нека е ясно - ако искш да си дознател при сегшните условия - по-добре недей....ако си романтичен оптимист и вярваш в розовите обещания на управниците - пробвай,но предупреждавам - много оптимисти напускат след 3-4 месечен горчив опит.иначе работата в същноста си е мечтата на много деца....
опа... вече говорим за "разследващи полицаи"а не за "дознатели" - като че ли названието е от значение.
факт е че се работи същото като следователите - преди , но с натоварване в пъти по-голямо , с пъти по-малко заплашане , и не на последно място - със статут и в условия подлагащи на изпитание чуството за самоуважение
Тц....
- Дата и час: 03 Фев 2025, 18:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Да бъдеш или да не бъдеш...дознател ?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Ще си позволя да се намеся и аз. Конкретно по темата - отговара на въпроса, струва ли си да станете ДОЗНАТЕЛ след като сте завършили юридическото си образование, можета да дадете, след като си отговорите ПОЛОЖИТЕЛНО на следнте въпроси:
1. Желаете ли да бъдете кадрови полицай?
2. Влече ли Ви службата МВР независимо от заеманата длъжност?
3. Притежавате ли необходимия хъс за да противодействате на престъпници всякакви?
4. Удовлетворява ли Ви възнаграждението което ще вземате?
5. Ще влизате ли в сградата на МВР с удоволствие и ще Ви носи ли този факт радост?
6. Имате ли необходимите морални критерии за да отстоявате на "корупционни атаки" независимо от кого идват? - това е МНОГО ВАЖНО!!!
7. Ще казвате ли с неприкрита гордост "....Аз съм дознател" на когото и да е, или ще избягвате да казвате това? Ако е второто лошо.
8. Ще се чувствате ли 100% на мястото си?
АКО НА ТИЯ ОСЕМ ВЪПРОСА ОТГОВОРИТЕ ПОЛОЖИТЕЛНО, НА ДРУГОТО ПРОСТО ЩЕ СЕ НАУЧИТЕ В ПРОЦЕСА НА РАБОТАТА....)))
1. Желаете ли да бъдете кадрови полицай?
2. Влече ли Ви службата МВР независимо от заеманата длъжност?
3. Притежавате ли необходимия хъс за да противодействате на престъпници всякакви?
4. Удовлетворява ли Ви възнаграждението което ще вземате?
5. Ще влизате ли в сградата на МВР с удоволствие и ще Ви носи ли този факт радост?
6. Имате ли необходимите морални критерии за да отстоявате на "корупционни атаки" независимо от кого идват? - това е МНОГО ВАЖНО!!!
7. Ще казвате ли с неприкрита гордост "....Аз съм дознател" на когото и да е, или ще избягвате да казвате това? Ако е второто лошо.
8. Ще се чувствате ли 100% на мястото си?
АКО НА ТИЯ ОСЕМ ВЪПРОСА ОТГОВОРИТЕ ПОЛОЖИТЕЛНО, НА ДРУГОТО ПРОСТО ЩЕ СЕ НАУЧИТЕ В ПРОЦЕСА НА РАБОТАТА....)))
- INVESTIGATOR_OSLS
- Младши потребител
cruel_la написа:detxen написа:
Определено си заслужава да станеш следовател, но дознател НЕ! Според мен има само негативи. Занимавам се точно с наказателно право имах намерение да ставам дознател, но навреме се отказах. Това са хора за всичко с ниско заплащане, виновни за всичко и вечно на ........... Ако този вид работа Ви харесва - кандидатствайте. Беше примамлива преди 4-5 години, но в момента работят голяма част от това, което работеха следователите и криминалистите.
Много интересен пост.И, пълен с неща, които не ми се ще да назовавам.
В общи линии, разлика няма, освен, че ако си следовател, началникът ти не е бивш комбайнер, а това не е без значение.
И твоят постинг не е скучен драга Круела. Знам какво имаш предвид, но...НО, има учреждения, които в последните годни надминаха "чудесата" в МВР. Например районен съд някъде в северна България, където председателя беше отстранен, заради псувни и бой по колежки съдии и деловодителки, или действащ окръжен прокурор в северна България, който устно разпорди преди 2 месеца колегите му от ОСС да не разговаря, именно да не разговарят с колежката си, наградена през пролетта от Г П Б. Велчев. В интерес на истината ще кажа, че този председател на окръжен съд е от школата на вездесъщата Държавна сигурност.
Предвид гореизложено, аз смятам, че няма никакви гаранции, постъпвайки на работа, като следовател, прокурор или съдия, че няма да се върнете във времето на народната милиция. И то от времето на Берия.....
trov, започнете работа, която Ви носи професионално удовлетворение и необходимия доход за нормален жизнен стандарт. Липсва ли едното, поне аз съм в дискомфорт и продължавам да съм, но не това е друга бира . Успех!
...полицай, наистина е призвание...
- policai
- Потребител
и нека всеки да си гледа работата...БЕ ЩО НЕ СИ....гледате работата ... дознатели ще ми стават .... полицаи....ми то вече няма такива бе . ... пък що да не са - с новия ЗМВР вероятно , постепенно юристите ще се "утаят" - ще останат само полицайчета на длъжност "младши разследващ полицай"... те тогава , накрая , ще си изяснят разликата между "разследване" и "оперативно - издирвателна работа"-да видим кой оперативен работник ще поиска да го преназначат /сигурно ще става "доброволно"... /
- dino6506
- Потребител
dino6506 написа:... те тогава , накрая , ще си изяснят разликата между "разследване" и "оперативно - издирвателна работа"-да видим кой оперативен работник ще поиска да го преназначат /сигурно ще става "доброволно"... /
в това министерство всичко винаги е ставало доброволно!
- policai
- Потребител
Здравей, cruel_la, познай защо рядко намирам време да се "вясвам" тук? Ами няма време, въпреки рутера и вториа комп в къщи, няма време от работа, всичко изложено от теб е вярно, пак откриваме топлата вода, но пък според съвременните теории във физиката - еволюцията е спирала...
За да съм по темата, не се досещам нито един конкретен аргумент, с който да привлека новоизлюпените юристи на работа в МВР, но, НО! Аз самият продължавам да работя и проблема не е че няма къде да изкарвам по-добри пари, проблема е, че ми харесва да да работя тази работа, виждам, че се справям прилично, подготвен съм за това, въпреки всичко, който не изпитва удовлетворение от добре свършена работа няма да ме разбере. Въпреки управляващите, законодателя и "международната обстановка" има хора, които се опитват да си вършат работата, а и се справят не лошо, при това го правят все още с желание.
Дано е дошло времето на мислещите хора/хора като теб и др./ в тази целуната от Бог земя, за да се преобърне света с главата нагоре..., дано!
За да съм по темата, не се досещам нито един конкретен аргумент, с който да привлека новоизлюпените юристи на работа в МВР, но, НО! Аз самият продължавам да работя и проблема не е че няма къде да изкарвам по-добри пари, проблема е, че ми харесва да да работя тази работа, виждам, че се справям прилично, подготвен съм за това, въпреки всичко, който не изпитва удовлетворение от добре свършена работа няма да ме разбере. Въпреки управляващите, законодателя и "международната обстановка" има хора, които се опитват да си вършат работата, а и се справят не лошо, при това го правят все още с желание.
Дано е дошло времето на мислещите хора/хора като теб и др./ в тази целуната от Бог земя, за да се преобърне света с главата нагоре..., дано!
- policai
- Потребител
cruel_la написа:...Вече дори нямам желание нищо ново да научавам...
Не го вярвам, просто породата ти е друга, ние винаги искаме да знаем, но не само да знаем, а да знаем защо! Бъди жива и здрава!
- policai
- Потребител
gh
Ходатайствам да приемете diaida за мл.дознател .Бъдете уверени,че обвинителните заключения ще заваляват след всяка нейна поява пред обвиняемите,а и е спец по всички манипулации-наред с всичките й езикови познания някой ден може да завърши и право в ЮУ(най-малко).
Благодаря!
- Nekonventsialen
- Младши потребител
Да си дознател, май наистина е признание...Няма да коментирам отново липсата на свободно време, купищата работа, времето, което се опитваш да разпределиш между прокуратура, разпит на свидетели, огледи, адвокати, обвиняеми и т.н.Искаш ли да си вършиш добре работата - намираш начин, независимимо, че в повечето случаи този начин е безброй извънработни часове, които никой не ти плаща.Работата е динамична и интересна.Изисква не само правни познания, а и много добра обща култура.Научаваш много нови неща и изграждаш контакти.Относно заплащането обаче, искам да добавя, че е прилично, предвид, че доста хора работят за по 300-400 лв.Като за начинаещ юрист, дори никак не е зле, НО! имай предвид, че голяма част от това възнаграждение, ще ползваш за закупуване на хартия, лепило, химикали, папки и всякакви други консумативи, за които се сетиш, вкл и за зареждане на тонера на собствения ти принтер, който ползваш за служебни цели!
- T.A.R.A.
- Потребител
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|