начало

Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити

Джулай Морнинг

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот Гост » 02 Юли 2008, 18:08

Оооооо чакай,че те мисля за съвсем друга!!!!

Прости ме,Милена,че се отнесох така към Вас.Съжалявам! Грешка!

Аз затова настоявам да се назоваваме с фамилиите си,а не с тирета и точки.

Милена,още веднъж-извинявай!
Гост

Мнениеот REVOLUTION » 02 Юли 2008, 18:13

:D :lol: :shock: Николов ти изобщо разбираш ли какво говориш?Изобщо правиш ли разлика между контролно-отменителна инстанция и апелативна?
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот kpavlova » 02 Юли 2008, 18:17

Мисля, че от цялата каша това, за което говори, ми се връзва с УБДХ, когато админ.наказание се налага от съд, или с диференцираната процедура по НПК за освобождаване от нак.отговорност с налагане на админ.наказание.Но може и да се бъркам? :oops:
Не помня много от админ., каквото помнех, се попромени :D може и да предполагам глупост :oops: Но въпросът някак си няма правилен отговор?Защо е в темата за Първи юли ?
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот pokerman » 02 Юли 2008, 18:29

контролно-отменителното производство няма как да е на 1 инстанция. То затова е контролно-отменително, защото само проверява актовете. Това е последна инстанция по НПК и ГПК. Сега, като се има предвид, че адм. производство е двуинстанционно последната трябва да е производство пред ВАС. Ама ВАС да действа на апелативния принцип ми звучи смешно, освен пък по адм. дела ВАС да действа като "втора-първа" инстанция. Не знам. С новия АПК не знам как са нещата. Николов може да е повече в час :)
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
pokerman
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 02 Юли 2008, 18:40

poli_g написа:Колега Павлова- въпросът е зле конструиран, но си има верен отговор...
п.п. и аз питам- коя неземна сила те накара да пишеш в тази тема?. :?

А може ли да научим верния отговор или той ще остане само за посветените? :idea: :arrow: :shock:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот pokerman » 02 Юли 2008, 18:40

Не знам какво греша, но за "втора-първа" инстанция в адм. производство чувам за първи път или пък не помня вече какво са ни говорили :lol:
pokerman
Потребител

Мнениеот kpavlova » 02 Юли 2008, 18:44

Освен да е като се изменя наказанието по НП.Аз се предавам :oops:
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 02 Юли 2008, 18:56

kpavlova написа:Освен да е като се изменя наказанието по НП.Аз се предавам :oops:

Ми как няма да се предадете , това е въпрос катарзис……..Ако под апелативна инстанция разбираме инстанция с преобладаващ апелативен принцип(тоест накратко възможност да се събират доказателства и установяват нови фактически положения и решава по същество) , а контролно отменителна-инстанция с преобладаващ касационен принцип-отменя и връща-казвам няма такава.Ако под контролно-отменителна , разбираме всяка въззивна инстанция(която е контролна,но между последното и контролно отемнителна инстанция има разлика голяма) , която преди да реши въпроса по същество отменя неправилното първоинстанционно решение-тогава има бая примери , не е някакъв изкочи зайко…….
Последна промяна REVOLUTION на 02 Юли 2008, 18:59, променена общо 1 път
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот gudio » 02 Юли 2008, 18:57

:shock: Нещо ме заинтригувахте и мен - да не е при обжалването на решения на Комисията за защита на конкуренцията ?
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот pokerman » 02 Юли 2008, 19:15

Какво сгреших? Сега не мога да мирясам :) Вместо да чета по МЧП, ме карате да се ровя по административни право :)
pokerman
Потребител

Мнениеот palimsest » 02 Юли 2008, 20:18

Колеги , аз съжалявам , че една тема ,прекрасна по своята същност , бе изродена с аматьорските драскания на Лорд Николов ... пък и ние се хлъзнахме по наклонената , за да му направим удоволствие ...

Той , е специалист по словоблодстването , и харесва му някак си да става център на форумното внимание с високопарни и неособено уместни съждения и словоизлиания ... неособено чистоплътни , по своята същност.

Аз предлагам да го оставим , сам да отговаря на собствените си прочетени от някъде въпроси , целящи да го поставят във центъра на форумното внимание , като видите ли - студента-вундеркинт , готов да интерпретира,от позицията на "всепризнатия авторитет ", съчиненията на видни юристи ... Обичаен почин , да се цитира ,почти рефренно , издания на всепризнати автори , и то придружено с "пълноценен" анализ за академична ценност и какво ли не , и какво?!!!? повече прилича на първеню!

Още се помни , как умело се опита да ни убеди , чел проф. Джеров и видите ли , вещното правоотношение било отношението на субекта с , о`ужас с обекта на правоотношението .

А това , че му обръщаме внимание , говори , че температурите вече оказват влиание на всички ...

Много моля , Модераторите да отделят темата от словоблудствата на лорда , в една нова .

Благодаря !!!
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот satir » 03 Юли 2008, 08:28

скапахте готината тема с улафщините на некво парвеню :evil:
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 03 Юли 2008, 13:45

Николов, Николов - ти си ПЪЛЕН аматьор и абсолютен буфосинхронист.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 03 Юли 2008, 21:26

Николов, по тъп въпрос не можахте ли да измислите. По каква причина смятате, че сте по-по-най незаменим, единствен на света. За Ваше огромно разочарование ще Ви отговоря, че надали има юрист, който да е минал втори курс и да не знае кога районният съд действа като втора първа инстанция. :lol: :lol: :lol: :lol: Да не почна аз със въпросите към Вас, теоритичните, че ще Ви стане весело :lol: :lol: :lol:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот palimsest » 03 Юли 2008, 21:49

Аз бих искал да изкажа съжалението си от нелогичното си поведение спрямо поведението на Николов във форума. Горко съжалявам , и още се чудя коя неземна сила ме накара да пиша във форума на LEX.BG след постингите на Пламен Николов.До сега ,чета ...смея се , и толкова ... той Дядо Вазов , често повтаряше - "Лудите , лудите ....те да са живи ", та така и аз , чета ...смея се , с изключение на моментите ,в които се кръстя и така .

Моите познати , ме идентифицират като разумен човек , и те също се чудят защо си губя времето с някакъв палячо...

Винаги съм смятал , че да се спори с лице, като Пламен Николов , е все едно да се бориш с прасе .... резултата е един ... и двамата сме в калта , но на прасето ще му хареса калната баня.

Аз харесвам хората , които знаят !Нещо повече , прекланям се ... защото искрено вярвам , че формулата за успеха се корени в това нещо да умееш , и да знаеш .
То е вкоренено в народнопсихологията на народа ни , както казваше проф. Марков , българина и мръсното под ноктите си ще извади , за да даде на детето си тая велика сила –четмото и писмото . И в тоя ред на мисли , не критикувам търсещия разум на Николов, нека да се образова, но това което дразни в неговото поведение , е аматьорския подход на себеизтъкването.Някак си интелектуалното първеню блести под марковите дрехи ... на една нереализирала се личност .

Възпитаният човек би подходил по друг начин , може би от позицията си на интелектуалния аристократ ще обсъди проблема ... ще изкаже теза , пък може и да доказва нещо ...после ще изслуша другите .

Всъщност проблема на Николов е себеутвърждаването ...това как го приемат околните , та той е коплексар ,по принцип ...и това избива тук на форма ...неговия проблем се нарича от Насим Талеб - епистемилогична арогантност – разликата между това , което знае и това което си мисли че знае е доста голяма...именно поради тая причина , смятам , че да се отделя време на нищожна личност като неговата е загуба на време (, дано поне в спора ни , някой се е обогатил със знание , че да не е напразно времето , което съм отделил, за да пиша каквото и да е било на Лорд Николов ). Аз си мисля , че самото рефренно цитиране на прочетената литература и почти сатанизиращото повтаряне на академичните светила не е достатъчно , за да може човек да твърди , че владее правото ...прочетеното ,да ценно е , но не е достатъчно ,мисля си повече да се размишлява отколкото да се заучава , е по-полезно , пък човешкото възпитание също е доста ценено , когато е налице ...
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот palimsest » 03 Юли 2008, 22:05

advokat_nikolov написа:
dinev написа:Изображение
:lol: :lol: :lol:

Николов умора няма :D Така ще бъде докато направя първите си 500 000 лв. :D

Искам да плувам в море от пари и любов,килим вкъщи ушит от евра ще си сложа.

Или както е казал Тръмп:

"Мисли на едро и и не се отказвай-до дупка"

Лобимият ми милиардер е :P Олег Дерипаска :P

Изображение

Олег Дерипаска/вдясно/

Ето сред такива искам да бъда

...за какво говорим ,
пък тъкмо тръгнах да адмирирам интелектуалния му напън ...
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 04 Юли 2008, 00:17

Олелей! Съзирам в това нов повод Николов да разгърне широоооооооооока правна мисъл с убийствени заключения. Затова Ви пратих скромен кратък отговор на лични.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот pokerman » 04 Юли 2008, 00:40

Благодаря за отговора :) Вече ще спя спокойно :)
pokerman
Потребител

Мнениеот Гост » 04 Юли 2008, 23:56

bebitor написа:Олелей! Съзирам в това нов повод Николов да разгърне широоооооооооока правна мисъл с убийствени заключения. Затова Ви пратих скромен кратък отговор на лични.

Оооо Вас Ви помня дето казвахте,че кражба имало,а то всъщност няма/даже Клавдий каза,че кражба няма/.Аз,такива,като Вас,англосаксонци,въобще не уважавам.

Та,що не вземете да споделите във форума що е това втора-първа,щото много ме съмнява правотата на отговора Ви.
Гост

Мнениеот Гост » 05 Юли 2008, 00:18

poli_g написа::roll: :lol: :lol: Николов, не се съмнявай! В грешка си със сигурност! :lol: :lol:

Та аз нищо не съм казвал по въпроса,да го ева :D и вече съм бил грешка,така ли,да го ева!
Гост

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии