начало

Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити

Демонстрация на простотията във форума ?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот satir » 17 Юни 2008, 13:34

stefka51 написа:Ужасно сте тесногръди!
Какви адвокати ,какви юристи,каква е тая невероятна, тайнствена наука ,само за жреци и посветени в братството!?
Та ,вие господа ,които непрекъснато дразните тук със своите домогвания и натяквания "Да се плати !"; "Бръкнете се по-дълбоко-извадете пачки..";"Андрешковци ,помощ ,помощ ,нападат ни селяци -използвачи!"...
Та ,вземете да се спрете малко и се успокойте!
Вижте ,правото бива няколко вида,сами знаете ,и всеки бизнесмен ,мениджър , дори лекар...и инженер, би трябвало да е наясно със закона и прилагането му!
Това , дори е наложително и за обикновенния чиновник в учреждение и за социалния работник....
И това вече не е"едно време", да висим пред нечия кантора и да питаме за всяка буква и запетайка от закона...
Няма време ,господа ,ВРЕМЕТО ВСЪЩНОСТ, Е ПАРИ!
Така че , слезте на земята ,право учи вече всеки, скоро и по форумите няма да можете да се вредите , да давате безплатни съвети! :twisted:
Защото народа е любознателен , в него гори огъня на познанието . Да живее грамотността!
......................... :idea:
И така ,господа ,юристи, вашето място е там ,където трябва да го приложите тоя закон . Да се борите за нечия правда.
Да предложите по-добър закон ,ако настоящия вече е негоден и не работещ...
Там - в съдебните зали -можете да се явите с цялото си величие,тоги , перуки (мейби) и дипломи-там е вашето поприще,там е вашето място!
.......................
А ТУК-ТУК СМЕ ВСИЧКИ НИЕ-ЗАЕДНО.
Излишно е да се дразним.
Не е "креативно "както се казва. :D
:roll: И изобщо ,"така ли ви учат там" професорите-на грубост и наглост ; на безочливост и надменност!?
В основата на всяка наука стои ,преди всичко ХУМАННОСТТА.
А тук ,някои хора се държат като ...хуманоиди :twisted:

Стефке, че те цунем 8)
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот d_d » 17 Юни 2008, 14:58

stefka51 написа:Ужасно сте тесногръди!
Какви адвокати ,какви юристи,каква е тая невероятна, тайнствена наука ,само за жреци и посветени в братството!?
Та ,вие господа ,които непрекъснато дразните тук със своите домогвания и натяквания "Да се плати !"; "Бръкнете се по-дълбоко-извадете пачки..";"Андрешковци ,помощ ,помощ ,нападат ни селяци -използвачи!"...
Та ,вземете да се спрете малко и се успокойте!
Вижте ,правото бива няколко вида,сами знаете ,и всеки бизнесмен ,мениджър , дори лекар...и инженер, би трябвало да е наясно със закона и прилагането му!
Това , дори е наложително и за обикновенния чиновник в учреждение и за социалния работник....
И това вече не е"едно време", да висим пред нечия кантора и да питаме за всяка буква и запетайка от закона...
Няма време ,господа ,ВРЕМЕТО ВСЪЩНОСТ, Е ПАРИ!
Така че , слезте на земята ,право учи вече всеки, скоро и по форумите няма да можете да се вредите , да давате безплатни съвети! :twisted:
Защото народа е любознателен , в него гори огъня на познанието . Да живее грамотността!
......................... :idea:
И така ,господа ,юристи, вашето място е там ,където трябва да го приложите тоя закон . Да се борите за нечия правда.
Да предложите по-добър закон ,ако настоящия вече е негоден и не работещ...
Там - в съдебните зали -можете да се явите с цялото си величие,тоги , перуки (мейби) и дипломи-там е вашето поприще,там е вашето място!
.......................
А ТУК-ТУК СМЕ ВСИЧКИ НИЕ-ЗАЕДНО.
Излишно е да се дразним.
Не е "креативно "както се казва. :D
:roll: И изобщо ,"така ли ви учат там" професорите-на грубост и наглост ; на безочливост и надменност!?
В основата на всяка наука стои ,преди всичко ХУМАННОСТТА.
А тук ,някои хора се държат като ...хуманоиди :twisted:

Стефке, чадо !!!
Тая вода ако знаеш в коя воденица отива !!!

Те заради такива като тебе ми се убева желанието да помагам и на хора дето явно са в нужда !!! Хем питат, хем акъл не им се дава.

Коя си ти , че да ми определяш мястото ?!
И е крайно време създания като теб да разберат, че ние не работим за правдата, а за хонорара. Ако перефразирам една руска поговорка "Абстрактната справедливост в чиния няма да я сложиш и в чаша няма да я налееш !"
d_d
Потребител

Мнениеот gudio » 19 Юни 2008, 08:41

kalahan2008 написа: :shock: :shock: Ама нали bebitor и poli_g бяха от партията на Лютия :shock: Как така и те попаднаха изведнъж в "черния списък" на пропадналите адвокати-демагози :shock:

Не.
spydoctor написа: За Вашата приятелка Дона, не бих се учудил, но на някои други от изброените , моралът им е съвсем различен , едва ли биха си позволили подобно поведение ! ... Д а не се окаже, че Вие , Каранедев, просто ги обиждате ?!
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Кой откъде е!

Мнениеот bebitor » 19 Юни 2008, 10:30

Аз пък как бях забъркана в това, не ми стана ясно!
Хайде да се изясним веднъж и завинаги!!!
Уважавам ЗНАЕЩИТЕ И МОЖЕЩИТЕ участници в този форум! Ценя качествата им като юристи, а недостатъци има всеки.
Нямам клиенти от форума, не съм тука "на лов", а за разпускане. Но ако дойдат в кантората и си платят, не бих ги върнала. Противното е равнозначно на глупост. Пък и едва ли ще се представят с ника си, знам ли...
На първо място, уважавам всички колеги, които имат знания. Мразя единствено мързелът и некомпетентността. Никога не бих се ядосала на колега, който и да е, ако не знае нещо и пита- нали за това е форумът. Но ще ме подразни адски много, ако сам не прочете, каквото му трябва, пък чака другите да му напишат. Имаше един такъв, не помня вече кой беше, който с гордост прокламираше как не бил чел и не бил ходил на лекции навремето, че били пълни с демагогия, пък чака някой друг, който е чел, да му каже какво да прави. Ей тази категория не са сред форумните ми приятели, защото те не притежават нищо ценно от юридическа гл. т. С тях нямам какво да обменя, мога само да давам, а те да искат- връзката е еднопосочна.
С всички останали искам да си имам уваженията, защото аз мога да помогна, когато трябва, със знания и опит, те на мен също. Не ме интересува кой от къде е, как се казва, какъв е неговият стил и начин за изява- едни са по-остри, други честолюбиви, трети пуритани, четвърти- майтапчии т.н.,това е абсолютно без значение.
Уважавам колегите, които не са адвокати и никога не са били такива, НО когато/ако дойдат на наше място, убедена съм, доста ще си променят ценностната система и ще внимават какво точно отговарят и колко помагат на питащите.
Уважавам Лютият, защото е прав в идеите си! Нагърбил се е да защитава интересите на адвокатите... Тежка задача... Що се отнася до стилът и начина на изразяване, това си е право на негов личен избор.
Затова, много Ви МОЛЯ, не ме причислявайте към тази или онази клоака/коалиция, про и антимодераторска, про и анти Лютия и т.н. Оставете ми това право сама да решавам! Не е тайна, че имам форумни приятели от всякакви коалиции, които жестоко се дъвчат по-между си и в такива случай правя най-доброто- не се меся.
Ако решите да приемете съвет- потърсете ценното в човека и се помирете. Всеки има недостатъци, но по-важни са качествата.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Re: Кой откъде е!

Мнениеот DEKAH » 19 Юни 2008, 11:00

bebitor написа:Аз пък как бях забъркана в това, не ми стана ясно!
Хайде да се изясним веднъж и завинаги!!!
Уважавам ЗНАЕЩИТЕ И МОЖЕЩИТЕ участници в този форум! Ценя качествата им като юристи, а недостатъци има всеки.
Нямам клиенти от форума, не съм тука "на лов", а за разпускане. Но ако дойдат в кантората и си платят, не бих ги върнала. Противното е равнозначно на глупост. Пък и едва ли ще се представят с ника си, знам ли...
На първо място, уважавам всички колеги, които имат знания. Мразя единствено мързелът и некомпетентността. Никога не бих се ядосала на колега, който и да е, ако не знае нещо и пита- нали за това е форумът. Но ще ме подразни адски много, ако сам не прочете, каквото му трябва, пък чака другите да му напишат. Имаше един такъв, не помня вече кой беше, който с гордост прокламираше как не бил чел и не бил ходил на лекции навремето, че били пълни с демагогия, пък чака някой друг, който е чел, да му каже какво да прави. Ей тази категория не са сред форумните ми приятели, защото те не притежават нищо ценно от юридическа гл. т. С тях нямам какво да обменя, мога само да давам, а те да искат- връзката е еднопосочна.
С всички останали искам да си имам уваженията, защото аз мога да помогна, когато трябва, със знания и опит, те на мен също. Не ме интересува кой от къде е, как се казва, какъв е неговият стил и начин за изява- едни са по-остри, други честолюбиви, трети пуритани, четвърти- майтапчии т.н.,това е абсолютно без значение.
Уважавам колегите, които не са адвокати и никога не са били такива, НО когато/ако дойдат на наше място, убедена съм, доста ще си променят ценностната система и ще внимават какво точно отговарят и колко помагат на питащите.
Уважавам Лютият, защото е прав в идеите си! Нагърбил се е да защитава интересите на адвокатите... Тежка задача... Що се отнася до стилът и начина на изразяване, това си е право на негов личен избор.
Затова, много Ви МОЛЯ, не ме причислявайте към тази или онази клоака/коалиция, про и антимодераторска, про и анти Лютия и т.н. Оставете ми това право сама да решавам!
И вместо да се дъвчете за принципни различия, потърсете ценното в човека.

Браво bebitor.
Мисля, че нивото на форума пада стремително надолу. Не ни стига, че няма дискусии, ами и трябва да се пускат теми, в които се обсъждат качествата на колеги. Мога да кажа само едно - никой няма право да квалифицира хората. Всеки си има право на личен живот и право да прави каквото си пожелае, без да пречи на останалите. И без това живота в нашата мила, родна "държава" е ужасен. Юристите не са оценени и добре заплатени, защото хората ги приемат за даденост, без значение от сферата, в която работят (примери колкото си искаш). Когато посетителите четът такива теми тяхното мнение за гилдията се влошава и от това страдаме всички ние.
Поне по между си да бъдем хора и да си помагаме кой с каквото може и когато може. Ако не желаете да споделяте правните си знания във форум има много други начини за комуникация - телефон, факс, интернет (скайп, ICQ и т.н.) - важното е желание да има.

Не мога да разбера и плюенето с/у модераторите на какво се дължи. Преди много време (не ми се рови из архива) имам ясен спомен, как една групичка плюеше с/у модератора (когато форума мина на PHPBB платформа). Сега нещата не са по различни. Истината е там, че винаги ще има недоволни каквото и да се направи. Липсата на ясни правила и метод за тяхното прилагане са основния проблем, който трябва да бъде решен. Лекс е най-големия правен портал и е почти без конкуренция. Форумът му е място, в което на ден влизат хиляди хора, поради общодостъпността на интернет. Докато няма друго място, на което можеш да общуваш с колеги лекс ще си остане най-посещавания портал. Имам познати, които са много добри юристи, но за съжаление отдавна спряха да влизат тук, защото винаги се намираше някой, който да оплюе казаното от тях - без аргументи, без цитиране на практика и т.н. От тези неща само губим ние. От друга страна - водените от нас дискусии са в голяма полза на разни хора, които злоупотребяват с труда и знанията ни - счетоводители, които са решили да изкарат някой лев покрай фирмите, които обслужват, строителни предприемачи, които искат да минат метър с безплатна консултация, собственици на фирми, които не желаят да си наемат юрисконсулт или да заплатят на адвокат хонорар, брокери и собственици на агенции за недвижими имоти и т.н.

Мисля, че трябва да се промени нещо, за да се запази идеята на този портал - а именно той трябва да е ЮРИДИЧЕСКИ и само лица, които това им е професия трябва да участват в него. Останалите могат съвсем спокойно да ползват юридически услуги като си назначат юристконсулт на тр. договор или да си наемат адвокат на хонорар. НЕ СМЕ ДЛЪЖНИ НИКОМУ ДА ДАВАМЕ БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ.
Иска ми се този форум да е място, в което спокойно мога да контактувам с прокурор или съдия, за да ми е интересно как мислят те по моя казус и дали имам шанс да се справя с него, а не да е място, в което всички се плюят, обиждат и самоизтъкват.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот satir » 19 Юни 2008, 11:45

DEKAH написа:
bebitor написа:...

... - а именно той трябва да е ЮРИДИЧЕСКИ и само лица, които това им е професия трябва да участват в него. Останалите могат съвсем спокойно да ползват юридически услуги като си назначат юристконсулт на тр. договор или да си наемат адвокат на хонорар. НЕ СМЕ ДЛЪЖНИ НИКОМУ ДА ДАВАМЕ БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ.
Иска ми се този форум да е място, в което спокойно мога да контактувам с прокурор или съдия, за да ми е интересно как мислят те по моя казус и дали имам шанс да се справя с него, а не да е място, в което всички се плюят, обиждат и самоизтъкват.
никои не ви кара, не и въпреки волята ви :idea: щом ви тежи не го правете!!!
а като искате само юристи..... направете си клуб с членски карти, членски внос и тнт...
това тук е ИНТЕРНЕТ... http://WWW... световна мрежа.... ако не ви харесва проблема е ваш :idea:
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот Magnollia » 19 Юни 2008, 12:59

[quote="stefka51"]
Какви адвокати ,какви юристи,каква е тая невероятна, тайнствена наука ,само за жреци и посветени в братството!? Ще ме извините, ама е точно така - САМО посветени. :twisted:

Вижте ,правото бива няколко вида, какви видове, какви раздели?

Правото е сами знаете ,и всеки бизнесмен ,мениджър , дори лекар...и инженер, би трябвало да е наясно със закона и прилагането му! Абе госпожо (извинявамсе, че ставам груба - не ми е привично) ако беше така щяха ли да питат в Лекса-а " Как да си пререгистрирам ООД-то?

И това вече не е"едно време", да висим пред нечия кантора и да питаме за всяка буква и запетайка от закона... Да сега висите във форума за същото.

Защото народа е любознателен , в него гори огъня на познанието . Да живее грамотността! Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже. Къде я видяхте тази грамотност, къде този огън. Учениците масово са неграмотни и без всякакви желания за нещо друго освен поредния купон/гадже/. Има и много умни млади хора, ващото въпреки големия мързел, който е обхванал населението гена не се губи.[quote="stefka51"]
Понякога истината може да ни избоде очите ....
Аватар
Magnollia
Потребител

Мнениеот DEKAH » 19 Юни 2008, 15:24

satir написа:
а като искате само юристи..... направете си клуб с членски карти, членски внос и тнт...
това тук е ИНТЕРНЕТ... http://WWW... световна мрежа.... ако не ви харесва проблема е ваш :idea:

Вас пък изобщо не помня да съм Ви питал нещо, че да ми отговаряте. Кое ми харесва и кое не си е моя работа. Не се ли чувствате неудобно да ми давате тон в живота? Когато се обръщате пресонално към мен използвайте учтивата форма "Ви", тъй като не ме познавате и е нелюбезно.

Анализирайки мненията Ви установявам, че сте тук, за да си чешете езика и да си губите времето. Радвам се за Вас и Ви желая приятна безработна седмица. Явно да си на общинска службичка е гот - можеш по цял ден да висиш "у нета" и да си "чешеш" езика с който ти падне.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот satir » 19 Юни 2008, 16:15

DEKAH написа:
satir написа:

Вас пък изобщо не помня да съм Ви питал нещо, че да ми отговаряте. Кое ми харесва и кое не си е моя работа. Не се ли чувствате неудобно да ми давате тон в живота? Когато се обръщате пресонално към мен използвайте учтивата форма "Ви", тъй като не ме познавате и е нелюбезно.

Анализирайки мненията Ви установявам, че сте тук, за да си чешете езика и да си губите времето. Радвам се за Вас и Ви желая приятна безработна седмица. Явно да си на общинска службичка е гот - можеш по цял ден да висиш "у нета" и да си "чешеш" езика с който ти падне.
не ме интересува питате ме или не ме питате!!! това не е ПМ =привате месидже = лично съобщение... имам мнение различно от вашето и го оповестявам публично и имам право да ви цитирам колкото си искам!!! ако сте юрист както твърдите би трябвало да знаете това, което се налага публично да ви разяснявам!!!
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 19 Юни 2008, 16:53

satir написа: не ме интересува питате ме или не ме питате!!! това не е ПМ =привате месидже = лично съобщение... имам мнение различно от вашето и го оповестявам публично и имам право да ви цитирам колкото си искам!!! ако сте юрист както твърдите би трябвало да знаете това, което се налага публично да ви разяснявам!!!

PM = Personal message or Private message

Транскрипцията е съвсем друга. Като прочета или чуя това "привате месидже" припадам от смях.

Ученето на чужди езици е предимство за юриста.

п.п. Мнението Ви изобщо НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА. Просто желая когато се обръщате към мен, уважаеми господине, да спазвате учтивата форма, която е нормалната форма за обръщение на един юрист. Ако сте юрист, мисля, че това го знаете.

:lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот satir » 19 Юни 2008, 22:14

DEKAH написа:
satir написа: не ме интересува питате ме или не ме питате!!! това не е ПМ =привате месидже = лично съобщение... имам мнение различно от вашето и го оповестявам публично и имам право да ви цитирам колкото си искам!!! ако сте юрист както твърдите би трябвало да знаете това, което се налага публично да ви разяснявам!!!

PM = Personal message or Private message

Транскрипцията е съвсем друга. Като прочета или чуя това "привате месидже" припадам от смях.

Ученето на чужди езици е предимство за юриста.

п.п. Мнението Ви изобщо НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА. Просто желая когато се обръщате към мен, уважаеми господине, да спазвате учтивата форма, която е нормалната форма за обръщение на един юрист. Ако сте юрист, мисля, че това го знаете.

:lol: :lol: :lol: :lol:
dekan-e, аз съм икономист..... а вие... декан ли сте или сте си ограничен по рождение????? ще се обръщам както искам!!! това е WWW уърд веб виде... щом сте тук трябва да сте готов на всичко! ако не сте... не сте за тук :idea: п.с. може ли да ви наричам "ужасяеми господине"?... а? може ли???
определено мнението ми ви интересува!!! -факт-ха- засягате се от коментара ми
начи вие уважавате мнението ми хихихихих аз вашето не го броя за слива-смет щото много дъункате а нищо не казвате....
аз може и да съм циничен и не-конкретен на пръв погед обаче винаги -точен кратък и ясен! вие можете ли така??? можете ли нещо изобщо?
ясно е че сте отделили време да разгледате"това-онова"
но не сте размърдали тия сивите.... датите не сте погледнали декан-е!
вероятно няма да разбереШ какво ти казвам -пука ми!
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот satir » 19 Юни 2008, 22:17

за тия- точните... видях грешките!? немам нерви да редактирам каквото и да било...
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 19 Юни 2008, 23:15

Хубаво де... не ви ли омръзнаха този тип теми? И едните и другите донякъде са прави. А какво следва нататък, всеки сам решава. Че питал някой, питал, дали ще получи отговор е друга история.
За себе си знам, че доста неща понаучих тук, и то поднесени смляно. Надявам се, че съм връщал жеста от моя страна...
както и да е.

Приятелю Лютий, да си добавиш един лаф към колекцията. Лекарите го обичат и го цитират, когато някой им подхвърли репликата "Вие дали ли сте Хипократова клетва?". Та:

„Ако започнеш да говориш за възнаграждение, болният ще се убеди, че няма да го изоставиш. Ако не говориш по този въпрос, той може да си помисли, че го подценяваш. Трябва впрочем да знаеш, че болните по правило не познават благодарността. Болните в началото са почтителни и скромни, но по-късно хитри и неблагодарни. Колкото до богатите, когато са болни, се разтапят от обещания, а после се извиняват под претекст, че още не са придобили своите доходи."

Хипократ (писано около 420 г. преди н.е.)
prnedev
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 20 Юни 2008, 00:30

:roll:
Последна промяна kalahan2008 на 20 Юни 2008, 13:43, променена общо 1 път
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот satir » 20 Юни 2008, 06:43

грешката на "умника" е че гради мнението си на предположения.......
не, не съм държавен слуйител, не съм и общински...... 5-10 поста на ден не отнемат кои знае колко време, не и на мен.....
имам бърза, ясна, и точна мисъл.... и не ми се налага да пиша с n-броя изречения за да бъда разбран.
"за умния достатъчно"
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот satir » 20 Юни 2008, 09:24

kalahan2008 написа:Нищо не разбрах.
Какво общо има сатир с цялата работа...загадка :roll:
То млако гузен негонен бяга стана :lol:

няма от какво :idea: до този момент не съм поискал нито една консултация по нито един въпрос :!: по-скоро обратното е вярно
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот gudio » 20 Юни 2008, 09:35

satir написа:
kalahan2008 написа:Нищо не разбрах.
Какво общо има сатир с цялата работа...загадка :roll:
То млако гузен негонен бяга стана :lol:

няма от какво :idea: до този момент не съм поискал нито една консултация по нито един въпрос :!: по-скоро обратното е вярно

:roll: Натрапваш "консултации", които никой не ти е искал ? :wink:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот d_d » 20 Юни 2008, 10:12

prnedev написа:
Приятелю Лютий, да си добавиш един лаф към колекцията. Лекарите го обичат и го цитират, когато някой им подхвърли репликата "Вие дали ли сте Хипократова клетва?". Та:

„Ако започнеш да говориш за възнаграждение, болният ще се убеди, че няма да го изоставиш. Ако не говориш по този въпрос, той може да си помисли, че го подценяваш. Трябва впрочем да знаеш, че болните по правило не познават благодарността. Болните в началото са почтителни и скромни, но по-късно хитри и неблагодарни. Колкото до богатите, когато са болни, се разтапят от обещания, а после се извиняват под претекст, че още не са придобили своите доходи."

Хипократ (писано около 420 г. преди н.е.)

Господи, колко е вярно !!!
Това всеки адвокат трябва в рамка да си го сложи, защото колкото е полезно за него самия, толкова е по-полезно за клиентите му !
d_d
Потребител

Мнениеот bebitor » 20 Юни 2008, 13:46

kalahan2008 написа:Всичко е въпрос на морал и ценностна система. В това няма нищо лошо-нормално е да сме различни и да имаме различни ценностни системи. Най-неприятното обаче е когато спорът и обмяната на мнения се превърне в лицемерие, т.е. с едни хора държиш един аршин за някои неща, а с други, за същото нещо-точно противоположния.
За мен е много неприятно някои юристи от форума да твърдят колко много държали на колегиалността и т.н., колко онеправдана била тяхната прослойка, а същевременно да твърдят, че еди-коя си друга прослойка юристи били по-нисши от тях (колко пъти в този форум са изказвани крайно негативни оценки за юристите на държавна служба!)
ЮРИСТЪТ-ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ С НИЩО НЕ Е ПО-НИСШ ОТ ЮРИСТА-АДВОКАТ!
Всеки, който твърди обратното и същевременно пледира за колегиалност и т.н., не е нищо друго, освен лицемер.
Крайно некоректно е и да се изказват негативни оценки за цели социални професионални прослойки, както беше по отношение на учителите в една тема от миналата година. Предразсъдъците винаги са белег на недостатъчно познаване същността на нещата и/или нежелание да се вникне в тяхната същност.

Само че юристът, държавен служител, си е направил сам изборът да бъде такъв. Той се е съгласил да отдава своите умения и труд срещу заплата, която със сигурност ще получи на точно определена дата в месеца. Има си работно време, ползва отпуск, осигурява го и работодателят, прави си сметката въз основа на месечното възнаграждение какво и колко може да си купи, дали да тегли кредит и т.н., спокоен, че ще може да го обслужва с Х% от заплатата си и си планира живота.
Адвокатът не може да знае със сигурност каква и колко работа ще има днес. Нито има закон, нито пък работодател, който да му възложи сигурна работа за извършване. Адвокатът живее с неизвестното и на свой риск.
И когато този адвокат очаква да напише договор на конкретен клиент, пък този конкретен клиент вземе, та попита във форума "какво да пиша в договора", пък после седне и сам си го направи, въз основа на Вашите насоки и съвети, в този момент Вие, държавните служители, сте направили добро на човека и зло на неизвестния си колега, защото сте го оставили без работа, съответно без този доход.
Та в тази насока, не смятам, че един юрист-адвокат е нещо повече от юриста, държавен служител, НО ние по никакъв начин не се месим във Вашата работа, а Вие в нашата- да. И то без капка съвест.
Калахан, мнението ми не е лично към Вас, отнася се за всички.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 20 Юни 2008, 13:57

:roll:
Последна промяна kalahan2008 на 22 Юни 2008, 11:42, променена общо 1 път
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

ПредишнаСледваща