- Дата и час: 03 Фев 2025, 15:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Най-скапан закон-КОНКУРС
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
40 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Най-скапан закон-КОНКУРС
споко ще се справиш ,аз като започнах първата седмица бях сигурна че дрегата ще напусна ,на другата не бях нещо много сигурна ,а на третата знаех че няма да напусна
успех
успех
- donna2
- Потребител
Аз гласувам за :ЗУТ, все пак колегата зам.министър Савин Ковачев , във в-к Софийски имоти/ последният брой/ е рекъл , че пак ще го ремонтираме тази година.
Така, че ще има да се нагледате на сеир колеги , споко.........
Така, че ще има да се нагледате на сеир колеги , споко.........
- МИНИСТЪР
Donna, mersi za podkrepata!!! I az si mislih 4e niama da izdurja, no se svikva.
- сиси
Всички сме учили в първи курс за социалната природа на правото, но като се отвори закона за социално подпомагане и правилиника към него и се види, че за доход се счита обезщетение по болест, присъдена но неизплатена издръжка на дете и добавки за дете с увреждания всичко отива ........ да не казвам къде. въпросът е докога така?
- maat
- Младши потребител
Е тоя закон /за социално подпомагане и правилника/ са въвели нови легални определяния ум да ти зайде ,само не разбирам защо са го гласували в такъв вид
бог да му е на помощ на тоя който стигне да социалните .......и да има нужда човека пак няма да получи нищо ,а държавата как лесно вземе и как трудно дава
бог да му е на помощ на тоя който стигне да социалните .......и да има нужда човека пак няма да получи нищо ,а държавата как лесно вземе и как трудно дава
- donna
- Старши потребител
Закона за социалното подпомагане и правилника за приложението му май е първият закон който ще бъде отменен .Някои сеща ли се защо?
- nenene
Колеги, а какво да кажем тогава за ЗОП
- ivelinatod
- Нов потребител
Аз съм за:
1.КРБ
2. ДПК и, ЗДДС, ЗОДФЛ
3. Двата закона за приватизация
4. ЗЮЛНЦ
5. КСО и Закон за здравното осигуряване
6. ЗППЦК
7. ЗУТ, ЗСПЗЗ
ПРОЕКТОЗАКОНИ: - трите проекта за Закон за адвокатурата
1.КРБ
2. ДПК и, ЗДДС, ЗОДФЛ
3. Двата закона за приватизация
4. ЗЮЛНЦ
5. КСО и Закон за здравното осигуряване
6. ЗППЦК
7. ЗУТ, ЗСПЗЗ
ПРОЕКТОЗАКОНИ: - трите проекта за Закон за адвокатурата
- ЕВР
Защо първо ще бъде отменен ЗСП и ППЗСП? Аз работя точно с тях, вярно е че има доста неуредици и точно затова трябва не да се отмени, а да се внесат редица поправки. Съгласна съм с отмяната, ака след нея последва нов и качествен закон.
- Asja
От близо 8 месеца ми се налага да работя със ЗОП и колкото повече го чета по безмислен ми се струва особено като виждам шефовете как си "нагласят" нещата.
- Хипатия
закон за обществените поръчки; закон за социалното подпомагане
- donna2
- Потребител
И в крайна сметка, някой ще обобщи ли резултатите :)
Сега идва нова серия смешни закони :)
Сега идва нова серия смешни закони :)
- Гери
Уважаеми колеги,
Ще си позволя да изкажа мнението, че откакто започнахме да се "присъединяваме" все по-безумно неедекватни нормативни актове се приемат. Причината ,според мен, е не липсата на добра воля у законотворците ни, а факта, че новите ни закони ги пишат преводачи. Които за съжаление не са юристи. Всеки един от нас знае, че дори и един юрист не може да бъде специалист във всяка една област на правото. Какво остава за преводачите. А реципирането по един директен начин на чужди нормативни актове не води към нищо добро. Просто поради факта, че всяка правна норма урежда определени обществени отношения и няма как те да са напълно еднакви в различните държави. Тежко ни.
Ще си позволя да изкажа мнението, че откакто започнахме да се "присъединяваме" все по-безумно неедекватни нормативни актове се приемат. Причината ,според мен, е не липсата на добра воля у законотворците ни, а факта, че новите ни закони ги пишат преводачи. Които за съжаление не са юристи. Всеки един от нас знае, че дори и един юрист не може да бъде специалист във всяка една област на правото. Какво остава за преводачите. А реципирането по един директен начин на чужди нормативни актове не води към нищо добро. Просто поради факта, че всяка правна норма урежда определени обществени отношения и няма как те да са напълно еднакви в различните държави. Тежко ни.
- blagorodna_makeva
- Младши потребител
Колеги . що се отнася за ЗСоц. подпомагане- там според мен нещата са ясни, правят се някакви уговорки/НАРОЧНО/ защото няма достатъчно бюджетни средсттва . Т.Е едната ръка -разрешава и дава/ за да ни похвалят в Европа/ ,а дръгата ръка нарочно прави такива нормите- да не можеш да си ползваш правата- измислили са го хитро,НЕ Е ОТ НЕЗНАНИЕ.
- изкушена
Тогава да стартира и класация за най-добър закон. Нека да сравним критериите си и тогава да коментираме
1. ЗСПЗЗ и Правилник;
2. Закон за защита на личните данни;
3. ЗДДС;
4 ЗУТ (впрочем за успокоение на колегите, които прилагат само него, навремето ЗТСУ също се ползваше с такава репутация);
5.....реших, че няма смисъл да номерирам - като че ли трудно могат да си разделят палмата, а има и други - колкото по-нови, толкова по-зле. Боже, пази адвокатите,...и клиентите им
2. Закон за защита на личните данни;
3. ЗДДС;
4 ЗУТ (впрочем за успокоение на колегите, които прилагат само него, навремето ЗТСУ също се ползваше с такава репутация);
5.....реших, че няма смисъл да номерирам - като че ли трудно могат да си разделят палмата, а има и други - колкото по-нови, толкова по-зле. Боже, пази адвокатите,...и клиентите им
- rosi_i
- Потребител
40 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|