начало

Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити

Трий с мен (Forum Idol)!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот mi_lena » 17 Юни 2008, 12:27

REVOLUTION написа: Всички сме щастливи от факта..!

Така е! :lol: :lol: :lol:
Аватар
mi_lena
Потребител

Мнениеот donna » 03 Юли 2008, 13:50

Да триенето трябва да е по активно ,онзи взе да подлудява и на личната ми стараница ,търси се психиатър ...... :lol: :lol: :lol:

ето

newproxy
До: donna
Пуснато на: 03 Юли 2008 10:02 am
Заглавие: Състава от НК си го заври....
metrilbg написа:
не този който яде баницата на масата е луд, а този който я слага, това че някой е бил срамежлив и не си е взел обаче не го прави по-малко луд...

iskrec написа:
Done, много глупости говориш моито момиче. Това не ти е разказ по картинка. Гледай си децата и повече не се меши в този форум. На abv.bg ще намериш това което избиващ. Аз не съм портокал, лютият и там подобни........, ето защо ми се обади ако греша!
0889/540-973 адв.Ники Папазов
donna
Старши потребител

Мнениеот diaida » 26 Авг 2008, 04:12

Какво е Администратор?
Администраторите са хората с най-големи права и контрол във форумите. Те контролират всички функции и настройки на форума, което включва задаване на права, изгонване на потребители, създаване на потребителски групи и модератори, и т.н.. Освен това, те имат пълни модераторски права във всички форуми.

Какво е Модератор?
Модераторите са потребители (или групи такива), чиято работа е да наглеждат форумите ежедневно. Те имат правата да променят или изтриват мнения, както и да заключват, отключват, местят и разделят теми във форума, който модерират. Като цяло, модераторите се избират, за да предотврятяват пускането на обиден и незаконен материал, както и излизането от темата (или пускането на мнения, които нямат връзка с дискусията).

Та в този смисъл никъде не прочетох, че модератора трябва да бъде "ударник на соц. труд" (в случая корифей на правната мисъл) и да е най-дейното пионерче - образец за пример и т.н.

Цялата работа на модератора се състои в горните 5 прости задачи, а функцията му е помощна, като о-вните такива си остават на админа и модераторът - "титуляр" на темите във форума.

Дайте да не търсим "под вола теле" !
А който го търси, то е ясно какво ще намери под вола.

Лютия си търпи санкциите от админите под формата на бан.
А на кой е приятел, брат или сват ... на кой враг и т.н. то е ясно - "това което за науката е тайна ... за клюката е явно"!
Има си начини да се критикуват делата му - все пак интернет пространството е ВАШЕ.
Има блогове, места за публикации , че и цели сайтове, както и всякакви други възможности човек да изрази позициите си, недоволството и симпатиите.

Но да порицаваме някой, само защото наричал друг "приятелю", подобно добре познатия подход на събранията от близкото минало е най-малкото старомодно!

И пак ще се върна на модераторите, макар че смятах да го спестя защото по някакъв начин ще прозвучи нескромно, но тъй като намесвате poli_g, мога само да кажа, че тя извън острите нападки на джуджувка или както там се чете ника ... този месец беше един от инициаторите на среща м/у колкото пожелаха такава членове от форума. За този факт никой не спомена нищо, а беше една страхотна инициатива, предложена именно от poli_g и подкрепена както от мен, така и от всички които успяха да дойдат на това мероприятие.
Джуджувка, естествено се изгаври и с това хубаво начинание в една от темите, което обаче не направи прекарването ни нито по-безинтересно, нито омаловажи събитието!
Така че не подкрепям вито дума и с нищо не си обяснявам подобно отношение към poli_g, нито като част от форумците, нито като модератор .
По всяка вероятност отново са някакви лични пристрастия и детинщини от рода "на ти куклите - дай ми парцалите".
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот gudio » 26 Авг 2008, 10:21

8) Модератор... сега не ми се рови, защото думата е придобила цитираното по-горе "интернет - значение"... но доколкото си спомням първоначалното й значение е било при водене на дискусии (на живо) едно лице да "забавя темпото" срв. музикалния термин и латинската дума "moderato" = умерено и да не допуска нажежаване на страстите. Това включва определени права, вкл. даване и отнемане на думата и т.н. Използва се и днес при свободните дискусии, с които приключват конференции, семинари и др.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Melly » 26 Авг 2008, 20:19

Ако позволите,
Ще изложа и моето скромно мнение.

Следя с интерес дискусиите и едно явление се откроява ярко: войната срещу МНОГОЛИКИЯ, както се изразяват повечето от нас.

С риск да си навлека неприязантта ви, което ни най-малко ще ме разколебае, ще ви кажа как изглежда отстрани проблемът, да именно, защото Лютият е проблем за някои от нас - т.н. черна овца на форума.

Защото си позволява да отстоява собствена позиция към питащите;
Защото не се поколебава да каже истината в очите;
Защото има достойнството да приеме фактът, че не е долюбван от мнозина;
Защото.....

А никой, в последно време не прозря еволюцията в поведението му.
И заслепени от образа, който сте си изградили и на когото посоянно вдъхвате живот, не бяхте в състояние да откриете промяна в тона на изказванията на Лютия. Да, така е удобно, но реалността е друга.

А на всичкото отгоре,
О, небеса,
Та той има и поддръжници - начаса :arrow: АНАТЕМА И ЗА ТЯХ!

И някак неусетно ми изниква въпроса:

Кое е първото - кокошката или яйцето?
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот gudio » 26 Авг 2008, 20:31

Melly написа:Ако позволите,
Ще изложа и моето скромно мнение. :wink: Аз пък ще си позволя и моя скромен коментар

Следя с интерес дискусиите и едно явление се откроява ярко: войната срещу МНОГОЛИКИЯ, както се изразяват повечето от нас. :shock: Кои сте тия, че и "повечето", `дето така се изразявате ?

С риск да си навлека неприязантта ви, което ни най-малко ще ме разколебае, ще ви кажа как изглежда отстрани проблемът, да именно, защото Лютият е проблем за някои от нас - т.н. черна овца на форума.

Защото е нагъл и брутален - в Булгаристан открай време се цени това, възпитанието и учтивостта се пренебрегват и осмиват
:lol: Защото не се поколебава да каже истината в очите;
Я пробвайте да кажете истината в очите на двама души на улицата, със сигурност най-късно третият ще Ви пребие, ако не и по-лошо. Възпитанието, учтивостта и етиката са за това, да не се изтрепят хората помежду си, "казвайки си истината в очите"... И кое е истината ? Че всяка заблудила се овчица, дръзнала да попита нещо във форума, попада в зъбите на Лютия и бива схрускана за "келипирджийство и тарикатлък" ?
Защото има достойнството да приеме фактът, че не е долюбван от мнозина; :roll: Ако държеше на достойнството си, а и на това на адвокатската гилдия, нямаше да се / да я излага по този просташки начин
Защото.....

А никой, в последно време не прозря еволюцията в поведението му. :lol: Тя се дължи на страх от поредния бан. Не го банват заради това, че е "пак той", а заради поведението му във форума... Щом "ескалира", тогава ... му се налага да търси нов ник и нов прокси-сървър :lol:
И заслепени от образа, който сте си изградили и на когото посоянно вдъхвате живот, не бяхте в състояние да откриете промяна в тона на изказванията на Лютия. Да, така е удобно, но реалността е друга.

А на всичкото отгоре,
О, небеса,

8) Аз помня времена във форума, отпреди пощуряването му... Беше ху-у-убаво-о-о-о :cry:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Melly » 26 Авг 2008, 21:28

gudio написа:
Melly написа:Ако позволите,
Ще изложа и моето скромно мнение. :wink: Аз пък ще си позволя и моя скромен коментар

Следя с интерес дискусиите и едно явление се откроява ярко: войната срещу МНОГОЛИКИЯ, както се изразяват повечето от нас. :shock:
Кои сте тия, че и "повечето", `дето така се изразявате ? За краткост, повечето (изключая себе си)използват събирателното наименование Многоликия, поради честата смяна на никовете му, нали така? С риск да си навлека неприязантта ви, което ни най-малко ще ме разколебае, ще ви кажа как изглежда отстрани проблемът, да именно, защото Лютият е проблем за някои от нас - т.н. черна овца на форума.

Защото е нагъл и брутален - - в Булгаристан открай време се цени това Бих се съгласила но при условие, че е налице ответно поведение и от питащите - неуважително и нагло в някои сучаи. Е, вече не е такъв, възпитанието и учтивостта се пренебрегват и осмиват :lol: Не съм съгласна
Защото не се поколебава да каже истината в очите;
Я пробвайте да кажете истината в очите на двама души на улицата, със сигурност най-късно третият ще Ви пребие, ако не и по-лошо. Ние не сме на улицата, а във форума и слава богу, иначе щеше да има трупове. :lol: Възпитанието, учтивостта и етиката са за това, да не се изтрепят хората помежду си, "казвайки си истината в очите"... И кое е истината ? Че всяка заблудила се овчица, дръзнала да попита нещо във форума, попада в зъбите на Лютия и бива схрускана за "келипирджийство и тарикатлък" ? Понякога и мен ме дразнят някои питащи, но разликата между мен и Лютия е тази, че аз ги подминавам като пътен знак. Но хората сме различни, нали?
Защото (Той)има достойнството да приеме (какво)) факта, че не е долюбван от мнозина; :roll: Мисля да се съгласите с моята редакция
Ако държеше на достойнството си, а и на това на адвокатската гилдия, нямаше да се / да я излага по този просташки начин

Да, съгласна съм, че ефектът в крайна сметка рефлектира върху гилдията. Но е двупосочен - отвътре и отвън! Ако се държеше на авторитета й, мисля че Poli_g даде на всики ни добър урок как да преодолее горещите точки с Лютия. Нужно бе да бъде последвана и от другите модератори, нали?
Защото.....

А никой, в последно време не прозря еволюцията в поведението му. :lol: Тя се дължи на страх от поредния бан. Не го банват заради това, че е "пак той", а заради поведението му във форума... Щом "ескалира", тогава ... му се налага да търси нов ник и нов прокси-сървър :lol: Така де, за сега се задържа с този ник - Lord_k, но не вярвам да е било продиктувано от няакъв страх, по-скоро от преосмисляне на изразните средства (лично мнение)

А на всичкото отгоре,
О, небеса,

8) Аз помня времена във форума, отпреди пощуряването му... Беше ху-у-убаво-о-о-о :cry:
И КАКВО ПРЕЧИ ДА Е ОТНОВО ТАКА?
САМО СИ ПИТАМ :roll:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот prnedev » 26 Авг 2008, 21:42

Между другото, никак няма да е лошо да се помисли за още един модератор за раздел "Данъчно и осигурително право", че напоследък много ме гони липсата... Не че има кой знае колко раздвижване, но все пак...
Аз пак да намекна за @ianeva, нищо че предния път избяга ;-)
Вариант е и @SashkoS, ако разбира се, не ви идват счетоводителите много 8) :P
prnedev
Активен потребител

Мнениеот gudio » 26 Авг 2008, 22:25

Melly написа: КАКВО ПРЕЧИ ДА Е ОТНОВО ТАКА?
САМО СИ ПИТАМ :roll: [/color]

Пречи поведението на Многоликия - хиляди пъти са се опитвали най-различни участници да го убедят да бъде по-умерен. Никой не оспорва проповядваната от него "идеология", а именно - че правилният подход е за правен проблем да се потърси адвокатска помощ, а не съмнително мнение от анонимен форумен участник. Оспорва се "налагането с огън и меч" на тази идеология, със съпътстващите обиди и нападки към питащите и към тези, които са решили да им отговорят.
И още нещо - няма нищо лошо в това напр. студенти да се упражняват на гърба и на риска :wink: на питащите, давайки им безплатни консултации по елементарни въпроси. Отблъсквайки аудиторията на "андрешковците" губите жива практика, а нападайки ги допринасяте за все по-голямото компрометиране на адвокатската професия и професията на юриста изобщо, която в очите на "андрешковците" се асоциира с алчност и онази песен на Mark Knopfler - "Money for nothing". 8)
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот gudio » 26 Авг 2008, 22:38

Melly написа:Защото има достойнството да приеме фактът, че не е долюбван от мнозина;
Защото.....

Малко по-надолу
Melly написа: Защото (Той)има достойнството да приеме (какво)) факта, че не е долюбван от мнозина; Мисля да се съгласите с моята редакция

Мисля да се съглася с втората редакция 8)
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 26 Авг 2008, 23:29

Melly написа:И КАКВО ПРЕЧИ ДА Е ОТНОВО ТАКА?

Пречи това, че лютивизмът (термин, въвден в употреба от gudio) изглежда наистина е заразен - падането на задръжките, което той наложи като модел на поведение тук, вече се възприема като норма, а не като девиация. За което между другото наистина не е коректно да обвиняваме Лютман - всеки си носи сам отговорността.
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот diaida » 27 Авг 2008, 03:40

Лютко, за да не говорим за теб в 3-то лице ед. число мога да ти кажа, че на мен с нищо не си ми помагал, просто защото няма за какво! ... Аз и сама си търча с парцала, почиствам си и си върша Хигиенистката работа ... :lol:
Но това не ми пречи в подтекста на "кравата" да открия безкрайната ти симпатия към мен, която е взаимна.
Освен че явно си адвокат с много практика зад гърба си, дай Боже и пред теб, ти си и един човек, дето отстоява някакви морални и материални интереси на професията и гилдията и в това няма нищо, ама нищо лошо! В никой маркет няма да ти дадат хляб на заем, изплащане или вересия. Смешно е в тази държава 100 гр. масло да струва 4 лв., едно цветно фотокопие да струва 3 лв., а луксозната хартия за разпечатване да е 2 лв. и в същия момент 1 стр. превод да е 6 лв., а една машинописка в МВР да взима по 5 лв. за 10 удара ... Услугата, като стока в нашата мила Родина се омаловажава, обезценява и според някои не струва нищо, а според трети едва ли не си длъжен да я извършиш безплатно или за жълти стотинки.
... Та в тези ти стремежи да напомниш и подчертаеш, че и услугата си има цена, те подкрепям напълно! Всичко си има една цена (до там сме я докарали - връщане няма).
... Но като ги заплескаш ония човечета, дето се тръшкат, припадат от смях и му праснеш и 3, 4 цвята и ги "копи -пействаш" едни и същи повсеместно , става един лунапарк ... да не ти е от работа ... И като добавим "общ знаменател" и корен квадратен ... просто идва малко в повече. Знаеш, че не съм юрист - хигиенист съм :D и не съм пристрастна.
Тактично, деликатно, леко и с грация се обяснява, че на никой от юристите във форума (особено тези с частна практика) на табелата не пише "Фондация", както напоследък забелязвам че правиш и е 1000 пъти по-добре. По-трудоемко е от това да "копи - пейстнеш" някакво клише, но пък хората биха разбрали.
Българинът е човек, дето се разбира от половин дума, ако не предпочете да се прави на разсеян (а за последните си има други прийоми).
Така че в този смисъл Джиджавка може да ме изключи и мен от списъка на модераторите, но аз пък съм разговаряла с приятели (млади юристи от Пловдив) и те са ми разказвали колко много им помагаш и колко добре се отнасяш с тях.
Това че ме наричаш "крава" хич не ме бърка, от хубавата страна - тя е благородно животно, от лошата - може и да си прав ... ! :lol:
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот diaida » 27 Авг 2008, 03:45

kalahan2008 написа:
Melly написа:И КАКВО ПРЕЧИ ДА Е ОТНОВО ТАКА?

Пречи това, че лютивизмът (термин, въвден в употреба от gudio) изглежда наистина е заразен - падането на задръжките, което той наложи като модел на поведение тук, вече се възприема като норма, а не като девиация. За което между другото наистина не е коректно да обвиняваме Лютман - всеки си носи сам отговорността.

Ленинизмът е още по-КОФТИ!
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот gudio » 27 Авг 2008, 09:03

diaida написа: Лютко, за да не говорим за теб в 3-то лице ед. число мога да ти кажа, че...
Така че в този смисъл Джиджавка може да ме изключи и мен от списъка на модераторите, но аз пък съм разговаряла с приятели (млади юристи от Пловдив) и те са ми разказвали колко много им помагаш и колко добре се отнасяш с тях.
Това че ме наричаш "крава" хич не ме бърка, от хубавата страна - тя е благородно животно, от лошата - може и да си прав ... ! :lol:

:roll: Stockholm syndrome again :?: Друго си е да си нагъл и арогантен, а ? На крадците и пътните разбойници едно време "хайдути" им викали и песни за тях пеели, как помагали на хората... По-късно мандраджийските обирджии партизани и герои-антифашисти се оказаха... Няма оправия в Булгариста-а-а-ан и няма да има, докато се радвате на простаците... :lol: :lol: :lol: Да живеят форумните мутри :!:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Melly » 27 Авг 2008, 15:25

gudio написа:
Melly написа:Защото има достойнството да приеме фактът, че не е долюбван от мнозина;
Защото.....

Малко по-надолу
Melly написа: Защото (Той)има достойнството да приеме (какво)) факта, че не е долюбван от мнозина; Мисля да се съгласите с моята редакция

Мисля да се съглася с втората редакция 8)

Признат грях - половин грях :arrow: поолекна ми някак...
И понеже в мислите съм си още малка, никак не е зле да получа рамо, когато се наложи. Ценя жеста.
Приятел в нужда се познава.

Все пак мисля да имаме известна допирна точка, за сега в тази област (правописа). :lol: :lol: :lol: :lol:

Благодаря за разбирането :wink:
Аватар
Melly
Старши потребител

Re: Модериране

Мнениеот prnedev » 19 Окт 2008, 02:31

moderator написа:Здравейте,
Активното модериране от страна на потребителите не е първоаприлска шега.

От този момент - 17:30 часа, предложените, избрани и съгласили се потребители имат възможност да модерират форумите.

Ето и списък с разпределението по форуми:

Общи дискусии - gudio
Взаимопомощ - REVOLUTION
Форум за юристи - REVOLUTION, system
Обсъждане на законопроекти - Karakochev, ykovachev
Трудово право - Monteskio
Имотни казуси - Karanedeff
Наказателно право - Clavdivs.
Данъчно и осигурително право - prnedev
Виртуално деловодство - system
Семейни казуси - sarbijanac
Дискусии на англ. език - diaida
Съдебна власт - mi_lena
Търговско право -

Моля, ако възникнат въпроси относно модерирането, не се колебайте да ни пишете.
Нека триенето, подреждането и сортирането да започне :D

След почти седем месеца работа като губернатор на данъците, мисля да си взема творчески отпуск, т.е. напоследък позанемарих поглеждането на форум "Данъчно и осигурително право" и работата е свършена от администраторите.
Затова предлагам на мое място по избор @SashkoS, @ianeva, @vassilev, @inspectora или @kalahan2008 да ме заместят. Надявам се че @moderator, ще реагира, иначе рискува в повечето време да върши работата сам :roll:

Ако се смята за необходимо, няма проблеми да се организират избори в раздел "Данъчно и осигурително право" :wink:
prnedev
Активен потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии