начало

Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити

Предварителен модераторски контрол

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Следва ли да бъде въведен предварителен модераторски контрол в някои раздели?

Да
7
37%
Не
12
63%
Не мога да преценя
0
Няма гласували

Общо гласове : 19

Предварителен модераторски контрол

Мнениеот kalahan2008 » 21 Юни 2008, 12:29

По повод постоянния спам и обиди във форума, постоянните искания за платен сайт и изобщо, всякакви стремежи да бъде ограничена свободата на словото, поставям едно конструктивно предложение, което според мен ще премахне веднъж завинаги проблема с изключително негативния тон във форума, който се е настанил.
Предложението ми е да се въведе предварителен модераторски контрол върху мненията, а не както е сега- следварителен. Не е задължително това да е във всички раздели, може би е добре да си останат някои раздели без предварителен модераторски контрол, където очевидно има слаба посещаемост или просто не стават скандали, като напр. Discussions in English, e-Government, Съдебна власт, Право на ЕС, Лекции и материали, Данъчно и осигурително право.
Във всички останали раздели, особено Семейно право, Имотни казуси, Общи дискусии и Трудово право, честотата на скандалите е доста по-висока от нормалното за културни хора, каквито се предполага, че са юристите (оборима презумпция).
Този метод е въведен в много форуми или блогове и означава, че преди да се публикува дадено мнение, то първо се преглежда от модератора и чак тогава се пуска във форума, ако не противоречи на правилата на форума.
Предварителния модераторски контрол е доказал ефективността си по отношение на "чистотата" на комуникацията, но има един основен недостатък-прави публикуването на мнения по-бавно и по мои лични наблюдения, снижава посещаемостта и активността на участниците.
Тук не коментирам начина и критериите, съобразно които следва да се извършва модерирането, нито поведението на конкретни участнци във форума.
Наясно съм и че собствениците на форума в крайна сметка решават, независимо от резултатите от анкетата. Просто търся разрешение на проблема.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 21 Юни 2008, 12:37

Много добра идея!Аз съм за.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот donna » 21 Юни 2008, 12:40

REVOLUTION написа:Много добра идея!Аз съм за.

Това изисква време , не мисля ,че ще се реализира . Всички работим , нямаме много време, но пък един редовен БАН ще свърши идеална работа.
donna
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 21 Юни 2008, 12:48

donna, съгласен съм, но то така или иначе и сега им отнема на модераторите доста време да преглеждат мненията. Просто "приказките на седенка" вече няма да ги има, защото ще се публикуват със закъснение (нищо не пречи да има отделен раздел "На седенка" :wink: ). Тук целта е да се обменят професионални мнения по същество и не виждам какъв е проблемът, ако те се публикуват със закъснение.
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот jivkova12 » 21 Юни 2008, 13:00

Здравейте колеги,

Подкрепям инициативата Ви, но може би тя наистина е трудна за изпълнение. Идеята за платено членство не е чак толкова лоша... Какво мислите? Този, който иска да спамва, да натоварва с квалификациите си или просто да разтоварва себе си от някакви задръжки може би няма да го прави тук, ако за целта се налага да плати....
jivkova12
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 21 Юни 2008, 13:04

jivkova12 написа:Здравейте колеги,

Подкрепям инициативата Ви, но може би тя наистина е трудна за изпълнение. Идеята за платено членство не е чак толкова лоша... Какво мислите? Този, който иска да спамва, да натоварва с квалификациите си или просто да разтоварва себе си от някакви задръжки може би няма да го прави тук, ако за целта се налага да плати....

Точно обратното-ще си плати, за да спами на воля :wink:
Последна промяна kalahan2008 на 21 Юни 2008, 13:05, променена общо 1 път
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот jivkova12 » 21 Юни 2008, 13:04

spydoctor написа:Прекрасна перспектива.....

Перспективата наистина е прекрасна - по този начин ще можем да се отървем от Вас или по-скоро от крайните Ви заливащи форума квалификации
jivkova12
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 21 Юни 2008, 13:17

poli, усилията ще са същите, както и досега - прочиташ мнението и преценяваш дали да го пуснеш или да го модерираш/изтриеш. Ти нали си прочиташ всички мнения в твоя раздел, макар и в края на работния ден?
Единствената разлика ще бъде забавянето във времето, но това едва ли е чак толкова голям проблем, освен за тези, на които им е "СПЕШНО!!!", "ПОМОЩ!!!"
А и следварителният контрол няма да отпадне.
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот abstract » 21 Юни 2008, 13:36

Незнам защо, но очевидно е че всички коментират модерирането само на постовете на юристите. Никой нищо не казва за модерирането на постовете на питащите. Ако както не веднъж се е случвало - питащите не стига, че питат и им се отговаря, а когато ги насочиш основателно към консултация с адвокат се държат като ощипана госпожица и яростно нападат. Така, ако се модерират техните постове няма как да разберем, че питащия се отнася зле с участниците във форума и някой от юристите ще продължават да му дават съвети. В такива случаи предлагам модератора да затваря темата и да пояснява, че затварянето на темата е поради недопустимо отношение на питащия към участниците във форума.
abstract
Потребител

Мнениеот portokal » 21 Юни 2008, 13:37

Аз съм против, по причина:
kalahan2008 написа:...но има един основен недостатък-прави публикуването на мнения по-бавно и по мои лични наблюдения, снижава посещаемостта и активността на участниците.

Проблемът с мненията, заслужаващи модериране, не е чак толкова огромен, че да не може да се изчака, докато бъдат изтрити. На фона на нормалните мнения, за които в противен случай ще се чака, докато бъдат публикувани.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 21 Юни 2008, 14:10

portokal написа:Аз съм против, по причина:
kalahan2008 написа:...но има един основен недостатък-прави публикуването на мнения по-бавно и по мои лични наблюдения, снижава посещаемостта и активността на участниците.

Проблемът с мненията, заслужаващи модериране, не е чак толкова огромен, че да не може да се изчака, докато бъдат изтрити. На фона на нормалните мнения, за които в противен случай ще се чака, докато бъдат публикувани.

И защо е проблем, ако се изчака?
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 21 Юни 2008, 14:11

abstract написа:Незнам защо, но очевидно е че всички коментират модерирането само на постовете на юристите. Никой нищо не казва за модерирането на постовете на питащите.

Аз съм на мнение, че предварителният модераторски контрол трябва да се разпростре и по отношение на неюристите. Не може да се прави такова разграничение.
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот portokal » 22 Юни 2008, 11:26

Проблем е, защото бави дискусията, която понякога се развива бързо (съвсем не само в теми от рода "спешно ми е") - това ще и пречи.
На мен като потребител това ми е досадно.
Освен това не мога да си видя мнението и да преценя дали няма нужда да редактирам нещо в него. Обикновено човек не помни какво е писал толкова дълго време, че да ходи да го редактира едва когато то се появи в темата.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот Magnollia » 23 Юни 2008, 09:14

Аз съм против най-вече заради забавянето, което ще се получи. Освен това някои мнения на моменти много ме разсмиват и не бих искала да се модерират.
Според мен този форум е не само да бъвем сериозни, макар че всички знаем "Колко е важно да бъдеш сериозен", но и да се позабавляваш.
Понякога истината може да ни избоде очите ....
Аватар
Magnollia
Потребител

Мнениеот Гост » 23 Юни 2008, 09:36

О, да, да.Според мен, освен последващ и предварителен, трябва задължително да се въведат и текущ - докато съотв.юзер пише, а най-вече - превантивен, да не би да вземе нещо да напише... :lol:
Гост

Мнениеот DEKAH » 23 Юни 2008, 09:46

Абе... дайте да закриваме форума и "който от където е".

:lol: :lol: :lol: :lol:
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот donna » 23 Юни 2008, 11:21

Истината е, че онзи вади думи от контекста и ги съчинява най-различни . :wink: Вече ми омръзна един...........за връзване да ходи след мен :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
donna
Старши потребител

Re: Предварителен модераторски контрол

Мнениеот Melly » 23 Юни 2008, 12:50

spydoctor написа:F/yr m,rudpur fj ijd,r leijkr[r

Ха-ха-ха-а-а-а :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Кой за какво си мисли:

poli_g написа:........ Инсектицид за хлебарки, ... навярно.

или:
donna написа:........Истината е, че онзи вади думи от контекста и ги съчинява най-различни. Вече ми омръзна един...........за връзване да ходи след мен.

или:
DEKAH написа:........Абе... дайте да закриваме форума и "който от където е".

Уважаеми колега DEKAH,

Позволете ми да не е съглася с Вашето процедурно предложение.
Според статистиката, доволните ще бъдат значително по-малко от НЕДОВОЛНИТЕ.

Нека малко и да се забавляваме :wink:

А относно сериозната част,
В СПОРА СЕ РАЖДА ИСТИНАТА :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Успешна седмица!
Аватар
Melly
Старши потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии