- Дата и час: 25 Яну 2025, 02:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Демонстрация на простотията във форума ?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
81 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Ако за Вас ние сме само едни "нахални въпросители", аз казвам сега две неща:
1. Предстои ми да си сменя адвоката поради ред причини, но никога не бих избрала такъв като Вас да ме представлява, макар да мога да си платя един приличен хонорар, защото спрямо хората от тази професия аз си позволявам само едно: уважение. И мисля, че не (тъй като не мога да говоря от името на всички питащи, говоря само от мое) аз, а Вие сте Андрешковец и човек, който е забравил какво е човещина. Аз лично не се нуждая от Вашия цинизъм, нито пък от "компетентното" Ви мнение.
2. Ако няма други посетители на този сайт, освен работещите в юридическата сфера, тогава няма да ви остане нищо друго, освен да си мерите величината и уменията един пред друг, а това в даден момент вече става безинтересно, не мислите ли?
1. Предстои ми да си сменя адвоката поради ред причини, но никога не бих избрала такъв като Вас да ме представлява, макар да мога да си платя един приличен хонорар, защото спрямо хората от тази професия аз си позволявам само едно: уважение. И мисля, че не (тъй като не мога да говоря от името на всички питащи, говоря само от мое) аз, а Вие сте Андрешковец и човек, който е забравил какво е човещина. Аз лично не се нуждая от Вашия цинизъм, нито пък от "компетентното" Ви мнение.
2. Ако няма други посетители на този сайт, освен работещите в юридическата сфера, тогава няма да ви остане нищо друго, освен да си мерите величината и уменията един пред друг, а това в даден момент вече става безинтересно, не мислите ли?
- nkmivanovi
- Младши потребител
nkmivanovi написа:Ако за Вас ние сме само едни "нахални въпросители", аз казвам сега две неща:
Eдно не мога да разбера ,защо обръщате внимание на spammer13, той човечеца си е под пълно запрещение ,ама така както гледам май ще трябва да му сменим настойника ,защото настоящият не си върши работата.
- donna
- Старши потребител
аз вероятно щото съм много тъп и не мога да схвана.... ама нахалството, не е ли една ОГРОМНА СЕЛСКА ПРОСТАЩИНА?????
а спами, какво ще кажеш?
п.с. модераторите(някои от тях) наистина са много зле
а спами, какво ще кажеш?
п.с. модераторите(някои от тях) наистина са много зле
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
Знаете ли, господине, Вашата настойчивост да внесете ред във форума и в мислите на всички адвокати, пишещи тук, ми напомня за Дон Кихот. Смелият рицар се бореше срещу вятърните мелници, но - за разлика от него - ние тук си имаме само една спамърска мелница.
И ако идалгото виждаше великани, то ние виждаме един обикновен спамър. И то вече неактуален. Днес вече не сме 13ти, господине, а 14ти.
И ако идалгото виждаше великани, то ние виждаме един обикновен спамър. И то вече неактуален. Днес вече не сме 13ти, господине, а 14ти.
- nkmivanovi
- Младши потребител
nkmivanovi написа:2. Ако няма други посетители на този сайт, освен работещите в юридическата сфера, тогава няма да ви остане нищо друго, освен да си мерите величината и уменията един пред друг, а това в даден момент вече става безинтересно, не мислите ли?
За да станете член на портала е необходимо да отговаряте на условията за членство, а именно: да бъдете юрист, студент по право или да имате трайни интереси в областта на правото. Ако не отговаряте на посочените условия, моля преустановете процедурата по регистрация. "ЛЕКС.БГ" АД си запазва правото да откаже регистрация или да прекрати незабавно извършена регистрация на лице, което не отговаря на посочените условия.
Въпрос към модераторите:
Някой проверявя ли ги тия условия?
- pepelanka
- Младши потребител
Явно никой не проверява на "пропуска "дали имаме трайни интереси към правото.
И как ли ще стане това !?
..................
Но все пак призовавам хората с юридическо образование ,от какъвто и да било ранг(примерно - учащи се все още студенти)...да уважават себе си , професията на юриста ,хората заради които всъщност работят .
