начало

ВКС възобнови делото срещу прокурора, съден заради обвинение срещу Петьо Еврото ВКС възобнови делото срещу прокурора, съден заради обвинение срещу Петьо Еврото

Promiana na imeto na deteto mi.

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Promiana na imeto na deteto mi.

Мнениеот Elina » 28 Май 2002, 12:14

Moga li da promenia lichnoto ime na deteto mi,pri polojenie,che s bashta mu sme razdeleni,bez razvod.Saprugut mi e v chujbina i ne poddurja nikakvi kontakti s nas.Deteto mi e na 6 god.
Elina

RE: Promiana na imeto na deteto mi.

Мнениеот alfa » 28 Май 2002, 16:59

Здравейте, задавате наистина интересен въпрос. Вие може би имате своите основания, за да искате такова нещо...но много се съмнявам това да е в интерес на детето ви...На тази възраст то отъждествява себе си с името си и една такава промяна може да доведе до патологично раздвояване на съзнанието му./разбирай шизофрения/ Иначе има законова уредба за тази цел- в Закон за гражданската регистрация; подава се молба до съда и той решава дали да разреши промяната на името. Което гарантирам Ви, че няма да се случи освен ако името е осмиващо позорящо и т.н.- прочетете си закона. И добре, че е така иначе колко ли деца биха плащали за болните амбиции на родителите си. Това име си е негово, а не ваше и вие не можете да го сменяте само защото сте го кръстили на "неподходящите" баба или дядо.
alfa
Младши потребител

Назад към Гражданство