начало

Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити

Какви са предимствата да работиш в нотариална кантора?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какви са предимствата да работиш в нотариална кантора?

Мнениеот gogogo » 29 Авг 2008, 12:28

Моля Ви,някой да ми каже,какви са предимствата да работиш в нотариална контора?Предлагат ми работа като технически секретар!
gogogo
Младши потребител

Мнениеот chosen_23 » 29 Авг 2008, 12:33

Ще се научиш на доста неща от практическа гледна точка. Почти всичко свързано с вещното, облигационното и търговското право. Изготвяне на различни видове нотариални актове, декларации и тн. Ще се научиш и да висиш по опашки в съда, службата по вписвания и където другаде те пратят. Работата е много, но си заслужава. В началото няма да усетиш, но след време с натрупания опит и знания, ще се радваш, че си започнал/а там. Но! Не се продавай за жълти стотинки! Обикновено, който има много пари не му се дават! Работата не е лека, така че за по-малко от 370-400 лв /в зависимост от населеното място/ не се хващай да работиш. Успех!
chosen_23
Младши потребител

Мнениеот gogogo » 29 Авг 2008, 14:50

Благодаря Ви за отговора,намирам се в София,парите които дават стартово са наистина малко!
Но с хората с които ще ми се наложи да работя са много приятни,поне така изглеждаха!
Имам събота и неделя да реша какво да права!
gogogo
Младши потребител

Мнениеот DEKAH » 29 Авг 2008, 14:55

gogogo - хич не му мисли. Ако не ти хареса винаги можеш да си тръгнеш.

Нищо не губиш. Можеш само да спечелиш!

Успех ти желая!
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот gogogo » 29 Авг 2008, 15:12

Да,така е ,но лошото е когато се чудиш между две предложения!
Защото сега седя и си мисля на едното дават повече пари ,на другото по-малко,но къде ще спечеля повече?
Ето това му е лошото...
gogogo
Младши потребител

Мнениеот karelia79 » 29 Авг 2008, 15:18

Лично аз си мисля че не си струва кой знае колко. Незнам каква е другата работа която ти предлагат, но технически секретар в нотариална кантора не е кой знае какво. Да, ще се научиш да пишеш актове. Но нито ще научиш вещното право там, нито нещо по-сериозно, защото нотариусите не обсъждат казусите с персонала си. Това е само лично мнение.
karelia79
Потребител

Мнениеот destruction » 29 Авг 2008, 21:48

Aз работех като деловодителка преди (за кратък период) и не научих почти нищо. Моят нотариус си изготвяше сам договорите и другите документи, а аз само биех печати и пишех в регистрите и ходех в службата, естествено...Но пък аз и нямах необходимите теоретични познания, за да му помагам по същество. Мисълта ми е-ако сте се уговорили да Ви дава сламки, да Ви учи на нещо по правото-приемете, но ако ще бъдете само по чисто техническата работа-не е кой знае какво.
Ако вече сте в по-горен курс и можете да свързвате теорията с това, което Ви минава през ръцете може и да Ви е от полза. Тук важният момент е именно за колко време сделките минават през Вас, имате ли възможност да ги разгледате и да ги обсъдите.
Парите също са важни. Ако Ви предлагат 250 лв., по-добре не се хващайте.
Да Ви кажа и за регистрите-имайте предвид, че нормалните нотариуси вече ползват електронни регистри, а не на хартия. Адски е гадно да дращиш по цял ден върху ония чаршафи (това звучи лигаво, но с времето наистина писва).
Има едно нещо, което го понаучих горе-долу-да пиша пълномощни. И с нотариалните покани горе-долу започнах да се оправям-но тук пак става въпрос за форма и за реквизити.
В Службата правиш едно и също.
destruction
Нов потребител

Мнениеот Gabi1 » 01 Сеп 2008, 20:55

И мен навремето ме взеха за деловодител, но аз и още едно момиче вършехме цялата работа - от посрещане на клиенти, през изготвяне на документа, та до регистъра и печата, нотариусът само четеше и подписваше. Та може да се научи и доста, зависи от мястото.
Gabi1
Потребител

Мнениеот riyva_evro » 04 Сеп 2008, 17:09

Само не си въобръзявойте, че ще станете нотариуси. Това в кръга на шегата. Срамна рябота няма. Полезно е. Връзки, контакти и бог знае още какво могат да се завържат. Успех.
riyva_evro
Потребител

Re: Какви са предимствата да работиш в нотариална кантора?

Мнениеот neno_er » 30 Сеп 2008, 00:10

И най-важното.
Винаги можеш да врътнеш далаверка. Я с някоя "сиромашка" колица, я апартаментче,я някое хубаво парцелче ( най-добре ) по южното Ч.М.
Изобщо-сладка работа.
Пък като понатрупаш парици, може да се смилят и да те приемат в някоя адвокатска колегия.
neno_er
Младши потребител

Re: Какви са предимствата да работиш в нотариална кантора?

Мнениеот Mushroom » 03 Окт 2008, 23:31

По принцип, ако си току- що завършил юрист, можеш да заемеш пост - след време, с който да ти тече юридически стаж, с който, ако направиш 5 години, после можеш да станеш адвокат само с молбичка, без изпит ... :) От тази гледна точка също е полезно ... :)
Mushroom
Младши потребител

Назад към Общи дискусии