Всичко друго е плява и излишно дразнене и наистина принизява тоя форум до каруцарско равнище(да ме простят каруцарите).
Вярно е ,че все пак разбрахме колко добре е изучил "Спамера"част от творчеството на Елин Пелин.Похвално,но това е литература все пак , а не право!
И как ли ще стане това !?
..................
Но все пак призовавам хората с юридическо образование ,от какъвто и да било ранг(примерно - учащи се все още студенти)...да уважават себе си , професията на юриста ,хората заради които всъщност работят .
Всичко друго е плява и излишно дразнене и наистина принизява тоя форум до каруцарско равнище(да ме простят каруцарите).
Вярно е ,че все пак разбрахме колко добре е изучил "Спамера"част от творчеството на Елин Пелин.Похвално,но това е литература все пак , а не право!
Битието не определя ли съзнанието!?...Хайде ,де!
- stefka51
- Младши потребител
donna написа:Eдно не мога да разбера ,защо обръщате внимание на spammer13, той човечеца си е под пълно запрещение ,ама така както гледам май ще трябва да му сменим настойника ,защото настоящият не си върши работата.
И аз така мисля ...ако не ти изнасят въпросите-не даваш отговори и толкова!
- iliev
- Младши потребител
А, който си раздава труда безплатно, е просто...ГЛУПАВ.
"Спамер13",колега ,след всички боричкания тук ,ще взема да се съглася с теб.Нека лаф да става .
Ама, иде понеделник ,а пък ,той е ден за работа.
Така ,че ползотворна седмица на всички ,и на юристи, и на техните клиенти.
И на пепелянките -също.Хапвайте.
"Спамер13",колега ,след всички боричкания тук ,ще взема да се съглася с теб.Нека лаф да става .
Ама, иде понеделник ,а пък ,той е ден за работа.
Така ,че ползотворна седмица на всички ,и на юристи, и на техните клиенти.
И на пепелянките -също.Хапвайте.
- stefka51
- Младши потребител
Започвам да си мисля,че колегата Спамер 13 е прав.Наистина не тряБва да пропиляваме и оБезценяваме труда си така.
Притиснати сме от жестока конкуренция-нотариуси,ЧСИ,агенции за имоти,счетоводители и т.н.
Мисля,че наистина форума се е обърнал на лаф-мохабетчийница.
И на това трябва да се сложи край.И на първо място-с безплатните консултации,търсени от т.нар "келепирджии" и "авантаджии".Сигурен съм,че на никой колега няма да му е приятно да има такива клиенти.Поне аз не ги искам такива и почнах да ги отсявам.
Притиснати сме от жестока конкуренция-нотариуси,ЧСИ,агенции за имоти,счетоводители и т.н.
Мисля,че наистина форума се е обърнал на лаф-мохабетчийница.
И на това трябва да се сложи край.И на първо място-с безплатните консултации,търсени от т.нар "келепирджии" и "авантаджии".Сигурен съм,че на никой колега няма да му е приятно да има такива клиенти.Поне аз не ги искам такива и почнах да ги отсявам.
- sarbijanac
- Активен потребител
Още по неприятни са клиентите дето питали по форумите/ама не се знае какво са обяснили, че рядко праят разлика между ДГИ и дарение/ ,писали по вестниците "трета възраст" и т.н. и като дойдат в кантората ти и като им кажеш точното положение на нещата ти заявят"Ама ти нищо не разбираш!"
Аз поне не съм чула доктор да те прегледа по форум и да ти предпише лекарство, вероятно защото може и да те убие,затова смятам, че и ние не помагаме на Въпросителите със съветите си, а им пречим, а още повече пречим на колегите си.
Към модераторите: Нека си питат хората но да им отговарят студентите - хем едните ще се учат, хем другите ще са доволни да получат безплатни правни съвети.
Аз поне не съм чула доктор да те прегледа по форум и да ти предпише лекарство, вероятно защото може и да те убие,затова смятам, че и ние не помагаме на Въпросителите със съветите си, а им пречим, а още повече пречим на колегите си.
Към модераторите: Нека си питат хората но да им отговарят студентите - хем едните ще се учат, хем другите ще са доволни да получат безплатни правни съвети.
- pepelanka
- Младши потребител
mi_lena написа:sarbijanac написа:Започвам да си мисля,че колегата Спамер 13 е прав.Наистина не тряБва да пропиляваме и оБезценяваме труда си така.
Просто напомням, че форумът не е само за адвокати и студенти по право. Вероятно считате, че ние, останалите юристи правим дъмпинг, въпреки, че използваният термин всъщност е "подлоги"
Закон за съдебната власт
Чл. 213. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- pepelanka
- Младши потребител
pepelanka написа:Още по неприятни са клиентите дето питали по форумите/ама не се знае какво са обяснили, че рядко праят разлика между ДГИ и дарение/ ,писали по вестниците "трета възраст" и т.н. и като дойдат в кантората ти и като им кажеш точното положение на нещата ти заявят"Ама ти нищо не разбираш!"
И 'on line' банкиране допреди няколко години в БГ не беше виждала!
Защо да няма безплатни /първични/ лекарски или юридически консултации в определени случаи. Те не могат да заместят в никакъв случай една професионална консултация с необходимата документация и на живо. Но могат да бъдат много полезни. /и за двете страни/
А защо не и последващи 'on line' платени?? Това е бъдещето. Времето е пари.
А спамера си е останал някъде далеч в миналото, и се опитва да се бори с МРЕЖАТА. Няма шанс. Факт.
*Вж. какво стана с пощенските марки.
активен безплатен КОНСУМАТОР на чужд труд и знания
- leela
- Младши потребител
pepelanka написа:mi_lena написа:sarbijanac написа:Започвам да си мисля,че колегата Спамер 13 е прав.Наистина не тряБва да пропиляваме и оБезценяваме труда си така.
Просто напомням, че форумът не е само за адвокати и студенти по право. Вероятно считате, че ние, останалите юристи правим дъмпинг, въпреки, че използваният термин всъщност е "подлоги"
Закон за съдебната власт
Чл. 213. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
И къде видя правна консултация , няма проблем съдия ,прокурор и следовател да участва в правни дискусии.
Има проблем обаче някой като тебе като вземе да се вдетинява за глупости .Никой съдия,прокурор или следовател не ти е изял хляба може да бъдеш сигурна ,поне от тия дето пишат тука.
А и рейтинга на адвокатурата последно време толкова е паднал ,че пази боже..., с две думи не е това което е било .
И приказки от типа иди на адвокат са меко казани ...
Не е твоя работа ,нито на другарчето ти спамер да давате тон в живота на пишещите къде да пишат и къде не .
- donna
- Старши потребител
pepelanka написа:Още по неприятни са клиентите дето питали по форумите/ама не се знае какво са обяснили, че рядко праят разлика между ДГИ и дарение/ ,писали по вестниците "трета възраст" и т.н. и като дойдат в кантората ти и като им кажеш точното положение на нещата ти заявят"Ама ти нищо не разбираш!"
На тия дето дават правни консултации във вестник "Трета възраст" им плащат ,споко За студентите , не ги подценявайте ,а има и достатъчно правни клиники /те също са може би конкуренти /.
Смешно звучи ,че мненията из форума са изяли хляба на когото и да е ,ако се надаш на един форум пази боже
Спамиш тук заради един платен правен портал ,айде да не го соча ,че мненията из него на половината са копи пийс от мненията из лекса, а друга част са "пази боже"
- donna
- Старши потребител
Понеже някои от писалите в тази тема засегнаха правилата на сайта - кой може да пише в него, затова се чувствам длъжна да кажа следното:
да, не съм адвокат и не, не съм вече и студент. Работя в съвсем различна сфера от правото, но съм учила право. Само че не съм счела за необходимо да се впусна в дебрите на законодателството или законотворчеството, защото осъзнах, че въпреки големият ми интерес, това не е моето амплоа. Казано на по-прост език - не ми е по сърце. Затова завърших друго и сега се радвам, че го направих.
да, не съм адвокат и не, не съм вече и студент. Работя в съвсем различна сфера от правото, но съм учила право. Само че не съм счела за необходимо да се впусна в дебрите на законодателството или законотворчеството, защото осъзнах, че въпреки големият ми интерес, това не е моето амплоа. Казано на по-прост език - не ми е по сърце. Затова завърших друго и сега се радвам, че го направих.
- nkmivanovi
- Младши потребител
pepelanka написа:Аз поне не съм чула доктор да те прегледа по форум и да ти предпише лекарство, вероятно защото може и да те убие.
Колеги, прощавайте, че се намесвам, написах в търсачката на гугъл " ..безплатни консултации как да се излекуваме" и ЕТО!!! ИМА УРА !!! - това е първата страница в списъка безплатни консултации, за доктор
цитирам колонка от вестник БГ север :....
" ....
Уважаеми читатели,
ако имате здравословни проблеми, "BG Север" ви дава възможност да получите безплатни съвети как да се излекувате.
Въпросите си можете да задавате писмено на адреса на редакцията - гр. Плевен, ул. "........................" ........, ет. ..., ап. ....., вестник "BG Север"; по елекронната поща на e-mail: ...................; на редакционния телефон..............
Чрез вестника ще ви отговарят доказани специалисти от плевенската клиника "....................".
Въпросите си може да задавате и на телефона на клиниката: ........................................ "
В уравнението се пита кой колко пари е дал вестника на клиниката или обратното и дали консултацията е безплатна за крайния потребител ?
Предложението ми е да си сключим договор за реклама с някое квартално вестниче и да се прибираме сумичката, която ни се полага..
И по телефона може да си ги консултираме хората и по интернет и писмено и устно, като си изложат проблема
А иначе съм ужасена - в интернет имало много предлагащи консултации и уж все безплатни
Умишлено изтрих данните за клиниката - няма да ги рекламираме безплатно я!
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
Ужасно сте тесногръди!
Какви адвокати ,какви юристи,каква е тая невероятна, тайнствена наука ,само за жреци и посветени в братството!?
Та ,вие господа ,които непрекъснато дразните тук със своите домогвания и натяквания "Да се плати !"; "Бръкнете се по-дълбоко-извадете пачки..";"Андрешковци ,помощ ,помощ ,нападат ни селяци -използвачи!"...
Та ,вземете да се спрете малко и се успокойте!
Вижте ,правото бива няколко вида,сами знаете ,и всеки бизнесмен ,мениджър , дори лекар...и инженер, би трябвало да е наясно със закона и прилагането му!
Това , дори е наложително и за обикновенния чиновник в учреждение и за социалния работник....
И това вече не е"едно време", да висим пред нечия кантора и да питаме за всяка буква и запетайка от закона...
Няма време ,господа ,ВРЕМЕТО ВСЪЩНОСТ, Е ПАРИ!
Така че , слезте на земята ,право учи вече всеки, скоро и по форумите няма да можете да се вредите , да давате безплатни съвети!
Защото народа е любознателен , в него гори огъня на познанието . Да живее грамотността!
.........................
И така ,господа ,юристи, вашето място е там ,където трябва да го приложите тоя закон . Да се борите за нечия правда.
Да предложите по-добър закон ,ако настоящия вече е негоден и не работещ...
Там - в съдебните зали -можете да се явите с цялото си величие,тоги , перуки (мейби) и дипломи-там е вашето поприще,там е вашето място!
.......................
А ТУК-ТУК СМЕ ВСИЧКИ НИЕ-ЗАЕДНО.
Излишно е да се дразним.
Не е "креативно "както се казва.
И изобщо ,"така ли ви учат там" професорите-на грубост и наглост ; на безочливост и надменност!?
В основата на всяка наука стои ,преди всичко ХУМАННОСТТА.
А тук ,някои хора се държат като ...хуманоиди
Какви адвокати ,какви юристи,каква е тая невероятна, тайнствена наука ,само за жреци и посветени в братството!?
Та ,вие господа ,които непрекъснато дразните тук със своите домогвания и натяквания "Да се плати !"; "Бръкнете се по-дълбоко-извадете пачки..";"Андрешковци ,помощ ,помощ ,нападат ни селяци -използвачи!"...
Вижте ,правото бива няколко вида,сами знаете ,и всеки бизнесмен ,мениджър , дори лекар...и инженер, би трябвало да е наясно със закона и прилагането му!
Това , дори е наложително и за обикновенния чиновник в учреждение и за социалния работник....
И това вече не е"едно време", да висим пред нечия кантора и да питаме за всяка буква и запетайка от закона...
Така че , слезте на земята ,право учи вече всеки, скоро и по форумите няма да можете да се вредите , да давате безплатни съвети!
Защото народа е любознателен , в него гори огъня на познанието . Да живее грамотността!
И така ,господа ,юристи, вашето място е там ,където трябва да го приложите тоя закон . Да се борите за нечия правда.
Там - в съдебните зали -можете да се явите с цялото си величие,тоги , перуки (мейби) и дипломи-там е вашето поприще,там е вашето място!
.......................
Излишно е да се дразним.
И изобщо ,"така ли ви учат там" професорите-на грубост и наглост ; на безочливост и надменност!?
- stefka51
- Младши потребител
Спамиш тук заради един платен правен портал ,айде да не го соча ,че мненията из него на половината са копи пийс от мненията из лекса, а друга част са "пази боже" [/quote]
За мен ли става въпрос ?Нещо ти е грешна информацията.За съжаление денем нямам време да пиша по форумите, защото си имам достатъчно работа!А това, ако е вярно за платения правен портал и копираните Ви мнения, мога да кажа, че човекът който го е направил едва ли се противопоставя на безплатните консултации в този форум!
Всеки има право на мнение и аз изказах своето, но може би е твоя работа да определяш кой къде да пише?
Започва да прилича на кавга, липсват само главните букви,така, че спирам дотук!
За мен ли става въпрос ?Нещо ти е грешна информацията.За съжаление денем нямам време да пиша по форумите, защото си имам достатъчно работа!А това, ако е вярно за платения правен портал и копираните Ви мнения, мога да кажа, че човекът който го е направил едва ли се противопоставя на безплатните консултации в този форум!
Всеки има право на мнение и аз изказах своето, но може би е твоя работа да определяш кой къде да пише?
Започва да прилича на кавга, липсват само главните букви,така, че спирам дотук!
- pepelanka
- Младши потребител
stefka51 написа:Ужасно сте тесногръди!
.......................
Излишно е да се дразним.
Напълно съм съгласна с Вас! Аз съм студентка по право и мога да кажа само едно( от вече 5-годишното ми "пребиваване" в редиците на Юридическия факултет и в "борба" с всякакви злобари, били те "колеги" или "професори")- справедливост, правда, човечност и взаимопомощ сред юристите няма, както и май никъде около нас! Не се опитвайте да ги откриете! Ще откриете само надменност и злоба!!!!!!!
А на какво "се опитват" да ни научат: това май никой не знае! Всеки случай не на това как да победим несправедливостта и да бъдем самите себе си- един по-добър в една област, друг в друга , но заедно стремейки се към една кауза- да помагаме и да печелим ЗАСЛУЖЕНО. Не се заблуждавайте!
А на всички надути "юристчета", толкова убедени в собствената си неповторимост и компетентност, мога да кажа само едно : Get a Life!!!!!!!
И ние сме хора- юристи или не!
Не виждам нищо лошо в това във форума да коментират и изобщо да влизат хора, които нямат непосредствена обвързаност с правото!!! Самото обсъждане на този въпрос ме изкарва от нерви и звучи ужасно абсурднооо! Все едно да ми забраните да дискутирам в сайт за хладилна техника, когато искам да си купя хладилник и не съм сигурна коя марка е най-добрата за мен, а не съм хладилен техник! Уау, изумявате ме! Ми недейте дава "безплатни консултации", БЕ!
Някой да ви кара да го правите, да пише по клавиатурата вместо вас! Все някой може и да се отзове и да даде консултация, както вие се изразявате. И как може изобщо да сравнявате това да напишете 1-2 изречения във форума с истинската консултация, когато седиш лице в лице с адвоката си....оф, направо сте уникални...ако това във форума е равносилно на "консултация", то значи, че в България е пълнооо с "компетентни" юристи...или всеки е юрист!?!??!?
Стегнете се, звучите толкова несериозно, колкото самите ви занимания ЯВНО!
- MaRRRie
- Младши потребител
81 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|