- Дата и час: 03 Фев 2025, 20:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Lex фенклуб на Стивън Кинг
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
66 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Lex фенклуб на Стивън Кинг
Много сме , силни сме .Уважаеми колеги , след като се установи , че много от съфорумците споделят една обща литературна страст , а именно към творчеството на Стивън Кинг , позволявам си да открия тази тема където да споделяме , обсъждаме , дискутираме книгите на любимия автор!
Да ни е честита новата тема!
Да ни е честита новата тема!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Революшън, поредната добра идея, след тази за шах-турнира.
Предлагам да направим и кръжок по хакерство, а преподавател разбира се да е проксито.
Предлагам да направим и кръжок по хакерство, а преподавател разбира се да е проксито.
- nemesis
- Младши потребител
poli_g написа::roll: Забавлявайте се! http://www.chitanka.info:82/lib?q=%D0%A ... ode=simple
п.п. В този, правен все пак, портал...
Благодаря на Поли за постнатия линк , има интересни находки!
П.П.Не мисля , че с моята тема форума става по-малко правен или пък в lex.bg съществува забрана на юристи да се забавляват в него с неправни теми.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Съгласен с Революшън.
А забелязали ли сте, че екранизациите по Кинг почти винаги са доста посредствени като филми.... Чудя се защо ли? Ако изключим "Изкуплението Шоушенк" и "Зеленият път" - е, и отчасти "Таен прозорец", където Джони Деп и Джон Туртуро правят страхотни роли - май другото е слабичко... При такива силни книги като "Долорес Клейборн" например.
А забелязали ли сте, че екранизациите по Кинг почти винаги са доста посредствени като филми.... Чудя се защо ли? Ако изключим "Изкуплението Шоушенк" и "Зеленият път" - е, и отчасти "Таен прозорец", където Джони Деп и Джон Туртуро правят страхотни роли - май другото е слабичко... При такива силни книги като "Долорес Клейборн" например.
- ykovachev
- Активен потребител
http://www.sfbg.us/authors/index-full.html
и
http://www.chitanka.info:82/lib/author
http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=53 - Това са също добри линкове към интересна литература
Поли, ще ме прощаваш, но линка постнах още вчера в друга тема :
Цитирам :
" ....vili_spasova
Пуснато на: Вто Юли 15, 2008 9:57 am Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
http://www.chitanka.info:82/lib/author/ ... 0%BD%D0%B3
За всички фенове на Кинг и изобщо на четенето и на друга литература
За съжаление точно Колорадеца още не е качена
http://www.chitanka.info:82/lib/author
http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=53 - Това са също добри линкове към интересна литература
Поли, ще ме прощаваш, но линка постнах още вчера в друга тема :
Цитирам :
" ....vili_spasova
Пуснато на: Вто Юли 15, 2008 9:57 am Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
http://www.chitanka.info:82/lib/author/ ... 0%BD%D0%B3
За всички фенове на Кинг и изобщо на четенето и на друга литература
За съжаление точно Колорадеца още не е качена
- vili_spasova
- Потребител
vili_spasova , няма защо да поделяте , голямо благодаря и на Вас. Вчера явно съм проспал линка!Присъединявам се към мнението на ykovachev.Наскоро по tv1000 , излъчиха "Мизъри" , междодругото с оскар за главна женска роля.Бях се настроил за кинопиршество , защото "Мизъри" е една от най-добрите книги на Кинг , обаче накрая останах меко казано разочарован.Незнам на какво се дължи , но нямаше същия съспенс на книгата , липсваше психологическото изграждане на героите , преживяванията им в главите, кошмарите , моменти , който играта на артистите(макар и много добри във филма) не могат да изрисуват с майсторството , с което ги извайва с думите си Кинг!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Така се получава, защото при създаването на филмите някак си пропускат детайлите и наблягат на основната идея, която често дори се отклонява от написаното. Четох някъде, че самият Стивън Кинг не харесва филмите, създадени по негови книги. Друго си е, когато и той сътрудничи в създаването им- тогава се получават. Например "Kingdom Hospital" е сценарист и сериала много ми хареса.
http://www.youtube.com/watch?v=y6oAUQRSol8
Може да греша, но мисля, че и в "Изкуплението Шоушенк" беше сътрудник.
А филми като "Гробище за домашни любимци" и "Децата на царевицата" например, са пълна боза.
За "Бягащият мъж" да не говорим...Хубав е филма, но приликата с новелата (вижда ми се твърде кратко за роман) е само в бягането
и преследвачите.
Тук има инфо за неиздаваните му в България романи. http://king-bg.info/phpbb/viewtopic.php?t=546
http://www.youtube.com/watch?v=y6oAUQRSol8
Може да греша, но мисля, че и в "Изкуплението Шоушенк" беше сътрудник.
А филми като "Гробище за домашни любимци" и "Децата на царевицата" например, са пълна боза.
За "Бягащият мъж" да не говорим...Хубав е филма, но приликата с новелата (вижда ми се твърде кратко за роман) е само в бягането
и преследвачите.
Тук има инфо за неиздаваните му в България романи. http://king-bg.info/phpbb/viewtopic.php?t=546
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
bebitor написа:А филми като "Гробище за домашни любимци" и "Децата на царевицата" например, са пълна боза.
Също и "Мъглата" ,"Подпалвачката". Имаше и още един с едни котки, но му забравих името.
- Biby
- Потребител
Здравейте колеги,
Поздрави за прекрасната идея ! Присъединявам се и аз като дългогодишен почитател на Стивън Кинг.
В мненията на колегите bebitor и REVOLUTION откривам 100 %-тово съвпадение с моите възгледи. На пръсти се броят филмите, заснети по романи на Кинг, които си струва да бъдат гледани.
Обичам да препрочитам книгите му и всеки път да поглеждам на историята по различен начин.
За да не повтарям познатите вече заглавия, ще добавя, че един от фаворитите ми е "Неизживени спомени".
А към стойностните филми искам да добавя "Сиянието" с режисьор Стенли Кубрик - Джак Никълсън е перфектния злодей
Поздрави за прекрасната идея ! Присъединявам се и аз като дългогодишен почитател на Стивън Кинг.
В мненията на колегите bebitor и REVOLUTION откривам 100 %-тово съвпадение с моите възгледи. На пръсти се броят филмите, заснети по романи на Кинг, които си струва да бъдат гледани.
Обичам да препрочитам книгите му и всеки път да поглеждам на историята по различен начин.
За да не повтарям познатите вече заглавия, ще добавя, че един от фаворитите ми е "Неизживени спомени".
А към стойностните филми искам да добавя "Сиянието" с режисьор Стенли Кубрик - Джак Никълсън е перфектния злодей
- ru_salka
- Младши потребител
Екранизациите са разочароващи."Шоушенк" бе добра, "Кери"-също, "Сиянието"-също". Филмът "Подпалвачката"бе далеееч от нивото на книгата"Мъртва зона"-също.Каквото друго гледах, също не ми хареса, не ми се изрежда."Вчера, като ме подсетихте за Кинг, си огледах неговия рафт в библиотеката и се присетих как в юношеска възраст треперех със "Сейлъмс Лот", "То", "Гробище за домашни любимци" и всички останали.
Може да взема на плажа да попреговоря Кинг.Макар, че ще ми липсват и събраните съчинения на Николов.
Извинявам се, че в този иначе правен форум,взех кратко отношение по тази крайно неправна тема, но аз само такива чета и само по такива влизам с удоволствие, защото другото го работя. Затова ще ми простите.
За сметка на това, в някой вечерен час, с удоволствие ще взема далеч по-подробно отношение , и с удоволствие ще си поговоря с Революшън по темата.
Може да взема на плажа да попреговоря Кинг.Макар, че ще ми липсват и събраните съчинения на Николов.
Извинявам се, че в този иначе правен форум,взех кратко отношение по тази крайно неправна тема, но аз само такива чета и само по такива влизам с удоволствие, защото другото го работя. Затова ще ми простите.
За сметка на това, в някой вечерен час, с удоволствие ще взема далеч по-подробно отношение , и с удоволствие ще си поговоря с Революшън по темата.
Последна промяна cruel_la на 16 Юли 2008, 10:43, променена общо 1 път
- Гост
Ето произведенията /от : http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1% ... 0%BD%D0%B3
- Сетих се за Играта на Джералд -четох я с голям страх, както и Очите на дракона - Брррррр
Библиография [редактиране]
1974 Кери (Carrie)
1975 Сейлъмс Лот (Salem's Lot)
1977 Гняв (Rage) (като Ричард Бакман)
1977 Сияние (The Shining)
1978 Нощна смяна (Night Shift) (stories)
1978 Сблъсък (The Stand)
1979 Мъртвата зона (The Dead Zone)
1979 Дългата разходка (The Long Walk) (като Ричард Бакман)
1980 Подпалвачката/Живата факла (Firestarter)
1981 Куджо (Cujo)
1981 Танц на ужаса (Danse Macabre) (автобиографична, за ужаса)
1981 Пътна мрежа (Road Work) (като Ричард Бакман)
1982 Пълзящо шоу (Creepshow) (комикс, илюстриран от Бърни Райтсън)
1982 Тъмната кула I: Стрелецът (The Dark Tower I: The Gunslinger)
1982 Особени сезони (Different Seasons) (четири новели)
1982 Бягащият човек (The Running Man) (като Ричард Бакман)
1983 Кристин (Christine)
1983 Цикъл на върколака (Cycle of the Werewolf) (илюстрирана от Бърни Райтсън)
1983 Гробище за домашни любимци (Pet Cemetery)
1984 Очите на дракона (The Eyes of the Dragon)
1984 Талисманът (The Talisman) (написана с Питър Строб)
1984 Проклятието (Thinner) (като Ричард Бакман)
1985 Маймуната/За всекиго по нещо (Skeleton Crew) (разкази) (включени в Тринадесет)
1985 Книги с псевдоним Бакман (The Bachman Books) (събрани романи)
1986 То (роман) (It)
1987 Очите на дракона
1987 Мизъри (Misery)
1987 Тъмната кула II: Трите карти (The Dark Tower II: The Drawing of the Three)
1988 Томичукалата (The Tommyknockers)
1988 Nightmares in the Sky (gargoyle photo book with text by King; photos by f-stop fitzgerald)
1989 Тъмната половина (The Dark Half)
1989 Dolan's Cadillac (limited edition)
1989 My Pretty Pony (limited edition)
1990 The Stand: The Complete & Uncut Edition
1990 Четири след полунощ (Four Past Midnight) (новели)
1991 Неизживени спомени (Needful Things)
1991 Тъмната кула III: Пустош (The Dark Tower III: The Waste Lands)
1992 Играта на Джералд (Gerald's Game)
1993 Долорес (Dolores Claiborne)
1993 Nightmares & Dreamscapes (разкази) (включени в Тринадесет)
1994 Безсъние (Insomnia)
1995 Роуз Мадър (Rose Madder)
1995 Umney's Last Case (дълъг разказ)
1996 Зеленият път (The Green Mile) (първоначално публикувана в 6 части: Двете убити момиченца (The Two Dead Girls), Мишлето по пътя (Mouse on the Mile), Ръцете на Кофи(Coffey's Hands), Ужасната смърт на Едуар Делакроа(The Bad Death of Eduard Delacroix), Нощното пътуване (Night Journey) и Кофи по пътя (Coffey on the Mile))
1996 Град Отчаяние (Desperation)
1996 Отмъстителите (The Regulators) (като Ричард Бакман)
1997 Six Stories (stories)
1997 Тъмната кула IV:Магьосникът (The Dark Tower IV: Wizard and Glass)
1998 Торба с кости (Bag of Bones)
1999 Бурята на века (Storm of the Century)
1999 Момичето, което обичаше Том Гордън (The Girl Who Loved Tom Gordon)
1999 The New Lieutenant's Rap (limited edition)
1999 Сърца в Атлантида (Hearts in Atlantis)
1999 Blood and Smoke (audio book)
2000 Riding the Bullet (електронно публикувана новела)
2000 The Plant (електронно публикувана)
2000 Тайният прозорец (Secret Windows)
2000 За писането: Мемоари на занаята (On Writing: A Memoir of the Craft) (nonfiction and autobiography)
2001 Капан за сънища (Dreamcatcher)
2001 Черният дом (Black House) (продължение на Талисманът; написана с Питър Строб)
2002 Буик 8 (From a Buick
2002 Всичко е съдбовно. 14 мистерии (Everything's Eventual: 14 Dark Tales) (разкази)
2003 Тъмната кула V: Вълците от Кала (The Dark Tower V: Wolves of the Calla)
2004 Тъмната кула VI (The Dark Tower VI: Song of Susannah)
2004 Тъмната кула VIІ (The Dark Tower VII: The Dark Tower)
2005 Colorado Kid
2006 Клетка (Cell)
2006 Романът на Лизи (Lisey's Story)
Други издадени книги в България: „Мъглата“ (разкази), „Призрак“ (новели), „Кошмари и съновидения“ (новела и разкази), „Понякога те се завръщат“ (сборник разкази), „Татик“ (фантастически новели), „Тринадесет“ (разкази)
- Сетих се за Играта на Джералд -четох я с голям страх, както и Очите на дракона - Брррррр
Библиография [редактиране]
1974 Кери (Carrie)
1975 Сейлъмс Лот (Salem's Lot)
1977 Гняв (Rage) (като Ричард Бакман)
1977 Сияние (The Shining)
1978 Нощна смяна (Night Shift) (stories)
1978 Сблъсък (The Stand)
1979 Мъртвата зона (The Dead Zone)
1979 Дългата разходка (The Long Walk) (като Ричард Бакман)
1980 Подпалвачката/Живата факла (Firestarter)
1981 Куджо (Cujo)
1981 Танц на ужаса (Danse Macabre) (автобиографична, за ужаса)
1981 Пътна мрежа (Road Work) (като Ричард Бакман)
1982 Пълзящо шоу (Creepshow) (комикс, илюстриран от Бърни Райтсън)
1982 Тъмната кула I: Стрелецът (The Dark Tower I: The Gunslinger)
1982 Особени сезони (Different Seasons) (четири новели)
1982 Бягащият човек (The Running Man) (като Ричард Бакман)
1983 Кристин (Christine)
1983 Цикъл на върколака (Cycle of the Werewolf) (илюстрирана от Бърни Райтсън)
1983 Гробище за домашни любимци (Pet Cemetery)
1984 Очите на дракона (The Eyes of the Dragon)
1984 Талисманът (The Talisman) (написана с Питър Строб)
1984 Проклятието (Thinner) (като Ричард Бакман)
1985 Маймуната/За всекиго по нещо (Skeleton Crew) (разкази) (включени в Тринадесет)
1985 Книги с псевдоним Бакман (The Bachman Books) (събрани романи)
1986 То (роман) (It)
1987 Очите на дракона
1987 Мизъри (Misery)
1987 Тъмната кула II: Трите карти (The Dark Tower II: The Drawing of the Three)
1988 Томичукалата (The Tommyknockers)
1988 Nightmares in the Sky (gargoyle photo book with text by King; photos by f-stop fitzgerald)
1989 Тъмната половина (The Dark Half)
1989 Dolan's Cadillac (limited edition)
1989 My Pretty Pony (limited edition)
1990 The Stand: The Complete & Uncut Edition
1990 Четири след полунощ (Four Past Midnight) (новели)
1991 Неизживени спомени (Needful Things)
1991 Тъмната кула III: Пустош (The Dark Tower III: The Waste Lands)
1992 Играта на Джералд (Gerald's Game)
1993 Долорес (Dolores Claiborne)
1993 Nightmares & Dreamscapes (разкази) (включени в Тринадесет)
1994 Безсъние (Insomnia)
1995 Роуз Мадър (Rose Madder)
1995 Umney's Last Case (дълъг разказ)
1996 Зеленият път (The Green Mile) (първоначално публикувана в 6 части: Двете убити момиченца (The Two Dead Girls), Мишлето по пътя (Mouse on the Mile), Ръцете на Кофи(Coffey's Hands), Ужасната смърт на Едуар Делакроа(The Bad Death of Eduard Delacroix), Нощното пътуване (Night Journey) и Кофи по пътя (Coffey on the Mile))
1996 Град Отчаяние (Desperation)
1996 Отмъстителите (The Regulators) (като Ричард Бакман)
1997 Six Stories (stories)
1997 Тъмната кула IV:Магьосникът (The Dark Tower IV: Wizard and Glass)
1998 Торба с кости (Bag of Bones)
1999 Бурята на века (Storm of the Century)
1999 Момичето, което обичаше Том Гордън (The Girl Who Loved Tom Gordon)
1999 The New Lieutenant's Rap (limited edition)
1999 Сърца в Атлантида (Hearts in Atlantis)
1999 Blood and Smoke (audio book)
2000 Riding the Bullet (електронно публикувана новела)
2000 The Plant (електронно публикувана)
2000 Тайният прозорец (Secret Windows)
2000 За писането: Мемоари на занаята (On Writing: A Memoir of the Craft) (nonfiction and autobiography)
2001 Капан за сънища (Dreamcatcher)
2001 Черният дом (Black House) (продължение на Талисманът; написана с Питър Строб)
2002 Буик 8 (From a Buick
2002 Всичко е съдбовно. 14 мистерии (Everything's Eventual: 14 Dark Tales) (разкази)
2003 Тъмната кула V: Вълците от Кала (The Dark Tower V: Wolves of the Calla)
2004 Тъмната кула VI (The Dark Tower VI: Song of Susannah)
2004 Тъмната кула VIІ (The Dark Tower VII: The Dark Tower)
2005 Colorado Kid
2006 Клетка (Cell)
2006 Романът на Лизи (Lisey's Story)
Други издадени книги в България: „Мъглата“ (разкази), „Призрак“ (новели), „Кошмари и съновидения“ (новела и разкази), „Понякога те се завръщат“ (сборник разкази), „Татик“ (фантастически новели), „Тринадесет“ (разкази)
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
Колеги възползвам се от шанса да ви попитам чели ли сте и какво ви е мнението за поредицата "Тъмната кула"?От доста време се двоумя дали да си я копувам , защото по принцип не съм почитател на "фентъзи" жанра(с изключение на няколко класики) .
Напълно съм съгласен с мнението на bebitor.Филмите улавят само "повърхността" на книгата.Едничката цел е да стресне зрителя-типична цел на хорър филмите.Не е това положението с книгите на Кинг.Те са много по дълбоки , много по ужасяващи.Да вземем например "Гробище за домашни любимци". Тя е страшна не със чудовищата си , не те са само ариегарда на страха.Истинският ужас , който струи от книгата , който сякаш се вглежда в теб от страниците й , е нейната реалност.Защото всеки от нас е губил близък човек , всеки от нас е разсъждавал над философията на живота , питал се е има ли сила , която може да спре неумолимия цикъл на природата , да наделее над смъртта?Ако има , каква ще е цената , ще може ли да я плати?Тези са въпросите , който са истинската фабула в книгата.Никога няма да забравя една глава от нея.Тази , която описва последния щастлив ден в семейството на главния герой.Всеки от нас е имал със семейството си такъв ден.Слънчев ден , красив ден , ден изпълнен с игри и радост..........Не мога да опиша щастието което струй от тази глава , но освен това от редовете лъха и нещо друго(незнам как го прави тоя човек) , нещо студено , ужасно , страшно ,нещо което те кара да пробягат мравки по гърба ти.А последните редове изведнъж те оставя без дъх , сякаш някакъв зловещ удар те изтръгва от топлината и те хвърля в дебрите на студа, ужаса и страха...........Защото историята от тази глава се случва постоянно в живота..............................................
Напълно съм съгласен с мнението на bebitor.Филмите улавят само "повърхността" на книгата.Едничката цел е да стресне зрителя-типична цел на хорър филмите.Не е това положението с книгите на Кинг.Те са много по дълбоки , много по ужасяващи.Да вземем например "Гробище за домашни любимци". Тя е страшна не със чудовищата си , не те са само ариегарда на страха.Истинският ужас , който струи от книгата , който сякаш се вглежда в теб от страниците й , е нейната реалност.Защото всеки от нас е губил близък човек , всеки от нас е разсъждавал над философията на живота , питал се е има ли сила , която може да спре неумолимия цикъл на природата , да наделее над смъртта?Ако има , каква ще е цената , ще може ли да я плати?Тези са въпросите , който са истинската фабула в книгата.Никога няма да забравя една глава от нея.Тази , която описва последния щастлив ден в семейството на главния герой.Всеки от нас е имал със семейството си такъв ден.Слънчев ден , красив ден , ден изпълнен с игри и радост..........Не мога да опиша щастието което струй от тази глава , но освен това от редовете лъха и нещо друго(незнам как го прави тоя човек) , нещо студено , ужасно , страшно ,нещо което те кара да пробягат мравки по гърба ти.А последните редове изведнъж те оставя без дъх , сякаш някакъв зловещ удар те изтръгва от топлината и те хвърля в дебрите на студа, ужаса и страха...........Защото историята от тази глава се случва постоянно в живота..............................................
- REVOLUTION
- Активен потребител
а защо ми е блудкав някак този автор.......
не е като Маркес например.......
/имам си опашчица/
не е като Маркес например.......
/имам си опашчица/
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
Да, така е. Стивън Кинг е много добър разказвач. И не пише просто историйки на ужасите. Нещата са многопластови - и в книгите с антиутопична тематика, ако щете, "Зеленият път" също не е просто една пандизчийска история, тя засяга много теми: прословутия въпрос за смъртното наказание; правилността на схващането, че дългият (или вечният) живот е благословия; трудността да отсееш винаги лесно доброто от злото; дарбата да правиш добро, която може да се превърне в непоносим товар... и доста други неща.
П.П. Аз нещо "Сиянието" под режисурата на Кубрик не можах да го харесам... Ама то аз по принцип на Кубрик, освен "Спартак" и "Портокал с часовников механизъм" май без друго не му харесвам...
Сатире, на Маркес са му мноооого дълги изреченията
П.П. Аз нещо "Сиянието" под режисурата на Кубрик не можах да го харесам... Ама то аз по принцип на Кубрик, освен "Спартак" и "Портокал с часовников механизъм" май без друго не му харесвам...
Сатире, на Маркес са му мноооого дълги изреченията
- ykovachev
- Активен потребител
Включвам се и аз, ако позволите!
Любими негови не знам дали мога да отсея и все пак: "Торба с кости", "Неизживени спомени", поредицата "Четири след полунощ", от които любима ми е "Библиотечна полиция", някои от разказите му, но няма да ги изброявам. "Зеленият път" също ми допада ужасно много. "Дългата разходка" съм я препрочела сигурно 20 пъти. "То" и досега ме изумява /когато преди, хайде няма да казвам колко години , я прочетох за първи път, дълго време закривах канала в банята и на чешмите/ "Колорадеца", която си купих и естествено веднага прочетох вчера не е лоша, като разбира се, не броим ужасното оформление на корицата
Сега за "Тъмната кула". Едновременно е в познатия стил, но и някак не точно. ykovachev мисля написа колко е многопластов и това там /макар и не във всяка книга от поредицата/ личи най-много. REVOLUTION, написал си или аз погрешно съм разбрала, че я причисляваш към фентъзи-жанра, но грешиш, макар че аз съм фентъзи-почитателка! Поредицата е нещо друго, един Ст. Кинг, който ти мислиш, че познаваш, но не е така. С две думи, купувай
Добър филм по Стивън Кинг не съм гледала, може би "Зеленият път" и "Шоушенк" са леки изключения.
Отзиви за "Романът на Лизи"?
Любими негови не знам дали мога да отсея и все пак: "Торба с кости", "Неизживени спомени", поредицата "Четири след полунощ", от които любима ми е "Библиотечна полиция", някои от разказите му, но няма да ги изброявам. "Зеленият път" също ми допада ужасно много. "Дългата разходка" съм я препрочела сигурно 20 пъти. "То" и досега ме изумява /когато преди, хайде няма да казвам колко години , я прочетох за първи път, дълго време закривах канала в банята и на чешмите/ "Колорадеца", която си купих и естествено веднага прочетох вчера не е лоша, като разбира се, не броим ужасното оформление на корицата
Сега за "Тъмната кула". Едновременно е в познатия стил, но и някак не точно. ykovachev мисля написа колко е многопластов и това там /макар и не във всяка книга от поредицата/ личи най-много. REVOLUTION, написал си или аз погрешно съм разбрала, че я причисляваш към фентъзи-жанра, но грешиш, макар че аз съм фентъзи-почитателка! Поредицата е нещо друго, един Ст. Кинг, който ти мислиш, че познаваш, но не е така. С две думи, купувай
Добър филм по Стивън Кинг не съм гледала, може би "Зеленият път" и "Шоушенк" са леки изключения.
Отзиви за "Романът на Лизи"?
-
ianeva - Потребител
Да обобщим -всички тук пишещи явно сме далеч от нивото на манекените и миските в България.Те четат стойностна литература.На всяко интервю, всяка една от тях посочва като любим автор Паулу Коелю.А, не следва да се забравя, че благодарение на ЮЗУ, голяма част от тях /да не кажа -всички/, са ни колеги.Равносметката-красотата ще спаси и правото
- Гост
cruel_la написа: Равносметката-красотата ще спаси и правото
Хихихих колежке тя света оправи ти за правото се тревожиш
- chosen_23
- Младши потребител
danika написа:ianeva написа: Отзиви за "Романът на Лизи"?
Амиии. Все имах смътното чувство, че вече съм го чела.
Това ми беше достатъчно, благодаря!
-
ianeva - Потребител
cruel_la написа::lol: Да обобщим -всички тук пишещи явно сме далеч от нивото на манекените и миските в България.Те четат стойностна литература.На всяко интервю, всяка една от тях посочва като любим автор Паулу Коелю.А, не следва да се забравя, че благодарение на ЮЗУ, голяма част от тях /да не кажа -всички/, са ни колеги.Равносметката-красотата ще спаси и правото
Това, което съм подчертала, е изключително тревожно! Явно нивото пада! Само до преди година-две, масово любим автор на дефилиращите бе Макиавели, следван от Достоевски, както вече съм отбелязвала в този форум в една друга тема. Все още с умиление си спомням една девойка, която сподели, че неин любим автор е Киркегор, следван от Кант, а ако имала време "попрочитала" и Ницше, което, няма как да не споделя, едва не ме уби /пуста завист, както би казал небезизвестният ни колега адвокат/. От друга страна това е добре, няма вече да се чувствам така депресирана, П. Коелю е далеч по-смилаем за моя милост /макар и непопадащ в категорията любим, но то е, защото естествено не съм манекенка/.
-
ianeva - Потребител
Имаше и още един с едни котки, но му забравих името
Филмът се казва " Сомнамбули " .
Не мога да повярвам,че има толкова много хора, които харесват Стивън Кинг и ужасите Мислех, че само на мен ми харесват такива истории, защото не можех да намеря сподвижници, ама вече знам , че има и други.
Филмът се казва " Сомнамбули " .
Не мога да повярвам,че има толкова много хора, които харесват Стивън Кинг и ужасите Мислех, че само на мен ми харесват такива истории, защото не можех да намеря сподвижници, ама вече знам , че има и други.
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
- pokerman
- Потребител
66 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|