начало

Постановлението по случая със съдия Мирослав Петров: Престъпление няма, но може да има дисциплинарно нарушение Постановлението по случая със съдия Мирослав Петров: Престъпление няма, но може да има дисциплинарно нарушение

Най-скапан закон-КОНКУРС

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Най-скапан закон-КОНКУРС

Мнениеот donna2 » 22 Мар 2004, 20:58

споко ще се справиш ,аз като започнах първата седмица бях сигурна че дрегата ще напусна ,на другата не бях нещо много сигурна ,а на третата знаех че няма да напусна
успех
donna2
Потребител

Мнениеот МИНИСТЪР » 23 Мар 2004, 09:47

Аз гласувам за :ЗУТ, все пак колегата зам.министър Савин Ковачев , във в-к Софийски имоти/ последният брой/ е рекъл , че пак ще го ремонтираме тази година.
Така, че ще има да се нагледате на сеир колеги , споко.........
МИНИСТЪР

Мнениеот 696969 » 23 Мар 2004, 14:20

не е ли по-лесно да питаш "има ли не скапан закон"?
696969

Мнениеот младежа » 23 Мар 2004, 19:15

Добре -питам: "има ли не скапан закон"?
младежа

Мнениеот сиси » 23 Мар 2004, 19:18

Donna, mersi za podkrepata!!! I az si mislih 4e niama da izdurja, no se svikva.
сиси

Мнениеот maat » 25 Мар 2004, 14:59

Всички сме учили в първи курс за социалната природа на правото, но като се отвори закона за социално подпомагане и правилиника към него и се види, че за доход се счита обезщетение по болест, присъдена но неизплатена издръжка на дете и добавки за дете с увреждания всичко отива ........ да не казвам къде. въпросът е докога така?
maat
Младши потребител

Мнениеот donna » 25 Мар 2004, 17:35

Е тоя закон /за социално подпомагане и правилника/ са въвели нови легални определяния ум да ти зайде ,само не разбирам защо са го гласували в такъв вид

бог да му е на помощ на тоя който стигне да социалните .......и да има нужда човека пак няма да получи нищо ,а държавата как лесно вземе и как трудно дава
donna
Старши потребител

Мнениеот nenene » 25 Мар 2004, 20:15

Закона за социалното подпомагане и правилника за приложението му май е първият закон който ще бъде отменен .Някои сеща ли се защо?
nenene

Мнениеот ivelinatod » 26 Мар 2004, 10:45

Колеги, а какво да кажем тогава за ЗОП
ivelinatod
Нов потребител

Мнениеот ЕВР » 26 Мар 2004, 12:16

Аз съм за:
1.КРБ
2. ДПК и, ЗДДС, ЗОДФЛ
3. Двата закона за приватизация
4. ЗЮЛНЦ
5. КСО и Закон за здравното осигуряване
6. ЗППЦК
7. ЗУТ, ЗСПЗЗ

ПРОЕКТОЗАКОНИ: - трите проекта за Закон за адвокатурата
ЕВР

Мнениеот Asja » 26 Мар 2004, 12:37

Защо първо ще бъде отменен ЗСП и ППЗСП? Аз работя точно с тях, вярно е че има доста неуредици и точно затова трябва не да се отмени, а да се внесат редица поправки. Съгласна съм с отмяната, ака след нея последва нов и качествен закон.
Asja

Мнениеот Хипатия » 26 Мар 2004, 16:32

От близо 8 месеца ми се налага да работя със ЗОП и колкото повече го чета по безмислен ми се струва особено като виждам шефовете как си "нагласят" нещата.
Хипатия

Мнениеот РЪБЧЕ » 28 Мар 2004, 08:13

А, какво е ЗОП и ЗСП- явно не работя с тях , подскажете???
РЪБЧЕ

Мнениеот donna2 » 28 Мар 2004, 10:07

закон за обществените поръчки; закон за социалното подпомагане
donna2
Потребител

Мнениеот Гери » 28 Мар 2004, 11:13

И в крайна сметка, някой ще обобщи ли резултатите :)
Сега идва нова серия смешни закони :)
Гери

Мнениеот blagorodna_makeva » 29 Мар 2004, 12:51

Уважаеми колеги,
Ще си позволя да изкажа мнението, че откакто започнахме да се "присъединяваме" все по-безумно неедекватни нормативни актове се приемат. Причината ,според мен, е не липсата на добра воля у законотворците ни, а факта, че новите ни закони ги пишат преводачи. Които за съжаление не са юристи. Всеки един от нас знае, че дори и един юрист не може да бъде специалист във всяка една област на правото. Какво остава за преводачите. А реципирането по един директен начин на чужди нормативни актове не води към нищо добро. Просто поради факта, че всяка правна норма урежда определени обществени отношения и няма как те да са напълно еднакви в различните държави. Тежко ни.
blagorodna_makeva
Младши потребител

Мнениеот изкушена » 30 Мар 2004, 11:00

Колеги . що се отнася за ЗСоц. подпомагане- там според мен нещата са ясни, правят се някакви уговорки/НАРОЧНО/ защото няма достатъчно бюджетни средсттва . Т.Е едната ръка -разрешава и дава/ за да ни похвалят в Европа/ ,а дръгата ръка нарочно прави такива нормите- да не можеш да си ползваш правата- измислили са го хитро,НЕ Е ОТ НЕЗНАНИЕ.
изкушена

Мнениеот Karakochev » 07 Апр 2008, 19:04

Има и нови попълнения:))

Закон за меценатството , например:))
Karakochev
Потребител

Мнениеот likes » 07 Апр 2008, 21:12

Тогава да стартира и класация за най-добър закон. Нека да сравним критериите си и тогава да коментираме :)

Мнениеот rosi_i » 07 Апр 2008, 21:52

1. ЗСПЗЗ и Правилник;
2. Закон за защита на личните данни;
3. ЗДДС;
4 ЗУТ (впрочем за успокоение на колегите, които прилагат само него, навремето ЗТСУ също се ползваше с такава репутация);
5.....реших, че няма смисъл да номерирам - като че ли трудно могат да си разделят палмата, а има и други - колкото по-нови, толкова по-зле. Боже, пази адвокатите,...и клиентите им :)
rosi_i
Потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии