- Дата и час: 24 Яну 2025, 21:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
първи етаж над магазини-какви права има?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
първи етаж над магазини-какви права има?
Живея на първи етаж над магазини на доста оживено място.Близо 2 метра от плочата на моя под се явяват козирка на магазините под апартамента(май се нарича екер).На този екер са закачени реклами,климатици и какво ли още не.Имам ли право да искам наем от магазините за използвана площ?Благодаря предварително за всяко изказване!
- rosisd
- Нов потребител
Re: първи етаж над магазини-какви права има?
rosisd написа:Живея на първи етаж над магазини на доста оживено място.Близо 2 метра от плочата на моя под се явяват козирка на магазините под апартамента(май се нарича екер).На този екер са закачени реклами,климатици и какво ли още не.Имам ли право да искам наем от магазините за използвана площ?Благодаря предварително за всяко изказване!
Интересно какви хора живеят на оживени места и не знаят, че ЕКЕРА се нарича ЕРКЕР
Еркерът (от немски Erker, балконче), наричан още надпуск, е архитектурен елемент, част от етаж на сграда, издадена извън площта на долния етаж. Обикновено запазва функциите си като част от етажа и съответно е остъклена в различна степен.
Еркерът е характерен за българската възрожденска архитектура, където най-често се поддържа от подовия гредоред, от прави или извити наклонени дървени конзоли. Чрез еркерите се компенсирала неправилността на геометричната форма на застроения парцел като се оформят правилно горните етажи, увеличава се етажната площ, разнообразява се фасадното оформление.
Защо не поискате от преминаващите по ОЖИВЕНОТО МЯСТО НА КОЕТО ЖИВЕЕЕТЕ "такса въздух", такса преминаване през оживеното Ви място ...
Изобщо КАКЪВ ВИ Е ПРОБЛЕМА?! Онези, дето са си вързали рекламните табели плащат на общината, плащат и ДАНЪЦИ от които се събират субсидии за Вашите ПЕНСИИ и други макар и малки ЕКСТРИ, които получавате от Държавата, посредством вноските на тези "досадници" ...
Не смятате ли, че съвсем по Ганьовски "ПОД ВОЛА ТЪРСИТЕ ТЕЛЕ" ?!
Аз лично не виждам с КАКВО ВИ ПРЕЧАТ, виждам един човек търсещ силата на закона който да грабне някой лев от стратегията на разположението си ...
За това и не бих се занимавала с "проблема" ви !
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
rosisd написа:Живея на първи етаж над магазини на доста оживено място.Близо 2 метра от плочата на моя под се явяват козирка на магазините под апартамента(май се нарича екер).На този екер са закачени реклами,климатици и какво ли още не.Имам ли право да искам наем от магазините за използвана площ?Благодаря предварително за всяко изказване!
Rosisd, не се сърдете на diaida, а също и на тоя спамера, чийто постове имат вид на употребена детска книжка за фулмастерно оцветяване. Вероятно не сте съобразила, че повечето адвокатски кантори се намират на първите етажи, разположени на оживени места и също така се нуждаят от климатици и табели, които да монтират отвън. Повечето от потребителите на този форум си плащат достатчно солени наеми за всяко едно нещо. Табелите върху общите части са въпрос на договаряне с етажните собственици. ВСИЧКИ етажни собственици. Въшните стени на вашия балкон не са ваши, а са обща част и ако искате да взимате някакви пари за тези реклами и климатици, ще трябва да ги делите с всички други етажни собственици, дори с онези, които живеят в другата част на сградата. Е, струва ли си да се занимавате? Някой път ще се наложи да излезнете от къщи, а съпругът Ви ще си е забравил ключовете - ще искате да оставите ключ за него в магазинчето отдолу и няма да имате очи да ги помолите. Това е само пример. От друга страна има разни бабички, които наистина няма с какво да се занимават, освен да създават проблеми на активната част от населението, главно чрез "домсъвета". Дано не сте от тях, че измежду тия има някои толкова люти, че в сравнение тях нашият Лют е като сладка ягодка.
-
Trapped - Потребител
Trapped написа:rosisd написа:Живея на първи етаж над магазини на доста оживено място.Близо 2 метра от плочата на моя под се явяват козирка на магазините под апартамента(май се нарича екер).На този екер са закачени реклами,климатици и какво ли още не.Имам ли право да искам наем от магазините за използвана площ?Благодаря предварително за всяко изказване!
Rosisd, не се сърдете на diaida, а също и на тоя спамера, чийто постове имат вид на употребена детска книжка за фулмастерно оцветяване. Вероятно не сте съобразила, че повечето адвокатски кантори се намират на първите етажи, разположени на оживени места и също така се нуждаят от климатици и табели, които да монтират отвън. Повечето от потребителите на този форум си плащат достатчно солени наеми за всяко едно нещо. Табелите върху общите части са въпрос на договаряне с етажните собственици. ВСИЧКИ етажни собственици. Въшните стени на вашия балкон не са ваши, а са обща част и ако искате да взимате някакви пари за тези реклами и климатици, ще трябва да ги делите с всички други етажни собственици, дори с онези, които живеят в другата част на сградата. Е, струва ли си да се занимавате? Някой път ще се наложи да излезнете от къщи, а съпругът Ви ще си е забравил ключовете - ще искате да оставите ключ за него в магазинчето отдолу и няма да имате очи да ги помолите. Това е само пример. От друга страна има разни бабички, които наистина няма с какво да се занимават, освен да създават проблеми на активната част от населението, главно чрез "домсъвета". Дано не сте от тях, че измежду тия има някои толкова люти, че в сравнение тях нашият Лют е като сладка ягодка.
Trapped, или възрастовата граница на "досадниците" е паднала или "бабичките" вече са доста напред технологично. Във всички случаи се касае за "хора без работа" и с "крайно материалистични апетити". Не искам да бъда вулгарна, но четейки въпросът на rosist се сещам за една приказка, дето казваше дядо ми, че "има хора, дето ако могат ще изядат и това, дето ..."! Е, явно верно има ...
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
Не знам, ама на мене миналата седмица една леличка така ми се накара, че паркирам пред нейния блок, че ми се смръзна кръвта в най-адската жега. Заръча ми да паркирам пред моя си блок, щото хората от нейния блок нямало къде да паркират, което ме наведе на дмисълта, че тя не шофира, но интенсивно разсъждава над наболелия проблем с липсата на паркоместа в София. Женицата изгеждаше твърде решителна и непоколебима - личеше си, че ще защитава "нейното" с всякакви средства, та дори и пирони и бодлива тел. В крайна сметка отстъпих пред нея и ползвах синята зона.
-
Trapped - Потребител
Да ,обаче питащата има право да пита а също и има основание да пита.Преди да ругаем може да помислим.
Мнението ми е ,че никой не е длъжен да търпи шум от чужди климатици пред прозореца си в "своята част" от външната стена .Същото се отнася и за рекламите и пр. И без тези плоски обяснения за "общите части" и всички съсобственици - има си обичайни места от общите части ,които се ползват приоритетно от "най-близкия "собственик и обслужват неговия имот. Голямо нахалство е да си сложиж климатика и рекламата пред чужда фасада .Ами ако питащата реши да сложи нейния климатик и реклама пред фасадите на магазините отдолу - тогава какво правим ?
rosisd нъпълно сте права - можете да искате премахване на всякакви реклами и климатици поставени пред фасадата ви щом Ви пречат / нахалните гьонсуратести "бизнесмени " край нямат. Може да искате и обезщетение - еднократно за по-голям и определен срок или периодично като. Не сте длъжна да търпите ничие нахалство и неудобството ,коети Ви причинява безвъзмездно.
Мнението ми е ,че никой не е длъжен да търпи шум от чужди климатици пред прозореца си в "своята част" от външната стена .Същото се отнася и за рекламите и пр. И без тези плоски обяснения за "общите части" и всички съсобственици - има си обичайни места от общите части ,които се ползват приоритетно от "най-близкия "собственик и обслужват неговия имот. Голямо нахалство е да си сложиж климатика и рекламата пред чужда фасада .Ами ако питащата реши да сложи нейния климатик и реклама пред фасадите на магазините отдолу - тогава какво правим ?
rosisd нъпълно сте права - можете да искате премахване на всякакви реклами и климатици поставени пред фасадата ви щом Ви пречат / нахалните гьонсуратести "бизнесмени " край нямат. Може да искате и обезщетение - еднократно за по-голям и определен срок или периодично като. Не сте длъжна да търпите ничие нахалство и неудобството ,коети Ви причинява безвъзмездно.
