начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

Имам нужда от правен съвет.

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам нужда от правен съвет.

Мнениеот molivche » 02 Авг 2008, 18:42

Не се смейте!

Започвам: Мислех си, на следващия първи април да вляза в банка с водно пистолетче и да кажа "Горе ръцете! Това е обир!" Естесвено, това ще е първоаприлска шега. Пистолетчето мисля да е от онези цветничките, с големите резервоари за повечко водичка. Тоест - от далеч ще личи, че е играчка, но ще имам чорап на главата. :lol: Значи въпроса ми е: До какви правни последици би могла да ме доведе шегичката? :roll: Така ли трябва да задам въпроса? Колко часа в ареста, евентуална глоба? Това хулиганство ли е? На 17 години съм и на въпросния първи април ще продължа да бъда на толкова. Мерси. Ама сериозно, ще ми се карат, ако трябва да ме прибират от районното. :roll:
molivche
Нов потребител

Re: Имам нужда от правен съвет.

Мнениеот diaida » 02 Авг 2008, 19:52

molivche написа:Не се смейте!

Започвам: Мислех си, на следващия първи април да вляза в банка с водно пистолетче и да кажа "Горе ръцете! Това е обир!" Естесвено, това ще е първоаприлска шега. Пистолетчето мисля да е от онези цветничките, с големите резервоари за повечко водичка. Тоест - от далеч ще личи, че е играчка, но ще имам чорап на главата. :lol: Значи въпроса ми е: До какви правни последици би могла да ме доведе шегичката? :roll: Така ли трябва да задам въпроса? Колко часа в ареста, евентуална глоба? Това хулиганство ли е? На 17 години съм и на въпросния първи април ще продължа да бъда на толкова. Мерси. Ама сериозно, ще ми се карат, ако трябва да ме прибират от районното. :roll:

А вашите какво мислят по въпроса?!
Не знам Св. Петър по кой член ги прибира ... Представи си, ако от охраната на банката не са с водно пистолетче и шапките на полицаите не са бутафорни!
Това не са филми и не се прави майтап с тези неща!
Намажи чина на съучениците си с паста за зъби! Излъжи ги, че са спечелили 1000 000 от лотарията, изобщо има хиляди симпатични шеги.
Това което си намислил е по-скоро някаква дебелашка шега, която може да бъде с трагичен изход, НЕ ЗАБРАВЯЙ ТОВА! Докато ти се шегуваш, някои хора си изпълняват служебните задължения, с една дума работят, за да изкарат пари да хранят такива като теб!
Разсъждавай като голям човек на 17 ! Не като хлапе на 7!

(оня с постовете отгоре и той е приблизително на 7)
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот diaida » 02 Авг 2008, 20:31

poli_g написа:
diaida написа:(оня с постовете отгоре и той е приблизително на 7)

:roll: :wink: значи ли това, че има надежда за него?

за него имам само това (за днес)

Изображение
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот diaida » 02 Авг 2008, 22:06

ром и Айшето се развеждат. Явяват се пред съдията и той ги пита:
- И защо решихте да прекратите брака си?
- Амиии, вика Айшето, гусин Судилище тоя мъжа ми, ром ми вика КРАВА!
- Е, казал съдията, глупаво е да се развеждате за такава дреболия! Хайде идете си със здраве, а ром ще обещае пред мен, че няма да ви нарича КРАВА иначе аз лично ще го пратя в затвора.
Излизат навън и Айшето започва да мърмори. Мърмори, не спира ... ром вече бесен не се сдържа ...
- Престани ма, Айшо! Млъкни да не ти млатна един ... МЕЖДУ РОГАТА !
Последна промяна diaida на 02 Авг 2008, 22:46, променена общо 1 път
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот TheOldMan » 02 Авг 2008, 22:45

molivche написа:Не се смейте!

Ами ако полицаите вземат и не вдянат, че това е игра? Представи си, че имаш лошия късмет на брифинга на смяната шефа на охраната да обяви на всички охранители в банката, че е получена информация "от достоверен източник", че някъде около 1-2 април се планира обир на дадения клон, и охраната е "на педали"? Демек охраната ще действа първосигнално, реагирайки на думите ти, и чак след като те "респектират" до положение да не представляваш евентуална заплаха (демек да спреш да шаваш), ще огледат какво точно държиш в ръцете си? Или просто случиш на охранител, който е гледал цяла нощ уестърни, щото жена му го е изгонила след скандал, и мислено цяла смяна тренира как се вади бързо пистолета, а отгоре на това не си е доспал, главата го наболява от изпития предната нощ алкохол, и не е съвсем в час с реалната обстановка около него, демек преценката му няма да е съвсем адекватна с обстановката?
Изобщо живота и здравето са си твои, но за първи април аз бих си избрал някаква друга шега. Примерно пресичане на Цариградско шосе с вързани очи :) (шегичка, ей!)

А законово - банката може да ти повдигне иск за нанесени вреди, по-точно за пропуснати ползи, тъй като суматохата ще им попречи да си обслужат определен брой клиенти. Адвокатите на банката може да съчинят и нещо за уронване на доброто име на институцията. Абе все нещо ще измислят. Току-виж някоя бабичка-реститутка, чакаща на опашката, получи инфаркт, и цялата рода ще ти скочи да ти иска обезщетения.
Иначе полицаите ще съчинят нещо за хулиганство, но при всички случаи вашите ще те прибират от "тролея" в районното.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Общи дискусии