- Дата и час: 25 Яну 2025, 02:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Сесията свърши! Партитата започват!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
85 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Дупница слабо ме интересува, както и хората дипломиращи се "по 2рия начин".Всеки се спасява по единично който както може.
- Logan
- Потребител
очевидно си ЮЗУ възпитаник...Logan написа:Дупница слабо ме интересува, както и хората дипломиращи се "по 2рия начин".Всеки се спасява по единично който както може.
а мен пък слабо ме интересуват мнения на слабо заинтересувани....
вероятноста да има гладни ЮЗУ възпитаници навсякъде из родината е повече от вероятна.....
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
pokerman написа:Николов , Николов !
Аз какво те питам, ти какви ги ръсиш ! Бива наглост и цинизъм, ама чак пък толкова и то по мой адрес не съм очаквал. Не усети ли, че само те бъзиках, а теб накъде те изби Как можа да ги наговориш тия работи. Не те ли е срам. Познаваш ме и знаеш, че не уча наизуст. Защо се изхвърляш така ? Защо се излагаш? Не си ли даваш сметка, че щом вече съм 5 курс знам кое от къде идва и на къде отива? Хубаво е човек да има самочувствие ама чак пък толкова? Ти изобщо имаш ли си напредстава за какви институти те питам? Много добре знам кои субективни права с какви искове се защитава, нали в момента ги чета по цял ден И други работи знам за тях, знам какви решения се постановяват, каква сила имат, спрямо кого действат и т.н Това да ми е най-малкия проблем по ГПП. Защо си мислиш, че само ти от цялото ЮЗУ разбираш от право?
И други работи исках да ти кажа, ама ще се въздържа от от уважение към хората във форума, които не заслужават да четат простотии на едни студенти
Айде със здраве и си мери приказките
И ние четем учебници не само ти. Не си открил топлата вода
Добре де!
От всички тези постове какъв е извода?
Аз не можах да разбера, защо е тази ненужна полемика и чии духовни висоти се гонят?
Към Адвокат Николов:
Нищо лично, но смея да ти кажа 2-3 неща - не обидни, разбира се, защото възпитанието не би ми позволило пряко да обидя някого.
За ЮЗУ - имам приятели, които са завършили право там и изводите ми са следните: Който искал учил и научил и си взел изпитите, който не искал, не учил, нищо не научил и пак си взел изпитите. Един мой приятел стана съдия в Пловдив, моя приятелка е мн.добър адвокат, но няколко други познати точиха изпитите години и нищо не стана от тях. Извода е, поне според мен, че си зависи от самия човек. Но истината е, че ниската летва, която поставят някои преподаватели много снижава, дестимулира и демотивира студентите да учат. Това е.
Относно претенциите ти (извини ме, че говоря на "ти", но прекалено разкрепостен ми изглеждаш за "Вие" ) за знания не се наемам да коментирам колко знаеш и колко - не, а искам да ти обърна внимание, че независимо колко смяташ че са ти ясни нещата, нищо още не ти е ясно. Необходимо е време, осмисляне, анализ, съпоставяне и т.н. Просто ІІ-ри курс, колкото и да си чел, все е недостатъчно.
Стискам ти палци устремът ти да не секва и да продължиш с желанието за знания
Относно Ферето , Хугото и другите подобни, един момичешки съвет: Жените харесват добре облечените мъже и да знаеш повечето забалязват дребните неща, но им се иска мъжа да не демонстрира Ферето. Винаги мога да позная богатия мъж само като видя какви обувки носи, какъв му е часовника, какво пие (алкохол) и как пие. И демонстрация на скъпо вино или скъпо уиски не върши работа. Ако поръча вино и разбира от хубаво вино (защото и аз разбирам - малко нескромно, но искина ) веднага ще позная. С Дон Периньон никой няма да ме впечатли, но ако поръча аржентинско вино от регион Мендоса..................... даааааа......... разбира!
Понякога истината може да ни избоде очите ....
-
Magnollia - Потребител
Magnollia написа:Ако поръча вино и разбира от хубаво вино (защото и аз разбирам - малко нескромно, но искина ) веднага ще позная. С Дон Периньон никой няма да ме впечатли, но ако поръча аржентинско вино от регион Мендоса..................... даааааа......... разбира!
Един съвет от непознавач, но с малко обща култура
Ако не бяхте писали, че сте познавач, сигурно щях да си затрая, ама...
Пише се ДоМ Периньон, а не Дон Периньон. Все едно някоя жена, която има претенции, че разбира от коли да казва Ламборджини Нищо лично, не се засягайте, все пак всички сме тук, за да се учим един от друг
- centara
- Младши потребител
Magnollia написа:...но ако поръча аржентинско вино от регион Мендоса..................... даааааа......... разбира!
аз пък не разбрах кога аржентинското вино стана хубаво???
-
satir написа:Magnollia написа:...но ако поръча аржентинско вино от регион Мендоса..................... даааааа......... разбира!
аз пък не разбрах кога аржентинското вино стана хубаво???
Мммм, недейте така специално цитираният регион явно произвежда доста добро вино /аз не съм специалист, никакъв даже!/, но е включен в доста реномирани /по мое виждане/ класации. И от скромен личен опит мога да кажа, че не грешат тези, които го причисляват към "най-вълнуващите" вина. Но пак казвам, че аз съм само любител, дилетант или лаик, както искате ме наречете.
-
ianeva - Потребител
satir написа:очевидно си ЮЗУ възпитаник...Logan написа:Дупница слабо ме интересува, както и хората дипломиращи се "по 2рия начин".Всеки се спасява по единично който както може.
вероятноста да има гладни ЮЗУ възпитаници навсякъде из родината е повече от вероятна.....
Очевидно не разбра или по-вероятно се направи,че не разбра какво имах в предвид.Няма да коментирам мнението ти поради простата причина ,че долавям наченки на открито недолюбване към всички възпитаници в един определен ВУЗ.Няма да пиша на хора ,които слагат всички под общ знаменател ,не им приляга на житейския и професионалния опит.
Magnollia това с изпитите важи за почти всички от правните факултети.
Продължавайте да си пишите за Николов , оставете ЮЗУ-то и всички от там.
- Logan
- Потребител
споко бе човече! никога не слагам нищо под общ знаменател......Logan написа:satir написа:очевидно си ЮЗУ възпитаник...Logan написа:Дупница слабо ме интересува, както и хората дипломиращи се "по 2рия начин".Всеки се спасява по единично който както може.
Очевидно не разбра или по-вероятно се направи,че не разбра какво имах в предвид.Няма да коментирам мнението ти поради простата причина ,че долавям наченки на открито недолюбване към всички възпитаници в един определен ВУЗ.Няма да пиша на хора ,които слагат всички под общ знаменател ,не им приляга на житейския и професионалния опит.
-
аржентинското вино е като бестселърите..... много се четат но грам нищо не струват....Logan написа:satir написа:очевидно си ЮЗУ възпитаник...Logan написа:Дупница слабо ме интересува, както и хората дипломиращи се "по 2рия начин".Всеки се спасява по единично който както може.
не четете класациите просто пиъте по-често и по повече......
да живей "Бира-Скара"!!!
-
Браво cruel_la !
Радвам се, че най-после някой проумя истината, че ВУЗът не прави юриста Абе всички ще си "доидете дома", както казваше един мой учител по философия от гимназията
Радвам се, че най-после някой проумя истината, че ВУЗът не прави юриста Абе всички ще си "доидете дома", както казваше един мой учител по философия от гимназията
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
- pokerman
- Потребител
centara написа:Magnollia написа:Ако поръча вино и разбира от хубаво вино (защото и аз разбирам - малко нескромно, но искина ) веднага ще позная. С Дон Периньон никой няма да ме впечатли, но ако поръча аржентинско вино от регион Мендоса..................... даааааа......... разбира!
Пише се ДоМ Периньон, а не Дон Периньон. Все едно някоя жена, която има претенции, че разбира от коли да казва Ламборджини Нищо лично, не се засягайте, все пак всички сме тук, за да се учим един от друг
Грешката е моя и вярвайте - печатна.
А иначе със сигурност е ДОМ, тъй като на френски "дом" означава някаква монашеска титла, защото изобретателят на шампанското (ако мога така да го нарека) Пиер Периньон е бил бенедиктински монах.
Не искам да изпадам в многословие, но при подобни условия се произвежда шампанско от Винпром "Магура". В самата пещера Магура има отделена с бетонна стена част от пещерата, в която естествено отлежава, при същите условия, както и в Шампа пенливото вино.
Пенливото им вино е много хубаво. Пила съм от специални селекции на техни вина ( Познавам бившите вече собственици на Магура АД ).
Понякога истината може да ни избоде очите ....
-
Magnollia - Потребител
centara Пуснато на: 18 Юни 2008 03:08 pm Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
Magnollia написа:
Ако поръча вино и разбира от хубаво вино (защото и аз разбирам - малко нескромно, но искина ) веднага ще позная. С Дон Периньон никой няма да ме впечатли, но ако поръча аржентинско вино от регион Мендоса..................... даааааа......... разбира!
Пише се ДоМ Периньон, а не Дон Периньон. Все едно някоя жена, която има претенции, че разбира от коли да казва [url]Ламборджини[/url] Нищо лично, не се засягайте, все пак всички сме тук, за да се учим един от друг
аз от вино не разбирам и ще се изкажа за колите
абе според мен си е ЛамборДЖини. ЛамборГини много гадно ми звучи още повече че в италианския има звук ,,ДЖ''. незнам обаче дали се пише с G или J.
бтв. как се казва Барикело или Баричело
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
law_master написа:
абе според мен си е ЛамборДЖини. ЛамборГини много гадно ми звучи още повече че в италианския има звук ,,ДЖ''. незнам обаче дали се пише с G или J.
http://en.wikipedia.org/wiki/Lamborghini
Съчетанието "gh" се чете Г, а "ch" - К
http://en.wikipedia.org/wiki/Rubens_Barrichello
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
Шампан e най-северният район на винопроизводството във Франция, намира на 150 км североизточно от Париж. Тук са започнали да отглеждат грозде още в ІІІ век, но истинското развитие на лозарството започнало хиляда години по-късно.
Да се нарича шампанско друго, освен произведеното в Шампан вино, е неправилно. Що касае родния ни език обаче, думата вече широко е навлязла в ежедневна употреба и наричаме шумящото вино шампанско.
Първото споменаване за газирано вино датира 1544 г. “Blanquette de Limoux” – е пенливо вино, получено в резултат на ферментацията на гроздова мъст. То се произвежда и до днес и се нарича “селско” вино.
Пиер Периньон се родил през 1638 г. в Сан-Мену и след завършването на иезуитския колеж през 1668 г. бил назначен за управител и главен винопроизводител на абатство Отвилер, където работи до смъртта си през 1715 г. Той пръв започнал да купажира (да смесва) вина, получени от различни сортове грозде, събрано от различни места, в различно време и организирал производството на бяло вино от черни сортове грозде. В основата на съвременната рецепта за производство на повечето пенливи вина е неговият метод. Така се и нарича виното на Периньон – “Vins de Perignon”.
Дом Периньон (дом е монашеска титла) е пазил в тайна разработените от него начини за производство на пенливи вина и не е оставил след себе си писмени трудове.
През 1718 г. каноникът на Доймския събор абат Родино публикувал книга, в която за първи път била описана технологията за създаване на пенливите вина на Шампан.
Да се нарича шампанско друго, освен произведеното в Шампан вино, е неправилно. Що касае родния ни език обаче, думата вече широко е навлязла в ежедневна употреба и наричаме шумящото вино шампанско.
