начало

Делото „Дебора“ тръгва отначало заради отвод на състава Делото „Дебора“ тръгва отначало заради отвод на състава

командирован служител,неизпълнил заповедта за командировка

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

командирован служител,неизпълнил заповедта за командировка

Мнениеот tedi_miss » 09 Юни 2008, 20:48

Моля за отговор на следният въпрос:Служител е командирован във Франция за срок от 20 дни,изплатени са му дневни,квартирни и пътни пари,съгласно заповед за командировка.Той обаче не заминава за Франция,подава молба за напускане като обещава,че ще върне парите , освободен е от работа и си заминава за родното място.По какъв начин е редно да го накараме да върне парите,към МВР ли първо трябва да подадем жалба или съдебно дело,не ми е ясна процедурата,просто не сме имали такъв проблем до сега
tedi_miss
Нов потребител

Мнениеот eklekti4kata » 09 Юни 2008, 21:00

Учудвам се как предварително са му платени дневни, квартири и др.По мои стари спомени това става след завръщането при представяне на Доклад/ Отчет -билети, разписки за нощувки в хотел и др.Освен това по памет Ви насочвам към Наредба за командировките и специализациите в чужбина.
eklekti4kata
Потребител

командирован

Мнениеот tedi_miss » 09 Юни 2008, 21:14

значи платено е авансово и то във евро,точно съгласно наредбата за командировките,тук няма нарушение това е практика отдавна,дори парите са по международен договор.Аз моля за помощ относно това каква е процедурата да ги изискаме тези пари и за добър адвокат който би се наел със този случай
tedi_miss
Нов потребител

Мнениеот eklekti4kata » 09 Юни 2008, 21:34

Чл. 34. " Заповеди за командировки в чужбина не може да се издават без право на пътни, дневни и квартирни пари или без да е осигурена издръжка. В заповедта трябва изрично да бъде посочено как са уредени тези въпроси. " Явно сте наясно с Наредбата.Явно имате юрисконсулт.Явно имате Синдикати с юрисконсулти.Към адвокат не мога да Ви насоча.Аз съм дотук.Съжалявам.Успех!
eklekti4kata
Потребител

Re: командирован служител,неизпълнил заповедта за командиров

Мнениеот gudio » 09 Юни 2008, 21:58

tedi_miss написа:Моля за отговор на следният въпрос:Служител е командирован във Франция за срок от 20 дни,изплатени са му дневни,квартирни и пътни пари,съгласно заповед за командировка.Той обаче не заминава за Франция,подава молба за напускане като обещава,че ще върне парите , освободен е от работа и си заминава за родното място.По какъв начин е редно да го накараме да върне парите,към МВР ли първо трябва да подадем жалба или съдебно дело,не ми е ясна процедурата,просто не сме имали такъв проблем до сега

Можете да подадете сигнал до прокуратурата за обсебване, защо не и за дл. присвояване на парите. Ще се помотае бая време преписката, може пък да се притесни бившият служител и да върне парите. Иначе до наказателен съд със сигурност няма да стигне. Като видите, че нещата не стават с прокуратура и полиция - завеждате гражданско дело.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Clavdivs. » 10 Юни 2008, 19:14

Ех тая прокуратура бе... ех това наказателно право...

ама нали нЕма такси :wink:

Ето тема за докторантура /може и по правна психология :wink: Калахане.. :wink: /

"Предупредителното и стимулиращо въздействие на проверката по ЗСВл като способ за решаване на правни спорове"

:wink:
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот tedi_miss » 10 Юни 2008, 21:53

Благодаря за Вашите отговори ,Вие ме насочихте и ще предприема незабавни мерки.
tedi_miss
Нов потребител

Назад към Общи дискусии