начало

Нойзи сам се отказа от колата си Нойзи сам се отказа от колата си

пореден абсурд в ТР!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

пореден абсурд в ТР!

Мнениеот mimi_sharkova » 30 Юли 2008, 14:31

Колеги, днес в ТР си подавах заявления. Няма нужда да обяснявам колко бавно става всичко, при все , че си достигнал заветното гише след часове чакане. Жената, която ме обслужваше нанасяше, след като ми сканира документите, данните от А4. Представете си-пишеше с двата пръста, супер бавно. Не мога да разбера няма ли изисквания към тези така наречени "специалисти", поне да са учили машинопис. Предметът ми беше няколко изречения и тя го писа поне 10-15 минути!
mimi_sharkova
Потребител

Мнениеот punisher » 30 Юли 2008, 15:28

Че мен би ме учудило обратното-бързина и професионализъм. :P
punisher
Потребител

Мнениеот sunrise » 30 Юли 2008, 15:32

Ама пък , ако знаете някой от тях какви правни съвети раздават на гражданството... 8)
sunrise
Активен потребител

Мнениеот ocean » 30 Юли 2008, 15:35

Ще използвам темата, за да си излея душата и аз, пък току виж ми олекне.
Подадох документи за регистрация на ООД на 01.07. Сканирани са на 24.07.
Не ги знам как пишат, но пък как сканират само!!!!
Петък е време за приятелите. Джони, Джак, Джим и всички останали.
Аватар
ocean
Потребител

Мнениеот sunrise » 30 Юли 2008, 15:49

И защото днес говорим за абсурди:http://vbox7.com/play:a9ac7749
sunrise
Активен потребител

Мнениеот narina » 30 Юли 2008, 16:00

Не зная дали е същата тази служителка, пишеща с 2-та пръста, но ако можех да я достигна през преградата .... вероятно сега щях да съм в ареста.... :twisted:
п.с. и аз се оплаквам просто....

След спор с нея - кой е прав, кой е крив и молбата ми да извикат все пак някой юрист в тази агенция.... отговорът - "-ами няма!", тръснах на гишето всички възможни закони, наредби, правилници и всевъзможни писаници от самата АВ /носех си ги за всеки случай :twisted:/ ! и й казах - добре, тогава - това са законите, тук пише"еди какво си" не сте ли го чели?!?"
отговорът: - Аааааа, аз нямам време да чета закони!! :shock: на нас ни показаха едно ей такова жълто, откъснато от кочан... и казаха, че било ... "
Все пак, постигнах своето.... :twisted: и бях права!
Чудя се, как ги назначават, все пак е нужна елементарна компетентност ... мисля ?!?!?
Аватар
narina
Потребител

Мнениеот mimi_sharkova » 30 Юли 2008, 16:35

Да и аз това мисля. Все пак някакви критерии за назначаването им, които да са от полза за бързината при обслужването. Ето днес какво още ми се случи:
1. Заличавах двама съдружници, заради продажба на дружествен дял на едно индийско ООД, което става едноличен собственик. Докато тя попълваше промените в компютъра я забелязах, че не отметна квадратчето за заличаване на съдружниците, а същевременно нанесе новият едноличен собственик. Чак когато и направих забележка го направи
2. Имах легализирани документи, скрепени с печат върху листа, който ги скрепя, но тя просто разкъса всичко, защото "няма как скенера да ги сканира".
3. Нанесе данните в компютъра си и изведнъж заяви: тук ми свети нещо. И аз замалкко да и кажа: Такъв ще ти светна! Излезе, че сложила интервал между някакви цифри и и "светнало", та другата и колежка ( явно по-хитрата) и каза, че е сгрешила! Май ще пиша едно писмо до МП.
mimi_sharkova
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 30 Юли 2008, 16:39

ocean написа:Ще използвам темата, за да си излея душата и аз, пък току виж ми олекне.
Подадох документи за регистрация на ООД на 01.07. Сканирани са на 24.07.
Не ги знам как пишат, но пък как сканират само!!!!

Същата участ.Ужас.Незнам така ли ще я карат………… :cry:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот satir » 30 Юли 2008, 16:43

sunrise написа:И защото днес говорим за абсурди: http://vbox7.com/play:a9ac7749
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот venko7 » 30 Юли 2008, 17:34

и аз съм пуснал на 01.07 и ги сканираха на 24.07 оправданието им е че имали много гфо за сканиране и това им отнело време.тези които приемат документите не са юристи,а обикновени деловодители и нямат право да дават никакви консултации още по-малко да отказват да приемат документите има си хора за това т.нар.длр
venko7
Младши потребител

Мнениеот DEKAH » 30 Юли 2008, 18:10

Служителките в Бургас са изключително мили, любезни, работят бързо и професионално. Имал съм случаи, в които служителката ми е казвала, че ми липсва документ. Учудих се, защото зная, че нямат юридическо образование, но ми показа отказ за вписване на промени, в който беше цитирано, като мотив за отказа, именно липсата на такъв документ. След това ми каза и кой член в наредбата го пише и как трябва да приложа документа. Присъствал съм на случаи, в които една възрастна жена крещеше в продължение на 30 мин. на служителката, защото тя била освободена от такси /така казали по телевизията/ и не можело да плаща за промени в ООД-то, на което води счетоводството. Служителката около 40 пъти и обясни, че за пререгистрация не се дължи такса, но за промени трябва да се заплати такава. На мен ако ми крещяха така щях да съм центрирал бабето точно на 2-рата секунда.

В момента работят само 3 служителки и е нещо неописуемо с думи. Някои са в командировка в София, за да помагат. Чува се, че напускали, защото работили при голям стрес и за никакви пари. Опашките са огромни. Особено като някой тарикат се нареди с по 20 заявления. Мисля, че трябва да се промени закона и наредбата, като се забрани на един преносител да носи заявления на повече от 2 фирми. Така опашката ще намалее чувствително. Да не говорим, че има такива, които ходят веднъж месечно и седят по цял ден там, за да си пуснат всичките фирми за пререгистрация + промени /говоря за счетита, които искат да оправят всичките си фирми за 1 ден, за да не се занимават/
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот sarbijanac » 30 Юли 2008, 22:44

Искам от тук за изкажа задоволство и благодарност от бързото и компетентно обслужване от страна на двете млади момичета в Службата по регистрация - гр.Шумен.

Да са живи и здрави и дълго време да работим заедно !
sarbijanac
Активен потребител

Назад към Общи дискусии