- Дата и час: 25 Яну 2025, 02:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Какви са предимствата да работиш в нотариална кантора?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Какви са предимствата да работиш в нотариална кантора?
Моля Ви,някой да ми каже,какви са предимствата да работиш в нотариална контора?Предлагат ми работа като технически секретар!
- gogogo
- Младши потребител
Ще се научиш на доста неща от практическа гледна точка. Почти всичко свързано с вещното, облигационното и търговското право. Изготвяне на различни видове нотариални актове, декларации и тн. Ще се научиш и да висиш по опашки в съда, службата по вписвания и където другаде те пратят. Работата е много, но си заслужава. В началото няма да усетиш, но след време с натрупания опит и знания, ще се радваш, че си започнал/а там. Но! Не се продавай за жълти стотинки! Обикновено, който има много пари не му се дават! Работата не е лека, така че за по-малко от 370-400 лв /в зависимост от населеното място/ не се хващай да работиш. Успех!
- chosen_23
- Младши потребител
Благодаря Ви за отговора,намирам се в София,парите които дават стартово са наистина малко!
Но с хората с които ще ми се наложи да работя са много приятни,поне така изглеждаха!
Имам събота и неделя да реша какво да права!
Но с хората с които ще ми се наложи да работя са много приятни,поне така изглеждаха!
Имам събота и неделя да реша какво да права!
- gogogo
- Младши потребител
gogogo - хич не му мисли. Ако не ти хареса винаги можеш да си тръгнеш.
Нищо не губиш. Можеш само да спечелиш!
Успех ти желая!
Нищо не губиш. Можеш само да спечелиш!
Успех ти желая!
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Да,така е ,но лошото е когато се чудиш между две предложения!
Защото сега седя и си мисля на едното дават повече пари ,на другото по-малко,но къде ще спечеля повече?
Ето това му е лошото...
Защото сега седя и си мисля на едното дават повече пари ,на другото по-малко,но къде ще спечеля повече?
Ето това му е лошото...
- gogogo
- Младши потребител
Лично аз си мисля че не си струва кой знае колко. Незнам каква е другата работа която ти предлагат, но технически секретар в нотариална кантора не е кой знае какво. Да, ще се научиш да пишеш актове. Но нито ще научиш вещното право там, нито нещо по-сериозно, защото нотариусите не обсъждат казусите с персонала си. Това е само лично мнение.
- karelia79
- Потребител
Aз работех като деловодителка преди (за кратък период) и не научих почти нищо. Моят нотариус си изготвяше сам договорите и другите документи, а аз само биех печати и пишех в регистрите и ходех в службата, естествено...Но пък аз и нямах необходимите теоретични познания, за да му помагам по същество. Мисълта ми е-ако сте се уговорили да Ви дава сламки, да Ви учи на нещо по правото-приемете, но ако ще бъдете само по чисто техническата работа-не е кой знае какво.
Ако вече сте в по-горен курс и можете да свързвате теорията с това, което Ви минава през ръцете може и да Ви е от полза. Тук важният момент е именно за колко време сделките минават през Вас, имате ли възможност да ги разгледате и да ги обсъдите.
Парите също са важни. Ако Ви предлагат 250 лв., по-добре не се хващайте.
Да Ви кажа и за регистрите-имайте предвид, че нормалните нотариуси вече ползват електронни регистри, а не на хартия. Адски е гадно да дращиш по цял ден върху ония чаршафи (това звучи лигаво, но с времето наистина писва).
Има едно нещо, което го понаучих горе-долу-да пиша пълномощни. И с нотариалните покани горе-долу започнах да се оправям-но тук пак става въпрос за форма и за реквизити.
В Службата правиш едно и също.
Ако вече сте в по-горен курс и можете да свързвате теорията с това, което Ви минава през ръцете може и да Ви е от полза. Тук важният момент е именно за колко време сделките минават през Вас, имате ли възможност да ги разгледате и да ги обсъдите.
Парите също са важни. Ако Ви предлагат 250 лв., по-добре не се хващайте.
Да Ви кажа и за регистрите-имайте предвид, че нормалните нотариуси вече ползват електронни регистри, а не на хартия. Адски е гадно да дращиш по цял ден върху ония чаршафи (това звучи лигаво, но с времето наистина писва).
Има едно нещо, което го понаучих горе-долу-да пиша пълномощни. И с нотариалните покани горе-долу започнах да се оправям-но тук пак става въпрос за форма и за реквизити.
В Службата правиш едно и също.
- destruction
- Нов потребител
И мен навремето ме взеха за деловодител, но аз и още едно момиче вършехме цялата работа - от посрещане на клиенти, през изготвяне на документа, та до регистъра и печата, нотариусът само четеше и подписваше. Та може да се научи и доста, зависи от мястото.
- Gabi1
- Потребител
Само не си въобръзявойте, че ще станете нотариуси. Това в кръга на шегата. Срамна рябота няма. Полезно е. Връзки, контакти и бог знае още какво могат да се завържат. Успех.
- riyva_evro
- Потребител
Re: Какви са предимствата да работиш в нотариална кантора?
И най-важното.
Винаги можеш да врътнеш далаверка. Я с някоя "сиромашка" колица, я апартаментче,я някое хубаво парцелче ( най-добре ) по южното Ч.М.
Изобщо-сладка работа.
Пък като понатрупаш парици, може да се смилят и да те приемат в някоя адвокатска колегия.
Винаги можеш да врътнеш далаверка. Я с някоя "сиромашка" колица, я апартаментче,я някое хубаво парцелче ( най-добре ) по южното Ч.М.
Изобщо-сладка работа.
Пък като понатрупаш парици, може да се смилят и да те приемат в някоя адвокатска колегия.
- neno_er
- Младши потребител
Re: Какви са предимствата да работиш в нотариална кантора?
По принцип, ако си току- що завършил юрист, можеш да заемеш пост - след време, с който да ти тече юридически стаж, с който, ако направиш 5 години, после можеш да станеш адвокат само с молбичка, без изпит ... От тази гледна точка също е полезно ...
- Mushroom
- Младши потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|