- Дата и час: 24 Яну 2025, 21:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Демонстрация на простотията във форума ?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
81 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
-
bebitor - Активен потребител
Последна промяна kalahan2008 на 22 Юни 2008, 11:41, променена общо 1 път
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
bebitor написа:Калахан, мнението ми не е лично към Вас, отнася се за всички.
Прав сте, от консултации не се живее, но те значат много за един млад колега. Не съм изпаднала в дребнава злоба, съжалявам, че така го тълкувате, още повече съжалявам, че пиша въобще.
Защото няма как да ни разберете...
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
bebitor написа:bebitor написа:Калахан, мнението ми не е лично към Вас, отнася се за всички.
Прав сте, от консултации не се живее, но те значат много за един млад колега. Не съм изпаднала в дребнава злоба, съжалявам, че така го тълкувате, още повече съжалявам, че пиша въобще.
Защото няма как да ни разберете...
Да не губим надежда!Имаше една песен "...всичко се връща..."Само трябва да сме търпеливи...
- pepelanka
- Младши потребител
....
Последна промяна kalahan2008 на 22 Юни 2008, 11:40, променена общо 1 път
Адвокат: (INFJ)
- kalahan2008
- Активен потребител
Боже,господи ,защо така се вълнувате, и защо така ви мързи да напишете своя мисъл ,та непрекъснато цитирате ,цитатите на цитатите ,на цитатите ....на другите!?!?!
Просто и ясно е
Това е ИНТЕРНЕТ ПРОСТРАНСТВО.
Край.
И това Интернет -пространство НЕ Е ЗАСЛУГА НА ЮРИДИЧЕСКАТА МИСЪЛ В СВЕТА.
ЮРИСТИТЕ САМО ГО ПОЛЗУВАТ ,КАТО ВСИЧКИ ДРУГИ-ТОВА Е ГОСПОДА , СОРИ :
Започвате да ставате вече доста смешни
Просто и ясно е
Това е ИНТЕРНЕТ ПРОСТРАНСТВО.
Край.
И това Интернет -пространство НЕ Е ЗАСЛУГА НА ЮРИДИЧЕСКАТА МИСЪЛ В СВЕТА.
ЮРИСТИТЕ САМО ГО ПОЛЗУВАТ ,КАТО ВСИЧКИ ДРУГИ-ТОВА Е ГОСПОДА , СОРИ :
Започвате да ставате вече доста смешни
Битието не определя ли съзнанието!?...Хайде ,де!
- stefka51
- Младши потребител
Мили ми ,господине,не си спомням в тоя форум , да съм задавала въпрос на някой потенциален юрист , за каквото и да било,относно мои лични проблеми със съдилища ,закони ,наследства и т. н.
Така ,че по-добре се заемете да прочетете не съвсем дългата история за създаването на Интернет и борбите около него, а и финансовите проблеми с ползуването му.
И , простете за съвета , но излишно си натоварвате ежедневието със подобни глупави спорове във форума
Сякаш си нямате достатъчно запълнен трудов ден. А може би , сте безработен юрист!?
А може би просто, ком-плек-сар
............................................................................
А за "бай-ганьовски" манталилтет можем да говорим точно във вашия случай.
Пак sory
Така ,че по-добре се заемете да прочетете не съвсем дългата история за създаването на Интернет и борбите около него, а и финансовите проблеми с ползуването му.
И , простете за съвета , но излишно си натоварвате ежедневието със подобни глупави спорове във форума
Сякаш си нямате достатъчно запълнен трудов ден. А може би , сте безработен юрист!?
А може би просто, ком-плек-сар
............................................................................
А за "бай-ганьовски" манталилтет можем да говорим точно във вашия случай.
Пак sory
Битието не определя ли съзнанието!?...Хайде ,де!
- stefka51
- Младши потребител
Днес в РС-София имаше заплаха за бомба.
И докато чакахме да отворят - пред служебния вход се събрахме адвокатите.
Над 90% бяха с вид "изпаднали германци".Ама много изпаднали.
Предполагам МИЛЕНА - щот са били некомпетентни + непочтени
+ мързеливи.
А Лютият протестирал срещу безплатните консултации!!!
Та той не знае ли,че ако имаш 2 ризи трябва да дадеш едната на ближния, ако имаш 1 - половината. И така нататък
Лятото не се умира от студ.
Нито от дъмпинг, а най-малко - от интернет-пространство,даващо безплатни консултации. Анонимно.
Определено подкрепям ЛЮТИЯ.
Вярно- отношението му понякога е твърде грубо.Може да го коригира.
+ мързеливи.
А Лютият протестирал срещу безплатните консултации!!!
Та той не знае ли,че ако имаш 2 ризи трябва да дадеш едната на ближния, ако имаш 1 - половината. И така нататък
Лятото не се умира от студ.
Нито от дъмпинг, а най-малко - от интернет-пространство,даващо безплатни консултации. Анонимно.