- geovan
- Потребител
geovan написа:Да ,обаче питащата има право да пита а също и има основание да пита.Преди да ругаем може да помислим.
rosisd нъпълно сте права - можете да искате премахване на всякакви реклами и климатици поставени пред фасадата ви щом Ви пречат / нахалните гьонсуратести "бизнесмени " край нямат. Може да искате и обезщетение - еднократно за по-голям и определен срок или
периодично като. Не сте длъжна да търпите ничие нахалство и неудобството ,коети Ви причинява безвъзмездно.
Радвам се, че бабето си намери защита, но прочетохте ли това?!
Живея на първи етаж над магазини на доста оживено място.Близо 2 метра от плочата на моя под се явяват козирка на магазините под апартамента(май се нарича екер).
Знаете ли какво са 2 метра под пода ви и там КОЗИРКА и на козирката табела климатик ...
Това е като в песента .... на човека бомбе, на бомбето микроб, на микроба ахтоб и т.н.
Два метра от етаж надолу си е направо далече ...
"Голямо нахалство е да си сложиж климатика и рекламата пред чужда фасада "
Тези хора може и да са собственици или да плащат наем, а магазина може да е част от кооперацията и да е отдаден под наем. Плащайки този наем не можем да наречем ФАСАДАТА ЧУЖДА, тя е и тяхната фасада ... Я, да каже бабата под или над козорката са монтирани тези неща?! И да вземе да снима обстановката, та да се види кое точно пречи, като е толкова наясно с технологиите, колко му е да щракне една снимка и да я качи тук ?!
-
А предполагам и магазините са регистрирани като търговски площи, а всеки търговец има право - дори е длъжен да се заяви с табела и работно време поставени на видно място... Какво да направят тези хора?! Да назначат човек да държи табелата пред магазина ?!
-
Е, ако климатикът е повреден и шуми на бабето/лелчето, много ясно, че трябва да се махне. Няма да съсипваме старите хора с убийствен шум, то и без тва на оживените места я трамваи минават, я пияни пеят.
-
Trapped - Потребител
Trapped написа:Е, ако климатикът е повреден и шуми на бабето/лелчето, много ясно, че трябва да се махне. Няма да съсипваме старите хора с убийствен шум, то и без тва на оживените места я трамваи минават, я пияни пеят.
Предполагам имаш предвид да се махне бабето ?! и да не пречи на климатика
-
"Близо 2 метра от плочата на моя под " означава съвсем точно ,че "нещата" са нивото на жилището й . Търговските фасади -максимално открити а нейната закрита. Шума от техните си климатици те не го чуват -щото те са под плочата а тя "духа супата" целогодишно. И къде точно е регламентирано ,че "търговецът има право " да дерибейства по фасадите около магазина си. Или вие драга [/b]diaida не сте адвокат а търговец или сте безсмъртен "шотландски боец " и няма да се превърнете в БАБЕ или считате ,че животът е "лакти и натъртени ребра " а може би сте били дълго на слънце и сеге си го изкарвате на клиентите на форума ?
А форумът е интересен точно заради "клиентите" и техните казуси !
- geovan
- Потребител
geovan написа:"Близо 2 метра от плочата на моя под " означава съвсем точно ,че "нещата" са нивото на жилището й . Търговските фасади -максимално открити а нейната закрита. Шума от техните си климатици те не го чуват -щото те са под плочата а тя "духа супата" целогодишно. И къде точно е регламентирано ,че "търговецът има право " да дерибейства по фасадите около магазина си. Или вие драга [/b]diaida не сте адвокат а търговец или сте безсмъртен "шотландски боец " и няма да се превърнете в БАБЕ или считате ,че животът е "лакти и натъртени ребра " а може би сте били дълго на слънце и сеге си го изкарвате на клиентите на форума ?
А вие като сте адвокат не ви ли плащат за услугите?! Търговска е всяка сделка за която се плащат пари срещу извършена услуга или продаден продукт?! ... Или вие сте от "Корпуса на мира?"
2 метра под плочата са 2 метра от плочата надолу, а има и козирка, това значи, че освен насолу има и пространство напред това отдалечава климатика поне на 3 - 4 м. от апартамента на бабата, а се съмнявам, че тя спи в стаята откъм улицата ... и не вярвам този климатик да бръмчи, реве и да се тресе ... това не е агрегат все пак.
Дразня се от хора, които за най-малкото нещо тичат в съда, занимават един куп хора с щуротии и пречат на други хора да си вършат работата, да изкарват пари и да плащат данъци ... бъдете сигурен, че не съм конфликтна личност, но на въпрос "Имам ли право да искам наем от магазините за използвана площ?", а не - ПРЕЧАТ МИ И НЕ МОГА ДА СПЯ, например!
