начало

Нойзи сам се отказа от колата си Нойзи сам се отказа от колата си

Агресивноста на ОБРАЗОВАНИЯ ХИТРЕЦ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Агресивноста на ОБРАЗОВАНИЯ ХИТРЕЦ

Мнениеот Nekonventsialen » 26 Юли 2008, 20:44

Признавам отскоро съм "изкушен "от този форум.Идеята за него е авангардна и полезна за всички участници в него.Но...група тарикати с големи дози високомерие са решили да подменят добрата идея и я префасонират така,че форума да им създава съсловен комфорт.Моята идея и в този форум винаги е била да индикирам за тежки пробреми у самите нас като граждани и ако мога да помогна за преодоляването им ,а
не за игнорирането им или за овълчване на една Група срещу друга Група
или за рушене на и без това крехката ни държавност.
Но голяма част от юристите-търговци ТУК не са доволни от появата ми
изкушени навярно от комфорта на непровомерното живеене...Жалко!
Благодаря!
Nekonventsialen
Младши потребител

Re: Агресивноста на ОБРАЗОВАНИЯ ХИТРЕЦ

Мнениеот diaida » 26 Юли 2008, 21:33

Nekonventsialen написа:Признавам отскоро съм "изкушен "от този форум.Идеята за него е авангардна и полезна за всички участници в него.Но...група тарикати с големи дози високомерие са решили да подменят добрата идея и я префасонират така,че форума да им създава съсловен комфорт.Моята идея и в този форум винаги е била да индикирам за тежки пробреми у самите нас като граждани и ако мога да помогна за преодоляването им ,а
не за игнорирането им или за овълчване на една Група срещу друга Група
или за рушене на и без това крехката ни държавност.
Но голяма част от юристите-търговци ТУК не са доволни от появата ми
изкушени навярно от комфорта на непровомерното живеене...Жалко!

Прощавайте, но на лекар ходихте ли скоро? За уроци по граматика и правопис няма да питам дали сте ходил, то е явно.
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот palimsest » 26 Юли 2008, 21:38

Ами то за интелектуалните единици , като лицето Nekonventsialen, граматическите норми ...са в процес на динамика , защо да ги спазваме , като днес една , утре втора страница откъсне ,някоя интелектуална единица , на граматиката ...току виж статанал новия ...Дени Дидро , Албер Камю....
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 26 Юли 2008, 23:01

Както писах в една друга тема- поредния агент-провокатор. Играе по добре режисиран сценарий. Летния сезон го предполага.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Сакън бе урсузвар

Мнениеот Nekonventsialen » 27 Юли 2008, 10:49

Тази ви реактивност е НЕПРОДУКТИВНА ,признак на много ЛОШ СТИЛ Е --
очаква се не просташко крещене а поне малко смирение пред реалноста
Благодаря!
Nekonventsialen
Младши потребител

Мнениеот ivens » 27 Юли 2008, 11:39

Знаете ли :? :? може човека да е леко неграмотен......но е дълбоко прав.....малко да се слезне от облаците не е лошо.......и преди да ме обвините за незнам какъв си.......аз направо си казвам.....в университета първото,което ни казаха е,че грамотен юрист няма.... :D :D това ,че някой е граматически изряден не го прави добър юрист....с малко старание всеки третокласник ще е граматически изряден :lol: :lol: Аз не твърдя,че съм граматически изряден,но това не ми пречи да съм правоспособен юрист,медиатор и член на асоцияцията на съдебните експерти и не на последно място докторант в СУ по Конституционо право.....е вярно на свободна докторантура,ама доктурант :roll: нали се сещата какво ще се случи след една година ......ами защита.....но никога няма да кажа "Къде сте вий,къде съм аз" така че малко реализам на пречи дами и господа ЕТ Адвокати.....
ivens
Младши потребител

Re: Сакън бе урсузвар

Мнениеот bebitor » 27 Юли 2008, 11:45

Nekonventsialen написа:Тази ви реактивност е НЕПРОДУКТИВНА ,признак на много ЛОШ СТИЛ Е --
очаква се не просташко крещене а поне малко смирение пред реалноста

1.Непродуктивен е единствено Вашият орган на централната нервна система, който се намира в черепната кухина.
2.Признак на много лош стил е липсата на елементарна грамотност от Ваша страна, дължаща се на проявен мързел в ранна детска възраст.
3.Просташко крещене е писането само с главни букви в част от постовете Ви.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 27 Юли 2008, 11:57

И тъй... Лека - полека се създава нова форумна формация- "клуб на ощипаните госпожици". :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот plamena26 » 27 Юли 2008, 12:13

Не мога да се въздържа да не спомена и аз един пресен случай,който леко ме шокира, може би заради неочакваната реплика.При произнасянето на присъда -виновен и налагане на лично според мен леко, за извършеното престъпление наказание,подсъдимия по време на четене на присъдата се провикна - "Това е защото съм без адвокат нали, нарочно толкова ми дадохте за да дам пари на адвокат,да дойде тук да се плюнчи.Всички сте мафия и си правите услуги взаимно, играете заедно".
Вероятно изблика е продиктуван от думи на председателя на състава в началото на заседанието, с които на лицето беше указано че ако иска може да ангажира адвокат, или ако няма възможност и поиска такъв може ще му бъде назначен служебно.
Колеги никак не ви е лесно, представям си какви невъзможни искания имат.Най-смешно ми е как всички говорят за корупцията и хулят системата, но първата приказка когато отидат при адвокат е "Абе няма ли да може ....нали разбираш, кой познава този съдия?
Друга култува реплика когато стане въпрос за заплащане на хонорар е "Не се притеснявай ако спечелим ще си доволен, сега нямам пари" :D .
Авторите - класици много добре са обрисували българския народ със създаването на образи като Андрешко и Бай Ганьо, до този извод достигнах одавна, но вече съм убедена.
Последна промяна plamena26 на 27 Юли 2008, 12:16, променена общо 1 път
plamena26
Потребител

Засегнати сте

Мнениеот Nekonventsialen » 27 Юли 2008, 12:15

Моята грамотност касае само мен ...вие се почувствахте засегнати от истини,които присъстват като тези в поставените от мен теми нали ?
Извадете аргументи,че не укривате доходи,че не смятате подзащитните си за "тъпаци",че не влизате с когото ви е изгодно в колаборации с цел келепирец,че не се възприемате за по-добра част от обществото и т.н.
Благодаря!
Nekonventsialen
Младши потребител

Мнениеот bebitor » 27 Юли 2008, 12:54

Много филми гледате.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Re: Засегнати сте

Мнениеот diaida » 27 Юли 2008, 13:48

Nekonventsialen написа:Моята грамотност касае само мен ...вие се почувствахте засегнати от истини,които присъстват като тези в поставените от мен теми нали ?
Извадете аргументи,че не укривате доходи,че не смятате подзащитните си за "тъпаци",че не влизате с когото ви е изгодно в колаборации с цел келепирец,че не се възприемате за по-добра част от обществото и т.н.

Когато човек влиза в подобни "битки" би трябвало да се обоснове. Имате всички възможни варианти да го направите.
Този който пръв вади шпагата, следва и пръв да извади доказателствата.
Извадете вие не аргументи, а факти с които да подкрепите твърденията си. Ако нямате такива дори и да сте прав ще предизвикате само присмех и обвиненията ви ще приличат на заяждане ...
Корен квадратен и общ знаменател са математически понятия под които можете да сложите цифри, но не и личности. Не всички юристи са корифеи в правото, но и не всички са маскари.
Така че се опитвате да се правите на рицар, но не сте с подходящите доспехи и оръжие.
Трудно можете да се представите за рицар, облепен с вестникарски компромати и награбил неграмотна писалка за оръжие! :wink:
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 27 Юли 2008, 16:47

Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Да

Мнениеот Nekonventsialen » 27 Юли 2008, 18:38

Гледам филми,правя любов,правя секс,анализирам поведения,ситуации-живея и работя,грижа се за децата си,едното от които учи право,но правя нещата правомерно.Разбирате ли? Аз не поставям укриващите доходи и нарушаващите моралния кодекс на гилдията си на друго място освен при престъпниците.Разбирате ли и това?
Май,че не...
Благодаря!
Nekonventsialen
Младши потребител

Re: Да

Мнениеот bebitor » 27 Юли 2008, 23:26

Nekonventsialen написа:Гледам филми,правя любов,правя секс,анализирам поведения,ситуации-живея и работя,грижа се за децата си,едното от които учи право,но правя нещата правомерно.Разбирате ли? Аз не поставям укриващите доходи и нарушаващите моралния кодекс на гилдията си на друго място освен при престъпниците.Разбирате ли и това?
Май,че не...

УЖАС! Детето Ви учи право :?: :?: :?: Че нали като завърши, ще влезе в гилдията на адвокатите- престъпници или на съдиите- престъпници или на прокурорите- престъпници и ще стане също такъв престъпник :?: Значи и Вие сте такъв, щом отглеждате и спомагате за оформянето на едно малко престъпниче
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Re: Да

Мнениеот diaida » 28 Юли 2008, 00:54

bebitor написа:
Nekonventsialen написа:Гледам филми,правя любов,правя секс,анализирам поведения,ситуации-живея и работя,грижа се за децата си,едното от които учи право,но правя нещата правомерно.Разбирате ли? Аз не поставям укриващите доходи и нарушаващите моралния кодекс на гилдията си на друго място освен при престъпниците.Разбирате ли и това?
Май,че не...

УЖАС! Детето Ви учи право :?: :?: :?: Че нали като завърши, ще влезе в гилдията на адвокатите- престъпници или на съдиите- престъпници или на прокурорите- престъпници и ще стане също такъв престъпник :?: Значи и Вие сте такъв, щом отглеждате и спомагате за оформянето на едно малко престъпниче
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Не, Бебитор! Детето му ще е първият ИЗРЯДЕН юрист! Човекът работи по рекламирането на "ново поколение юристи", макар аз да не знам и 1 случай в който един юрист може да угоди на всички и да го долюбва и противниковата страна ! (било в правото, било в кривото). Но явно идва ново поколение, отгледано от стари ... еди си кво си ...
И ... все се сещам за онази хубава приказка, че нов бардак със стари "еди какво си" не се прави!
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот satir » 28 Юли 2008, 09:04

Едно поне е ясно. Не знам как да наричам България:
-онази държава
-тази държава
-моята държава
-родина
:?:
наистина не знам
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот satir » 28 Юли 2008, 09:36

аз търпеливо ще изчакам.... щото една от добродетелите ми е търпението :wink:
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот satir » 28 Юли 2008, 09:47

cruel_la написа::lol: Сатир, ти лиии....Кой, ако не икономистите дават акъли за "укриването на доходи" :lol:
:shock:
мкхм... шме вкараш в затвора ей така, заради единио фор0м... :?
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот satir » 28 Юли 2008, 10:18

cruel_la написа::lol: Нищо лично.За Родината е...

-пупупу!
не играем!!! :lol:
Аватар
satir
Активен потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии