- Дата и час: 24 Яну 2025, 21:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Кражба на сайт. Към кого да се обърна за помощ?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
19 мнения
• Страница 1 от 1
Кражба на сайт. Към кого да се обърна за помощ?
Вече осма година поддържам една страничка с връзки към български сайтове, които смятам за полезни. Не е нещо особено, но сега имам над 1000 уникални посещения дневно, предимно от доволни потребители, голяма част от които познавам лично. Тук ще подчертая, че нарочно не е защитена от копиране, за да може всеки, който иска да я прати по мейл на някого или просто да си я запише на компютъра, ако така му е по-удобно. Напоследък различни тарикати я копират и си я присвояват, като с това единствено намаляват посещенията от Гугъл, което не е проблем. Скоро установих, че някакъв хубавец на когото вече открих името, телефона и хостващата компания си е регистрирал домейн, копирал я е и е наслагал реклами, от които ще забогатява. Регистрирал се е в дир.бг и гювеча, а така също и в един куп сайтове, в които се гласува, за да му пращат посетители. Свързах се с хостващата му компания - отказаха да премахнат сайта; дир.бг отказаха да го махнат от регистъра, гбг.бг - също. Към кого да се обърна за помощ при положение, че съдържанието не е защитено с авторско право?
- iliterat
- Нов потребител
Какво ти съдържание?? Това е линк директория! Какво ти е копирал човека линковете ли?? Сложи едно (c) името_ти отдолу на сайта и си готов със защитата
- int13
- Младши потребител
Страниците са едно а, http://www............................... .com eu net т.н.т са съвсем друго! От поста не разбрах проблема, но във мсички случаи тук не ти е мястото! Опитаи : http://www.kaldata.com
-
iskrec - Потребител
Нищо от този сайт не представлява интелектуална собственост. Всичко, което сте публикували там е общодостъпна информация и изобщо нямате право да претендирате за собственост на информацията там. Линковете са си линкове и не мога да разбера какъв точно ви е проблема, освен че ще ви падне посещаемостта, а от там и ще ви намалее цената на кликовете по рекламките от гугъл.
Ако искате да направите нещо - ангажирайте си адвокат. Заведете дело за претърпени загуби и пропуснати ползи, ако успеете да ги докажете, разбира се.
Успех!
Ако искате да направите нещо - ангажирайте си адвокат. Заведете дело за претърпени загуби и пропуснати ползи, ако успеете да ги докажете, разбира се.
Успех!
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Благодаря...
Благодаря на всички, особено на DEKAH, който можеше и да си направи труда да прочете какво съм написала преди да ми дава съвети. Обясних толкова подробно всичко, точно за да не ми отговарят първосигнално такива като вас. Нито един ли не прочете поста докрай? Не е проблем нито посещаемостта от Гугъл, както съм описала по-горе, нито интелектуалната собственост (също написано), а кражбата на труда ми. Както е обяснено всеки може да копира и да си го ползва, но да регистрираш домейн и да си сложиш копирайт какво е?
- iliterat
- Нов потребител
Re: Благодаря...
не се учудвай, тук хората много се притесняват да не загубят хонорарите си....iliterat написа:Благодаря на всички, особено на DEKAH, който можеше и да си направи труда да прочете какво съм написала преди да ми дава съвети. Обясних толкова подробно всичко, точно за да не ми отговарят първосигнално такива като вас. Нито един ли не прочете поста докрай? Не е проблем нито посещаемостта от Гугъл, както съм описала по-горе, нито интелектуалната собственост (също написано), а кражбата на труда ми. Както е обяснено всеки може да копира и да си го ползва, но да регистрираш домейн и да си сложиш копирайт какво е?
ми защити го! предполагам знаеш как
http://www.apache.org/foundation/preFAQ.html
"The suEXEC feature provides Apache users the ability to run CGI and SSI programs under user IDs different from the user ID of the calling web-server. Normally, when a CGI or SSI program executes, it runs as the same user who is running the web server.
Used properly, this feature can reduce considerably the security risks involved with allowing users to develop and run private CGI or SSI programs. However, if suEXEC is improperly configured, it can cause any number of problems and possibly create new holes in your computer's security. If you aren't familiar with managing setuid root programs and the security issues they present, we highly recommend that you not consider using suEXEC."
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
iliterat написа:Благодаря на всички, особено на DEKAH, който можеше и да си направи труда да прочете какво съм написала преди да ми дава съвети. Обясних толкова подробно всичко, точно за да не ми отговарят първосигнално такива като вас. Нито един ли не прочете поста докрай? Не е проблем нито посещаемостта от Гугъл, както съм описала по-горе, нито интелектуалната собственост (също написано), а кражбата на труда ми. Както е обяснено всеки може да копира и да си го ползва, но да регистрираш домейн и да си сложиш копирайт какво е?
Уважаема ГОСПОЖО. Много добре съм прочел поста Ви. Може би е добре и Вие да си го препрочетете сама.
1-во. В написаното от Вас НЯМА изложен проблем.
2-ро Дори да приемем, че има такъв, то проблема Ви изобщо не е юридически, тъй като ВИЕ няма какво да защитавате. Единственото нещо, което е ваше, е собствеността на домейна, написан по-горе. (и това не е сигурно) Вие сама сте си виновна, че не сте защитили сайта си. Има толкова лицензи, чрез които да се разпространява информация в интернет, но то някой трябва да прочете по въпроса. Много е лесно да ти го смелят и да ти го поднесът на готово, а ти после да си правиш кефа. С действията си лицето не е посегнало на собствеността Ви, тъй като нямате такава, нито е нарушило някакви Ваши права, защото такива НЯМАТЕ. Не е извършило престъпление по смисъла на НК. Мисля, че в отговора ми е дадено ЕДИНСТВЕНОТО решение на Вашия въпрос, но това че сте лаик в правото Ви пречи да го осъзнаете.
3-то След подробния прочит на написаното виждам само едно единствено нещо, а то е следното: Линкът, който се съдържа в мнението ви е много добра уловка за търсещата машина на google. Форумът на лекс.бг е много посещаван, и като такъв се радва на небивал интерес от страна на гугъл бота. Всеки линк, поставен тук се индексира за не повече от 2-3 часа и така се повишава ранга на Вашия сайт. Мнението Ви прилича на сълзливите историите, които всеки ден Миглена Чакракчиева /Ангелова/ поднася от телевизионния ефир.
За това, че си е регистрирал домейн мога само да го поздравя и да му пожелая за 2 месеца да има 2-но повече посещения от вашия "сайт".
Мисля, че темата трябва да бъде затворена, защото това вече на НИЩО не прилича.
Идват, питат, отговарят им и после ти се изхождат нагло отгоре, защото не им е харесало това, което си написал.
п.п. И един професионален съвет - Позволете си платен хостинг. В момента посочения от Вас домен има лоша индексация и оптимизация(SEO). Изполвате redirect, който не ползволява да поставите мета тагове. Ботовете обикалят в стария сайт (в хит.бг) и може да чакате още 1-2 години, докато този домейн влезе на челни места при изписване на вашите ключови думи (посочени в мета таговете). Самите мета тагове са непълни и са с изключително слаби думи. След като се занимавате от толкова години нямаше ли кой да ви обясни каква да е структурата на мета таговете и какви са задължителните такива???? Мога и още да пиша за кода, който ползвате, но нямам намерение да давам повече съвети.
-
Госпожо, ако желаете можете да взаимствате малко раздели от този сайт:
http://microinvest.net/pointer.php. Едва ли колегите от Микроинвест ще вдигнат врява
Разбира се, ако желаете, можете да го препоръчате и на г-н Михаил Петров от Варна )
Колкото до забогатяването, нищо не ви пречи да се регистрирате в Гугъл Адсенс, Неоген или Изи Трейдър. От опит знам, че думичката "забогатяване" е много пресилено понятие, но както казва Декан - достатъчно средства се изкарват, за да си покриете разходите по платен хостинг и домейн
http://microinvest.net/pointer.php. Едва ли колегите от Микроинвест ще вдигнат врява
Разбира се, ако желаете, можете да го препоръчате и на г-н Михаил Петров от Варна )
Колкото до забогатяването, нищо не ви пречи да се регистрирате в Гугъл Адсенс, Неоген или Изи Трейдър. От опит знам, че думичката "забогатяване" е много пресилено понятие, но както казва Декан - достатъчно средства се изкарват, за да си покриете разходите по платен хостинг и домейн
- prnedev
- Активен потребител
iliterat написа:Благодаря на всички, особено на DEKAH, който можеше и да си направи труда да прочете какво съм написала преди да ми дава съвети. Обясних толкова подробно всичко, точно за да не ми отговарят първосигнално такива като вас. ...................?
А Вие какво искахте да демонстрирате с тези изявления ?
В случаяй, че целта Ви е била да изявите простотията си - успяла сте !...
kali75 написа: Направо не мога да си обясня как може да има толкова нахални хора.. Не стига че иска безплатни консултации, а и недоволства и държи тон....................................................................Мислите че ние сме длъжни веднага да започнем да се ровим из нормативните документи за да ви угодим по най бързия начин. Ето това са безплатните консултации...Човек когато си плаща се държи по учтиво от Вас. ............................!
Това , което искате / търсите , се нарича БЕЗПЛАТНА ЮРИДИЧЕСКА КОНСУЛТАЦИЯ, каквато не Ви се полага !
Обърнете се към адвокат !
karanikolov написа: ………………………………………..
А Лютият протестирал срещу безплатните консултации!!!
……………………………………………………………………….
Определено подкрепям ЛЮТИЯ..
law_master написа: …..И ДА ЗНАЕШ ЧЕ ЗА ПИТАНЕ СЕ ПЛАЩА.
zelen написа: .........- поумняването е болезнен процес и насила няма да се случи. Всеки трябва да се опари от безплатната помощ, за да разбере, че безплатно е само сиренцето в капана за мишки.
Akademika написа: Юридическите консултации струват ПАРИ , защото зад тях стоят години на обучение и опит.
А който си раздава труда безплатно е просто.....ГЛУПАВ.
................................................................................................................................
Отговорът е изпратен и на " лични ", така че ще достигне до " въпросителят" и въпреки нежеланието на някои прислужници - " умници "на питащите пинтии, като Каранедев и компания и на ловците на заблудени клиенти ! ...
Последна промяна Гост на 26 Юни 2008, 19:53, променена общо 1 път
- Гост
До г-н DEKAН
Всъщност, въпросът беше "към кого да се обърна...". Окончателно се убедих във Вашите първосигнални реакции. Хора като Вас, виждайки кратък въпрос веднага обвиняват, че не било ясно за какво става дума, а ако човек обясни подробно скачат, че имало линкове. Благодаря ви за идеите за СЕО, но мога да ви докажа, че това са пълни глупости (подобна страница на тази, ориентирана към определена тематика, която няма нито един метатаг, излизаща на 4 място при търсене на думата - Резултати 1 - 10 от около 12 400 000 за ...). Освен това, Гугъл въобще не ме интересува, защото тази страничка е създадена да помага на хора, които не разбират много-много от интернет. Ако те знаят как да търсят в Гугъл нямат нужда от нея.
Надявам се да не ми отговаряте, защото постовете Ви са безмислени.
Последна промяна iliterat на 26 Юни 2008, 14:08, променена общо 1 път
- iliterat
- Нов потребител
До г-н prnedev
В моят сайт има линк към webarchive.com, там можете да видите как е изглеждал през годините и кога е създаден. Ще установите с учудване, че дори прословутия start.bg още не е имал нищо общо с това, което е сега, въобще много полезна услуга. Ако желаете, можем да си премерим броячите, например webcounter. Благодаря.
P.S. И да, наистина парите от реклами стигат за поддръжка на домейна и хостинг.
Все пак, задавам отново въпроса: Ако някой може да ме посъветва конкретно към кого да се обърна, ще съм му много благодарна.
P.S. И да, наистина парите от реклами стигат за поддръжка на домейна и хостинг.
Все пак, задавам отново въпроса: Ако някой може да ме посъветва конкретно към кого да се обърна, ще съм му много благодарна.
- iliterat
- Нов потребител
Ами опитайте по този начин. Както забелязвате, Гугъл доста добре помага на хора, които много много не разбират от компютри. Виждате - задава се въпрос и отговорите излизат сами
- prnedev
- Активен потребител
пфффффффффффф
Обърни се към:
1. Арменския поп
2. Президента на USA
3. На баба Злата шурея
4. посланика на Тринидат и Тобаго
5. мормоните
6. масоните
7. мутрите
8. шахматистите
9. комунистите
10. НСБОП
11. Бойко Борисов
12. Миглена Чакракчиева
13. Меглена Кунева
14. Съда в Страсбург
15.... към второто ви АЗ
И аз се надявам да изчезнете в небитието, защото сте тук НА ГОСТИ и в РОЛЯТА си на ПИТАЩ (ПРОСЕЩ) съвет. Ако не Ви харесват отговорите сте СВОБОДНА да напуснете.
У лево...
Обърни се към:
1. Арменския поп
2. Президента на USA
3. На баба Злата шурея
4. посланика на Тринидат и Тобаго
5. мормоните
6. масоните
7. мутрите
8. шахматистите
9. комунистите
10. НСБОП
11. Бойко Борисов
12. Миглена Чакракчиева
13. Меглена Кунева
14. Съда в Страсбург
15.... към второто ви АЗ
И аз се надявам да изчезнете в небитието, защото сте тук НА ГОСТИ и в РОЛЯТА си на ПИТАЩ (ПРОСЕЩ) съвет. Ако не Ви харесват отговорите сте СВОБОДНА да напуснете.
У лево...
-
prnedev написа:Ами опитайте по този начин. Както забелязвате, Гугъл доста добре помага на хора, които много много не разбират от компютри. Виждате - задава се въпрос и отговорите излизат сами
Господин Недев, с тези елементарни трикчета, знаем какво се цели. Както на Вас, така и на мен ми е пределно ясно за какво става въпрос с пускането на тази тема.
Ако имаше намерение да се разправи с "крадеца" до сега да е намерила начин.
-
Аха ))))
Ама като е решила жената, нека да помогнем с още малко безплатни съвета, намерени в Гугъл.
И като допълнение - на Тиксо.бг брояча, съответно каталога излиза много по-напред в търсачките, за разлика от Web Counter-а,
И за още по-добър успех в индексирането, няма да е лошо да се пусне някое друго мнение във форума на Investor.bg
Ама като е решила жената, нека да помогнем с още малко безплатни съвета, намерени в Гугъл.
И като допълнение - на Тиксо.бг брояча, съответно каталога излиза много по-напред в търсачките, за разлика от Web Counter-а,
И за още по-добър успех в индексирането, няма да е лошо да се пусне някое друго мнение във форума на Investor.bg
- prnedev
- Активен потребител
Скъпи многознайковци...
Благодаря ви за гениалните отговори.
Г-н DEKAH окончателно доказа, че бърка този сериозен форум с ЛайКучка, а г-н Недев.БИЗ e невероятно успешен в ролята си на консултант. Как не се бях сетила да се обърна лично към Вас, г-н .БИЗ
И понеже явно няма да получа никакъв смислен отговор, най-учтиво ви моля: г-да спрете да ми отговаряте, защото темата се отклони много.
Ако някой в този форум може наистина да ми помогне - нека ми пише ЛС. Моля администратора на форума да заключи темата.
Г-н DEKAH окончателно доказа, че бърка този сериозен форум с ЛайКучка, а г-н Недев.БИЗ e невероятно успешен в ролята си на консултант. Как не се бях сетила да се обърна лично към Вас, г-н .БИЗ
И понеже явно няма да получа никакъв смислен отговор, най-учтиво ви моля: г-да спрете да ми отговаряте, защото темата се отклони много.
Ако някой в този форум може наистина да ми помогне - нека ми пише ЛС. Моля администратора на форума да заключи темата.
- iliterat
- Нов потребител
тук никой не може да ви помогне, не се ли убедихте??? предупредих ви в самото начало.... не искат, ме могат и тнт... по-скоро не могат
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
19 мнения
• Страница 1 от 1
|
|