начало

Инструмент за законодателно експериментиране – как регулаторните лаборатории да станат реалност в България Инструмент за законодателно експериментиране – как регулаторните лаборатории да станат реалност в България

Дискриминация на мъжете в БДЖ?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот kalahan2008 » 30 Юли 2008, 00:10

poli_g написа:За продължителността на живота- към Дразнител - има си съвсем логично обяснение- потърсете информация и ще се запознаете, но резултатите няма да ви се харесат...ама никак. :lol: Няма дори да попитам, коя е по-силната и издръжлива половина на човечеството, че току виж съвсем е заприличало на феминистко изказването ми... :oops: а не целя това!

Мъжете живеят по-малко в днешни времена, когато няма войни. До края на 19 век е било обратното и жените определено са били по-"слабия" пол и са живели по-малко от мъжете - защото са били безправни. Работели са на нивата наравно с мъжете, едновременно с това са се грижели и за децата и домакинството-изобщо-патриархат.

Днес жените работят доста по-лека работа (имаше по "Сблъсък" веднъж една тема - дали мъжете или жените работят повече. Имаше едно много интересно изказване - на Фънки май беше - че жените работят повече, но мъжете вършат повече работа :wink: )
А всъщност обяснението за това, че мъжете живеят днес по-малко, е пак на психична основа - но в нета няма да намерите много професионални мнения по въпроса :wink: Казано най-простичко - мъжете по принцип влагат повече енергия в това, което вършат, затова и "изгарят" по-рано. И една показателна статистика в това отношение - жените правят 4 пъти повече опити за самоубийство от мъжете, но мъжете правят 5 пъти повече УСПЕШНИ опити за самоубийство от жените. Изводите оставям на вас.
Сори за офтопика.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 30 Юли 2008, 00:38

poli_g написа:Това е така, защото не издържат на стреса :lol: ... но тук и аз ще спра, защото Ветре ще ни обвини отново в спам.

Препоръчвам книгата на психолога, който пръв е въвел понятието "стрес". Авторът е канадският учен Ханс Селие и се казва "Стрес без дистрес" - там добре е обяснено, че стресът всъщност е полезен, а е вреден ДИСТРЕСЪТ. Обяснено е малко и за кортизола, норепинефрина, надбъбречните жлези, хипофизата и фазите на стреса...все неща, които по принцип не се знаят.
poli_g написа:А, да- за опитите и успеха- дали резултатите са такива, защото искат да бъдат спасени, а? 8)

Всеки иска да бъде спасен.
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот iskrec » 30 Юли 2008, 03:07

Много говорите. Жената се опитва да кже, че няма възвращаимост на инвестицията. :D
Аватар
iskrec
Потребител

Мнениеот portokal » 30 Юли 2008, 09:05

Мъжете живеят по-малко в днешни времена, когато няма войни. До края на 19 век е било обратното и жените определено са били по-"слабия" пол и са живели по-малко от мъжете - защото са били безправни. Работели са на нивата наравно с мъжете, едновременно с това са се грижели и за децата и домакинството-изобщо-патриархат.

Мисля, че си прав по същество, само дето ако ИМАше войни, мъжете щяха да живеят средно още по-малко, защото една част от тях щяха да загиват млади във войната. 8) Та това изречение точно не ти се връзва.
Струва ми се, че и двата пола тогава са живеели еднакво малко и освен заради обективно по-лошото качество на живота, много млади хора са умирали при епидемии и въобще от заразни болести (вкл. родилки от родилна треска), страшно много деца са умирали (това сваля средната продължителност на живота също) и т.н.

А за самоубийствата - известно е, че съотношението общо опити към успешни опити е като цяло по-..."успешно" при мъжете, но чак четири пъти и пет пъти ми се вижда преувеличено. Но не знам, ти си психологът на форума (без ирония).
Недей да оставяш изводите на нас, кажи си! Намекваш, че жените само имитират опити за самоубийство, ли, аааа? :lol:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот cvetana » 30 Юли 2008, 09:18

DrazniteL написа: Цветанке, използването на обиди и лични нападки е израз на комплекси и "особено" ниво на интелектулно развитие. Като ти гледам хаотичния и злобен начин на изразяване и плиткоумни фрази - извода е един- наличие на много сериозни проблеми... Изразявам се възможно най-деликатно. Не възнамерявам да ти отговарям на "писанията" ти.

Никакви комплекси или злоба. Най-обикновено презрение - ако можеш да направиш разликата. Тонът е според слизането а друго ниво - също - ако можеш да направиш разликата с други мои мнения и защо говоря така. Между другото - през живота ми може да съм била обвинявана в много неща, но никога - в плиткоумие или "сериозни проблеми" от сорта на които имаш предвид. Така че опитай пак, ако ще се опитваш да ме засягаш.

Не разбрах по същество - заветната ти мечта е да се пенсионираш (преди жените) ли?

А иначе - доживяхме да спорим и кой се самоубива по - качествено... Блазя ни с такива мъже...

Ако говорим сериозно - при такива реакции - или се чувстват прекалено застрашени от жените (не съм наясно от еманципацията или от какво точно), или се чувстват като хора, лишени от много неща (нещо, което може лесно да се предположи в България и за българите), или и двете. И кого да нападнем? Жените. Те са виновни за това, че сме нещастници. Следващите наред сигурно ще да са децата и старците...
cvetana
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 30 Юли 2008, 09:26

portokal написа:ако ИМАше войни, мъжете щяха да живеят средно още по-малко, защото една част от тях щяха да загиват млади във войната. 8)

Ти също си права, но не забравяй, че след война се раждат и повече момчета - не помня как се обясняваше това. Освен това по време на война загиват и много цивилни -най-вече по-беззащитните - жени, деца и старци.

А за статистката за самоубийствата - не си я измислям. Само че тя варира според различните данни. Според тази информация тук, съотношението е 3:1, но моите статистически данни са други :wink:
http://www.icp-bg.com/samoub.php

Статистически данни за самоубийствата

В света:
1 000 000 души ежегодно извършват самоубийство;
Всеки 40 сек. някой прави опит да отнеме живота си;
Самоубийството е сред трите основни причини за смърт сред младите хора между 15-35 години, но е разпространено сред всички възрастови групи.
Смъртността поради самоубийство е три пъти по-висока при мъжете от тази сред жените.

В България:
През 2004 година в страната са извършени 1013 самоубийства и 2891 опита за самоубийство.
Ежедневно у нас трима души отнемат живота си, а други осем правят опит за това.
Броят на загиналите поради самоубийство е по-голям (13.05 на 100 000 души) от този на загиналите при пътно-транспортни произшествия (11,9 на 100 000).
Загубата на брутен вътрешен продукт от пропуснатите години живот от извършените през 2004 г. самоубийства се оценява на 42 623 756 долара.

Само искам да отбележа, че не всички слагат директно край на живота си - алкохолизмът, наркотиците и всякакви други форми на девиантно поведение също са вид самоубийство, но по-бавно и мъчително.
А защо жените по-рядко слагат край на живота си - те просто са по-нерешителни.
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот vili_spasova » 30 Юли 2008, 09:48

Хора, Ей!
:lol: Я да видим какво ни кара да бъдем щастливи, а не да се чудим кой се самоубива повече :idea:

Живота е хубав, усмихнете се!
И да Ви кажа -не съм пила/ пушила/консумирала нищо за повдигане на настроението- просто имам човек до себе си който много обичам...
:lol: :lol:
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Мнениеот DrazniteL » 30 Юли 2008, 10:11

---
Последна промяна DrazniteL на 19 Дек 2011, 13:36, променена общо 1 път
DrazniteL
Потребител

Мнениеот iskrec » 30 Юли 2008, 10:25

Браво на Vili_spasova. Мислете по жизнерадостно за днешния ден. Ето аз например днес съм пред изплащане на 1000 Е хонорар с което започвам да си стягам багажа за морето. Въобще не мисля да скачам от влака защото някои ни прави живота труден. Имам си една максима
"Бори се и търси, върви и не падаи духом". Лек и пълзотворен ден на всички. :D
Аватар
iskrec
Потребител

Мнениеот portokal » 30 Юли 2008, 10:57

Истината е, че животът на един мъж е свързан с много повече трудности от живота на една жена.

Посмали малко... ама те твойте истини са все едни голи твърдения, като за продължителността на живота на мъжете в Германия. :wink:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот cvetana » 30 Юли 2008, 11:25

Общо взето, от един мъж не се иска абсолютно нищо друго, освен да прави пари.
За жените са всички други задачи, плюс - в наше време - и да правят пари.
Не знам на кого му е по - трудно.
Вероятно си имаме работа с ергени в този форум, които не са имали (и с това мислене вероятно няма и да имат) жена до себе си.
cvetana
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 30 Юли 2008, 11:37

За cvetana с много нежност…………! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.vbox7.com/play:f4611bad
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот cvetana » 30 Юли 2008, 12:11

Не разбрах точно какво искаш да ми кажеш с това, кочан ли да си сложа, за да се напасна към образа?!
Или че ти намязваш на професора?
cvetana
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 30 Юли 2008, 12:17

А без кочана напасваш ли? :lol: :lol: Имам подозрения…
:wink:

cvetana написа:Или че ти намязваш на професора?

http://www.vbox7.com/play:d1d42e8c :twisted:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот cvetana » 30 Юли 2008, 12:20

Не запомних останалия бълвоч.

На "ерген" ще да си се обидил... :) Идентифицираш се с професора.
cvetana
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 30 Юли 2008, 12:36

cvetana написа:Не запомних останалия бълвоч.Пусни си го пак де!

На "ерген" ще да си се обидил... :) Идентифицираш се с професора.
Според статистиката, женените мъже живеят по-дълго от ергените.
Но, от друга страна, женените мъже са много по-съгласни да умрат… :lol:

REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот vili_spasova » 30 Юли 2008, 12:53

REVOLUTION, Обяснявах на 7 годишния си син какво значи кавалер, но за да бъдеш кавалер, ти трябва дама.....

Колеги, искам да Ви ЗАМОЛЯ:
Нека да си спестим, ако можем негативните емоции, обиди и прочие неприятни преживявания :idea:
Животът ни е достатъчно напрегнат и труден за да си създаваме подобни емоции и тук - във форума:

http://www.vbox7.com/play:c2c5b65a
Последна промяна vili_spasova на 30 Юли 2008, 13:23, променена общо 1 път
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Мнениеот cvetana » 30 Юли 2008, 13:04

Съгласна съм с Вили.

В края на краищата, след толкова суицидни настроения на ергените в този форум, какво друго ни остава освен да уравновесим нещата с по една усмивка! :)
cvetana
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 30 Юли 2008, 13:15

cvetana написа:Съгласна съм с Вили.

В края на краищата, след толкова суицидни настроения на ергените в този форум, какво друго ни остава освен да уравновесим нещата с по една усмивка! :)

Сигурен съм , че си съгласна и с Баба Вуна! :lol:

http://www.vbox7.com/play:25ef51dd
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот cvetana » 30 Юли 2008, 13:27

Не се и опитах да го изгледам това.
Много ниски топки ми подаваш. Но иначе явно съм уцелила в десетката, за да ми се дразниш толкова.

А Вили, какво да направи която и да е жена, когато насреща си има НЕкавалер?
cvetana
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии