начало

Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити

Сесията свърши! Партитата започват!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот Logan » 18 Юни 2008, 14:54

Дупница слабо ме интересува, както и хората дипломиращи се "по 2рия начин".Всеки се спасява по единично който както може.
Logan
Потребител

Мнениеот satir » 18 Юни 2008, 15:03

Logan написа:Дупница слабо ме интересува, както и хората дипломиращи се "по 2рия начин".Всеки се спасява по единично който както може.
очевидно си ЮЗУ възпитаник...
а мен пък слабо ме интересуват мнения на слабо заинтересувани....
вероятноста да има гладни ЮЗУ възпитаници навсякъде из родината е повече от вероятна.....
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот Magnollia » 18 Юни 2008, 15:44

pokerman написа:Николов , Николов !
Аз какво те питам, ти какви ги ръсиш ! Бива наглост и цинизъм, ама чак пък толкова и то по мой адрес не съм очаквал. Не усети ли, че само те бъзиках, а теб накъде те изби :evil: Как можа да ги наговориш тия работи. Не те ли е срам. Познаваш ме и знаеш, че не уча наизуст. Защо се изхвърляш така ? Защо се излагаш? Не си ли даваш сметка, че щом вече съм 5 курс знам кое от къде идва и на къде отива? Хубаво е човек да има самочувствие ама чак пък толкова? Ти изобщо имаш ли си напредстава за какви институти те питам? Много добре знам кои субективни права с какви искове се защитава, нали в момента ги чета по цял ден :)И други работи знам за тях, знам какви решения се постановяват, каква сила имат, спрямо кого действат и т.н Това да ми е най-малкия проблем по ГПП. Защо си мислиш, че само ти от цялото ЮЗУ разбираш от право?
И други работи исках да ти кажа, ама ще се въздържа от от уважение към хората във форума, които не заслужават да четат простотии на едни студенти :wink:
Айде със здраве и си мери приказките :)
И ние четем учебници не само ти. Не си открил топлата вода :)

Добре де!
От всички тези постове какъв е извода?
Аз не можах да разбера, защо е тази ненужна полемика и чии духовни висоти се гонят?

Към Адвокат Николов:
Нищо лично, но смея да ти кажа 2-3 неща - не обидни, разбира се, защото възпитанието не би ми позволило пряко да обидя някого.

За ЮЗУ - имам приятели, които са завършили право там и изводите ми са следните: Който искал учил и научил и си взел изпитите, който не искал, не учил, нищо не научил и пак си взел изпитите. Един мой приятел стана съдия в Пловдив, моя приятелка е мн.добър адвокат, но няколко други познати точиха изпитите години и нищо не стана от тях. Извода е, поне според мен, че си зависи от самия човек. Но истината е, че ниската летва, която поставят някои преподаватели много снижава, дестимулира и демотивира студентите да учат. Това е.

Относно претенциите ти (извини ме, че говоря на "ти", но прекалено разкрепостен ми изглеждаш за "Вие" :P ) за знания не се наемам да коментирам колко знаеш и колко - не, а искам да ти обърна внимание, че независимо колко смяташ че са ти ясни нещата, нищо още не ти е ясно. Необходимо е време, осмисляне, анализ, съпоставяне и т.н. Просто ІІ-ри курс, колкото и да си чел, все е недостатъчно.
Стискам ти палци устремът ти да не секва и да продължиш с желанието за знания :D

Относно Ферето :P , Хугото :D и другите подобни, един момичешки съвет: Жените харесват добре облечените мъже и да знаеш повечето забалязват дребните неща, но им се иска мъжа да не демонстрира Ферето. Винаги мога да позная богатия мъж само като видя какви обувки носи, какъв му е часовника, какво пие (алкохол) и как пие. И демонстрация на скъпо вино или скъпо уиски не върши работа. Ако поръча вино и разбира от хубаво вино (защото и аз разбирам - малко нескромно, но искина :P ) веднага ще позная. С Дон Периньон никой няма да ме впечатли, но ако поръча аржентинско вино от регион Мендоса..................... даааааа......... разбира!
Понякога истината може да ни избоде очите ....
Аватар
Magnollia
Потребител

Мнениеот centara » 18 Юни 2008, 16:08

Magnollia написа:Ако поръча вино и разбира от хубаво вино (защото и аз разбирам - малко нескромно, но искина :P ) веднага ще позная. С Дон Периньон никой няма да ме впечатли, но ако поръча аржентинско вино от регион Мендоса..................... даааааа......... разбира!

Един съвет от непознавач, но с малко обща култура :idea:
Ако не бяхте писали, че сте познавач, сигурно щях да си затрая, ама...
Пише се ДоМ Периньон, а не Дон Периньон. Все едно някоя жена, която има претенции, че разбира от коли да казва Ламборджини :wink: Нищо лично, не се засягайте, все пак всички сме тук, за да се учим един от друг :wink:
centara
Младши потребител

Мнениеот satir » 18 Юни 2008, 16:08

Magnollia написа:...но ако поръча аржентинско вино от регион Мендоса..................... даааааа......... разбира!

аз пък не разбрах кога аржентинското вино стана хубаво???
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот ianeva » 18 Юни 2008, 16:19

satir написа:
Magnollia написа:...но ако поръча аржентинско вино от регион Мендоса..................... даааааа......... разбира!

аз пък не разбрах кога аржентинското вино стана хубаво???

Мммм, недейте така специално цитираният регион явно произвежда доста добро вино /аз не съм специалист, никакъв даже!/, но е включен в доста реномирани /по мое виждане/ класации. И от скромен личен опит мога да кажа, че не грешат тези, които го причисляват към "най-вълнуващите" вина. Но пак казвам, че аз съм само любител, дилетант или лаик, както искате ме наречете.
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот Logan » 18 Юни 2008, 16:36

satir написа:
Logan написа:Дупница слабо ме интересува, както и хората дипломиращи се "по 2рия начин".Всеки се спасява по единично който както може.
вероятноста да има гладни ЮЗУ възпитаници навсякъде из родината е повече от вероятна.....

Очевидно не разбра или по-вероятно се направи,че не разбра какво имах в предвид.Няма да коментирам мнението ти поради простата причина ,че долавям наченки на открито недолюбване към всички възпитаници в един определен ВУЗ.Няма да пиша на хора ,които слагат всички под общ знаменател ,не им приляга на житейския и професионалния опит.
Magnollia това с изпитите важи за почти всички от правните факултети.
Продължавайте да си пишите за Николов , оставете ЮЗУ-то и всички от там.
Logan
Потребител

Мнениеот satir » 18 Юни 2008, 16:53

Logan написа:
satir написа:

Очевидно не разбра или по-вероятно се направи,че не разбра какво имах в предвид.Няма да коментирам мнението ти поради простата причина ,че долавям наченки на открито недолюбване към всички възпитаници в един определен ВУЗ.Няма да пиша на хора ,които слагат всички под общ знаменател ,не им приляга на житейския и професионалния опит.
споко бе човече! никога не слагам нищо под общ знаменател......
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот satir » 18 Юни 2008, 16:54

Logan написа:
satir написа:

аржентинското вино е като бестселърите..... много се четат но грам нищо не струват....
не четете класациите просто пиъте по-често и по повече......
да живей "Бира-Скара"!!! :wink:
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот pokerman » 18 Юни 2008, 17:22

Браво cruel_la !
Радвам се, че най-после някой проумя истината, че ВУЗът не прави юриста :) Абе всички ще си "доидете дома", както казваше един мой учител по философия от гимназията :)
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
pokerman
Потребител

Мнениеот Magnollia » 18 Юни 2008, 19:20

centara написа:
Magnollia написа:Ако поръча вино и разбира от хубаво вино (защото и аз разбирам - малко нескромно, но искина :P ) веднага ще позная. С Дон Периньон никой няма да ме впечатли, но ако поръча аржентинско вино от регион Мендоса..................... даааааа......... разбира!