Определено подкрепям ЛЮТИЯ.
Вярно- отношението му понякога е твърде грубо.Може да го коригира.
- karanikolov
- Нов потребител
Признавам ,че много неща научих във форума , много неща знам ,но имаше и какво да науча
Примерно с интерес следя наказателния форум ,там щото хич ме няма в тая материя не я работя ,но така за форма си го чета.
А гражданското ми е гот то е море
Аи най -важното много приятели намерих тук ,да са живи и здрави
Примерно с интерес следя наказателния форум ,там щото хич ме няма в тая материя не я работя ,но така за форма си го чета.
А гражданското ми е гот то е море
Аи най -важното много приятели намерих тук ,да са живи и здрави
- donna
- Старши потребител
Понеже случайно и аз чаках да избухне бомбата, а взрив не се състоя , съм очевидец.Тези 90 процента или обратното на 10 процента/ без да знам в коя група съм стояла/ нито бяха германци, нито бяха изпаднали отнякъде.Бяха просто уморени, закъсняващи и напечени от жегата хора, всъщност - адвокати.Хората чакаха на входа за граждани.Служебният вход на СРС е с подходящо изложение за следобеден припек.Ако са имали отчаян вид, не ми се вярва да е било заради последната безплатна консултация във форума, която са прочели току- що.По скоро причината е била във времето, откъдето и да го погледнем времето.Но все пак нямаше бомба.
Мисля, че истината е някъде по средата. И не мога да заема страна
Даже и кое е "простотия" не съм сигурна дали мога да дефинирам/нали темата е как тя се демонстрира/.
Мисля, че истината е някъде по средата. И не мога да заема страна
Даже и кое е "простотия" не съм сигурна дали мога да дефинирам/нали темата е как тя се демонстрира/.
- kpavlova
- Активен потребител
karanikolov написа:Днес в РС-София имаше заплаха за бомба.
+ мързеливи.
Глупости ! Причините за обедняването на адвокатското съсловие, от което аз именно поради това избягах, изобщо не могат да бъдат търсени в интернет и "ширещи" се там безплатни консултации. Разгледайте по-внимателно какви въпроси се поставят тук и си помислете колко пари бихте могли да вземете за
1) Отговор, от типа на даваните тук;
2) Истинска пространна консултация;
Помислете каква част от доходите на един адвокат се генерира от консултации и то само от такива консултации, които не еволюират в ангажиране за участие в дело или извършване на някаква т.нар. "административно-правна услуга" ? Нищожна.
Целта именно на безплатните консултации във форум като този е да се убеди питащият, че трябва да потърси компетентна помощ, но не и чрез ругатните на лютия и последователите му.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
Браво колега
iliev написа:donna написа:Eдно не мога да разбера ,защо обръщате внимание на spammer13, той човечеца си е под пълно запрещение ,ама така както гледам май ще трябва да му сменим настойника ,защото настоящият не си върши работата.
И аз така мисля ...ако не ти изнасят въпросите-не даваш отговори и толкова!
Здравейте,
Браво малко са хората, които разбират, че уважението не означава само начин на изразяване.
Никои не задължава другия да му дава отговор, ако се чуствате обидени или не Ви харесва темата подминете я.
Когато на улицата Ви поискат пари - обяснявате ли къде може да си намери работа и как да си подаде документите? Не.
Тук затова е форум.
Приятен ден на всички.
п.с.Спамера не е виновен. Тези които се занимават с него са си виновни.
- kinshasa
- Потребител
Правилно
pepelanka написа:Още по неприятни са клиентите дето питали по форумите/ама не се знае какво са обяснили, че рядко праят разлика между ДГИ и дарение/ ,писали по вестниците "трета възраст" и т.н. и като дойдат в кантората ти и като им кажеш точното положение на нещата ти заявят"Ама ти нищо не разбираш!"
Аз поне не съм чула доктор да те прегледа по форум и да ти предпише лекарство, вероятно защото може и да те убие,затова смятам, че и ние не помагаме на Въпросителите със съветите си, а им пречим, а още повече пречим на колегите си.
Към модераторите: Нека си питат хората но да им отговарят студентите - хем едните ще се учат, хем другите ще са доволни да получат безплатни правни съвети.
Здравей,
А за регистриране във форума да има казус, които не го реши не може да пише по форума.
Алелуя.
Извини ме, но Пак се повтарям.
Никои не задължава другия да му даде отговор. Всеки доброволно го прави. Дали за удоволствие или за слава.
Приятен ден.
- kinshasa
- Потребител
Смях направо паднах
Здравейте на всички,
Много от членовете на форума, поне за някои май имат повече свободно време.
Посмях се приятно.
Започва се от нещо и се стига до захранването на маждународната космическа станция с ток и дали марката хладилници е Сатурн:-)))
Може модератора да ме резне:-))
Приятен ден.
Какво хубаво време.
Посмях се приятно.
Започва се от нещо и се стига до захранването на маждународната космическа станция с ток и дали марката хладилници е Сатурн:-)))
Приятен ден.
Какво хубаво време.
- kinshasa
- Потребител
Дааа, явно в БГ няма хляб за всички. Да сте видели беден ЧСИ или нотариус ?...Но ако достъпът до тези професии се либерализира ще има доста такива. Все пак сме малка държава, а ВУЗ-овете бълват кадри.
- Bai_Ganjo
- Потребител
gudio написа: Целта именно на безплатните консултации във форум като този е да се убеди питащият, че трябва да потърси компетентна помощ, но не и чрез ругатните на лютия и последователите му.
Ами ПРАВЕТЕ ГО , вместо да пишете цели романи ! ...
Но така няма да можете да се изпишете " по-по-най " ...
И ще Ви го напомня това изявление ! ...
А за отговорите ... КОЙ , каквото СИ Е ЗАСЛУЖИЛ !...
- Гост
Re: Смях направо паднах
kinshasa написа:Здравейте на всички,
Посмях се приятно.
Приятен ден.
Какво хубаво време.
Хммм...предпочитам Горение да е марката !
Защо имам чувството, че този форум е направен от и само за определени хора, които само си чешат езиците тук? Превърнали сте форума в място за вашите явно доста стари спорове !
- MaRRRie
- Младши потребител
gudio написа:Глупости ! Причините за обедняването на адвокатското съсловие, от което аз именно поради това избягах, изобщо не могат да бъдат търсени в интернет и "ширещи" се там безплатни консултации. Разгледайте по-внимателно какви въпроси се поставят тук и си помислете колко пари бихте могли да вземете за
1) Отговор, от типа на даваните тук;
2) Истинска пространна консултация;
Помислете каква част от доходите на един адвокат се генерира от консултации и то само от такива консултации, които не еволюират в ангажиране за участие в дело или извършване на някаква т.нар. "административно-правна услуга" ? Нищожна.
Целта именно на безплатните консултации във форум като този е да се убеди питащият, че трябва да потърси компетентна помощ, но не и чрез ругатните на лютия и последователите му.
Мнението ме засяга и си позволявам да взема отношение. То показва неразбиране на ролята и работата на адвоката.
МНОГО голяма част от дохода на един адвокат се формира от консултациите. 1. Защото консултацията предполага развитие на проблема 2. Всяко едно дело започва от консултация и ако е възможно тя трябва да предполага, да няма дело. Поне познатите ми адвокати не печелят от дела, а от консултация как да се избегнат делата. Защото по-добре е страните да намерят задоволителен изход от кризата, в която са изпаднали, без да намесват съда.
Когато обаче дава съвет на един клиент как да избяга от дело, всеки адвокат има предвид реалната ситуация, взема за приоритет изследване на отделните дребни детайли, които ще му помогнат да защити тезата си. Клиента обаче не знае и не може да разбере отделните елемнети на проблема. Той не може да вникне в проблема в цялост, защото не е подходящо образован, а и не му е това работата. Но когато някой започва в този форум да пита отделни неща, които уж не му били много ьясни, и когато някой отговаря, без да е наясно с нещата в тяхната дълбочина, това е ПРЯКА НАМЕСА В РАБОТАТА НА ДРУГ КОЛЕГА. Неколегиално е към колегата, вредно е за интересите на клиента.
Поне половината от колегите - адвокати ще се съгласят, че враг № 1 при решаването на определен казус е самият клиент. Първо - убеждаваш го, че определено действие трябва да се направи, защото последиците ще му помогнат в бъдеще, че целта се постига само ако се направят определени действия или бездействия. Обаче, клиента е недоверчив, появява се във форума, иска мнение по отделен въпрос - част от целия казус и се появява някой, който не е запознат със случая в детайли, дава своето мнение и направо е.... майката на колегата и неговият труд. Защото след това клиента отива при адвоката си и започва да пита : "Ама на мен ми казаха, че е така...." И адвоката трябва отново да обяснява стъпка пос тъпка, че това може и да е така, но ако вземе предвид крайната цел, това нещо не е приложимо, а трябва да се направи иначе, както е набелязано от самото начало за решаване на проблема. В този случай защо някой, скрит под някакъв ник си позволява да отнема времето на адвоката и да му създава нерви?
Нямате право да говорите, че от консултации не се печели. Напротив - консултациите са една много голяма част от доходите на адвоката. Намесвайки се в консултация, която е дал колега, всеки един от намесващите се, проявява неколегиалност и бих казал, изяжда хляба на адвоката.
Може да бъда обявен за поддръжник на лютия, но мисля, че е напълно неколегиално да се дават съвети на хора, които в този форум се опитват да "проверяват" действията на адвоката си.
- kolman
- Потребител
81 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|