙ, ФОРУМЦИ, ОПОМНЕТЕ СЕ!
ОГЛЕДАЙТЕ СЕ!
Преди всичко сме хора, а след това професионалисти.
ТАКА, ЧЕ.....
МИСЪЛТА, КАТО ПРОЦЕС, НЯМА ПОЧИВЕН ДЕН....
Лек ден.... за размисъл!
- Дата и час: 03 Фев 2025, 15:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
МЪЛЧАНИЕТО.... ПРАВО НА ОТГОВОР НА ПО-УМНИЯ - тема за размис
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Здравейте,
Изпитах известно успокоение, че Вие system,poli_g и
kalahan2008 не сте били от онези 692-ма, посетили на 05.06.2008 между 20:30ч. и 23:10ч. във въпросната тема, когато трябваше да се защитя от непристойната канонада на колегата. За съжаление, и мое успокоение, голяма част от нея е изтрита. Казвам успокоение, защото изпитах неудобство и срам за гилдията от яростните нападки(меко казано) на една от нас, позволила си безцеремонно да опорочи добрия тон и дух на дискусията.
Не бих си позволила да пусна тази тема днес, ако не ми бе отнето на два пъти правото на отговор към колегата Mi_lena, като
ЗА НАЗИДАНИЕ! - беше изтрито.
И, за да не останете в пълно затъмнение, ще го поместя тук, тъй като
считам, че в предложения сюжет, в качеството ми на "обвиняем" имам право на последна дума относно "присъдата".
Пуснато на: 06 Юни 2008 12:40 pm Заглавие: Продажба на съсобствен имот при съдебна делба – Имотни казуси
mi_lena написа:
(Не)доброволен арбитраж: Мели започна първа
Melly написа:
А колкото се отнася до Тълкувателното решение, мисля, че то е неотносимо в случая, защото питащият се индивидуализира като съсобственик, което е различно от сънаследник.
mi_lena написа:
Обща (непредизвикана) забележка: Разликатата съсобственик/сънаследник е като в съотношението род/вид. Наследяването е едно от основанията за възникване на съсобственост.
Melly написа:
Но последиците при порок на сделка от съсобственик и сънаследник са различни, нали? Та това имах предвид със съкратения изказ. Едва ли си заслужава такова внимание, та да се черпят "дивиденти", ако не се цели друго... По тази причина не приемам оценката, която е направена.
УСМИВКИ!
Melly написа:
ПРАВО НА ОТГОВОР
Здравейте Mi_lena с днешна дата!
Намирам за удачно, че е изтрита вчерашната сцена между мен и Донна , но оказа се за кой ли път, че пак е подходено избирателно от модераторите.
Оставено е само Вашето соломоново предложение (моите уважения), но отговорът ми е изтрит и затова отново упражнявам правото си на защита, без да целя да възродя нечии нападки:
Не съм започнала първа,
Не съм целяла да изтъкна неправилното тълкуване на фактите от темата, с което да засегна нечие професионално равнище,
Не съм държала непристоен тон, напротив, опитвах се да укротя по най-деликатен начин нечие разюздано честолюбие до степен нарцизизъм,
Не съм......,
ЗАЩОТО СЧИТАМ, че форумът не е сцена за непристойно държане на който и да е, още по-малко (с извинение за нецензурния израз) "каруцарски тон" от юрист.....
С уважение: Melly
.....................
И още нещо за достойнството, за което казах по-горе.
В този форум има място за целия китайски народ, но МОЛЯ нека спазваме правилата. Те са еднакво задължителни за всички, независимо от коя страна на завесата са.
Лек и успешен ден за всички!
П.П. И нека да престанем с детинщините.
..........................................
И, си задавам въпроса,
Какво мотивира модераторите да изтрият отговора ми?
С какво прекрачих границата на позволеното?
И.... оставиха това петно - обвинението и произнесената "присъда"?
Точно тази несправедливост ме провокира да напиша темата днес.
ЗАЩОТО, НЕЗАВИСИМО НА КОЕ ПОПРИЩЕ СЕ ИЗЯВЯВАМЕ, КАТО ПРОФЕСИОНАЛИСТИ СМЕ ПРИЗВАНИ ДА ОТСТОЯВАМЕ СПРАВЕДЛИВОСТТА.
Това е правото, и да имаме достойнството да го отстояваме.
Специално към spammer13:
Здравейте, моите уважения към Вас!
Единствен Вие не се поколебахте да защитите истината.
Независимо от това дали и как Ви приемат/неприемат във форума, аз ви уважавам, защото сте преди всичко човек.
И, ни най-малко се притеснявам да го кажа.
Защото оценявам форумците по ВТОРИЯ критерий от цитираната по-горе мъдра мисъл.
За kalahan2008:
Колега, как можахте за съзрете обида в думите на адв. Николов? Та аз се смях до сълзи тогава. Човек трябва да има чувство за хумор.
Независимо от погрешната Ви преценка, приемам, че е направена със загриженост. Оценявам го, наистина.
И в края, нека помислим отново....
За разпускане препоръчвам великолепната тема на Diadia -
Към членовете на форума With Love
Лек ден.... за размисъл!
Изпитах известно успокоение, че Вие system,poli_g и
kalahan2008 не сте били от онези 692-ма, посетили на 05.06.2008 между 20:30ч. и 23:10ч. във въпросната тема, когато трябваше да се защитя от непристойната канонада на колегата. За съжаление, и мое успокоение, голяма част от нея е изтрита. Казвам успокоение, защото изпитах неудобство и срам за гилдията от яростните нападки(меко казано) на една от нас, позволила си безцеремонно да опорочи добрия тон и дух на дискусията.
Не бих си позволила да пусна тази тема днес, ако не ми бе отнето на два пъти правото на отговор към колегата Mi_lena, като
ЗА НАЗИДАНИЕ! - беше изтрито.
И, за да не останете в пълно затъмнение, ще го поместя тук, тъй като
считам, че в предложения сюжет, в качеството ми на "обвиняем" имам право на последна дума относно "присъдата".
Пуснато на: 06 Юни 2008 12:40 pm Заглавие: Продажба на съсобствен имот при съдебна делба – Имотни казуси
mi_lena написа:
(Не)доброволен арбитраж: Мели започна първа
Melly написа:
А колкото се отнася до Тълкувателното решение, мисля, че то е неотносимо в случая, защото питащият се индивидуализира като съсобственик, което е различно от сънаследник.
mi_lena написа:
Обща (непредизвикана) забележка: Разликатата съсобственик/сънаследник е като в съотношението род/вид. Наследяването е едно от основанията за възникване на съсобственост.
Melly написа:
Но последиците при порок на сделка от съсобственик и сънаследник са различни, нали? Та това имах предвид със съкратения изказ. Едва ли си заслужава такова внимание, та да се черпят "дивиденти", ако не се цели друго... По тази причина не приемам оценката, която е направена.
УСМИВКИ!
Melly написа:
ПРАВО НА ОТГОВОР
Здравейте Mi_lena с днешна дата!
Намирам за удачно, че е изтрита вчерашната сцена между мен и Донна , но оказа се за кой ли път, че пак е подходено избирателно от модераторите.
Оставено е само Вашето соломоново предложение (моите уважения), но отговорът ми е изтрит и затова отново упражнявам правото си на защита, без да целя да възродя нечии нападки:
Не съм започнала първа,
Не съм целяла да изтъкна неправилното тълкуване на фактите от темата, с което да засегна нечие професионално равнище,
Не съм държала непристоен тон, напротив, опитвах се да укротя по най-деликатен начин нечие разюздано честолюбие до степен нарцизизъм,
Не съм......,
ЗАЩОТО СЧИТАМ, че форумът не е сцена за непристойно държане на който и да е, още по-малко (с извинение за нецензурния израз) "каруцарски тон" от юрист.....
С уважение: Melly
.....................
И още нещо за достойнството, за което казах по-горе.
В този форум има място за целия китайски народ, но МОЛЯ нека спазваме правилата. Те са еднакво задължителни за всички, независимо от коя страна на завесата са.
Лек и успешен ден за всички!
П.П. И нека да престанем с детинщините.
..........................................
И, си задавам въпроса,
Какво мотивира модераторите да изтрият отговора ми?
С какво прекрачих границата на позволеното?
И.... оставиха това петно - обвинението и произнесената "присъда"?
Точно тази несправедливост ме провокира да напиша темата днес.
ЗАЩОТО, НЕЗАВИСИМО НА КОЕ ПОПРИЩЕ СЕ ИЗЯВЯВАМЕ, КАТО ПРОФЕСИОНАЛИСТИ СМЕ ПРИЗВАНИ ДА ОТСТОЯВАМЕ СПРАВЕДЛИВОСТТА.
Това е правото, и да имаме достойнството да го отстояваме.
Специално към spammer13:
Здравейте, моите уважения към Вас!
Единствен Вие не се поколебахте да защитите истината.
Независимо от това дали и как Ви приемат/неприемат във форума, аз ви уважавам, защото сте преди всичко човек.
И, ни най-малко се притеснявам да го кажа.
Защото оценявам форумците по ВТОРИЯ критерий от цитираната по-горе мъдра мисъл.
За kalahan2008:
Колега, как можахте за съзрете обида в думите на адв. Николов? Та аз се смях до сълзи тогава. Човек трябва да има чувство за хумор.
Независимо от погрешната Ви преценка, приемам, че е направена със загриженост. Оценявам го, наистина.
И в края, нека помислим отново....
За разпускане препоръчвам великолепната тема на Diadia -
Към членовете на форума With Love
Лек ден.... за размисъл!
Последна промяна Melly на 08 Юни 2008, 19:20, променена общо 1 път
-
Melly - Старши потребител
mi_lena написа:
Няма ненаказан опит да се направи добро или да се преодолее разединение. Благодаря за урока, Melly!
Добър вечер Mi_lena,
Дължа едно уточнение, тъй като усещам, че се е загнездило изветно огорчение у Вас. Ако правилно съм разбрала, и е така, искам да изясня нещата още сега.
Не тая нищо лично към Вас, надявам се сте го разбрали от изложението по-горе.
Единствения упрек, който отправих, бе към модераторите. Оставяйки само Вашия постинг в злополучната тема, нали разбирате, че и двете сме един вид потърпевши.
Много внимателно изложих фактите, без ни най-малък упрек лично към Вас. Напротив, ако проследите изложеното от мен в тази тема, ще забележите умерен тон и уважение.
Поне да бяха изтрили и Вашя постинг модераторите, тогава биха били постъпили мъдро. А ето какво се получи, още един незаслужено огорчен.
Наистина съжалявам, и Ви се извинявам, ако с нещо, макар и неволно съм допринесла за това.
Нека поне ние да постъпим мъдро.
Лека вечер, Mi_lena!
-
Melly - Старши потребител
Направо умрях от смях ,залях се
Добре ,че ми се обадиха да взема да погледна кви ги пиише т.н. потърпевша...,а и кой и суфлира лютия ,търкулнало се гърнето и си намерило похлупака
Добре ,че ми се обадиха да взема да погледна кви ги пиише т.н. потърпевша...,а и кой и суфлира лютия ,търкулнало се гърнето и си намерило похлупака
- donna
- Старши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|