Един съвет от непознавач, но с малко обща култура :idea:
Пише се ДоМ Периньон, а не Дон Периньон. Все едно някоя жена, която има претенции, че разбира от коли да казва Ламборджини :wink: Нищо лично, не се засягайте, все пак всички сме тук, за да се учим един от друг :wink:

Грешката е моя и вярвайте - печатна. :wink:

А иначе със сигурност е ДОМ, тъй като на френски "дом" означава някаква монашеска титла, защото изобретателят на шампанското (ако мога така да го нарека) Пиер Периньон е бил бенедиктински монах.
Не искам да изпадам в многословие, но при подобни условия се произвежда шампанско от Винпром "Магура". В самата пещера Магура има отделена с бетонна стена част от пещерата, в която естествено отлежава, при същите условия, както и в Шампа пенливото вино.
Пенливото им вино е много хубаво. :D Пила съм от специални селекции на техни вина ( Познавам бившите вече собственици на Магура АД :P ).
Понякога истината може да ни избоде очите ....
Аватар
Magnollia
Потребител

Мнениеот law_master » 18 Юни 2008, 20:53

centara Пуснато на: 18 Юни 2008 03:08 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Magnollia написа:
Ако поръча вино и разбира от хубаво вино (защото и аз разбирам - малко нескромно, но искина ) веднага ще позная. С Дон Периньон никой няма да ме впечатли, но ако поръча аржентинско вино от регион Мендоса..................... даааааа......... разбира!

Един съвет от непознавач, но с малко обща култура
Пише се ДоМ Периньон, а не Дон Периньон. Все едно някоя жена, която има претенции, че разбира от коли да казва [url]Ламборджини[/url] Нищо лично, не се засягайте, все пак всички сме тук, за да се учим един от друг

аз от вино не разбирам и ще се изкажа за колите :D

абе според мен си е ЛамборДЖини. ЛамборГини много гадно ми звучи още повече че в италианския има звук ,,ДЖ''. незнам обаче дали се пише с G или J.

бтв. как се казва Барикело или Баричело :D
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот gudio » 18 Юни 2008, 20:58

law_master написа:
аз от вино не разбирам и ще се изкажа за колите :D

абе според мен си е ЛамборДЖини. ЛамборГини много гадно ми звучи още повече че в италианския има звук ,,ДЖ''. незнам обаче дали се пише с G или J.

бтв. как се казва Барикело или Баричело :D

http://en.wikipedia.org/wiki/Lamborghini
Съчетанието "gh" се чете Г, а "ch" - К
http://en.wikipedia.org/wiki/Rubens_Barrichello
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот pokerman » 18 Юни 2008, 20:59

Шампан e най-северният район на винопроизводството във Франция, намира на 150 км североизточно от Париж. Тук са започнали да отглеждат грозде още в ІІІ век, но истинското развитие на лозарството започнало хиляда години по-късно.

Да се нарича шампанско друго, освен произведеното в Шампан вино, е неправилно. Що касае родния ни език обаче, думата вече широко е навлязла в ежедневна употреба и наричаме шумящото вино шампанско.

Първото споменаване за газирано вино датира 1544 г. “Blanquette de Limoux” – е пенливо вино, получено в резултат на ферментацията на гроздова мъст. То се произвежда и до днес и се нарича “селско” вино.

Пиер Периньон се родил през 1638 г. в Сан-Мену и след завършването на иезуитския колеж през 1668 г. бил назначен за управител и главен винопроизводител на абатство Отвилер, където работи до смъртта си през 1715 г. Той пръв започнал да купажира (да смесва) вина, получени от различни сортове грозде, събрано от различни места, в различно време и организирал производството на бяло вино от черни сортове грозде. В основата на съвременната рецепта за производство на повечето пенливи вина е неговият метод. Така се и нарича виното на Периньон – “Vins de Perignon”.

Дом Периньон (дом е монашеска титла) е пазил в тайна разработените от него начини за производство на пенливи вина и не е оставил след себе си писмени трудове.
През 1718 г. каноникът на Доймския събор абат Родино публикувал книга, в която за първи път била описана технологията за създаване на пенливите вина на Шампан.
pokerman
Потребител

Мнениеот law_master » 18 Юни 2008, 21:06

gudio Пуснато на: 18 Юни 2008 07:58 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

law_master написа:

аз от вино не разбирам и ще се изкажа за колите

бтв. как се казва Барикело или Баричело

http://en.wikipedia.org/wiki/Lamborghini
Съчетанието "gh" се чете Г, а "ch" - К
http://en.wikipedia.org/wiki/Rubens_Barrichello

ама Баричело е бразилец, а на португалски може и да е ,,К'' , макар че аз сам за ,,Ч''. трябва да се назначи експертиза :D
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Re: Сесията свърши! Партитата започват!

Мнениеот jijiyeah » 18 Юни 2008, 21:54

advokat_nikolov написа:На тази тема всеки студент по право от всеки университет може да сподели впечатленията си от сесията.Дали е доволен,дали не е.

Аз от утре откривам сезона в клуб "Анаконда" в Плевен :P

Няма да се прибирам 3 дни :D

Ще направя едно яко турне по ресторантите,клубовете и казината 8)

Обувам новите чипици на Ferre,новите панталонки на HUGO BOSS и ризка на Versace и отпрашвам.

Първо ще пия за шестицата ми по Гражданско право,която изкарах с доста четене и труд..

После за другите изпити,които още не са проверени!

А Вие?

а е момче ти си пълен смях.... ти и от право толкова разбираш.
успех с приятелките :D
jijiyeah
Младши потребител

Re: Сесията свърши! Партитата започват!

Мнениеот satir » 19 Юни 2008, 05:07

jijiyeah написа:
advokat_nikolov написа:На тази тема всеки студент по право от всеки университет може да сподели впечатленията си от сесията.Дали е доволен,дали не е.

Аз от утре откривам сезона в клуб "Анаконда" в Плевен :P

Няма да се прибирам 3 дни :D

Ще направя едно яко турне по ресторантите,клубовете и казината 8)

Обувам новите чипици на Ferre,новите панталонки на HUGO BOSS и ризка на Versace и отпрашвам.

Първо ще пия за шестицата ми по Гражданско право,която изкарах с доста четене и труд..

После за другите изпити,които още не са проверени!

А Вие?

а е момче ти си пълен смях.... ти и от право толкова разбираш.
успех с приятелките :D
нека са руси!!! а? нека...!?!?!?
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот satir » 19 Юни 2008, 13:09

cruel_la написа:
pokerman написа:Браво cruel_la !
Радвам се, че най-после някой проумя истината, че ВУЗът не прави юриста :) Абе всички ще си "доидете дома", както казваше един мой учител по философия от гимназията :)

ВУЗ-ът не прави юриста, факт.Проблем е когато прави ненужно много псевдоюристи.
------------------------------------------------------------------
Какви ли обувки и чорапи носи Гъдьо Балуев? :lol:
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот pokerman » 19 Юни 2008, 13:14

И какво като прави ?! Има ли значение дали ще са 1000 или 3000 ? Пък и кой е казал, че всички след това ще работят в сферата на правото. Животът после пресява най-добрите :)
pokerman
Потребител

Мнениеот DEKAH » 19 Юни 2008, 15:27

pokerman написа:И какво като прави ?! Има ли значение дали ще са 1000 или 3000 ? Пък и кой е казал, че всички след това ще работят в сферата на правото. Животът после пресява най-добрите :)

Човека го е страх някой от новозавършващите да не му вземе службичката.

:lol: :lol: :lol: :lol:
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии