начало

Нойзи сам се отказа от колата си Нойзи сам се отказа от колата си

Мислите ли че е подходящо за реализация?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мислите ли че е подходящо за реализация?

Мнениеот Kevin_Kostner » 24 Юли 2008, 19:11

Здравейте,мислите ли че след завършване на специалността "право" и полагане на предвидените след това изпити и стажове, е добър вариант даден юрист с амбиции за нотариус, да си открие нотариална кантора,в която да работи сам или ако същата е приспособена, да практикуват повече нотариуси? Изглежда ми привлекателно,тъй като си независим и не чакаш за назначаване на работа или за места,а започваш сам и чакаш клиенти (не е задължително на първия ден да имаш рояци от хора естествено),но с времето ще се увеличават. Какво мислите по въпроса за посочения подход за реализация?
Kevin_Kostner
Нов потребител

Re: Мислите ли че е подходящо за реализация?

Мнениеот medilex » 24 Юли 2008, 19:17

Kevin_Kostner написа:Здравейте,мислите ли че след завършване на специалността "право" и полагане на предвидените след това изпити и стажове, е добър вариант даден юрист с амбиции за нотариус, да си открие нотариална кантора,в която да работи сам или ако същата е приспособена, да практикуват повече нотариуси? Изглежда ми привлекателно,тъй като си независим и не чакаш за назначаване на работа или за места,а започваш сам и чакаш клиенти (не е задължително на първия ден да имаш рояци от хора естествено),но с времето ще се увеличават. Какво мислите по въпроса за посочения подход за реализация?

Ако наистина сте колега, то трябва да знаете, че нотариус не се става лесно! Всъщност ви трябват много контакти и ...
medilex
Младши потребител

Мнениеот hrangelova » 24 Юли 2008, 19:22

Аз просто не знам как да коментирам този въпрос... Изобщо, пред кой току що завършил юрист стои подобна "дилема"? :roll:
hrangelova
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 24 Юли 2008, 22:15

Kevin_Kostner написа:Здравейте,мислите ли че след завършване на специалността "право" и полагане на предвидените след това изпити и стажове, е добър вариант даден юрист с амбиции за нотариус, да си открие нотариална кантора,в която да работи сам или ако същата е приспособена, да практикуват повече нотариуси? Изглежда ми привлекателно,тъй като си независим и не чакаш за назначаване на работа или за места,а започваш сам и чакаш клиенти (не е задължително на първия ден да имаш рояци от хора естествено),но с времето ще се увеличават. Какво мислите по въпроса за посочения подход за реализация?

В България има глад за юристи - университетите приемат твърде малко бройки, а пазарът и съдебната система изискват много повече. Нотариус се става лесно - всяка година Министерството на правосъдието организира честни и обективни конкурси, в които качествата на кандидатите се оценяват не въз основа на "рушвета", който си дал, както и връзките, които си задвижил, а въз основа на истински знания и умения да се решават казуси, пряко свързани с ежедневната работа на нотариуса - например какво е гласял чл. 45, ал. 7, т. 38 от Румънския Закон за собствеността от 1924 г., действал на територията на сегашната Силистренска област в периода до Крайовската спогодба от 1940 г., и как се е извършвала комасацията на непокритите имоти въз основа на неговото действие.
Работата на нотариуса е тежка, но отговорна - изисква много добри познания за българския правопис, пунктуация и граматика. Заплащането е обективно с оглед българските стандарти и е по джоба на всеки човек, решил да прехвърля имот. Заплащането е съизмеримо като размер и със заплащането на всеки друг юрист-затова няма голям брой желаещи за тази тежка и неблагодарна професия, дори остават незаети бройки - което за пореден път доказва, че квотата, предивдена в ЗННД 1 нотариус на 10 000 души, е прекалено занижена - очевидно трябва да има 1 нотариус минимум на 50 000 души.
За всички романтици и вярващи в доброто и справедливостта е ясно, че професията на нотариуса е една от най-благородните - слуховете за имотните измами, ширещи се в България, са силно преувеличени.
Ignorance is a bliss.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот alissa » 25 Юли 2008, 00:26

Ще видите вие на другия конкурс, как к.к. ще стане нотариус, щом отсега ще си открива нотариална кантора, пък ние ще си търсим вуйчо владика. :wink:
в краен случай ще четем от крумовите закони насам...
Ами крумовите от римското право почваме този път...прехвърляне на собственост при Марк Антонии :lol:
alissa
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 25 Юли 2008, 00:37

Аз с тази нота много-много не съм запознат, но имам едни нотариални завещания на моя пра-пра-дядо, с които е прехвърлил някакви ниви на дядо ми, съставени от румънски нотариус на румънски, през 1939г., с два реда марки и написани много красиво - но май от ОСЗГ-Силистра не ги признават :?
Така че казусът с румънските закони важи!
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот alissa » 25 Юли 2008, 00:38

Да, прав си. Тя е в по-късно време. Изтрих се! :)
alissa
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 25 Юли 2008, 00:52

Изобщо не съм наясно с поземленото право, действало в Силистренско преди Крайова :( - просто в чл. 10в ЗСПЗЗ видях препращане към Закона за уреждане собствеността на недвижимите имоти в Южна Добруджа (обн., ДВ, бр. 157 от 1942 г.; отм., Изв., бр. 16 от 1951 г.), оттам пък намерих съответния закон...и кашата в главата ми стана пълна :(
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Kevin_Kostner » 25 Юли 2008, 00:56

Уважаема бъдеща колежке "poli_g",ще се осмеля да Ви посъветвам да се обръщате с "ей" вкъщи към съпруга си :)
Kevin_Kostner
Нов потребител

Мнениеот gery » 25 Юли 2008, 08:26

kalahan2008 написа:Изобщо не съм наясно с поземленото право, действало в Силистренско преди Крайова :( - просто в чл. 10в ЗСПЗЗ видях препращане към Закона за уреждане собствеността на недвижимите имоти в Южна Добруджа (обн., ДВ, бр. 157 от 1942 г.; отм., Изв., бр. 16 от 1951 г.), оттам пък намерих съответния закон...и кашата в главата ми стана пълна :(

Пък аз съм, колега! Така, че ако трябва помощ свиркайте! :)
До тогава всички тук ще сме нотариуси и ще си свиркаме доволно!
gery
Потребител

Мнениеот mimi_sharkova » 25 Юли 2008, 12:07

Според мен колегата К.К се шегува нещо.Нормален човек, който учи право не би могъл да си мисли, че нотариална кантора се отваря ей така- като сергия на пазара, че и по-лесно. Слагаш си табелка : нотариус еди кой си, и готово!!!!
mimi_sharkova
Потребител

Мнениеот vili_spasova » 25 Юли 2008, 12:24

Кевин, Не звучите сериозно - първо се запознайте с ЗАКОН ЗА НОТАРИУСИТЕ И НОТАРИАЛНАТА ДЕЙНОСТ
http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2133897733
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Мнениеот Hellthorn » 25 Юли 2008, 13:49

:D :D :D Айде всички да отварят канторите!!! :D :D :D
Hellthorn
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 25 Юли 2008, 14:21

cruel_la написа: :lol: :lol: :lol: Калахан, ще си позволя да не се съглася само с тази част. В България имаШе глад за юристи, докато не се появиха ЮЗУ-ПИФ, Варненският свободен, УНСС-право и множество знайни и незнайни факултетчета.С това, обучението се масовизира сериозно, бип х казала дори, че стана поточно...и ни девалвира образованието.

Е, то е ясно, че използвам един познат в художествената литература троп (май че беше "ирония" :roll: ) - казвам едно, а имам предвид точно противоположното :D
Не приемайте нито буквално, нито насериозно думите ми - аз по принцип не съм от най-сериозните :D
А за университетите по-добре да не отваряме дума - че само конфликти и напрежение създава :(
Аз едно време много се радвах, че са ме приели СУ, толкова много учих и вложих толкова много усилия и време в 10 и 11 клас...но уви...последните години с мъка и тъга научавам, че съм направил грешния избор :cry:
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот chima » 25 Юли 2008, 17:15

Е-е-е, хайде пък и вие сега - то всички манекенки са юристки, пък вие съжалявате за избора си, не се ли гордеете, че сте заедно с тях в едно съсловие?
chima
Потребител

За сведение

Мнениеот Nekonventsialen » 26 Юли 2008, 13:52

Само вижте "езика" на poli и още няколко надувки и ще разберете много за здравосломното им състояние много нещо
Благодаря!
Nekonventsialen
Младши потребител

Re: За сведение

Мнениеот palimsest » 26 Юли 2008, 14:26

Nekonventsialen написа:Само вижте "езика" на poli и още няколко надувки и ще разберете много за здравосломното им състояние много нещо

По-горната забележка ,говори за липса на психофизическа цялост на личноста , съветвам Ви да опознаете себе си , преди да коментирате другите !
Последна промяна palimsest на 26 Юли 2008, 14:33, променена общо 1 път
Аватар
palimsest
Активен потребител

Re: За сведение

Мнениеот bebitor » 26 Юли 2008, 14:32

Nekonventsialen написа:Само вижте "езика" на poli и още няколко надувки и ще разберете много за здравосломното им състояние много нещо

Хахахаха!
Ама и доктор ли станахте :?:
Хайде тогава :arrow: пътувайте с вятъра към някой лекарски форум :lol: :lol: :lol: Там бързо ще Ви излекуват :lol:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Но ЗАЩО...

Мнениеот Nekonventsialen » 26 Юли 2008, 20:17

Много малко ви трябваще от нагълтали се с лозунги и плагиатска баластра надути интелектуалци да ви падне нивото до истерични селски
клюкарки .Просто още едни "свои води".Не е нужно дори и на вас самите да се нахвърляте така стръвнишки срещу ми дори тезите ме да са грешни.
Поставих две теми провокиран от самите вас и действителноста-те бяха посетени за по-малко от 10 дни от повече от 1000 посетители, но останаха
почти не коментирани от съсловна солидарност на вашего брата,който добре знае ,че перманентно върши неправомерни деяния,по-често дори от професионалните престъпници.А счита себе си за част от по-добрата част на обществото.
Идеята беше това нещо да ви подейства и н д и к а т и в н о ,а вие воювате-с кого?
Благодаря!
Nekonventsialen
Младши потребител

Мнениеот monamoneva » 30 Юли 2008, 11:16

понеже почти никой не е писал тук по същество (сефте... :roll: ), ще си кажа мнението на автора:
на послединя конкурс за нотариуси, не минаха доста мастити адвокати с по 20 и повече години стаж, както и доста съдии.
за да скочите от студентската скамейка директо на стола на нотариуса, ще ви трябват нечовешки връзки и много кинти.
на ваше място бих постажувала 3-4 години при някой нотариус (почва се от носене на кафета, обикновено, да знаете), а после...
monamoneva
Младши потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии