- Дата и час: 03 Фев 2025, 15:02 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Най-скапан закон-КОНКУРС
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
40 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Най-скапан закон-КОНКУРС
Колеги обявявам конкурс за най скапан закон , създаващ най много проблеми на хората / и юристите , като такива /.
Аз гласувам :
1. ЗУТ
2. ЗСПЗЗ и ППЗСПЗЗ
3. СК
Ако изследването е изчерпателно, ще внесем каса шампанско с резултатите в Парламента.
Аз гласувам :
1. ЗУТ
2. ЗСПЗЗ и ППЗСПЗЗ
3. СК
Ако изследването е изчерпателно, ще внесем каса шампанско с резултатите в Парламента.
- младежа
Re: Най-скапан закон-КОНКУРС
Аз гласувам за КРБ , щом се прилага пряко - рибата се вмирисва откъм главата.
- спешен кабинет
Ееееее, по-невероятен закон от ЗУТ наистина няма! Съвсем наскоро ми се наложи да го прилагам в работата си и трябваше едва ли не да използвам тълковен речник докато го четох. Човек трябва да е завършил ВИАЗ, за да може да го схване. Някакви си калканни стени и прочие.... Категорично -- по- объркан и по- неразбираем закон не ми е известен. Аз гласувам за ЗУТ !!!!!!!!!!!!!!!!
- ВенИ
1. ЗУТ;
2. Всички данъчни закони;
3. КСО;
4. ЗППЦК;
5. Реституционните закони
2. Всички данъчни закони;
3. КСО;
4. ЗППЦК;
5. Реституционните закони
- Toshko
Да живей ЗУТ!!!!!!!!!!! По-тъп и загубен закон няма.Е,може би и закона за семейните помощи за деца.
- гений 75
И в ЗУТ и в ЗСПЗЗ има логика, просто материята е трудна за юристите. А замислялили сте се, че не законите са скапани, а тези органи, които ги прилагат и объркват и хората, и колегите. Все пак един закон може да се тълкува по различен начин, включително и практиката на съда е противоречива.
- boba
ако под "скапан" имате предвид неразбираем , то аз слагам на първо място Закона за публичното предлагане на ценни книжа.
- valentine
Гласувам:
1.ЗУТ / и наредбите в него/ - вярно е ,че има логика в него , но за прилагането на закона - ЗАБРАВИ, а и да я схванеш логиката - какво от това, като всеки си го прилага както му изнася.
2.Данъчните закони и главно ДПК, ЗДДС
3.Социалните закони , КСО
Колкото до Закона за публичното предлагане на ценни книжа и другите закони касаещи процеса на Фондовата борса - такова администриране и контрол на нещо , което го няма НЕ БЯХ ВИЖДАЛ / затова го и няма фондовия пазар/
4. ГПК / закон ,по който съдебната практика е най -много и най противоречива, освен това главно при обжалванията нещата са- ................ . .майката /
въпреки последните ТРешения /
1.ЗУТ / и наредбите в него/ - вярно е ,че има логика в него , но за прилагането на закона - ЗАБРАВИ, а и да я схванеш логиката - какво от това, като всеки си го прилага както му изнася.
2.Данъчните закони и главно ДПК, ЗДДС
3.Социалните закони , КСО
Колкото до Закона за публичното предлагане на ценни книжа и другите закони касаещи процеса на Фондовата борса - такова администриране и контрол на нещо , което го няма НЕ БЯХ ВИЖДАЛ / затова го и няма фондовия пазар/
4. ГПК / закон ,по който съдебната практика е най -много и най противоречива, освен това главно при обжалванията нещата са- ................ . .майката /
въпреки последните ТРешения /
- спешен кабинет
и аз съм за ЗППЦК ,след това ЗСПД и правилника за прилагането му ,КСО
- donna2
- Потребител
САМО ДА ДОПЪЛНЯ ЗА ЗППЦК ЕТЕ КАТО ТОЯ ЗАКОН ДРУГ НЯМА А КАКВИ АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ ИМА ЛЕЛЕ...............УМА И ДУМА ДА ЗАГУБИ ЧОВЕК
- donna2
- Потребител
кой закон в крайна сметка се оказа най-скапан
- donna
- Старши потребител
Аз смятам,че ако -хората в действителност знаеха,че законите не се правят от тези в парламента ,а от жълтоустни юристи / преписвачи на закони / в МСъвет, щяха да изхвърлят най -малко половината депутати.
В НСъбрание само фризират НЕКОМПЕТЕНТНО създадените законопроекти ,е...не може разбира се да се отрече ,че и там имат попадения на съвършенна глупост или нещо ценно и полезно.......но.....
ГЛАСУВАМ за : ЗУТ -на първо място , личи си че е писан от проектанти и инжинери по вертикална планировка ...../ дори не от архитекти/.
В НСъбрание само фризират НЕКОМПЕТЕНТНО създадените законопроекти ,е...не може разбира се да се отрече ,че и там имат попадения на съвършенна глупост или нещо ценно и полезно.......но.....
ГЛАСУВАМ за : ЗУТ -на първо място , личи си че е писан от проектанти и инжинери по вертикална планировка ...../ дори не от архитекти/.
- спешен кабинет
А опитали ли сте да четете Закона за защита на класифицираната информация и правилника му ??? - по-страшно е от параграф 22
- Rostova
да да се чуде чавук какво и как да регистрира и къде да се регистрира
- donna2
- Потребител
Предлагам още:
1. Закон за здравно осигуряване - по-голяма недомислица едва ли има ( и снай-сериозни последици)
2. Закон за занаятите (или нещо подобно) - не разбрах от него какви обществени проблеми решава или регулира
3. ЗСПЗЗ - върна се земята, безброй съдебни дела, а сега да я комасираме
4. ГПК - сигурно той трябва да е на първо място: роден е през 1952 г., кърпен многократно и станал объркан, поражда много казуси; щом още му прилагат преходните параграфи (скоро във форума ставаше за правоприлагане на §9 от него!).
5. ЗУТ - чаткам техническата материя, но с тези много членове, за нищо не става
6. Закон за защита на личните данни - около нова година подлудиха 200 хил. човека (демонстративно отказах да се регистрирам като регистратор на лични данни)
6. Още много други, мъртвородени закони напоследък, които не съм и отварял
1. Закон за здравно осигуряване - по-голяма недомислица едва ли има ( и снай-сериозни последици)
2. Закон за занаятите (или нещо подобно) - не разбрах от него какви обществени проблеми решава или регулира
3. ЗСПЗЗ - върна се земята, безброй съдебни дела, а сега да я комасираме
4. ГПК - сигурно той трябва да е на първо място: роден е през 1952 г., кърпен многократно и станал объркан, поражда много казуси; щом още му прилагат преходните параграфи (скоро във форума ставаше за правоприлагане на §9 от него!).
5. ЗУТ - чаткам техническата материя, но с тези много членове, за нищо не става
6. Закон за защита на личните данни - около нова година подлудиха 200 хил. човека (демонстративно отказах да се регистрирам като регистратор на лични данни)
6. Още много други, мъртвородени закони напоследък, които не съм и отварял
- geo_18
- Младши потребител
пита се кой е на първо място
- donna2
- Потребител
Според мен ЗУТ е най - гаден. От два месеца работя и точно на първата работа през живота ми /по сппециалността/ се налага да работя със този ужасен, гаден закон , мразя го !!!!! На всичкото и отгоре съм сама - няма друг юрисконсулт във фирмата- кошмар!!!!!
- сиси
40 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|