Паставих ТУК няколко теми,които считах за дискусионни,но Група лица ,припознала се като предмет на темите и определяща се като адвокати и инспектори агресивно и безпардонно се нахвърли върхуми .Бях определен като психично неуравновесен,неграмотен и т.н.,което приемам като лош стил на отнасяне във виртуалното пространство и си направих изводи за тези лица що за индивиди са в реалния си живот и в отношенията си с останалите .
Моля да бъда разбран от ОСТАНАЛИТЕ ЮРИСТИ аз не възприемам ЮРИСТИТЕ като генериращи престъпност лица ,а доста голяма част от а д в о к а т и т е защото знайно е ,че много от тях придобиват високи доходи и ги укриват,като пестейки левчетата си те нарушават законите и според мен рушат държавноста ни.И другия момент в тезите ми е за етиката на подобни лица както и постоянното им хулене на институциите.
Мноого елементарно и невярно би било да влагам тези ,че ЮРИСТИТЕ са маскари.Нека е ЯСНО -повечето юристи в страната ни работят за правосъдието,но срещу тях стоят изкушенията,които вече са заразили част от ЮРИСТИТЕ както и от другите професионални гилдии
- Дата и час: 25 Яну 2025, 02:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Открито за ЮРИСТИТЕ...
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Открито за ЮРИСТИТЕ...
Благодаря!
- Nekonventsialen
- Младши потребител
Re: Открито за ЮРИСТИТЕ...
Nekonventsialen написа:Паставих ТУК няколко теми,които считах за дискусионни,но Група лица ,припознала се като предмет на темите и определяща се като адвокати и инспектори агресивно и безпардонно се нахвърли върхуми .Бях определен като психично неуравновесен,неграмотен и т.н.,което приемам като лош стил на отнасяне във виртуалното пространство и си направих изводи за тези лица що за индивиди са в реалния си живот и в отношенията си с останалите .
Моля да бъда разбран от ОСТАНАЛИТЕ ЮРИСТИ аз не възприемам ЮРИСТИТЕ като генериращи престъпност лица ,а доста голяма част от а д в о к а т и т е защото знайно е ,че много от тях придобиват високи доходи и ги укриват,като пестейки левчетата си те нарушават законите и според мен рушат държавноста ни.И другия момент в тезите ми е за етиката на подобни лица както и постоянното им хулене на институциите.
Мноого елементарно и невярно би било да влагам тези ,че ЮРИСТИТЕ са маскари.Нека е ЯСНО -повечето юристи в страната ни работят за правосъдието,но срещу тях стоят изкушенията,които вече са заразили част от ЮРИСТИТЕ както и от другите професионални гилдии
...
- kolman
- Потребител
За първи път чувам, че НИЕ, АДВОКАТИТЕ сме виновни за това, че нацията ни не просперира. Утре отивам да заведат срещу мен едно досъдебно производство. Съветвам всички адвокати да го направят. И ако се окаже, че не сме извършили престъпления то моля да ни приберат в лудниците, тъй като ще се окаже, че сме невменяеми. Аз повече на тази тема няма да отговарям.
- riyva_evro
- Потребител
Nekonventsialen,
Народа го е казал много добре: "Чуждата кокошка - патка се вижда".
Казвате, в друг пост, че тук хората се криели зад кратки никове. Погледнете собственият си.
Не бъркайте, че адвокатите работят за правосъдието. Те работят само и единстевно за интересите на доверителите и подзащитните си. Даже и във връзка с работата им да им стане известно, че техен доверител е извършил престъпление - нямат право да разгласяват това обстоятелство.
За доходите на адвокатите - далеч не всички получават доходи, които Вие фантазирате. Не намирам нищо странно или по Ваши внушения противозаконно, адвокатите да изискват заплащане на друда си. За да съм по ясен, ще си послужа с пример: Как Вие ще се отнесете към фармацевт в аптека, който откаже да Ви даде без пари животоспасяващо лекарство за Ваш близък, за което Вие не разполагате със средства да заплатите?
Ще бъде ли този фармацевт мръсник или не?
Народа го е казал много добре: "Чуждата кокошка - патка се вижда".
Казвате, в друг пост, че тук хората се криели зад кратки никове. Погледнете собственият си.
Не бъркайте, че адвокатите работят за правосъдието. Те работят само и единстевно за интересите на доверителите и подзащитните си. Даже и във връзка с работата им да им стане известно, че техен доверител е извършил престъпление - нямат право да разгласяват това обстоятелство.
За доходите на адвокатите - далеч не всички получават доходи, които Вие фантазирате. Не намирам нищо странно или по Ваши внушения противозаконно, адвокатите да изискват заплащане на друда си. За да съм по ясен, ще си послужа с пример: Как Вие ще се отнесете към фармацевт в аптека, който откаже да Ви даде без пари животоспасяващо лекарство за Ваш близък, за което Вие не разполагате със средства да заплатите?
Ще бъде ли този фармацевт мръсник или не?
- ch3oh
- Активен потребител
Nekonventsialen написа:Паставих ТУК няколко теми,които считах за дискусионни,но Група лица ,припознала се като предмет на темите и определяща се като адвокати и инспектори, агресивно и безпардонно се нахвърли върху ми .Бях определен като психично неуравновесен,неграмотен и т.н.,което приемам като лош стил на отнасяне във виртуалното пространство и си направих изводи за тези лица, що за индивиди са в реалния си живот и в отношенията си с останалите .
Моля да бъда разбран от ОСТАНАЛИТЕ ЮРИСТИ, аз не възприемам ЮРИСТИТЕ като генериращи престъпност лица ,а доста голяма част от а д в о к а т и т е, защото знайно е ,че много от тях придобиват високи доходи и ги укриват,като, пестейки левчетата си, те нарушават законите и, според мен, рушат държавността ни.И другият момент в тезите ми е за етиката на подобни лица, както и постоянното им хулене на институциите.
Мноого елементарно и невярно би било да влагам тези ,че ЮРИСТИТЕ са маскари.Нека е ЯСНО -повечето юристи в страната ни работят за правосъдието,но срещу тях стоят изкушенията,които вече са заразили част от ЮРИСТИТЕ, както и от другите професионални гилдии
Извинете ме, срещу мен стоеше изкушението.
-
lexy21 - Активен потребител
Nekonventsialen написа:Паставих ТУК няколко теми,които считах за дискусионни,но Група лица ,припознала се като предмет на темите и определяща се като адвокати и инспектори агресивно и безпардонно се нахвърли върхуми .Бях определен като психично неуравновесен,неграмотен и т.н.,което приемам като лош стил на отнасяне във виртуалното пространство и си направих изводи за тези лица що за индивиди са в реалния си живот и в отношенията си с останалите .
А ФАКТИТЕ ЗА КОИТО ПОВЕЧЕ ОТ УЧТИВО ВИ ПОПИТАХ ВЕЧЕ НЯКОЛКО ПЪТИ?!
Престанете с тези ОБОБЩЕНИЯ, много обичам да чета ОБОБЩИТЕЛНИ ОБВИНЕНИЯ.
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
...!
Изчезни.
/edit - DEKAH
Когато се модерира дадено мнение във форум с ЧЕРВЕНИ букви под мнението се добавя следното:
/edit - мнението е променено от модератора, поради еди-каква си причина (посочва се причината)
Така потребителя ще разбере, че е нарушил някакви правила.
Не видях в моето мнение причина за редакрирането му, за това считам, че промяната е извършена нецелесъобразно и модератора е превишил правата си.
Изчезни.
/edit - DEKAH
Когато се модерира дадено мнение във форум с ЧЕРВЕНИ букви под мнението се добавя следното:
/edit - мнението е променено от модератора, поради еди-каква си причина (посочва се причината)
Така потребителя ще разбере, че е нарушил някакви правила.
Не видях в моето мнение причина за редакрирането му, за това считам, че промяната е извършена нецелесъобразно и модератора е превишил правата си.
Последна промяна DEKAH на 04 Авг 2008, 12:36, променена общо 1 път
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Nekonventsial-ното пише там,че е служител .Тогава вместо да върши престъпление-краде от работодателя работно време,през което се мотае из форумите,да ходи да работи,защото накрая ще получи пари ,които не е заработил.
А и да не забрави да си пие хапчетата
А и да не забрави да си пие хапчетата
- julieta_9
- Потребител
какво нецензурно има в думата СМЕШНИК?
Нарекох потребителя така, защото ме разсмива, когато чета постовете му.
Абе.... все ми е тая. Ама оставяйте поне 1 ред, че сте променили мнението ми.
С тези точки някой може да си помисли, че съм го псувал, което е ДАЛЕЧ ПО-НЕПРИЯТНО от това, което бях написал.
Нарекох потребителя така, защото ме разсмива, когато чета постовете му.
Абе.... все ми е тая. Ама оставяйте поне 1 ред, че сте променили мнението ми.
С тези точки някой може да си помисли, че съм го псувал, което е ДАЛЕЧ ПО-НЕПРИЯТНО от това, което бях написал.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Днес, по време на петия Балкански правен форум, който се провежда в София и е организиран от Европейския форум на Международната асоциация на адвокатите и Фондация за правно развитие, стана ясно, че Адвокатите били едни от най-големите мошеници в Европа:
А как, наистина, стоят нещата при юристите само в България? Не зная да е правено такова специализирано изследване, но ако се предприеме, то каква би била Вашата предварителна хипотеза по въпроса? Според Вас, какъв е делът на мошениците в българското юридическо съсловие? Като цяло, по-почтени или по-непочтени мислите че са нашите юристи в сравнение с техните колеги от другите държави на ЕС?
... Президентът на Международната асоциация на адвокатите подкрепи Тачева и допълни, че в поне 60 процента от случаите на корупция в Европа са замесена адвокати...
06.11.2008
http://bgnewsroom.com/singlenews/?ID=103965
А как, наистина, стоят нещата при юристите само в България? Не зная да е правено такова специализирано изследване, но ако се предприеме, то каква би била Вашата предварителна хипотеза по въпроса? Според Вас, какъв е делът на мошениците в българското юридическо съсловие? Като цяло, по-почтени или по-непочтени мислите че са нашите юристи в сравнение с техните колеги от другите държави на ЕС?
- kostadin.iordanov
- Потребител
Днес бил ден на българската адвокатура, защото преди 120 години на тази дата е приет първия Закон за адвокатите в България (ДВ, бр. 140/24.12.1888г.), с който се създават предпоставки за изграждане на Съвет на адвокатите. Обърнете внимание че празника на колегията не е в деня, когато се създава самия адвокатски Съвет, а е на датата, когато политическия легислативен орган определя какво да се прави.
И в днешното си приветствие към българските адвокати президентът Георги Първанов подчертал, че със създаването на този закон се създава възможност адвокатурата да се развива като свободна професия - http://www.focus-news.net/?id=n1082500 - все едно че ако не им се предписва какво да правят адвокатите са по-малко свободни (?!). Същевременно, в неговия призив за въздържане от пристрастия, омбудсманът Гиньо Ганев казал, че за да се преодолеят тези пристрастия е необходима корелация между правото и справедливостта. Повтарям - к о р е л а ц и я между правото и справедливостта.
В тази връзка ще споделя, че когато ми се е налагало да се ползвам от компетентна адвокатска услуга и в рамките на предварителното изясняване е ставало въпрос какво може да се очаква от гледна точка и на практиката на ВАС, при реплика че не е справедливо, обикновено ми се отговаря, че това вече е друг въпрос и не могат да ми помогнат.
Разбира се, в България още с конституцията от 1879 г. 'Съдебната властъ во всичката нейна ширина принадлежи на съдебните места и лица...', а не на един Върховен орган, у който да се концентрира отговорността за осъществяването на търсената съдебна справедливост в държавата.
В началото на следващата седмица обаче се навършват 120 години и от създаването на Софийския университет, по който случай в понеделник и вторник там няма да се учи или да се преподава, а ще се празнува. Балът бил с маски.
Разбирате ли?
И в днешното си приветствие към българските адвокати президентът Георги Първанов подчертал, че със създаването на този закон се създава възможност адвокатурата да се развива като свободна професия - http://www.focus-news.net/?id=n1082500 - все едно че ако не им се предписва какво да правят адвокатите са по-малко свободни (?!). Същевременно, в неговия призив за въздържане от пристрастия, омбудсманът Гиньо Ганев казал, че за да се преодолеят тези пристрастия е необходима корелация между правото и справедливостта. Повтарям - к о р е л а ц и я между правото и справедливостта.
В тази връзка ще споделя, че когато ми се е налагало да се ползвам от компетентна адвокатска услуга и в рамките на предварителното изясняване е ставало въпрос какво може да се очаква от гледна точка и на практиката на ВАС, при реплика че не е справедливо, обикновено ми се отговаря, че това вече е друг въпрос и не могат да ми помогнат.
Разбира се, в България още с конституцията от 1879 г. 'Съдебната властъ во всичката нейна ширина принадлежи на съдебните места и лица...', а не на един Върховен орган, у който да се концентрира отговорността за осъществяването на търсената съдебна справедливост в държавата.
В началото на следващата седмица обаче се навършват 120 години и от създаването на Софийския университет, по който случай в понеделник и вторник там няма да се учи или да се преподава, а ще се празнува. Балът бил с маски.
Разбирате ли?
- kostadin.iordanov
- Потребител
Във връзка с корелацията между правото и справедливостта на Гиньо Ганев, бих искал да отбележа, че корелациите са променливи величини и статистически могат да варират например между 0.01 и 0.99 (*100 в %-ти). При социологическите изследвания корелациите от 0.30 до 0.60 се възприемат за средни по сила, докато тези над 0.60 вече са силни корелации. Разбира се, съществуват и обратни (отрицателни) корелации, където увеличението на единия параметър води до намаляване на другия, или все едно, при този случай с правото, колкото по-правомерно е, толкова по-несправедливо да е; каквито състояния действително се наблюдават в тоталитарни или посттоталитарни държави като нашата. Така че, Вие разбрахте ли какво точно иска да каже Гиньо Ганев с неговата корелация?
- kostadin.iordanov
- Потребител
Е, не е задължително всеки от всичко да разбира
-
Melly - Старши потребител
Йорданов, а как ще решиш следното(пускам и отговора, ама , ако си честен няма да го ползваш!)
Хелий - неонов лазер излъчва светлина с дължина на вълната λ = 633nm и интензитет I = 2.103W/m2 при напречно сечение на свeтлинния сноп S=2mm2. Колко фотона излъчва лазeрът за 1s?
Жокер:Интензитетът е енергията излъчена от единица площ за единица време.
Отговор: от този линк http://physics-help.hit.bg/z4.doc
Хелий - неонов лазер излъчва светлина с дължина на вълната λ = 633nm и интензитет I = 2.103W/m2 при напречно сечение на свeтлинния сноп S=2mm2. Колко фотона излъчва лазeрът за 1s?
Жокер:Интензитетът е енергията излъчена от единица площ за единица време.
Отговор: от този линк http://physics-help.hit.bg/z4.doc
- taina1111
- Младши потребител
Гиньо Ганев говори за к о р е л а ц и я между правото и справедливостта. Аз искам да разбера какво точно има в предвид. Понятието е чуждица, но дори да става въпрос за 'взаимозависимост', то е същото, защото остава неясно доколко точно се има в предвид че трябва да бъдат взаимозависими. Затова изложих как стоят нещата от количествена гледна точка. И по принцип думата корелация е статистически термин, който намира приложение в науките, използващи статистически метод. Вие разбирате ли точно какво има в предвид г-н Ганев?
- kostadin.iordanov
- Потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|