начало

Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити

Първи резултати от ТР

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Първи резултати от ТР

Мнениеот jivkova12 » 23 Юни 2008, 11:14

Здравейте колеги,

Излагането на лични данни на фирми в ТР започна да дава първите си резултати. В кантората ми е и адреса на управление на фирмата на мъжа ми. Започнах да получавам обаждания по тел със странна потайнственост. Искали да разговарят с управителя по личен въпрос, по въпрос, който засягал само него и никой друг и ако евентуално преценяха, че е могат да го изложат на адвоката на фирмата започваха да ми продават застраховки, да ми предлагат реклама, да ме карат да инвестирам и т.н. При всяко обаждане се интересувах от къде са се снабдили с контактите на фирмата (целенасочено не сме включени в Жълти страници или друг справочник, защото въпросните тайнствени рекламни агенти доскоро черпеха информация от тях), а от другата страна се опитваха да ме убедят, че са дългогодишни партньори, при положение, че нямаме български партньори. До днес, когато от някакво списание не ми казаха, че черпят информация от "публичните регистри". Попитах дали имат предвид Търговския, а момичето ми затвори.
В Щатите има закон срещу spam blast, който обхваща не само разпространение на спам по електронна поща, но също и нежелани телефонни обаждания и факсове. В БГ имам чувството, че има повече рекламни агенции и агенти, отколкото работещи фирми....
jivkova12
Младши потребител

Мнениеот flyhouse » 23 Юни 2008, 20:06

Начинът по който са изложени данните в ТР не нарушава ли ЗЗЛД?
flyhouse
Младши потребител

Мнениеот stroitel » 23 Юни 2008, 21:23

Докато не приемем закон,подобен на щатския-няма да се промени положението.
Аз съм адвокат и седмично имам поне по 6-7 подобни телефонни оферти и още толкова неканени посещения.
Вече съм трениран - и бързо ги приключвам.
А и понякога от тях получавам полезна информация, и безплатни "уроци."
stroitel
Потребител

Мнениеот adiko » 24 Юни 2008, 17:25

и аз получавам подобни обаждания. предполагам, че телефона ми е взет от сайта на адвокатската колегия. но прав сте колега, че научаваме по нещо от тях. получавам и мейли с какви ли не предложения - от оферти за офис оборудване до оферти за сътрудничество с израелски адвокати...
adiko
Потребител

Мнениеот jivkova12 » 24 Юни 2008, 18:07

flyhouse написа:Начинът по който са изложени данните в ТР не нарушава ли ЗЗЛД?

Добър въпрос
jivkova12
Младши потребител

Мнениеот HerrNY » 24 Юни 2008, 22:03

Също добър въпрос: подлежащите на вписване в ТР обстоятелства (като напр. адрес на управление) лични данни ли са?
HerrNY
Младши потребител

Мнениеот jivkova12 » 26 Юни 2008, 12:22

HerrNY написа:Също добър въпрос: подлежащите на вписване в ТР обстоятелства (като напр. адрес на управление) лични данни ли са?

Явно не. С колегата flyhouse разсъждавахме върху начина, по който са изложени. Не съм отваряла отдавна сайта на ТР, но последният път, когато го разглеждах публична информация бяха и учредителните договори на дружества (и сканирано копие на всеки друг документ, нужен за регистрация), в които фигурират както лични данни на учредителите, така и постоянното им местожителство. Мисля, че нищо не е променено. Дано освен по офисите ни не ни завалят нежелани оферти и на домашните адреси.......
jivkova12
Младши потребител

Мнениеот jivkova12 » 26 Юни 2008, 13:34

poli_g написа:Уместно питане, при тези факти:
В кантората ми е и адреса на управление на фирмата на мъжа ми.

Какво имате предвид, Поли?
jivkova12
Младши потребител

Мнениеот jivkova12 » 26 Юни 2008, 15:34

Няма за какво да се извинявате, Поли. Седалището на даден търговец не спада към личните данни, но ЕГНто на управителя му, данните от личната му карта, както и домашният му адрес следва да спадат. Нахалниците, които ми звънят (продължават) вече търсят мъжа ми по име и както писах по-горе се надявам да не започнат да правят forward на продуктите си у нас, че там не знам как ще ги изтърпя.
jivkova12
Младши потребител

Мнениеот jivkova12 » 26 Юни 2008, 15:37

П. П. Сигурно са ръководени от размера на капитала на дружеството, който пак спада към публичната информация и смятат, че ще им го дадем за реклама.........
jivkova12
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 26 Юни 2008, 15:43

jivkova12 написа:Няма за какво да се извинявате, Поли. Седалището на даден търговец не спада към личните данни, но ЕГНто на управителя му, данните от личната му карта, както и домашният му адрес следва да спадат. Нахалниците, които ми звънят (продължават) вече търсят мъжа ми по име и както писах по-горе се надявам да не започнат да правят forward на продуктите си у нас, че там не знам как ще ги изтърпя.

А Вие защо сте подали данни , който не са задължителни? :wink:

ЗТР:Чл.13(9) Когато в заявлението или в приложените към него документи са посочени лични данни, които не се изискват по закон, се смята, че предоставилите ги лица са дали съгласието си за тяхното обработване от агенцията и за предоставянето на публичен достъп до тях.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот karelia79 » 08 Юли 2008, 15:39

да, най-просто и лесно е личните данни да не се попълват. разбира се няма как да не се попълнят имената и ЕГН, но останалото - без проблем.
karelia79
Потребител

Назад към Общи дискусии