Първото споменаване за газирано вино датира 1544 г. “Blanquette de Limoux” – е пенливо вино, получено в резултат на ферментацията на гроздова мъст. То се произвежда и до днес и се нарича “селско” вино.
Пиер Периньон се родил през 1638 г. в Сан-Мену и след завършването на иезуитския колеж през 1668 г. бил назначен за управител и главен винопроизводител на абатство Отвилер, където работи до смъртта си през 1715 г. Той пръв започнал да купажира (да смесва) вина, получени от различни сортове грозде, събрано от различни места, в различно време и организирал производството на бяло вино от черни сортове грозде. В основата на съвременната рецепта за производство на повечето пенливи вина е неговият метод. Така се и нарича виното на Периньон – “Vins de Perignon”.
Дом Периньон (дом е монашеска титла) е пазил в тайна разработените от него начини за производство на пенливи вина и не е оставил след себе си писмени трудове.
През 1718 г. каноникът на Доймския събор абат Родино публикувал книга, в която за първи път била описана технологията за създаване на пенливите вина на Шампан.
- pokerman
- Потребител
gudio Пуснато на: 18 Юни 2008 07:58 pm Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
law_master написа:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lamborghini
Съчетанието "gh" се чете Г, а "ch" - К
http://en.wikipedia.org/wiki/Rubens_Barrichello
ама Баричело е бразилец, а на португалски може и да е ,,К'' , макар че аз сам за ,,Ч''. трябва да се назначи експертиза
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
Re: Сесията свърши! Партитата започват!
advokat_nikolov написа:На тази тема всеки студент по право от всеки университет може да сподели впечатленията си от сесията.Дали е доволен,дали не е.
Аз от утре откривам сезона в клуб "Анаконда" в Плевен
Няма да се прибирам 3 дни
Ще направя едно яко турне по ресторантите,клубовете и казината
Обувам новите чипици на Ferre,новите панталонки на HUGO BOSS и ризка на Versace и отпрашвам.
Първо ще пия за шестицата ми по Гражданско право,която изкарах с доста четене и труд..
После за другите изпити,които още не са проверени!
А Вие?
а е момче ти си пълен смях.... ти и от право толкова разбираш.
успех с приятелките
- jijiyeah
- Младши потребител
Re: Сесията свърши! Партитата започват!
нека са руси!!! а? нека...!?!?!?jijiyeah написа:advokat_nikolov написа:На тази тема всеки студент по право от всеки университет може да сподели впечатленията си от сесията.Дали е доволен,дали не е.
Аз от утре откривам сезона в клуб "Анаконда" в Плевен
Няма да се прибирам 3 дни
Ще направя едно яко турне по ресторантите,клубовете и казината
Обувам новите чипици на Ferre,новите панталонки на HUGO BOSS и ризка на Versace и отпрашвам.
Първо ще пия за шестицата ми по Гражданско право,която изкарах с доста четене и труд..
После за другите изпити,които още не са проверени!
А Вие?
а е момче ти си пълен смях.... ти и от право толкова разбираш.
успех с приятелките
-
cruel_la написа:pokerman написа:Браво cruel_la !
ВУЗ-ът не прави юриста, факт.Проблем е когато прави ненужно много псевдоюристи.
------------------------------------------------------------------
Какви ли обувки и чорапи носи Гъдьо Балуев?
-
И какво като прави ?! Има ли значение дали ще са 1000 или 3000 ? Пък и кой е казал, че всички след това ще работят в сферата на правото. Животът после пресява най-добрите
- pokerman
- Потребител
pokerman написа:И какво като прави ?! Има ли значение дали ще са 1000 или 3000 ? Пък и кой е казал, че всички след това ще работят в сферата на правото. Животът после пресява най-добрите
Човека го е страх някой от новозавършващите да не му вземе службичката.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
85 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|