bebitor написа:Аз пък как бях забъркана в това, не ми стана ясно!
Хайде да се изясним веднъж и завинаги!!!
Уважавам ЗНАЕЩИТЕ И МОЖЕЩИТЕ участници в този форум! Ценя качествата им като юристи, а недостатъци има всеки.
Нямам клиенти от форума, не съм тука "на лов", а за разпускане. Но ако дойдат в кантората и си платят, не бих ги върнала. Противното е равнозначно на глупост. Пък и едва ли ще се представят с ника си, знам ли...
На първо място, уважавам всички колеги, които имат знания. Мразя единствено мързелът и некомпетентността. Никога не бих се ядосала на колега, който и да е, ако не знае нещо и пита- нали за това е форумът. Но ще ме подразни адски много, ако сам не прочете, каквото му трябва, пък чака другите да му напишат. Имаше един такъв, не помня вече кой беше, който с гордост прокламираше как не бил чел и не бил ходил на лекции навремето, че били пълни с демагогия, пък чака някой друг, който е чел, да му каже какво да прави. Ей тази категория не са сред форумните ми приятели, защото те не притежават нищо ценно от юридическа гл. т. С тях нямам какво да обменя, мога само да давам, а те да искат- връзката е еднопосочна.
С всички останали искам да си имам уваженията, защото аз мога да помогна, когато трябва, със знания и опит, те на мен също. Не ме интересува кой от къде е, как се казва, какъв е неговият стил и начин за изява- едни са по-остри, други честолюбиви, трети пуритани, четвърти- майтапчии т.н.,това е абсолютно без значение.
Уважавам колегите, които не са адвокати и никога не са били такива, НО когато/ако дойдат на наше място, убедена съм, доста ще си променят ценностната система и ще внимават какво точно отговарят и колко помагат на питащите.
Уважавам Лютият, защото е прав в идеите си! Нагърбил се е да защитава интересите на адвокатите... Тежка задача... Що се отнася до стилът и начина на изразяване, това си е право на негов личен избор.
Затова, много Ви МОЛЯ, не ме причислявайте към тази или онази клоака/коалиция, про и антимодераторска, про и анти Лютия и т.н. Оставете ми това право сама да решавам!
И вместо да се дъвчете за принципни различия, потърсете ценното в човека.
Браво bebitor.
Мисля, че нивото на форума пада стремително надолу. Не ни стига, че няма дискусии, ами и трябва да се пускат теми, в които се обсъждат качествата на колеги. Мога да кажа само едно - никой няма право да квалифицира хората. Всеки си има право на личен живот и право да прави каквото си пожелае, без да пречи на останалите. И без това живота в нашата мила, родна "държава" е ужасен. Юристите не са оценени и добре заплатени, защото хората ги приемат за даденост, без значение от сферата, в която работят (примери колкото си искаш). Когато посетителите четът такива теми тяхното мнение за гилдията се влошава и от това страдаме всички ние.
Поне по между си да бъдем хора и да си помагаме кой с каквото може и когато може. Ако не желаете да споделяте правните си знания във форум има много други начини за комуникация - телефон, факс, интернет (скайп, ICQ и т.н.) - важното е желание да има.
Не мога да разбера и плюенето с/у модераторите на какво се дължи. Преди много време (не ми се рови из архива) имам ясен спомен, как една групичка плюеше с/у модератора (когато форума мина на PHPBB платформа). Сега нещата не са по различни. Истината е там, че винаги ще има недоволни каквото и да се направи. Липсата на ясни правила и метод за тяхното прилагане са основния проблем, който трябва да бъде решен. Лекс е най-големия правен портал и е почти без конкуренция. Форумът му е място, в което на ден влизат хиляди хора, поради общодостъпността на интернет. Докато няма друго място, на което можеш да общуваш с колеги лекс ще си остане най-посещавания портал. Имам познати, които са много добри юристи, но за съжаление отдавна спряха да влизат тук, защото винаги се намираше някой, който да оплюе казаното от тях - без аргументи, без цитиране на практика и т.н. От тези неща само губим ние. От друга страна - водените от нас дискусии са в голяма полза на разни хора, които злоупотребяват с труда и знанията ни - счетоводители, които са решили да изкарат някой лев покрай фирмите, които обслужват, строителни предприемачи, които искат да минат метър с безплатна консултация, собственици на фирми, които не желаят да си наемат юрисконсулт или да заплатят на адвокат хонорар, брокери и собственици на агенции за недвижими имоти и т.н.
Мисля, че трябва да се промени нещо, за да се запази идеята на този портал - а именно той трябва да е ЮРИДИЧЕСКИ и само лица, които това им е професия трябва да участват в него. Останалите могат съвсем спокойно да ползват юридически услуги като си назначат юристконсулт на тр. договор или да си наемат адвокат на хонорар. НЕ СМЕ ДЛЪЖНИ НИКОМУ ДА ДАВАМЕ БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ.
Иска ми се този форум да е място, в което спокойно мога да контактувам с прокурор или съдия, за да ми е интересно как мислят те по моя казус и дали имам шанс да се справя с него, а не да е място, в което всички се плюят, обиждат и самоизтъкват.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.