начало

Нойзи сам се отказа от колата си Нойзи сам се отказа от колата си

Съвети, относно поведението пред Лорд Върховен съдия

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съвети, относно поведението пред Лорд Върховен съдия

Мнениеот advokat__nikolov » 21 Авг 2008, 22:56

Здравейте!

Ето няколко съвета за това какво държане трябва да имете пред Лорд Върховните съдии и пред Върховния съд.

На първо място,

когато минавате около Върховния касационен съд, винаги се покланяйте.

На второ място,

когато сте в сградата на Върховния касационен съд, никога не гледайте нагоре, погледът Ви трябва да е насочен почти към земята.По този начин ще изразите Величието на Съда.

На трето място,

когато сте на дело пред Съда, обръщайте се към Висшите съдии с "Ваше Богословие Лорд Върховен съдия" (както е в САЩ)

На четвърто място,

когато разговаряте с Лорд Върховен съдия никога не го гледайте в очите.Ще разговаряте с Него, като погледът трябва да е насочен надолу.

На пето място,

никога не карайте Висш съдия да чака.

На шесто място,

преди и след приключване на делото винаги се покланяйте пред Върховния съдия.По този начин демонстрирате удобрението и задължителността на решението Му.

На седмо място,

никога не ангажирайте Съда с дела с незначителен характер.Задоволете се с решението на по-долната инстанция.

Следва продължение !
Последна промяна advokat__nikolov на 22 Авг 2008, 23:28, променена общо 1 път
advokat__nikolov

Мнениеот Гост. » 21 Авг 2008, 23:30

:roll: Това сервилничене... вроден дефект ли е?
Гост.
Старши потребител

Re: Съвети, относно държането пред Лорд Върховен съдия

Мнениеот d_d » 21 Авг 2008, 23:36

advokat__nikolov написа:

когато сте на дело пред Съда, обръщайте се към Висшите съдии с "Ваше Богословие Лорд Върховен съдия" (както е в САЩ)

Без коментар !!!!!!!!!
d_d
Потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 21 Авг 2008, 23:37

poli_g написа::roll: Това сервилничене... вроден дефект ли е?

Е, добре, може ли в САЩ и Великобритания да почитат Върховните си съдии, а ние не.

Ние сме едни големи селяци.

Това да нямаш уважение към тази институция си е гавра.

Хората на запад/тази прословута посока/ много рядко стигат до Върховен съд, защото имат вяра в решението на по-долните инстанции и въобще не ангажират Върховня съд/осевн в някои случаи/

А ние тука, всяка втора шушумига пише до Върховния съд.

Ами за това ще ви се бавят делата.Затова си чакайте делото някъде към 2010 г. :) , докато не се научат, че ВС не е пазар.
advokat__nikolov

Мнениеот Гост. » 21 Авг 2008, 23:38

То и теологията е наука, малко далечна на правото според мен, но Адвоката не го е разбрал... поне не все още.
Гост.
Старши потребител

Re: Съвети, относно държането пред Лорд Върховен съдия

Мнениеот advokat__nikolov » 21 Авг 2008, 23:44

d_d написа:
advokat__nikolov написа:

Без коментар !!!!!!!!!

Ало, Казанлъшкия адвокат, стига, моля Ви.Къде тръгнахте да разбирате от Върховни съдии.Сигурно дело нямате пред ВКС.90 % съм сигурен.

:P Върховен касационен съд на Република България :P

:P Лорд Върховен съдия Пламен Томов, I н.о. :P
Последна промяна advokat__nikolov на 21 Авг 2008, 23:53, променена общо 1 път
advokat__nikolov

Мнениеот kalahan2008 » 21 Авг 2008, 23:53

advokat__nikolov написа:Хората на запад/тази прословута посока/ много рядко стигат до Върховен съд, защото имат вяра в решението на по-долните инстанции и въобще не ангажират Върховня съд/осевн в някои случаи/
]

Чакай малко, с новия ГПК и да си шушумига, много рядко ще стигаш до ВКС :wink:
Между другото, основната причина в САЩ рядко да се стига до обжалване е...финансовата :wink: Гледал ли си филма "Стриптийз" :D с Деми Мур? :wink:
Последна промяна kalahan2008 на 22 Авг 2008, 00:00, променена общо 1 път
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 21 Авг 2008, 23:59

advokat__nikolov написа:Е, добре, може ли в САЩ и Великобритания да почитат Върховните си съдии, а ние не.

От къде заключи това? И как според теб да ги почитат хората- да се кланят ли? Та и в щатите, страните не се кланят на съда, но ако речеш- да въведем новаторски подход, а?..Не си сериозен!

advokat__nikolov написа:Ние сме едни големи селяци.

За теб не гарантирам, но аз категорично ще се дистанцирам!

advokat__nikolov написа:Това да нямаш уважение към тази институция си е гавра.
То, в живота и други гаври има, което не доказва, че не им се следва, респективно е налична липса, на уважение...

advokat__nikolov написа:Хората на запад/тази прословута посока/ много рядко стигат до Върховен съд, защото имат вяра в решението на по-долните инстанции и въобще не ангажират Върховня съд/осевн в някои случаи/

Не ти е много ясно- иде реч да огромни съдебни разноски... не друго. Което по скоро би следвало да провокира мисленето ти в посока- дали косвено не се ограничава с тях/ непосилните такси.../ правата на гражданите от посочените държави.

advokat__nikolov написа:А ние тука, всяка втора шушумига пише до Върховния съд.
На това му казват - законодателно регламентирано и гарантирано право... Но пък след 96г. ВС няма- та може и да си прав- всеки да си списва по нещо до някъде си...

advokat__nikolov написа:Ами за това ще ви се бавят делата.Затова си чакайте делото някъде към 2010 г. :) , докато не се научат, че ВС не е пазар.

Изобщо...... я да прочетем каква нова литература си си купил/ прочел, че тази тема... не ти е стихията. :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 22 Авг 2008, 00:00

kalahan2008 написа:
]

Чакай малко, с новия ГПК и да си шушумига, много рядко ще стигаш до ВКС :wink:
А западняците не са "прослойка" :lol:
Между другото, основната причина в САЩ рядко да се стига до обжалване е...финансовата :wink: Гледал ли си филма "Стриптийз" :D с Деми Мур? :wink:

А ти чел ли си Андрю Нидерман? :D

Здрасти Калахане.Добре че си ти да си бъбрим.

Я кажи чел ли си нещо на Фиданов по Наказателно? Имаше едно време някава шушумига и вика че нямоло литератира по наказателно право в България.Тя като знае само за Стойнов как да знае.

Фиданов, Димитър. Борбата с отрицателните обществени прояви и въпросът за социалната отговорност. - В: Борбата срещу отрицателните явления в социалистическото общество. С., БАН, 1980, 75 - 90.

Фиданов, Димитър. Върху необходимостта от изучаване причините на престъплението по конкретното наказателно дело. - Прав. мисъл, 1970, № 1, 14 - 29.

Фиданов, Димитър. Диалектика на осъзнатото и стихийното в престъпното поведение. - Филос. мисъл, 1975, № 11, 53 - 61.

Фиданов, Димитър. Един навременен труд. - Социалист. право, 1986, № 5, 80-82. Рец. за: Георги Наумов. Философско-методологически проблеми на борбата срещу отрицателните явления. С., БАН, 1985. 283 с. 39.

Фиданов, Димитър. Единна програма за борба с престъпността.- Прав. мисъл, 1974, № 2, 3 - 16.

Фиданов, Димитър. За емоционалния живот на юношата-правонарушител. - Обществ. възп., 1985, № 6, 3-5.

Фиданов, Димитър. За някои причини и условия, способствуващи за извършване на престъпленията. - Лекции следдипл. спец. юристи, 8, СУ. Юрид. фак., 1972, 345 - 359.

Фиданов, Димитър. За превантивните мерки на прокурора по чл. 124, ал. I НПК. - Социалист. право, 1967, № 6, 11 - 19.

Фиданов, Димитър. Криминологическите изследвания и практиката по борбата с престъпността. - Социалист. право, 1976, № 7, 25 - 33.

Фиданов, Димитър. Личността на престъпника като криминологическа проблема. - Лекции следдипл. спец. юристи, 11, СУ. Юрид. фак., 1974, № 2, 587 - 616. Офс. изд.

Фиданов, Димитър. Личността на престъпния деец като предмет на доказване. - Прав. мисъл, 1969, № 1, 50 - 61.

Фиданов, Димитър. Личността на престъпния деец. - Изв. Междуведом. съвет криминолог. изследвания, 3, 1972, 49 - 81.

Фиданов, Димитър. Мотив и престъпление. - Социалист. право, 1970, № 1, 25 - 37.

Фиданов, Димитър. Наказанието като криминологически проблем. -В: Проблеми на борбата с престъпността, С., Наука и изкуство, 1979, 80 - 116.

Фиданов, Димитър. Наказателно правосъдие и обществено мнение -Прав. мисъл, 1972, № 4, 88 - 97.

Фиданов, Димитър. Непримиримост към отрицателните обществени явления - характерна черта на социалистическия начин на живот. - Ново време, 1975, № 8, 68 - 83.

Фиданов, Димитър. Обществена реакция на престъплението. - Социалист. право, 1975, № 8, 3 - 10.

Фиданов, Димитър. Относно диалектиката на отмиране на престъпността. - Филос. мисъл, 1971, № 9, 83 - 94.

Фиданов, Димитър. Познавате ли младия правонарушител. - Общ. възп., 1974, № 3, 15 - 20.
Фиданов, Димитър. Правни проблеми на правонарушенията на непълнолетните. - Нар. съвети, 1976, № 7, 60 - 69.

Фиданов, Димитър. Правосъзнание и престъпление - Социол. пробл., 1975, № 4, 48 - 59.

Фиданов, Димитър. Предмет, метод и задачи на криминологията. -Лекции следдипл. квалиф. юристи, 14, СУ. Юрид, фак., 1977, 219 - 244. Офс. изд.

Фиданов, Димитър. Престъпният рецидивизъм и въпросите на ресоциализацията на личността. - Социол. пробл., 1971, № 5, 43 - 53.

Фиданов, Димитър. Проблеми и насоки на криминологическите изследвания в НРБ. - Изв. Междуведом. съвет криминолог. изследвания, 1, 1970, 37 - 75.

Фиданов, Димитър. Ранната профилактика на правонарушенията на непълнолетните. - Нар. просв., 1976, № 7, 60 - 69.

Фиданов, Димитър. Самосъзнание и отговорност. - Неврол., психиатр. и неврохирург., 1975, № 3, 3 - 20.

Фиданов, Димитър. Семейно-битовата конфликтна ситуация. - В: Социалистическият начин на живот и борбата срещу отрицателните явления. С., БАН, 1987, 127-135.

Фиданов, Димитър. Системният подход в криминологическите изследвания. - В: Проблеми на борбата с престъпността. С., Наука и изкуство, 1977, 44 - 66.

Фиданов, Димитър. Случайният престъпник. - Изв. Междуведом. съвет криминолог. изследвания, 2, 1972, 65 - 101.

Фиданов, Димитър. Типология на личността на престъпния деец.- Изв. Междуведом. съвет криминолог. изследвания, 4, 1973, 45 - 63. Рез. англ.

Фиданов, Димитър. Философия и социална патология. - Филос. мисъл, 1974, № 11, 44 - 53.

Филипов, А. Графологична експертиза. - Юрид. мисъл, 1949, № 4, 227 - 230.
advokat__nikolov

Мнениеот kalahan2008 » 22 Авг 2008, 00:08

poli_g написа:
advokat__nikolov написа:Е, добре, може ли в САЩ и Великобритания да почитат Върховните си съдии, а ние не.

От къде заключи това? И как според теб да ги почитат хората- да се кланят ли?

Така и така все давам примери с разни филми (нали съм бил с развинтена фантазия :wink: ), има и един много хубав филм, казва се "Life is beautiful" ("Животът е прекрасен") и в него има една сцена, в която сервитьорът обяснява на племенника си Гуидо (Guido, да не се бърка с Gudiо), който показваше как трябва да се кланя на клиентите - каза му - "God serves people, but is not their servаnt. (Бог служи на хората, но не им е слуга). Слънчогледите, които най-много са навели глави, са тези, които са увяхнали."
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 22 Авг 2008, 00:21

Отговори ми на по-горни пост.Моля те?

Виж произведенията на Фиданов и ми кажи чел ли си нещо.
advokat__nikolov

Мнениеот kalahan2008 » 22 Авг 2008, 00:25

advokat__nikolov написа:Отговори ми на по-горни пост.Моля те?

http://lex.bg/forum/posting.php?mode=quote&p=268975
donna написа:на такива като тебе никакви дето се мислят за голямата работа ще им кажа ,че не струват и 5 стотинки!
Вчерашно ...липсват ти както първите години ,знанията и още много други неща с две думи за никъде не си ...вервай ми!
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 22 Авг 2008, 00:36

kalahan2008 написа:
advokat__nikolov написа:Отговори ми на по-горни пост.Моля те?

http://lex.bg/forum/posting.php?mode=quote&p=268975
donna написа:на такива като тебе никакви дето се мислят за голямата работа ще им кажа ,че не струват и 5 стотинки!
Вчерашно ...липсват ти както първите години ,знанията и още много други неща с две думи за никъде не си ...вервай ми!

Гледай го значи.Аз те питам като човек за мнение ти се гавриш.

Питам, защото мисля да го прочета.

Нямам търпение да ми започнат упражненията по Наказателно право :)

На първото упражнение ще питата: Какво е Наказателно право?
Все едно ще ми задат: Къде е Плевен на картата.

Много четене, много Калахане......тая година ще си съдера задничето, особенно по Наказателно/толкова неща има тука, че просто ти е бедна
фантазията,чел съм много, но като видиш още колко важни неща има, думи нямам/ Също и по Облигационно и Търговско.
advokat__nikolov

Мнениеот bebitor » 22 Авг 2008, 00:41

...когато разговаряте с Лорд Върховен съдия никога не го гледайте в очите.Ще разговаряте с Него, като погледът трябва да е насочен надолу. ..

Хахаха!!! Ех, Николов...
Майтапа на страна, обаче преди много години един колега адвокат ми обяснява стратегия на поведение в съда по следния начин:
"Когато започнеш пледоарията си, гледаш съдията в очите. Концентрираш погледа си повече в дясното око- там се намира центърът на убеждение"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 22 Авг 2008, 00:44

Изобщо не си схванал-сложил съм ти линк който ти не си си направил труда да отвориш - мнението е на Донна за мен - откъде накъде си въобразяваш, че знам изобщо нещо от правото?
С Наказателно не се занимвам. В университета ми беше по-интересно от гражданското и административното, но Председателят на ВКС и Главният прокурор ми скършиха хатъра.
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 22 Авг 2008, 00:47

advokat__nikolov написа:......тая година ще си съдера задничето, особенно по Наказателно/толкова неща има тука, че просто ти е бедна
фантазията,чел съм много, но като видиш още колко важни неща има, думи нямам/ Също и по Облигационно и Търговско.

А, така. :? Помня поста ти за търговското... и снимката- е как ще се разтроиш, че това са все сериозни дисциплини? :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 22 Авг 2008, 00:50

bebitor написа:
...когато разговаряте с Лорд Върховен съдия никога не го гледайте в очите.Ще разговаряте с Него, като погледът трябва да е насочен надолу. ..

Хахаха!!! Ех, Николов...
Майтапа на страна, обаче преди много години един колега адвокат ми обяснява стратегия на поведение в съда по следния начин:
"Когато започнеш пледоарията си, гледаш съдията в очите. Концентрираш погледа си повече в дясното око- там се намира центърът на убеждение"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Я че те хванах на линия, кажи ми за Фиданов.

Виж по-горе литератирата.

Ех, че я няма К.Павлова. :(

Тя е най-големият спец по Наказателно.

А относно Върховния съдия.Ами всички ще бъдат равноспоставени.Никой няма да ги гледа в очите, защото са по висши от нас, а и са със статут на Богове /във фигуративен смисъл :D /

А за Боговете от Върховния съд 1935-1990 просто думи нямам. Това са величия :)
advokat__nikolov

Мнениеот advokat__nikolov » 22 Авг 2008, 00:55

poli_g написа:
advokat__nikolov написа:......тая година ще си съдера задничето, особенно по Наказателно/толкова неща има тука, че просто ти е бедна

А, така. :? Помня поста ти за търговското... и снимката- е как ще се разтроиш, че това са все сериозни дисциплини? :lol:

Яко четене.Аз на мозъка ми съм му направил тренинг във втори курс с Наказателно, Вещно, Гражданско, Конституционно, Административно право, Административнопроцесуално право.

Пък и по Наказателно съм готов/с учебния материал, никакав проблем, още повече, че през миналата година посещавах с третокурсниците упражненията по Наказателно/,но чета много странична класическа литаратура. :wink:
advokat__nikolov

Мнениеот bebitor » 22 Авг 2008, 00:58

Ами аз навремето учих общата част по един учебник, преиздаван от 50 и някоя година... На Н. Ненов. От особената имаше само две книжки на Стойнов. И понеже лекциите бяха супер, не съм се задълбочавала много.
После вече излезе общата част на Стойнов, прочетох я с удоволствие и много ми хареса. За Фиданов не зная.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 22 Авг 2008, 00:58

advokat__nikolov написа:........ класическа литаратура. :wink:

:roll: :lol: :lol: Мда... класиката си е друго нещо. :lol:
Гост.
Старши потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии