начало

Нойзи сам се отказа от колата си Нойзи сам се отказа от колата си

Съвети, относно поведението пред Лорд Върховен съдия

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот advokat__nikolov » 22 Авг 2008, 01:08

bebitor написа:Ами аз навремето учих общата част по един учебник, преиздаван от 50 и някоя година... На Н. Ненов. От особената имаше само две книжки на Стойнов. И понеже лекциите бяха супер, не съм се задълбочавала много.
После вече излезе общата част на Стойнов, прочетох я с удоволствие и много ми хареса. За Фиданов не зная.

Дам, Проф. д-р Иван Ненов- бил е вицепрезидент на Международната асоциация по Наказателно право, както и проф.д-р Димитър Михайлов Галев, но като член.
Иван Ненов взема огромно участие по изработването на действащия НК /1968/. Помня, че е бил и зам.министър на правосъдието.

На Стойнов беше първият учебник, който си купих въобще като студент по право.Баща ми вика:Абе какво Наказателно, ти даже не си започнал първи курс :wink:

:P Проф.д-р Александър Иванов Стойнов :P
advokat__nikolov

Мнениеот advokat__nikolov » 22 Авг 2008, 01:32

Ехо да не спите :D

Калахане кажи ми някаква съдебна психиатрия, че ще ми трябва за по напред :shock: Като нещо сам и трябва да попитам поне 50 човека кое какво е

:lol:
advokat__nikolov

Мнениеот diaida » 22 Авг 2008, 02:13

kalahan2008 написа:Изобщо не си схванал-сложил съм ти линк който ти не си си направил труда да отвориш - мнението е на Донна за мен - откъде накъде си въобразяваш, че знам изобщо нещо от правото?
С Наказателно не се занимвам. В университета ми беше по-интересно от гражданското и административното, но Председателят на ВКС и Главният прокурор ми скършиха хатъра.

Важно е да се гледа филма "Стриптийз" и дай Боже и на живо да се проследи това нещо! :lol: :lol:

И Николов, щракай чат-пат на линковете, я виж баткото на какви Убави филми те препраща ... може да пропуснеш нещо ГОРЕЩО! А без него никое право не е интересно. По-лесно се чете юридическа л-ра, като нещо жълто (не луната) проблясва в мрака ... :lol: :lol: :lol:
Обличай Версачето и пОчини малко!
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот diaida » 22 Авг 2008, 02:16

Ето съветите на един любимец на много четящи хора по света ...
Дано послужат и на теб Адв. Николов !

Слово на американския писател Кърт Вонегът пред випуск '97 на Масачузетския университет.
Курт Вонегът

Дами и господа от випуск 97,

Мажете се с плажно масло!

Ако трябва да ви дам само един съвет за бъдещето, той ще бъде този за плажното масло.

Ползата от плажното масло в дългосрочна переспектива е доказана от науката, докато останалите ми съвети са на основата на собствения ми криволичещ житейски опит.

Ето ги и тези съвети:

Радвайте се на силата и красотата на младостта си. Всъщност вие ще разберете силата и красотата на младостта си, едва след като те избледнеят, но не обръщате внимание сега. Повярвайте ми, след 20 години, като разглеждате старите си снимки, ще си припомните по начин, който сега не можете да проумеете, колко много възможности е имало пред вас и колко невероятно сте изглеждали. И въщност изобщо не сте били дебели.

Не се притеснявайте за бъдещето. Или пък се притеснявайте, но знайте, че притеснението ви ще бъде от полза не повече от дъвченето на дъвка при решаване на уравнение по алгебра. Истинските ви проблеми в живота ще бъдат неща, които никога на са ви идвали наум.

Всеки ден правете нещо, което ви плаши.

Пейте.

Не бъдете безотговорни към сърцата на другите хора. Не се свързвайте с хора, които са безотговорни към вашето сърце.

Чистете си зъбите с конец.

Не си губете времето в ревност. Понякога ще бъдете в предна позиция, понякога ще изоставате. Надбягването е дълго и в крайна сметка е със самите вас.

Помнете комплиментите, които получавате. Забравяйте обидите. Ако успеете, кажете ми как сте го постигнали.

Пазете старите си любовни писма. Изхвърляйте старите си банкови извлечения.

Протягайте се.

Не се чувствайте виновни, ако не знаете какво искате от живота.

Най-интересните хора, които познавам, са знаели на 22 години какво искат от живота. Някои от най-интересните на 40 години все още не знаят.

Приемайте по много калций. Бъдете внимателни с коленете си. Ще ви липсват, когато си отидат.

Може би ще се ожените, може би няма. Може да имате деца, може и да нямате.

Може би ще се разведете на 40 години, може би ще празнувате 75 години сватба.

Каквото и да стане, не сe поздравявайте или самообвинявайте твърде много.

Вашият избор е на половина късмет. Както и изборът на всеки друг.

Радвайте се на тялото си. Използвайте го по всякакъв начин. Не се страхувайте от него или от това, което другите мислят за него. То е най-великият инструмент, който някога сте притежавали.

Танцувайте, даже и да няма къде другаде, освен в стаята, в която живеете.

Четете указанията, дори и да не ги спазвате. Не четете модни списания. Те само ще ви накарат да се почувствате грозни.

Опознайте родителите си. Някой ден те ще си отидат завинаги. Бъдете мили с братята и сестрите си. Те са най-добрата връзка с миналото ви и са хората, които с най-голяма вероятност ще ви останат верни и в бъдеще.

Разберете, че приятелите идват и си отиват, но се дръжте за най-ценните от тях. Работете упорито да запълните разликите помежду си в географското разположение и начина на живот, защото колкото повече остарявате, толкова повече ще се нуждаете от хора, които са ви познавали на младини.

Живейте в Ню Йорк, но го напуснете, преди да ви е направил суров човек.

Живейте в Северна Каролина, но я напуснете, преди да ви изнежи.

Пътувайте.

Приемете някои вечни истини. Цените ще се повишават. Политиците ще флиртуват с вас. Вие също ще остареете. И когато това стане, ще си въобразявате, чи когато сте били млади, цените са били поносими, политиците благородни, а децата са уважавали възрастните.

Уважавайте възрастните.

Не очаквайте някой да ви помага. Може би ще имате доверителен фонд. Може би ще се ожените за богат човек. Но никога не знаете кога кранчето ще спре.

Не си играйте твърде много с косата си, защото когато станете на 40, тя ще изглежда като на 85.

Внимавайте чии съвети ще приемете, но бъдете търпеливи с тези, които ви ги дават. Съветите са форма на носталгия. Даването на съвети е изваждане на миналото от мястото му, забърсване, боядисване на грозните части и преработване, за да се представи на по-висока стойност.

Но имайте ми вяра за плажното масло.
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 22 Авг 2008, 03:01

Прочетох на Андрю Нидерман "Адвокат на дявола" .Униклна книга.

Искам да сключа тая сделка :P

Ще се къпя в парииии.
advokat__nikolov

Мнениеот diaida » 22 Авг 2008, 03:09

advokat__nikolov написа:Прочетох на Андрю Нидерман "Адвокат на дявола" .Униклна книга.

Ще се къпя в парииии.

Каквато течност си налееш във ваната - в такава ще се къпеш. Само да не стане като онази приказка за Златка (златната вода, мътната вода и т.н.).
Чети повече приказки, митология и притчи - хем мечтаеш, хем се откъсваш от реалността, хем има и поука накрая ... Няма нищо по-ценно от народното творчество. Съвременните автори са комерсиални и търсят сензация, вследствие на което се трупаш с напудрени фрази и сапунени балони летят навсякъде около теб, докоснеш ли ги в реалността се пукат!
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 22 Авг 2008, 03:31

diaida написа:
advokat__nikolov написа:Прочетох на Андрю Нидерман "Адвокат на дявола" .Униклна книга.

Ще се къпя в парииии.

Каквато течност си налееш във ваната - в такава ще се къпеш. Само да не стане като онази приказка за Златка (златната вода, мътната вода и т.н.).
Чети повече приказки, митология и притчи - хем мечтаеш, хем се откъсваш от реалността, хем има и поука накрая ... Няма нищо по-ценно от народното творчество. Съвременните автори са комерсиални и търсят сензация, вследствие на което се трупаш с напудрени фрази и сапунени балони летят навсякъде около теб, докоснеш ли ги в реалността се пукат!

Точно тези автори ме карат да се надъхам още повече. :)
advokat__nikolov

Мнениеот kalahan2008 » 22 Авг 2008, 06:51

diaida написа:И Николов, щракай чат-пат на линковете, я виж баткото на какви Убави филми те препраща ... може да пропуснеш нещо ГОРЕЩО!

Точно така, Николов, слушай Кака си Diaida, тя е много печена :D Може да те научи на това-онова...
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот jegosan » 22 Авг 2008, 09:08

Благодаря, искренно при това...
Сутрин постингите на АДВОКАТ Николов и СИЕ, ме зареждат със страхотна енергия,
Благодаря ти човече, че те има, благодаря
Просто не знаех, как съм живял досега...
Ти си кат светлината и топлината за всяко живо същество....
Поздрави!!!
jegosan
Потребител

Мнениеот zoom » 22 Авг 2008, 09:20

Диайда,
Много хубав цитат! Благодаря, даже днес ще мина да си купя нещо на Кърт Вонегът. Бях забравил колко са истински американските писатели :)
Пожелавам успешен ден на всички!
zoom
Потребител

Мнениеот Ralinko » 22 Авг 2008, 10:34

Ах, няма нищо по-хубаво от няколко незабравими поста на адв. Николов рано сутрин....имат продължително действие през целия ден, а освен това знаеш, че утре ще има още...никога не свършват!

Но и Кърт Вонегът си го бива! Имайте вяра на плажното масло, всичко друго само ще си дойде на мястото! Успешен ден на всички!
Ralinko
Младши потребител

Re: Съвети, относно държането пред Лорд Върховен съдия

Мнениеот razli4na » 22 Авг 2008, 11:25

advokat__nikolov написа:Здравейте!

Ето няколко съвета за това какво държане трябва да имете пред Лорд Върховните съдии и пред Върховния съд.

... никога не гледайте нагоре, погледът Ви трябва да е насочен почти към земята.По този начин ще изразите Величието на Съда.

...когато разговаряте с Лорд Върховен съдия никога не го гледайте в очите.Ще разговаряте с Него, като погледът трябва да е насочен надолу.

Ей за това съветите са безплатни- защото не струват!
Ако беше влязъл, дори и веднъж, в съдебна зала по дело като адвокат, Николов щеше да знае, че гледайки в земята, а не в очите, създаваш впечатление за несигурност, неувереност и най- вече, че нещо криеш. За разлика от съда в САЩ, където Николов сигурно също не е влизал, пък и амер. филми не е гледал, иначе щеше да знае, че там съдебните заседатели вземат решение, а съда само обявява присъдата, за разлика от нашия. В нашенския трябва да си гледаш съда в славянските очи и да убеждаваш аргументирано.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 22 Авг 2008, 22:51

razli4na написа:
advokat__nikolov написа:Здравейте!

Ето няколко съвета за това какво държане трябва да имете пред Лорд Върховните съдии и пред Върховния съд.

... никога не гледайте нагоре, погледът Ви трябва да е насочен почти към земята.По този начин ще изразите Величието на Съда.

...когато разговаряте с Лорд Върховен съдия никога не го гледайте в очите.Ще разговаряте с Него, като погледът трябва да е насочен надолу.

Ей за това съветите са безплатни- защото не струват!
Ако беше влязъл, дори и веднъж, в съдебна зала по дело като адвокат, Николов щеше да знае, че гледайки в земята, а не в очите, създаваш впечатление за несигурност, неувереност и най- вече, че нещо криеш. За разлика от съда в САЩ, където Николов сигурно също не е влизал, пък и амер. филми не е гледал, иначе щеше да знае, че там съдебните заседатели вземат решение, а съда само обявява присъдата, за разлика от нашия. В нашенския трябва да си гледаш съда в славянските очи и да убеждаваш аргументирано.

Ооооо аз падам от небето, госпожа :)

И много добре знам кой и кога да гледам в очите.И много добре знам за системата на САЩ, все пак съм изучавал Сравнително административно право, а там имаше и доста примери не само от АП. :P

А Вие нямате ранга да гледате Лорд Върховен съдия в очите.

Колежке аз да не съм малоумен.

:P докладчик зам.-председател на Върховния съд Лорд Върховен съдия Иван ПАЛАЗОВ :P

Към Ралинко

Дам затова имам много приятели, защото умея да разсмивам хората.Мога да се превърна и в най-големия глупак, но мога и обратно доста успешно.
advokat__nikolov

Мнениеот Гост. » 22 Авг 2008, 23:35

advokat__nikolov написа:......

Колежке аз да не съм малоумен.....

Здраво грешиш- предположенията не са ти силна страна. Колегата Различна е права/ психология на поведение в съдебна зала, доказателства, вътрешно убеждение.../, но това ще установиш след време в практиката си. Ако ли ти се удаде случай/ много вода ще изтече, докато стигнеш и до този миг/, че с новото ГПК все по-рядко ще ги виждаме тялом, камо ли в очите.
А, ти ще ставаш пеналист, носи мълвата, е ако не пипнат и НПК ще се радваш на блаженото удоволствие да им зърнеш очите. Ако се осмелиш, ако се осмелиш.... :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 22 Авг 2008, 23:40

poli_g написа:
advokat__nikolov написа:......

Колежке аз да не съм малоумен.....

Здраво грешиш- предположенията не са ти силна страна. Колегата Различна е права/ психология на поведение в съдебна зала, доказателства, вътрешно убеждение.../, но това ще установиш след време в практиката си. Ако ли ти се удаде случай/ много вода ще изтече, докато стигнеш и до този миг/, че с новото ГПК все по-рядко ще ги виждаме тялом, камо ли в очите.
А, ти ще ставаш пеналист, носи мълвата, е ако не пипнат и НПК ще се радваш на блаженото удоволствие да им зърнеш очите. Ако се осмелиш, ако се осмелиш.... :lol:

Поли, не виждаш ли, че си правя шоуто. Та естествено, че очите са много важно.Това е първия урок, който съм научил.Вие чувство на хумор нямте ли.Не разбирате ли човек кога говори сериозно.Май съм сложна личност.Още по-добре.

Но друго е пред Върховния съдия.Та той е висш човек.:D

:P Лорд Върховен съдия Върховен съд Стефка СТОЯНОВА :P
advokat__nikolov

Мнениеот Гост. » 22 Авг 2008, 23:51

Ок., Пламене. Аз съм за!

п.п. Да не си поставил план- програма да сведеш до знанието ни имената на всички съдии? За да не е скучновато, предлагам, когато цитираш някого от тях- да пействаш и някое интересно тяхно решение... Съгласен ли си?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 23 Авг 2008, 00:02

poli_g написа:Ок., Пламене. Аз съм за!

п.п. Да не си поставил план- програма да сведеш до знанието ни имената на всички съдии? За да не е скучновато, предлагам, когато цитираш някого от тях- да пействаш и някое интересно тяхно решение... Съгласен ли си?

Е, нямам Апис, трябва да го преписвам от практиката. Но за Върховните съдии съм готов на всичко :D

:P Лорд Върховен съдия Върховен съд Бойка ПОПОВА :P

Всички, които споменавам, са Богове на "религията" Наказателно право

Баааа тия пркатики по 30 лв. парчето.Като вземеш 6-180 лв.

Сега по облигационно съм приготвил 300 лв за книги :D
advokat__nikolov

Мнениеот Гост. » 23 Авг 2008, 00:07

advokat__nikolov написа:.......трябва да го преписвам от практиката. ....... :P Лорд Върховен съдия Върховен съд Бойка ПОПОВА :P.....

:roll: Тъкмо работа за теб. Чакам нещо интересно... :wink:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 23 Авг 2008, 00:14

poli_g написа:
advokat__nikolov написа:.......трябва да го преписвам от практиката. ....... :P Лорд Върховен съдия Върховен съд Бойка ПОПОВА :P.....

:roll: Тъкмо работа за теб. Чакам нещо интересно... :wink:

Ето преписах нещо интересно на :P Лорд Върховен съдия Ст. Бумбалова :P

Решение 745 от 20.XII.1991 г./вторник :D / по н. д. ном. 621/91 г. III н. о.

Когато в публикацията в печата се изнасят факти за определено лице, основани на данни, изнесени в други публикации, не е налице умисъл за клевета, макар тези факти да са неверни и унизителни за лицето, щом деецът не е съзнавал неистинността им.

Цитирам без казуса !

Вижте какво правят Лордовете :wink: Ако ги няма ще си дъвчем пръстите.
advokat__nikolov

Мнениеот kalahan2008 » 23 Авг 2008, 07:32

poli_g написа: За да не е скучновато, предлагам, когато цитираш някого от тях- да пействаш и някое интересно тяхно решение... Съгласен ли си?

:D Много добро предложение - Николов да ни пейства всеки ден по едно съдебно решение. Само ако може да не е само за наказателно право :?
п.п. Николов, как така нямаш Сиела или Апис :shock:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии