Имам проблем с нотариусите във Варна. Трябва да дам на съсобственик нотариална покана, но срещам сериозен отпор в това мое начинание. От посочените 38 тук в сайта само 11(!) казаха, че могат да се наемат, като 3 за някакви безумни такси (при това само за 1-2 ходения при някои), а останалите - връчват с куриер, съответно - гаранция-франция...
Останалите 27:
1. Стандартна ситуация номер4 - "Помощника е болнични, няма как, сам се оправям" - на около 6-7 места
2. Директен отказ - всички останали, въпреки, че 2-3-ма адвокати ми казаха, че нямат право да ми отказват, това е тяхно задължение.
3. Един само дето не ме изгони от кантората с думите "Бе да не съм единствения балък в тоя град, търси си друг..." Не съм му виновен аз, че е станал накриво мисля...
Ако отида да изповядам сделка за 500,000 евро, всеки ще си строши краката да тича, а когато треябва да прави нещо друго е пас... аман...
Има ли друг начин да се връчи това, което да е официално и да има тежеста на връчване от нотариус? Съд, куриер, препоръчано писмо? Какво трябва да се завери или подпечата по поканата от някой нотариус, ако има вариант за пращане не чрез нотариус?
- Дата и час: 24 Яну 2025, 17:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Трябва ми съвет за нотариус
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Трябва ми съвет за нотариус
Има и друг начин с телепоща.Прати една телепоща /някогашната телеграма с известие за получаване / върши същата работа и е мн. по евтина
Последна промяна donna на 11 Юни 2008, 18:59, променена общо 1 път
- donna
- Старши потребител
Re: Трябва ми съвет за нотариус
donna написа:Има и друг начин с телепоща.Прати една телепоща /някогашната телеграма с известие за получаване / върши същата работа и е мн. по евтина
Хмн... би ли обяснил? Звучи интересно... Сми цялата покана ли трябва да се издиктува като телеграма? Или? не съм наясно с тая услуга, помня само от едно време, че се плащаше на знак...
- pepachko
- Нов потребител
В тази тема писах за телепощата: http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?p ... ht=#233827
Плаща се на брой страници. Всяка следваща се явява продължение. За известие за доставяне се плаща еднократно, т.е. независимо от броя на страниците.
Плаща се на брой страници. Всяка следваща се явява продължение. За известие за доставяне се плаща еднократно, т.е. независимо от броя на страниците.
Петък е време за приятелите. Джони, Джак, Джим и всички останали.
-
ocean - Потребител
И бихте ли обяснили каква е правната стойност на т.нар. "телепоща", ако ви трябва за нещо сериозно във връзка с дело или някакво друго разрешаване на правен спор?!
До pepachko:
Мисля че правилно сте се насочили към нотар.покана като способ за уведомяване - уви таксите не са високи и като става въпрос и за такъв случай със съсобственост, то алчните нотариуси ви отцепват, което не ме учудва.
Другото за което се сещам е да оформите нотариалната покана в друг град /т.е. не във Варна, а в района на друг районен съд, където също има нотариус и да е близо до Варна, за да спестите до минимум разходите/.Напомням, че за разлика от сделките с недв.имоти и вещни права, тук нямаме изключителна компетентност на нотариус от съответния регион, така че всеки може да се заеме с това производство.
До pepachko:
Мисля че правилно сте се насочили към нотар.покана като способ за уведомяване - уви таксите не са високи и като става въпрос и за такъв случай със съсобственост, то алчните нотариуси ви отцепват, което не ме учудва.
Другото за което се сещам е да оформите нотариалната покана в друг град /т.е. не във Варна, а в района на друг районен съд, където също има нотариус и да е близо до Варна, за да спестите до минимум разходите/.Напомням, че за разлика от сделките с недв.имоти и вещни права, тук нямаме изключителна компетентност на нотариус от съответния регион, така че всеки може да се заеме с това производство.
- fixxxer
- Потребител
Неудобното на телепощата е само това, че с нея не могат да се връчват приложения, както може с нотариалната покана.
Иначе и с нотариалната покана, и с телепощата, може да се докаже, че на получателя е връчен и той е получил определен текст. В крайна сметка-това е целта-да докажеш, че получателят е получил определено изявление.
Със завереното копие на телепощата, което се получава на момента, може да се удостовери какъв е изпратеният текст.
С известието за получаване-фактът на връчването.
Същата стойност имаха и телеграмите с обратен текст навремето.
Иначе и с нотариалната покана, и с телепощата, може да се докаже, че на получателя е връчен и той е получил определен текст. В крайна сметка-това е целта-да докажеш, че получателят е получил определено изявление.
Със завереното копие на телепощата, което се получава на момента, може да се удостовери какъв е изпратеният текст.
С известието за получаване-фактът на връчването.
Същата стойност имаха и телеграмите с обратен текст навремето.
Петък е време за приятелите. Джони, Джак, Джим и всички останали.
-
ocean - Потребител
Искренно благодаря за съветите:). Аз даже и не знаех за тази алтернатива, но мисля да я използвам/изпробвам:)
Всъщност, май най-накрая намерих един нотариус, който да свърши това, което ми трябваслед (3 дена борба и толкова навъртяни телефони, че ме е страх сега да си проверя сметката...), утре ще се разходя до кантората му да говорим лично, ако не - бегом до пощата:)
Пак благодаря много.
Всъщност, май най-накрая намерих един нотариус, който да свърши това, което ми трябваслед (3 дена борба и толкова навъртяни телефони, че ме е страх сега да си проверя сметката...), утре ще се разходя до кантората му да говорим лично, ако не - бегом до пощата:)
Пак благодаря много.
- pepachko
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|