начало

Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити

MENTA IS BACK-пак пълномощно

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

MENTA IS BACK-пак пълномощно

Мнениеот menta » 20 Юни 2008, 17:19

Здравейте,
С пълномощното, което беше въпрос на миналата тема пусната от мен, изкарах удостоверение за актуално състояние за пререгистрация, дори успях да изкарам годишни данъчни декларации и отчети за минали години. Сега срам не срам, обаче искам да кажа, че в пълномощното вместо БУЛСТАТ номер посочих ЕФН номер, и въпреки всичко получих всички документи, които ми бяха необходими. На какво да отчитам това-на това, че служителите в съда не са забелязали грешката или на това, че ЕФН номерът бива проверен и на тази база ми издават документите.
Благодаря предварително!
menta
Младши потребител

Мнениеот menta » 20 Юни 2008, 17:24

Питам, защото ме е шубе ако някой от служителите се огледа и забележи грешката какво впоследствие ще последва за мен, ментата?
menta
Младши потребител

Мнениеот menta » 20 Юни 2008, 17:36

И друго питане имам-по какъв начин мога да си върна обратно дадени оригинални документи в КАТ за да се регистрира една кола.
menta
Младши потребител

Мнениеот menta » 20 Юни 2008, 17:40

Собственикът на колата е италианец и не може въобще да кара колата си в Италия, там се движи с българските номера на колата си и иска от мен да му иззема понякакъв начин документите му от КАТ, защото ако го спрат полицаите в Италия и той не знае как да им се обясни.
menta
Младши потребител

Мнениеот jivkova12 » 21 Юни 2008, 13:45

menta написа:Собственикът на колата е италианец и не може въобще да кара колата си в Италия, там се движи с българските номера на колата си и иска от мен да му иззема понякакъв начин документите му от КАТ, защото ако го спрат полицаите в Италия и той не знае как да им се обясни.

Здравейте,

Според мен няма какво да им обяснява - автомобилът му е с БГ номер, има си талон (и малък и голям) и това си действие на прави никакво нарушение. Недостатъкът е, че почти в цяла Италия българите вече имат лошо реноме по обясними причини и може би с този номер ще подлежи на повечко проверки, но от друга страна съм забелязала, че ако караш нормално без нарушения никой не ти обръща внимание, независимо с какъв номер си освен магистралната им полиция, която има малко по-специални правомощия.
Другото ми наблюдение от клиенти-италианци е, че са малко, как да кажа ....."капризни", обичат да изискват ненужни неща, да дават предложения как да си свършим работата, без да са запознати с процедурите и т.н. Аз лично любезно отхвърлям такива предложения, но ако прецените, че е нужно и се изплаща да направите тази стъпка нищо не Ви пречи да отидете до КАТ и да пробвате да се снабдите с документите или тяхно копие.

Успех!
jivkova12
Младши потребител

Мнениеот menta » 21 Юни 2008, 20:13

jivkova12 благодаря Ви много! За разлика от другите Ви колеги Вие имате необходимите знания и опит! Тези, които най-много лаят имат най-малко познания! И не знаят нито един западен език, та позеленявам от яд и изпростяват от безсилие! Благодаря Ви много още един път!
И аз това му обяснявам на италианеца-че си има картони, обаче той ми вика не та не! Не мога да се движа по улиците в Италия и това си е! Досега е имал един адвокат и счетоводител, които му хвърлиха документите и се отказаха от него, че е трудно да му се обясни, че светът не се върти само и единствено заради него.
Ще видим!
menta
Младши потребител

Мнениеот jivkova12 » 21 Юни 2008, 21:58

menta написа:jivkova12 благодаря Ви много! За разлика от другите Ви колеги Вие имате необходимите знания и опит! Тези, които най-много лаят имат най-малко познания! И не знаят нито един западен език, та позеленявам от яд и изпростяват от безсилие! Благодаря Ви много още един път!
И аз това му обяснявам на италианеца-че си има картони, обаче той ми вика не та не! Не мога да се движа по улиците в Италия и това си е! Досега е имал един адвокат и счетоводител, които му хвърлиха документите и се отказаха от него, че е трудно да му се обясни, че светът не се върти само и единствено заради него.
Ще видим!

Разбирам Ви много добре, както Ви казах, и аз минах през подобно приключение. Ами не знам, измислете нещо, ако откажат да Ви дадат копия от КАТ (както разбирам, той май си иска оригиналите....а това пък съвсем нямам идея как ще стане.....) Кажете му, че ако кара с БГ номера, а представя ИТ документи може да го "заключат" до изясняване дали не е откраднал колата :). Или нещо в този дух, че да Ви остави на мира...Той пък може да си иска и двата набора от документи и да ги представя за сверка..... Съжалявам, че не мога да Ви помогна, но нищо не ми идва наум.... Пишете когато настъпи развръзката. Успех!
jivkova12
Младши потребител

Назад към Общи дискусии