Пределно ЯСНО е за какво се бори бабето, а и само го е написало ... ЗА НАЕМ от магазините ЗА ИЗПОЛЗВАНАТА ПЛОЩ, а не за друго ...
А нямам нищо против да стана БАБЕ ... но надали ще ме ядосват табелите на хората! Дори ще се радвам, че се трудят и законно си изкарват хляба и няма да съм аз тази, която ще им спре работата, мечтите, парите - вложените и тези дето ще спечелят ...
-
плащат ми но ... истинският адвокат не гони парите - те сами го намират. определено не смятам ,че за всяко отваряне на устата или няколко изречения -писмено по елементарни казуси следва да се заплаща!
Дори ще се радвам, че се трудят и законно си изкарват хляба и няма да съм аз тази, която ще им спре работата, мечтите, парите - вложените и тези дето ще спечелят ...
От благотворително дружество определено не съм - а ти ?, СЪЩО не ми пука на кой какви са му мечтите и парите и вложенията . НО ОПРЕДЕЛЕНО МИ ПУКА И МАЧКАМ ВСЕКИ КОЙТО БЕЗПАРДОННО НАХЛУВА В ЛИЧНОТО МИ ПРОСТРАНСТВО ,КОЕТО ВКЛЮЧВА И ЖИЛИЩЕТО МИ И ПРАВОТО МИ НА СПОКОЙСТВИЕ и бих помогнол на всеки с подобни проблеми.Нали се сещаш за основния принцип " правата ти свършват там ,където започват моите " И защо отричаш правото на "бабето"/което може и да не е "бабе" изобщо/ да се възползва от "пазарната икономока" - тя също е инвестирала в жилището си и сигурно има мечти не по-различни от тези на търговците ! и от теб също
Дори ще се радвам, че се трудят и законно си изкарват хляба и няма да съм аз тази, която ще им спре работата, мечтите, парите - вложените и тези дето ще спечелят ...
От благотворително дружество определено не съм - а ти ?, СЪЩО не ми пука на кой какви са му мечтите и парите и вложенията . НО ОПРЕДЕЛЕНО МИ ПУКА И МАЧКАМ ВСЕКИ КОЙТО БЕЗПАРДОННО НАХЛУВА В ЛИЧНОТО МИ ПРОСТРАНСТВО ,КОЕТО ВКЛЮЧВА И ЖИЛИЩЕТО МИ И ПРАВОТО МИ НА СПОКОЙСТВИЕ и бих помогнол на всеки с подобни проблеми.Нали се сещаш за основния принцип " правата ти свършват там ,където започват моите " И защо отричаш правото на "бабето"/което може и да не е "бабе" изобщо/ да се възползва от "пазарната икономока" - тя също е инвестирала в жилището си и сигурно има мечти не по-различни от тези на търговците ! и от теб също
- geovan
- Потребител
geovan написа:плащат ми но ... истинският адвокат не гони парите - те сами го намират. определено не смятам ,че за всяко отваряне на устата или няколко изречения -писмено по елементарни казуси следва да се заплаща!
Бабето или НЕбабето инвестира в съдебни дела от които може да изврънка нещо ... "екстра" + пенсията или заплатата. Нейното лично пространство е зад вратата на апартамента от вътрешната страна). Онова, дето става на 5 метра извън него вече не е нейно пространство. И съседката си простира прането на 2 метра над моя балкон и ми капе върху саксиите и капките ми потропват по первазите, но знам, че ще се изцеди и ще спре.
Вие как мислите климатика работи ли нощем, след като затворят магазина?! А през деня повече ли шуми от минаващите коли ?! Има ниво на шум, указания за позволените нива и колите надвишават 100-кратно всичко това?! Шумът пречи и на вас и на мен и на бабето-Небабе.
В крайна сметка аз избирам къде ще живея и поемам рисковете на "оживеното място".
Като юрист по-добре кажете за позволените нива на шум или на колко метра от кое не трябва да се поставят климатици и др. такива, ако ги има.
И пак ще повторя ВЪПРОСЪТ на питащата: Имам ли право да искам наем от магазините за използвана площ?
Тук ние спорим за шум и др. подобни, а тя пита съвсем друго нещо ...
-
Както написах,ще съм благодарна и ще приема всякакъв род изказвания,та дори и толкова крайни и цинични ,като тези на diaida.Наистина не съм бабетка,дори съм доста млада,а задавам тук въпрос поради невежество в тази област.в ред на тези мисли мога да приема за нормално да си монтирам външни ролетни щори,дълги до средата на витрините на магазините под апартамента ми,също така да продупча красивите облицовъчни фасадни плочки на магазините(разбирам че са И Моя собственост!!!)В дела все още не съм инвестирала,и намерения такива нямам,но съм инвестирала в покупката на апартамент точно толкова,колкото и съседа на последния етаж или някъде отзад на кооперацията.За справка:Близо 2 метра от плочата на моя под се явяват козирка на магазините под апартаментатова съм написала,а не 2 метра под апартамента ми!
Trapped имаш право,че самото присъствие на магазини под апартамента има и своето предимство-и ключ да си оставя,или друга услуга.Просто се опитах да разбера,какви права може да има апартамента,чиято плоча се употребява така.Благодаря
Trapped имаш право,че самото присъствие на магазини под апартамента има и своето предимство-и ключ да си оставя,или друга услуга.Просто се опитах да разбера,какви права може да има апартамента,чиято плоча се употребява така.Благодаря
- rosisd
- Нов потребител
Макар, че ме нарекохте "ЦИНИЧНА" за мен това не е обидно и не носи лаишкият дух на смисъла в който ползвате думата, без да познавате смисъла й, подобно на ЕКЕРА, който всъщност е ЕРКЕР ...
ЦИНИЗМА е част от филосфията и съвсем не носи този смисъл който предполагам се стремите да вложите !
Цинизмът произлиза от древно философско учение, инициатор на което бил Диоген Синопски или т-н- Диоген Киника - кучето от там Кинизмос - Цинизъм.
--- Когато след като напуска родния си град Диоген Киника се се озовал в Атина и постъпил в школата на Антистен, който бил един от видните ученици на Сократ, и там се запознал и сприятелил с Платон, Демостен и редица други видни за онова време хора. После Диоген се установил и живял продължително в Коринт, където именно, според Плутарх, бил намерен от Александър Македонски, който бил отишъл специално, за да изрази дълбокото си уважение към него ...
Въпросът с неговото прозвище, обаче, има и друга, много по-важна, по-силна или по-точно – напълно концептуална страна или измерение. Схващанията (и съответствуващият на тях личен живот) на Диоген принадлежат към една от Сократическите школи, философската школа на т. нар. “киници”, (“киническа школа”), получила наименованието си поради това, че нейните основатели и представители са водели беседите си в предградието на Атина, наречено Киносарг, а официалната емблема на школата е била образът на куче (считано за символ на житейската практика на последователите на школата) и образът на торбата и тоягата. В пълно съответствие с всичко това се е намирало и съдържанието на разработваното и проповядваното учение на тази школа, наречено кинизъм, схващано като единство на особен начин на мислене и на поведение, характеризиращ се със силно подчертан социален негативизъм, разкриващ битието на същинския човек, постъпващ съобразно законите на природата и логиката на своето вътрешно “Аз”.
..... и така нататък
Според Плутарх когато Александър Македонски бил в Коринт, при него се стекли много политически мъже и философи, които го приветствували и засвидетелствували страхопочитанието си към него, и тъй като той се надявал при него да дойде и Диоген, но това не станало, тогава Александър сам отишъл при Диоген и го намерил да се припича на слънце. Когато видял да се приближават толкова много хора, Диоген се надигнал и за малко се загледал в Александър, царят го поздравил сърдечно и попитал дали има нужда от нещо, а философът му отговорил двусмислено: “Да, отмести се малко, защото ми закриваш слънцето!”
Във връзка с всичкото това Плутарх пише следното: “Въпреки пренебрежението, Александър разбрал гордостта и величието на философа и останал толкова удивен и възхитен, че когато на тръгване чул хората да говорят за Диоген насмешливо и с подигравки, им рекъл: “Ако аз не бях Александър, бих искал да съм Диоген!”
Така, че за ЦИНИЗМА - толкова ...
"в ред на тези мисли" вече ми харесвате с горните разсъждения! Аз лично именно ТОВА БИХ НАПРАВИЛА, вместо да се занимавам с права и дела ... Целия проблем, е в това, дето народът е казал много точно и цинично:
"Орташката кобила и кучетата не я ядат"
Разбирайте ме, както ви е удобно ...
ЦИНИЗМА е част от филосфията и съвсем не носи този смисъл който предполагам се стремите да вложите !
Цинизмът произлиза от древно философско учение, инициатор на което бил Диоген Синопски или т-н- Диоген Киника - кучето от там Кинизмос - Цинизъм.
--- Когато след като напуска родния си град Диоген Киника се се озовал в Атина и постъпил в школата на Антистен, който бил един от видните ученици на Сократ, и там се запознал и сприятелил с Платон, Демостен и редица други видни за онова време хора. После Диоген се установил и живял продължително в Коринт, където именно, според Плутарх, бил намерен от Александър Македонски, който бил отишъл специално, за да изрази дълбокото си уважение към него ...
Въпросът с неговото прозвище, обаче, има и друга, много по-важна, по-силна или по-точно – напълно концептуална страна или измерение. Схващанията (и съответствуващият на тях личен живот) на Диоген принадлежат към една от Сократическите школи, философската школа на т. нар. “киници”, (“киническа школа”), получила наименованието си поради това, че нейните основатели и представители са водели беседите си в предградието на Атина, наречено Киносарг, а официалната емблема на школата е била образът на куче (считано за символ на житейската практика на последователите на школата) и образът на торбата и тоягата. В пълно съответствие с всичко това се е намирало и съдържанието на разработваното и проповядваното учение на тази школа, наречено кинизъм, схващано като единство на особен начин на мислене и на поведение, характеризиращ се със силно подчертан социален негативизъм, разкриващ битието на същинския човек, постъпващ съобразно законите на природата и логиката на своето вътрешно “Аз”.
..... и така нататък
Според Плутарх когато Александър Македонски бил в Коринт, при него се стекли много политически мъже и философи, които го приветствували и засвидетелствували страхопочитанието си към него, и тъй като той се надявал при него да дойде и Диоген, но това не станало, тогава Александър сам отишъл при Диоген и го намерил да се припича на слънце. Когато видял да се приближават толкова много хора, Диоген се надигнал и за малко се загледал в Александър, царят го поздравил сърдечно и попитал дали има нужда от нещо, а философът му отговорил двусмислено: “Да, отмести се малко, защото ми закриваш слънцето!”
Във връзка с всичкото това Плутарх пише следното: “Въпреки пренебрежението, Александър разбрал гордостта и величието на философа и останал толкова удивен и възхитен, че когато на тръгване чул хората да говорят за Диоген насмешливо и с подигравки, им рекъл: “Ако аз не бях Александър, бих искал да съм Диоген!”
Така, че за ЦИНИЗМА - толкова ...
rosisd написа:.в ред на тези мисли мога да приема за нормално да си монтирам външни ролетни щори,дълги до средата на витрините на магазините под апартамента ми,също така да продупча красивите облицовъчни фасадни плочки на магазините(разбирам че са И Моя собственост!!!)
"в ред на тези мисли" вече ми харесвате с горните разсъждения! Аз лично именно ТОВА БИХ НАПРАВИЛА, вместо да се занимавам с права и дела ... Целия проблем, е в това, дето народът е казал много точно и цинично:
"Орташката кобила и кучетата не я ядат"
Разбирайте ме, както ви е удобно ...
-
Демек Вашия апартамент стърчи навън, и "консуматорите" ползват долната страна на плочата, която се явява ваш под, доколкото разбрах.
Ако е така, тази част е обща за всички собственици, и може да се ползва само след разрешение на общото събрание. Естествено, шума от климатиците пречи предимно на Вас, но както казаха пишещите преди мен, това е проблема на най-долните етажи. И на мен не ми харесва, че вратата на асансьора е до входната ми врата, и всеки простак я тряска посред нощите, прибирайки се пиян, но нищо (или почти нищо ) не мога да направя.
А събирането на парички - лично за вас няма да стане. Може да "прецакате" наемателите да дават някой лев в касата на кооперацията, но външната стена (в случая пода на Вашето жилище) е обща част.
Ако пък толкоз Ви е мерак да накажете "търгащите", ползващи безплатно "Вашия" под, идват ми разни идеи в главата - примерно да сервирате на наемателите на магазините новината, че сте решили да сложите топлоизолация на тази плоча, защото стаите губят топлина от тази плоча, и да ги помолите настоятелно да премахнат монтираните апаратури, тъй като ще пречат на ремонта. Може пък да се съгласят да Ви платят доброволно този ремонт, ако вие отстъпите той да се проведе в удобни за тях срокове Така ще изкарате някой лев от по-малките сметки за отопление....
Но аз лично на това казвам "циганска работа"....
Ако е така, тази част е обща за всички собственици, и може да се ползва само след разрешение на общото събрание. Естествено, шума от климатиците пречи предимно на Вас, но както казаха пишещите преди мен, това е проблема на най-долните етажи. И на мен не ми харесва, че вратата на асансьора е до входната ми врата, и всеки простак я тряска посред нощите, прибирайки се пиян, но нищо (или почти нищо ) не мога да направя.
А събирането на парички - лично за вас няма да стане. Може да "прецакате" наемателите да дават някой лев в касата на кооперацията, но външната стена (в случая пода на Вашето жилище) е обща част.
Ако пък толкоз Ви е мерак да накажете "търгащите", ползващи безплатно "Вашия" под, идват ми разни идеи в главата - примерно да сервирате на наемателите на магазините новината, че сте решили да сложите топлоизолация на тази плоча, защото стаите губят топлина от тази плоча, и да ги помолите настоятелно да премахнат монтираните апаратури, тъй като ще пречат на ремонта. Може пък да се съгласят да Ви платят доброволно този ремонт, ако вие отстъпите той да се проведе в удобни за тях срокове Така ще изкарате някой лев от по-малките сметки за отопление....
Но аз лично на това казвам "циганска работа"....
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
От мен, предполагам научихте нещо - за цинизма и за това, че се казва еркер ...
От geovan научихте, че сте "нъпълно права - можете да искате премахване на всякакви реклами и климатици поставени пред фасадата ви щом Ви пречат / нахалните гьонсуратести "бизнесмени " край нямат. Може да искате и обезщетение - еднократно за по-голям и определен срок или периодично като. Не сте длъжна да търпите ничие нахалство и неудобството ,коети Ви причинява безвъзмездно."
ТОВА МИ Е ЛЮБИМАТА ЧЕРТА НА БГ ПРОФЕСИОНАЛИСТА, КАК ХУБАВО КАЗВА "НЯМА ПРОБЛЕМ!" ЩЕ СТАНЕ ...
Само като вметка - имах съученичка, дето не можеше да пее, но плащаха добри пари за уроците й и учителката непрекъснато повтаряше, как с времето ще пропее --- Е, не пропя! но хонорара на учителката си остана ...
ние научихме от вас, че сте млада, не сте бабетка, че има люде, просто лелеещи да знаят правата си и да "зададат тук въпрос поради невежество в тази област" и че "Просто се опитвате да разберете,какви права може да има апартамента,чиято плоча се употребява така ..."
А разбрахте ли точно как ще се осъществи това?! Аз мога да ви кажа, но отново ще прозвучи цинично ... Но пък ще се точат дела, ще има хонорари, разправии --- което е твърде изгодно за г-н адвоката geovan ... размахващ права и правомощия
Законът е монета с две лица (минимум) не забравяйте, че той защитава и вас, но и хората под вас ... Аз бих се радвала само когато [b]geovan поства Решението от спечелено подобно дело ...
На думи и аз съм на мнение, че имате права ... и какво от това ?! [/b]
... но ЕРКЕРА и разказът за ДИОГЕН ще запомните завинаги
От geovan научихте, че сте "нъпълно права - можете да искате премахване на всякакви реклами и климатици поставени пред фасадата ви щом Ви пречат / нахалните гьонсуратести "бизнесмени " край нямат. Може да искате и обезщетение - еднократно за по-голям и определен срок или периодично като. Не сте длъжна да търпите ничие нахалство и неудобството ,коети Ви причинява безвъзмездно."
ТОВА МИ Е ЛЮБИМАТА ЧЕРТА НА БГ ПРОФЕСИОНАЛИСТА, КАК ХУБАВО КАЗВА "НЯМА ПРОБЛЕМ!" ЩЕ СТАНЕ ...
Само като вметка - имах съученичка, дето не можеше да пее, но плащаха добри пари за уроците й и учителката непрекъснато повтаряше, как с времето ще пропее --- Е, не пропя! но хонорара на учителката си остана ...
ние научихме от вас, че сте млада, не сте бабетка, че има люде, просто лелеещи да знаят правата си и да "зададат тук въпрос поради невежество в тази област" и че "Просто се опитвате да разберете,какви права може да има апартамента,чиято плоча се употребява така ..."
А разбрахте ли точно как ще се осъществи това?! Аз мога да ви кажа, но отново ще прозвучи цинично ... Но пък ще се точат дела, ще има хонорари, разправии --- което е твърде изгодно за г-н адвоката geovan ... размахващ права и правомощия
Законът е монета с две лица (минимум) не забравяйте, че той защитава и вас, но и хората под вас ... Аз бих се радвала само когато [b]geovan поства Решението от спечелено подобно дело ...
На думи и аз съм на мнение, че имате права ... и какво от това ?! [/b]
... но ЕРКЕРА и разказът за ДИОГЕН ще запомните завинаги
-
И като сме почнали с анализа на темата и проявите на участвалите в нея - да продължим с мнението на едно "деди" :
- "клиентка" на форума задава въпрос по доста актуална тема касаеща елементарните й собственически и човешки права - вероятно нарушени от агресивни и арогантни люде ,за които освен собствените им печалби и комфорт - друга ценност няма. Впрочем ежедневието ни е изпълнено с подобно отвратително нахалство и градовете ни са заприличали на зле украсени коледни елхи -накичени с кичозни реклами ,билбордове климатици и пр .техника .Грозна и жалка картинка .
- следва отговор от DIAIDA ,която скрита зад анонимността проявява "добро" възпитание като определя питащата на "бабе" и започва да я ругае ,че иска да пречи на нечия търговска дейност ,подиграва и се за една пропусната буква екер- еРкер , заяжда се на тема "консултациите струват пари" и като капак :
Предполагам имаш предвид да се махне бабето ?! Laughing Laughing Laughing и да не пречи на климатика
АЛО-О-О ! - форумът е юридически и който тръгва да отговаря на въпроси да го прави като юрист . Има други места и форуми където да се избиват комплекси и да се прояввяват "чертите от характера".
- със следващите си постове същата DIAIDA вече дава повод за диагноза ... първо става ясно ,че дори не е разбрала фактическата ситуация описана от питащата ,второ - опонира на чуждо мнение на плоскостта на голо морализаторстване без реални аргументи ,трето - решава да демонстрира "начетеност " и ни "убива" с информация за киническата школа и пр. истории на гръцките философски школи и накрая ЗАКЛЮЧАВА :
... но ЕРКЕРА и разказът за ДИОГЕН ще запомните завинаги Very Happy
Браво ! - Proud words on a dusty show !
Всичко това щеше да е много смешно ако не беше толкова жалко - все пак сме в юридически форум .
А питащата несъмнено ще запомни едно - че в юридическия форум на lex.bg се проявяват доста зле възпитани и със сбъркана ценностна система юристи .
- "клиентка" на форума задава въпрос по доста актуална тема касаеща елементарните й собственически и човешки права - вероятно нарушени от агресивни и арогантни люде ,за които освен собствените им печалби и комфорт - друга ценност няма. Впрочем ежедневието ни е изпълнено с подобно отвратително нахалство и градовете ни са заприличали на зле украсени коледни елхи -накичени с кичозни реклами ,билбордове климатици и пр .техника .Грозна и жалка картинка .
- следва отговор от DIAIDA ,която скрита зад анонимността проявява "добро" възпитание като определя питащата на "бабе" и започва да я ругае ,че иска да пречи на нечия търговска дейност ,подиграва и се за една пропусната буква екер- еРкер , заяжда се на тема "консултациите струват пари" и като капак :
Предполагам имаш предвид да се махне бабето ?! Laughing Laughing Laughing и да не пречи на климатика
АЛО-О-О ! - форумът е юридически и който тръгва да отговаря на въпроси да го прави като юрист . Има други места и форуми където да се избиват комплекси и да се прояввяват "чертите от характера".
- със следващите си постове същата DIAIDA вече дава повод за диагноза ... първо става ясно ,че дори не е разбрала фактическата ситуация описана от питащата ,второ - опонира на чуждо мнение на плоскостта на голо морализаторстване без реални аргументи ,трето - решава да демонстрира "начетеност " и ни "убива" с информация за киническата школа и пр. истории на гръцките философски школи и накрая ЗАКЛЮЧАВА :
... но ЕРКЕРА и разказът за ДИОГЕН ще запомните завинаги Very Happy
Браво ! - Proud words on a dusty show !
Всичко това щеше да е много смешно ако не беше толкова жалко - все пак сме в юридически форум .
А питащата несъмнено ще запомни едно - че в юридическия форум на lex.bg се проявяват доста зле възпитани и със сбъркана ценностна система юристи .
- geovan
- Потребител
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|