начало

Нойзи сам се отказа от колата си Нойзи сам се отказа от колата си

ЗАЛОВИХА ПРЕДСЕДАТЕЛКАТА НА АДМ СЪД ВЪВ ВАРНА С ПОДКУП!СРАМ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот krum_kolev » 20 Юли 2008, 16:29

Здравейте, колеги!

Искам и аз да изразя своето мнение по случая с Анелия Цветкова. Факт е, че това е грандиозен скандал. Наистина тук във Варна от дълги години се носят слухове и твърдения за това как Анелия Цветкова решава определени дела срещу определена сума пари. Само хора, добре запознати със системата и с хората в нея, знаят за какво става точно въпрос. Сред голяма част от своите колеги Цветкова не е долюбвана. И не заради друго, а заради твърде шизофреничния характер, който проявява. Всеки, който отблизо познава тази жена знае, че тя е изкусен манипулатор. Тя знае как да те очарова, за да те използва максимално. Ако не се подадеш на тихата й манипулация, започва агресивната – заплахи, истерии, разпространяване на клюки, скандали, викове от кабинета й, лична проверка на делата и т.н. Голяма част от съдиите от вече бившето адм.отделение на Варненския окръжен съд знаят за какво става въпрос и не го крият. Сред тях Цветкова няма близки и симпатизанти. Симпатизират й само новите страхливи и слабохарактерни гълъбчета в съда, както и някои съдии от високите етажи, които нямат задълбочени впечатления от тази жена.

Не знам кой седи зад псевдонима Djimi, но колегата явно доста добре познава системата. Всички неща, които е написал са абсолютно верни.

Преди време в този форум бях поставил темата за това, че разпределянето на делата в адм-съд Варна е манипулирано. Деловодната система е настроена така, че разпределянето на делата да става по точно определени критерии, така че делото да отида при „послушния” съдия. Разпределянето го прави единствено и само председателя. Тогава коментирах, че е нарушен принципа на случайност. Коментирах и други безобразия, които се случват в новосъздадения съд и които пряко влияеха върху законосъобразното разпределяне на дела и постановяване на решения. Тогава по моя коментар и въпрос се включиха не повече от петима колеги. Нямаше и как да се включат повече, тъй като темата ми беше закрита от модератора точно след два дни. На опитите ми отново да кача темата бях автоматично отхвърлян от системата. И така две седмици подред, докато най-накрая просто се отказах. Нима това според Вас е било случайно?
krum_kolev
Младши потребител

Мнениеот donna » 20 Юли 2008, 17:20

poli_g написа:Пуснаха от ареста съдийка, хваната с белязани пари
20 юли 2008 / News.dir.bg
Софийският градски съд пусна от ареста председателя на Административния съд във Варна Анелия Цветкова срещу парична гаранция от 20 000 лева.
В мотивите си съдът записа, че доказателствата, които са събрани срещу Цветкова през последните дни, са противоречиви, предаде БТА.
Цветкова бе задържана във варненско заведение в четвъртък с белязани 10 хиляди лева, които според подалия сигнал в ДАНС били за подкуп. Възможно е човекът, който е подал сигнала, след който е направена операцията, "да иска да натопи Цветкова", каза адвокатът й Юлиан Георгиев.
От прокуратурата не съобщиха дали ще протестират днешното решение на съда. Междувременно адвокатът на Анелия Цветкова коментира пред журналисти, че мотивите по делото срещу съдийката са били определени като много сериозни и прави чест на съдията, че ги е разгледал много обстойно, предава "Фокус".
Съдът е приел, че показанията по делото и даването на парите е “много странно”. Според адвокат Юлиан Георгиев може да се направи извод, че човекът, който е предал парите на Анелия Цветкова, е имал интерес да я злепостави.
Адвокатът обясни, че Цветкова е заявила, че не използва банки или други начини за съхранение на парите си, а ги съхранява в каса в къщи. “Парите са оставени от семейството на сестра й, което е починало при трагични обстоятелства. Част от сумата, намерена в Цветкова, е за издръжка на нейната племенница”, допълни защитникът. Той заяви, че от създаването на Административния съд, Цветкова е на тази длъжност.

http://dnes.dir.bg/2008/07/20/news3213717.html :roll: :!:

Тия вестници са страшно колоритни ...сега виждам ,че става въпрос за БУРКАН БАНК,а не за тапети :wink: Така както е написано може и племенницата /не зная колко е годишна предполагам пълнолетна / да се окаже виновна ,че не е декларирала наследството и незная още кой .
Извинявайте ,но на вестниците трябва да им се забрани да пишат преди изявление на ВСС ,поне това ,защото тяхното писане формира някакво мнение в обществото , а дали написаното е вярно или не е вярно иди ,че го разбери. Аз може и да разбера , но съседитете ми , приятелите и вс. други едва ли ,те ще са си формирали мнение преди края на процедурата.
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 20 Юли 2008, 17:50

poli_g написа::roll: :lol: :lol: Не, че вярвам на пресата, но все пак не е шега това с МНО.... а факта искането да не е уважено от съда, няма определение за налагане на най- тежката , а едва по т.2 на 58 на мен ми е достатъчен! При наложилата се практика ...това е показателно! Изключвам ал. 2 на 63 и ми остава липсата на обосновано предположение, въпреки използваните СРС. Та, явно има истина в журналистическите писания
В мотивите си съдът записа, че доказателствата, които са събрани срещу Цветкова през последните дни, са противоречиви, предаде БТА.

Утре чакам да чуя нова версия от пресата ,а между другото маса вестници ще спечелят от тиражите ,затова казах да им се забрани писането преди изявление поне на ВСС.
Целта на медията е не само обществен интерес ,а и пари ,тираж ...
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 20 Юли 2008, 18:23

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=273937
Пускат варненската съдийка под гаранция от 20 000 лева
Размер на шрифта: A | A | A | Ангел Богданов
20 юли 2008 17:46

Принтирай Изпрати
Гаранция от 20000 лева наложи Софийския градски съд на задържаната на 17 юли с подкуп от 10 000 лева председателка на варненския административен съд Анелия Цветкова. В срок от 15 дни парите трябва да се внесат. Единият от адвокатите на съдийката – Юлиян Георгиев каза, че мъжът, който се е обърнал към ДАНС Стефан Стефанов и е предал на Цветкова парите имал лично отношение. В същото време съдията по делото отбелязал, че доказателственият материал е противоречив. За откритите в дома на съдийката над 150 000 лева Георгиев каза, че това били спестяванията й и били в дома й, защото не ползвала банки.

„Начинът на депозиране на едни показания и предлагането на тези пари да бъдат предадени, обработени е доста странен. Парите се обработват от полицията. Противоречиво е отношенията, които са съществували между хората и причините, които са ги мотивирали да се обърнат към нас”, заяви още адвокатът и допълни, че относно въпроса какви са версиите на прокуратурата трябва да се пита там, защото „прокуратурата е формирала обвинение – те казват, че това е за подкуп”.

Адвокат Георгиев разказа още, че „този господин (Стефан Стефанов) й е звънял 63 пъти и й е изпратил 25 смс-а. Тя се е опитала да го убеди да не правят тази среща, защото има много ангажименти, но той е настоявал, че трябва да се осъществи и е настоявал за точно определен час, който не е съвпадал с нейното разпределение на работното време. Тя се е опитала да изтегли тази среща двукратно и не е успяла”.

http://www.bgfactor.org/news.php?cm=13&nid=42524
Съдийка искала 60 000 лв. рушвет

60 000 лева е бил рушветът, който поискала задържаната в четвъртък председателка на Административния съд във Варна Анелия Цветкова. Това съобщиха вчера източници на “Труд”. Според тях белязаните 10 000 лева при залавянето на магистратката са били само “първа вноска” в корупционната сделка.
По непотвърдена вчера информация парите били за дело, заведено от търговец от Добрич срещу местен конкурс за обществена поръчка. Жалбата трябвало да се гледа през септември.
в. Труд
Днес изтича 72-часовият прокурорски арест на Цветкова. Очаква се тя да бъде изправена пред Софийския градски съд, който да реши дали да я остави за постоянно зад решетките.

Какъв ЗОП и къв АС?

Чл. 122е. (Нов - ДВ, бр. 37 от 2006 г., в сила от 01.07.2006 г.) (1) Решението на Комисията за защита на конкуренцията подлежи на обжалване пред тричленен състав на Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.
donna
Старши потребител

Мнениеот RinTimTim » 20 Юли 2008, 19:35

Аз от тия статии нищо не разбирам.

Явно все пак съдът е приел, че е налице обосновано предположение, за да наложи мярка за неотклонение.
RinTimTim
Потребител

Мнениеот sachi » 20 Юли 2008, 20:02

КОРУМПИРАН е този,който е направил постановката! Нека него подведат под отговорност и да видим какво ли ще "изплува"?!?

Защо трябваше да излиза на обществено достояние личният живот на Дамата,която достатъчно е преживяла покрай трагедията със сестра си и отглежда племенницата си останала сираче.
“Парите са оставени от семейството на сестра й, което е починало при трагични обстоятелства. Част от сумата, намерена в Цветкова, е за издръжка на нейната племенница”

А ЗАВИСТТА е безгранична,особено в средите,където работи.
Пресата дезинформира и си прави тиражите.

Дано след преживяния стрес Жената се стабилизира и....
sachi
Младши потребител

Мнениеот gudio » 20 Юли 2008, 21:14

mi_lena написа: Аз съм съдия.

Знаем. 8)
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот gudio » 20 Юли 2008, 21:37

INVESTIGATOR_OSLS написа:Колеги и гости, не смятате ли, че това което пишем /пишете/ е напълно излишно? За делата в моя кабинет си отговарям аз и толкова. Като излязат оттам - вече са на друга инстанция. Важното е докато са при мен да са добре - и те са!!! Проблема за корупцията е свързан с кадровия подбор. За мен е лесно - като дългогодишно ченге за мен не е проблем да проявявам "милиционерската си темерутщина" която не ми е чужда и да омачкам суратя на всеки дръзнал да ми предложи рушвет. В тази работа трябва да се кара точно и праволинейно и да не се манифестира "рушветчийско" поведение. Защото за да се предложи рушвет от заинтересования ти трябва да демонстрираш "зелена улица" за да го получиш. Иначе става трудно, практически невъзможно. Да не е луд някой да ти предлага рушвет когато демонстрираш праволинейно и твърдо поведение. Казваш му да го духа и толкова. Било то адвокат, колега магистрат, служител на МВР, външен гражданин или който да било. Такова поведение обаче е неприемливо за огромната част от служителите на МВР и правосъдието. Защо е така??? Така е защото ще останеш индивидуалност, ще имаш добро име, ще бъдеш "на шест", но всички ще те мразят. Нито ще те викат да пият с теб, нито на купони с тях ще ходиш. Ще бъдеш чужд сред свои и свой сред чужди. Това е риска на това поведение. Няма средно положение просто. ПРИМЕРИ: Съдии и прокурори са ми казвали в очите - Дошъл съм тук да правя пари. Как да се вярва на такива мекерета??? По моето адвокатско време един съдия милваше пред мене в кабинета си едно дело и говореше "За триста хиляди става въпрос тука, а знаеш ли колко от тях са за мене....." Това ставаше пред очите ми. И тоя фекален отпадък правораздава в момента и решава съдбите на хората...!!! Сладникаво - еротичните приказки са едно, истината е съвсем друга. Всеки сам избира пътя си, както и това как ще върви по него. Прав е члена на Висшия Съдебен съвет Пламен Стоилов от нашата квота на следователите, когато на едно събрание при нас каза следното - "...Служителите които изнасят тежестта на борбата с престъпността и които реално работят /визираше полицаи, дознатели, следователи и други служби/ са крайно онеправдани, а на съдийския тежкар и тарикат не можеш да го питаш колко е часът, за да не му се "изкриви" вътрешното убеждение. Да такива са съдиите ни за съжаление - рушветчии, тежкари, продажници, пияници и кофти копелета....съжелявам, че точно аз трябва да го напиша, но обичам истината!!! А тя е точно такава за огромно съжеление!!!

Навремето, когато бях все още "анонимен" във форума, разказах няколко историйки, които след година издирих и изтрих :lol: Тогава се заяждах с mi_lena на тема "лоши" съдии... Нямаше обаче повод да разкажа доста по-честите в "мемоарите" ми случаи на подкупване на следователи :lol: Но май нямаше и на кого - никой май че не оспорваше безспорния факт, че и сред следователите... да не кажем "масово", но доста често се взимат подкупи... :lol: Обобщенията са очевидно неуместни, но и от заравяне на главата в пясъка няма никакъв смисъл. Не мога да разбера защо след горната тирада цялата помия се изля само върху съдиите ? :roll: Някак незабелязано мина покрай А.Цветкова една новина за осъден следовател... Ако не сте я забелязали - да я намеря и да пусна линк ? :wink:
Ето я: http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1217421
:lol: :lol: Само да не обобщите, че всички във Варна са... :lol: :lol:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот donna » 20 Юли 2008, 21:55

Въх темата съвсем се измести ,аз бях подела инициативата да чета и да сравнявам весникарски статии ,дето ме хвърлиха незнам си къде с журналистически приумици по повод тълкуване на факти ,щото тоя ЗОП ме разби ...то кво стана...
donna
Старши потребител

Мнениеот monstera » 20 Юли 2008, 22:12

ами то и в прокуратурата е същата работа :lol: :lol: :lol: ха ха ха , а младшите прокурорки, Ви бият от всякаде особенно като спят с шефовете си и никой не коже да ги мрадне .Да не говорим какви коли си копуват за осем месечна работа в райинна прокуратура интересно от къде.
Абе ,някой така забършват за адвотаки, после пак по същия начин печелят конкурси и се отварят места за Р.Пок. ,а някои нека да се чудят като завършат ,какво ще правят :P :P така е...
monstera
Младши потребител

Мнениеот donna » 20 Юли 2008, 22:17

monstera написа:ами то и в прокуратурата е същата работа :lol: :lol: :lol: ха ха ха , а младшите прокурорки, Ви бият от всякаде особенно като спят с шефовете си и никой не коже да ги мрадне .Да не говорим какви коли си копуват за осем месечна работа в райинна прокуратура интересно от къде.
Абе ,някой така забършват за адвотаки, после пак по същия начин печелят конкурси и се отварят места за Р.Пок. ,а някои нека да се чудят като завършат ,какво ще правят :P :P така е...

Е стига де , то бива простотия ,бива и помия ама това преля. Тук стана тема "Радио Фуста Мара подробната" :evil:
donna
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 20 Юли 2008, 22:26

В темата за конкурса за нотариуси също има доста интересни изказвания и намеци за корупция.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот monstera » 20 Юли 2008, 23:43

donna написа:
monstera написа:ами то и в прокуратурата е същата работа :lol: :lol: :lol: ха ха ха , а младшите прокурорки, Ви бият от всякаде особенно като спят с шефовете си и никой не коже да ги мрадне .Да не говорим какви коли си копуват за осем месечна работа в райинна прокуратура интересно от къде.

Е стига де , то бива простотия ,бива и помия ама това преля. Тук стана тема "Радио Фуста Мара подробната" :evil:

eeeee... така е колкото и да не Ви се вярва.. :D :D :D ....
monstera
Младши потребител

Мнениеот monstera » 20 Юли 2008, 23:54

И най интересното е , че в малките градчета го правят толкова демонстративно , че сляб да си ще го забележиш.Не занм с какъв акъ са тия щото до вчера се чудеха от каде пари за цигари , а днеска с последен модел пежо, е тига де ...

:P :P :P не сме толкова прости всички...
monstera
Младши потребител

Мнениеот monstera » 20 Юли 2008, 23:58

poli_g написа:Поредният пуритан... поне да бе грамотен.! 8)

ами не сме на класно по българси , а ако нещо те засегнах извини ме .Щото има една прикаска "гузен не гоне бяга " грамоте не грамоте не ме познаваш и незнаеш до каде ми е акъла и какво съм завършил така , че полека...
monstera
Младши потребител

Мнениеот monamoneva » 21 Юли 2008, 11:48

по темата:
госпожата просто стана изкупителна жертва.
тези, които взимат не по 10 хиляди, а в пъти повече няма да ги барнат, но такива кокошки ги арестуват показно, за да види целокупното население и ЕС как борим корупцията...
monamoneva
Младши потребител

Мнениеот mimi_sharkova » 21 Юли 2008, 11:57

Колеги, аз не мога да забравя това , което са ме учили по наказателен процес - че за всеки обвиняем и подсъдим важи презумпцията за невиновност. Скандално е това, което се случва, но смятам, че докато няма влязла в сила присъда, нямаме право да коментираме. Какво ще стане, ако съдът я оправдае?
mimi_sharkova
Потребител

Мнениеот sachi » 21 Юли 2008, 13:19

Семето на Завистта и Злобата е покълнало!Този бурен
какъв ли пестицид ще го Унищожи?!? Спрете се Хора,
претендиращи,че сте Човеци с отровата,която изливате-тя и Вас ще унищожи!!!
Нима не виждате лошият сценарий,без титулован режисьор/в сянка/?Този филм се опитват да го пробутат на Простолюдието. Вие кои сте?
Ами .....самоопределете се!

Тя си е доказан професионалист/от към длъжността,на която е/.Това,че е Жена,и то хубава трябва ли да и създава проблеми?Завистта на хората покрай Нея се оказва,че й създава проблеми!А...това май е Ненаказуемо.
sachi
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 21 Юли 2008, 16:37

Kолеги, темата е преждевременна , нека първо приключи делото!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот dino6506 » 21 Юли 2008, 18:22

категорично си чешем езиците като решаваме задачки без да сме видяли условието.
добре ще е ако от този "куц" сучай , някой успее да види и "детайлите",станали видни макар и без връзка с казуса - жената си е невинна до доказване на противното , НО :
живяла в продължение на около петнадесет години на съпружески начала със строителен предприемач , чийто син и бил административен секретар в съда , а другия - адвокат .... Е ИМАЛО ЛИ Е ДЕЛА СЪС СВЪРЗАНИ ЛИЦА И С КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ /бе то не е корупция/.... и ако е имало .... в края на краищата тайните неща стават явни....дано някой се огледа без да иска :shock:
Горката жена - защото , е много вероятно сега да е известна поради някъква далеч неосъдителна причина,но дано и без ексцесии стигнем до извода че "нарушенийцата" постепенно и неотменно водят към престъления - добре ще е далаверките да се посъберат и посвият...а ние /средно статистическите "мушмуроци"/ , да си коригираме масовото мислене - "далаверата",Предлагам да не бъде основна цел в живота.Някои очевидно са я постигнали - десет бонки в тия среди са пари за "семки" или за близалки ако щете, 8),но до тук предлагам.... :idea:
dino6506
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии