начало

Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити

Джулай Морнинг

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот bebitor » 05 Юли 2008, 00:30

advokat_nikolov написа:
bebitor написа:Олелей! Съзирам в това нов повод Николов да разгърне широоооооооооока правна мисъл с убийствени заключения. Затова Ви пратих скромен кратък отговор на лични.

Оооо Вас Ви помня дето казвахте,че кражба имало,а то всъщност няма/даже Клавдий каза,че кражба няма/.Аз,такива,като Вас,англосаксонци,въобще не уважавам.

Та,що не вземете да споделите във форума що е това втора-първа,щото много ме съмнява правотата на отговора Ви.

За пръв и последен път си позволявате да ме изпитвате, Николов!
За човек, който обича теорията, би следвало да четете цялото мнение на Клавдий по темата, която нямам намерение да издирвам специално за Вас, а не да подхранвате тщеславието си с част от становището, което Ви е удобно. Ако не ме уважавате, както сам заявихте, не очаквайте аз да проявя онова толерантно отношение към Вас, каквото по принцип имам към студентите
:lol: :lol: :lol: :lol:

Ето Ви отговора. А оттук нататък, Николов, въпросите ще задавам аз!
В отделна тема! С фатален срок- 24 часа на въпрос.
Твърдите, че знаете много, хайде да видим колко! Теория, нали!?
В понеделник- въпросче от ОТП :lol: :lol: :lol:

Макар по силата на чл. 56 ЗСВ районният съд да разглежда дела като първа инстанция, в производството по съдебно оспорване на невлезли в сила наказателни постановления той действа като въззивна съдебна инстанция (предвид наличието на постановен правоохранителен акт от несъдебен орган, с който са решени въпросите за виновността и отговорността на определено лице за осъществен състав на административно нарушение).
По силата на ограничителното препращане, съдържащо се в разпоредбата на чл. 84 ЗАНН вр. чл. 314, ал. 1 НПК, районният съд действа като втора първа инстанция по съществото на делото, проверявайки изцяло законосъобразността и правилността на постановения правораздавателен акт независимо от основанията, посочени от страните.
Последна промяна bebitor на 05 Юли 2008, 00:45, променена общо 4 пъти
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот pokerman » 05 Юли 2008, 00:43

Само по административно право ли ще бъдат въпросите? :lol:
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
pokerman
Потребител

Мнениеот bebitor » 05 Юли 2008, 00:49

Нищо подобно! Въпроси от 1-2 курс :lol:
Нещо от рода на "Това го знае всяко хлапе", ама като за Николов :lol: :lol: :lol: За да е справедливо, почвам го в понеделник, с въпроси само теория. Жокерче за понеделник- ОТП. Очевидно, на сесията не ги изпитват достатъчно, та детето усеща необходимост някаква...
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот pokerman » 05 Юли 2008, 00:54

Много ясно , че не ни изпитват достатъчно :twisted: Писмения изпит , изпитли е ?! :evil:
pokerman
Потребител

Мнениеот bebitor » 05 Юли 2008, 01:03

По принцип не е важно колко са Ви изпитвали и как точно, а какво сте научили и какво ще запомните. До сега не ми се е случвало да ме питат кога е живял Симеон, например, обаче колежката преди мен си отнесе за грешния отговор не само 2, ами и бой с книжката по главата :lol:
Специално Николов обаче е неудовлетворен от факта, че няма поле за изява, та затова се излива във форума. Да му дадем шанс. В отделна тема, разбира се!
Последна промяна bebitor на 05 Юли 2008, 01:05, променена общо 1 път
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот Гост » 05 Юли 2008, 01:04

bebitor написа:
advokat_nikolov написа:
bebitor написа:Олелей! Съзирам в това нов повод Николов да разгърне широоооооооооока правна мисъл с убийствени заключения. Затова Ви пратих скромен кратък отговор на лични.

Оооо Вас Ви помня дето казвахте,че кражба имало,а то всъщност няма/даже Клавдий каза,че кражба няма/.Аз,такива,като Вас,англосаксонци,въобще не уважавам.

Та,що не вземете да споделите във форума що е това втора-първа,щото много ме съмнява правотата на отговора Ви.

За пръв и последен път си позволявате да ме изпитвате, Николов!
За човек, който обича теорията, би следвало да четете цялото мнение на Клавдий по темата, която нямам намерение да издирвам специално за Вас, а не да подхранвате тщеславието си с част от становището, което Ви е удобно. Ако не ме уважавате, както сам заявихте, не очаквайте аз да проявя онова толерантно отношение към Вас, каквото по принцип имам към студентите
:lol: :lol: :lol: :lol:

Ето Ви отговора. А оттук нататък, Николов, въпросите ще задавам аз!
В отделна тема! С фатален срок- 24 часа на въпрос.
Твърдите, че знаете много, хайде да видим колко! Теория, нали!?
В понеделник- въпросче от ОТП :lol: :lol: :lol:

Макар по силата на чл. 56 ЗСВ районният съд да разглежда дела като първа инстанция, в производството по съдебно оспорване на невлезли в сила наказателни постановления той действа като въззивна съдебна инстанция (предвид наличието на постановен правоохранителен акт от несъдебен орган, с който са решени въпросите за виновността и отговорността на определено лице за осъществен състав на административно нарушение).
По силата на ограничителното препращане, съдържащо се в разпоредбата на чл. 84 ЗАНН вр. чл. 314, ал. 1 НПК, районният съд действа като втора първа инстанция по съществото на делото, проверявайки изцяло законосъобразността и правилността на постановения правораздавателен акт независимо от основанията, посочени от страните.

Ооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо

Сега видях отговора.

Просто,съвсем добронамерно-ТОВА НЕ Е ВЯРНО,т.е.това не е втора-първа.

Така айде ще Ви кажа,ама млъкнете завиниги!

Първо да Ви кажа,че в административноправната доктрина е прието,че административнонаказващия орган разглежда обжалваните пред него наказателни постановление като първа инстанция,т.е.той действа като административнонаказателна юрисдикция,но органът може и да действа и катo административногражданска юрисдикция,когато решава въпроси за обезщетения,и то в рамките на административно-наказателния правораздавателен процес.
Когато издаденото наказателно постановление се обжалва пред районен съд,той разглежда делото като втора правораздавателнa инстанция.
Правомощията на Районния съд са следните.

Той може да:
-да отхвърли жалбата,като неоснавателна.
-Но той може и да я отмени,а когато я отмени не я връща на административнонаказаващия орган,а преглежда отново всички оснавания и издава наново наказателното постановление.

И така,
Районният съда действа като втора инстанция,защото проконтролира решението на административнонаказващия орган.Той действа,като първа въззивна(апелативна) инстанция,защото не връща преписката на административнонаказващия орган.

И оттам,
действа като втора-първа инстанция.

Така че Бебитор,не се заяждайте повече с Пламен Николов :P
Последна промяна Гост на 05 Юли 2008, 14:46, променена общо 1 път
Гост

Мнениеот pokerman » 05 Юли 2008, 01:07

:lol: Кой Симеон ? I или II ? :lol:
pokerman
Потребител

Мнениеот Гост » 05 Юли 2008, 01:10

pokerman написа::lol: Кой Симеон ? I или II ? :lol:

Втори,да го ева :D
Гост

Мнениеот bebitor » 05 Юли 2008, 01:17

Много, ама много здраво...
Хайде, стига сме цапали темата...
До понеделник!
Последна промяна bebitor на 05 Юли 2008, 01:20, променена общо 2 пъти
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот Гост » 05 Юли 2008, 01:19

poli_g написа:Мани, мани... Николов, /спънчооооо/ какво ти казах бре човече?
Ако скоро ти е изпита- вземи сядай и чети!!!!!! Здраво си объркал нещицата.

Той може да:
-да отхвърли жалбата,като неоснавателна.
-Но той може и да я отмени,а когато я отмени не я връща на административнонаказаващия орган,а преглежда отново всички оснавания и издава наново наказателното постановление.

Ако отхвърли жалбата като неоснователна, той просто ще потвърди НП, като законосъобразно и правилно!
Ако отмени НП, кво ли правим- издава ново? А, стига...

Районният съда действа като втора/апелативна/инстанция,защото проконтролира решението на административнонаказващия орган.Той действа,като първа инстанция,защото не връща преписката на административнонаказващия орган.

ВЪЗЗИВНАААААА.... ще четеш, човече- ама здраво!

Опааааааааааа недей,моля те,Поли-недей! Недей,че ще почна и страници да посочвам.
Гост

Мнениеот Гост » 05 Юли 2008, 01:32

poli_g написа:Николов, ако имаш нужда нещо/ а такава е налична/- давай да помагаме, но се спри/ това сериозно вече!/

Спирам!!!!!!
Айде,извинете ме,ако има нещо!!

Към Бебитор:

Значи,понеже не ми отговорихте-аз ще продължа с въпросите,докато ми дадете верен отговор-след това сте Вие,Ок?
А ако на 5 последователни въпроса не ми отговорите-хубаво разгледайте диполомата си/ха,бъзикам се,сори/
Гост

Мнениеот Гост » 05 Юли 2008, 01:45

poli_g написа::roll: Можеш ли да гарантираш, че иде реч за една и съща особа?

п.п. любознателна съм си...

Аз съм Пламен Николов от Плевен-студент по право втори курс от Югозападния Университет!И съм си аз!
Последна промяна Гост на 05 Юли 2008, 01:46, променена общо 1 път
Гост

Мнениеот Гост » 05 Юли 2008, 02:17

poli_g написа:

Ако отхвърли жалбата като неоснователна, той просто ще потвърди НП, като законосъобразно и правилно!
Ако отмени НП, кво ли правим- издава ново? А, стига...[/quote]

[LL
Гост

Мнениеот bebitor » 05 Юли 2008, 09:58

advokat_nikolov написа:
poli_g написа:Николов, ако имаш нужда нещо/ а такава е налична/- давай да помагаме, но се спри/ това сериозно вече!/

Спирам!!!!!!

Към Бебитор:

Значи,понеже не ми отговорихте-аз ще продължа с въпросите,докато ми дадете верен отговор-след това сте Вие,Ок?
А ако на 5 последователни въпроса не ми отговорите-хубаво разгледайте диполомата си/ха,бъзикам се,сори/

Да приема това би означавало, че съм дала грешен отговор, което не е вярно :lol: :lol: :lol:
Приятен уикенд на всички.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот Гост » 05 Юли 2008, 14:53

bebitor написа:
advokat_nikolov написа:

Спирам!!!!!!

Към Бебитор:

Да приема това би означавало, че съм дала грешен отговор, което не е вярно :lol: :lol: :lol:
Приятен уикенд на всички.

Ооо и не признвате грешката си,да го ева?? :D

Не само,че не ми отговорихте правилно,но и въобще досега не сте чували подобно нещо :D Освен едно-че някой си съд действал като втора-първа-ама защо действа така не се знае.Така ли е,Бебитор.

Аз знам,че сте добър юрист,но признавайте грешките си.
Гост

Предишна

Назад към Общи дискусии