начало

Делото „Дебора“ тръгва отначало заради отвод на състава Делото „Дебора“ тръгва отначало заради отвод на състава

Конкурс за МЛАДШИ ПРОКУРОРИ София КОГА ?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Конкурс за МЛАДШИ ПРОКУРОРИ София КОГА ?

Мнениеот mitnicharia » 10 Юни 2008, 00:15

Здравейте, искам да попитам къде мога да видя кога ще има конкурс за младши прокурори в София ?
На сайта на Прокуратурата както почти всеки сайт на българска институцуя няма никаква информация или поне аз не я откривам, сайта не е направен добре това е ясно за всеки...
Тъй като съм наскоро завършил юрист и нямам опит е много трудно да си намеря нещо, където да започна да работя, всички фирми искат опит, а аз нямам, завърших и преди 6-7 месеца всех правоспособно и от тогава нищо... Така че ако някой има свежи идеи да сподели ако иска
В Бг в днешно време се подиграват с младите хора, имаш образование предлагат ти 400-500 лв заплата, а цените растат ли, растат...
Тъжната действителност...
mitnicharia
Младши потребител

Мнениеот dgeorgiev » 10 Юни 2008, 12:00

Изпит за мл. магистрати - наесен. Обаче не се вкарвай в този филм. Не защото "само връзкари се уреждат", ами защото тая работа не е за всеки. И точно прокурорите яко си деформират психиката след някоя друга година работа в системата.
Ако го чувстваш като призвание, хубаво- ходи да бориш престъпността. Ама ако е за престижа, сигурната заплата и моравата дрешка на Дядо Коледа дето я носят в залата - забрави, горко ще съжаляваш.
dgeorgiev
Потребител

Мнениеот portokal » 10 Юни 2008, 12:15

Това за психиката ми хареса.
Предполагам, че не е за всеки. Няма работа, която да е за всеки. Обаче това с деформирането на психиката прозвуча много страшно. :shock: ;-) То трябва да е пълно с психически деформирани субекти наоколо. :oops:

Иначе, младеж, следи сайта http://justice.bg/bg/start.htm на Висшия съдебен съвет за конкурси (а и този форум, понеже и тук се пренася инфото) и междувременно недей да си мислиш, че не си струва да започнеш работа дори за 400-500 лева. Не един и двама работят или са работили и за по-малко.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот dgeorgiev » 10 Юни 2008, 17:33

Портокал, не го приемай лично това за психиката. Просто прокурорите, които аз познавам са малко :roll: Това моето трябваше да е предупреждение за хората, които са тръгнали да стават магистрати, защото междувременно не могат да си намерят друга работа.

При теб как върви, мина ли обучението в НАП?
dgeorgiev
Потребител

Мнениеот Gabi1 » 10 Юни 2008, 23:57

Деформиране на психиката има навсякъде, само е в различни посоки :lol: Или го приемаш за нормално, или отиваш да продаваш картофи на женския пазар.....
Gabi1
Потребител

Мнениеот dgeorgiev » 11 Юни 2008, 11:41

Ще поясня с примери какво имах предвид под деформиране на психиката при прокурорите.
Имам познат прокурор, който като излезе на кафе някъде, ако на масата има непознати лица не сяда, или ако е седнал, става и си тръгва. Щото не ги знаел какви са и дали не са криминално проявени, да не вземат после да го изкарат обвързан с неудобни хора.
Една прокурорка пък скоро заплаши мен и моя клиент с производство за измама, защото апартамента дето искаше да го купува прокурорката се оказа по-скъп от обявата във вестника, която тя видяла :)
Или един друг прокурор който не пуска сина си тренира бокс, защото после ставали убийци на улицата.
Познавам бегло още един-двама, които смятат че реформата в Наказателното производство трябва да започне с премахване на фигурата на защитника. :lol:
dgeorgiev
Потребител

Мнениеот portokal » 11 Юни 2008, 11:54

Имам познат прокурор, който като излезе на кафе някъде, ако на масата има непознати лица не сяда, или ако е седнал, става и си тръгва.

Прав е човеко. Иначе кой знае дали някой ден в местния вестник няма да види снимки тип "Милен Велчев играе карти на яхта". 8)

Dgeorgiev, имаш бележка. Не съм се обидила.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 15 Юни 2008, 21:23

dgeorgiev написа:...Познавам бегло още един-двама, които смятат че реформата в Наказателното производство трябва да започне с премахване на фигурата на защитника. :lol:

:D :D :D :D
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот kpavlova » 15 Юни 2008, 22:09

Inspector_MBP написа:
dgeorgiev написа:...Познавам бегло още един-двама, които смятат че реформата в Наказателното производство трябва да започне с премахване на фигурата на защитника. :lol:

:D :D :D :D

Все от някъде трябва да се почне. :lol:
Това е добро начало :lol:
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот Sahiba » 16 Юни 2008, 09:00

Личното ми мнение е, че магистрат трябва да се става след поне 5 години трудов стаж като юрист!

Писна ми по съдилищата да виждам магистрати на моя възраст да колят и бесят...
За мен не е нормално човек без особено голям житейски опит да решава човешки съдби

А относно колегата, търсещ работа: Който търси, намира! Ако разровиш съм убеден, че ще си намериш подходяща работа за по-прилични пари (400-500 лв не е чак толкова зле за стартова заплата)
Sahiba
Потребител

Назад към Общи дискусии