начало

Нойзи сам се отказа от колата си Нойзи сам се отказа от колата си

"Жена" юрист или "юрист" жена?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Добри юристи ли са жените?

Ако е жена, не става за юрист
9
17%
Може, стига да е юрист до 18ч, а после-жена
11
20%
Полът няма никакво значение
34
63%

Общо гласове : 54

Мнениеот Гост. » 08 Сеп 2008, 17:53

Полът няма абсолютно никакво значение. 8)
И времената не са това, което бяха... слава богу. Не съзирам нищо нередно една жена да практикува юридическа професия, както и юридическото съсловие не е запазена територия на мъжкари. Вече не.
Хипотезата- юрист до 18, а после жена, бих дала следния отговор-Жена съм/ такава се усещам и ме възприемат/ не само до 18, а през всичките 24 часа на тези 365 дни. Това пък не ми пречи да бъда и юрист също толкова време през годината...

п.п. Да ме прощавате мъжкото съсловие, но рядко ми се случва да чета СР, постановено от мъж, което да може да съперничи на дамските такива...Нищо лично- просто констатации...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот portokal » 08 Сеп 2008, 17:55

Поли, не само рядко четеш мъжки решения, добри или лоши, ами въобще мъже не останАа. Затова ще да е. :wink: :P
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 08 Сеп 2008, 18:17

portokal написа:Поли, не само рядко четеш мъжки решения, добри или лоши, ами въобще мъже не останАа. Затова ще да е. :wink: :P

:roll: :lol: Нямам знание да е това причината, но е една от възможните.
От друга страна, като се поогледам във вилаета- в РС, бройката им равна/ това дали е тенденциозно? за изравняване на силите?/... В ОС е с малък превес, дамския състав.
Но, пък от друга страна, наскоро един районен съдия от мъжки пол, какво определение чете по ЧНД за МНО/ въпреки, че не уважи молбата на подзащитния ми/- беше ... безупречно!

:roll: Май трябваше да заключа, че има място и за двата пола под юридическото слънце... :?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 08 Сеп 2008, 18:20

Да допълня, в прокуратурите- това жената има комай обвинителен уклон, ако се съди по състава... :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот DEKAH » 08 Сеп 2008, 19:21

негър-скиор и жена-адвокат нема.

п.п. Ей сега ме изядоха.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 08 Сеп 2008, 19:33

DEKAH написа:негър-скиор и жена-адвокат нема.

Вторите какви са? ...че ми стана интересно :lol:

п.п. Не съм канибал. :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот DEKAH » 08 Сеп 2008, 19:41

poli_g написа:Вторите какви са? ...че ми стана интересно :lol:

п.п. Не съм канибал. :lol:

От къде да зная? Мъча се да се заяждам, защото като чета отговорилите... все едно са на курс по феминизъм. Нали трябва някой да каже и нещо "на опаки". Все пак има теза и контра теза иначе няма спор. Скучничко е.

Отделно от това съм чувал доста клиенти, които са се изказвали негативно за жените адвокати. Мисля, че са предубедени. Не зная причината - дали посткомунистическо мислене или патриархално възпитание... но е факт. Обаче съществува някакъв страх от това да те защитава жена. Почти винаги съм питал: "За вас каква е разликата кой ще ви представлява?" Само 1 ми отговори смислено "Ами... жените са много разсеяни и не могат да се концентрират." :lol: :lol: :lol: :lol:

То щото аз съм много концентриран. По неговата логика и аз съм жена.
:lol: :lol: :lol:
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот vili » 08 Сеп 2008, 20:27

Всичко зависи от личните качества! В ежедневието си всеки един от нас е свидетел на безлични мъже адвокати или посредствени жени адвокати и т.н. Но това, което аз съм установила в своята практика е, че адвокатите мъже всяват повече респект особено когато клиентите са по-посредствени и простовати. Адвокатите жени от своя страна разполагат със своя чар, който съчетан с ум и интелигентност е още по-въздействащ!
vili
Потребител

Мнениеот pokerman » 08 Сеп 2008, 21:24

"Да допълня, в прокуратурите- това жената има комай обвинителен уклон, ако се съди по състава... "

Поли напипа проблема :) и не само прокурорките ,но и съдийките :lol:
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
pokerman
Потребител

Мнениеот Гост. » 08 Сеп 2008, 21:36

pokerman написа:"Да допълня, в прокуратурите- това жената има комай обвинителен уклон, ако се съди по състава... "

Поли напипа проблема :) и не само прокурорките ,но и съдийките :lol:

прокурор!
съдия!
адвокат!

Поки, някой все пак следва да прилага закона, дори с цялата му строгост!
Не, за 1.7 промила да се налага по 343г вр. 37т.7- безумен срок от ... дръж се да не паднеш- 3 -три! месеца лишаване от права...А, стига. :evil:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 08 Сеп 2008, 21:40

Абе аз се сещам за още една женска дискриминация…………..дали устава на Българската Православна Църква предвижда право на жената да стане патриарх……………..ъъъъъъ , по скоро титлата трябва да е матриарх….. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Gabi1 » 08 Сеп 2008, 21:58

Но има и обратните примери - сещам се например, че мъжете не тренират художествена гимнастика.... :lol:
Gabi1
Потребител

Мнениеот RinTimTim » 08 Сеп 2008, 23:00

Ей, три страници тема, а още никой не е казал: "Жената юрист е като морското свинче - нито е морско, нито е свинче" :lol:

ПП А пък жената шофьор е като звезда в небето... ти нея виждаш, тя тебе - не :lol:
RinTimTim
Потребител

Мнениеот donna » 08 Сеп 2008, 23:09

RinTimTim написа:Ей, три страници тема, а още никой не е казал: "Жената юрист е като морското свинче - нито е морско, нито е свинче" :lol:

ПП А пък жената шофьор е като звезда в небето... ти нея виждаш, тя тебе - не :lol:

Ровя тука из нета и търся да открия мъж манюкюрист :lol:
donna
Старши потребител

Мнениеот pokerman » 08 Сеп 2008, 23:24

има балетисти, фризиори ама да няма маникюристи и в художествената гимнастика. Защо ли? Защото там не ни е мястото. Същото е със щангистките и културистките. Вместо да се зобат с тестостерон що не се запишат на худ. гимнастика, плуване или нещо друго :lol:
pokerman
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 08 Сеп 2008, 23:41

REVOLUTION написа:
portokal написа:
Обаче ей сега ще се появи Цветана и ще те изяде с парцалите.

Дано не го прочете , тя е в ариегарда на най-радикалните организации…..

Чакай , чакай и аз мога да разкажа история , аналогична предполагам на историята на твоя познат.Намирам се във фризьорски салон.Освен момичето което ме подстригва , още две клиентки си правят някакви процедури на косите.Едната разказва………”И сутринта представяш ли си ,смее да ми държи сметка защо нямал една чиста и изгладена риза за работа.Другото момиче:”Олееееееееееее , стига не изглежда такова момче”.”Като му дигнах един скандал ,Абе момченце да не живееш в 18 век, да не съм ти домашна прислужница , я си събирай дрехите и отивай майката ти да ги изпере.Ама ха.”.След около 5 минути.”Къде бяхте на море , с какво ходихте?”.Отговор-“С автобус”.Реакция”Олееееееее , вие сте се сварили , нямате ли кола?.”Нямаме , остави , постоянно го ям моя , какъв мъж си бе , глава на семейство , не можеш да изкараш пари да купиш една кола , работи за 500 лв. , хората забогатяха…………”
Умрях от смях……………..Та…
:D

В тази връзка се сетих за един виц:
В 3 часа посред нощ жената сръгва мъжа си и го буди.
"-Какво има? - сънено промълвява той.
-Е как може да спиш спокойно с такава малка заплата :?: :!: "

:D
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот pokerman » 09 Сеп 2008, 00:21

"И сутринта представяш ли си ,смее да ми държи сметка защо нямал една чиста и изгладена риза за работа.Другото момиче:”Олееееееееееее , стига не изглежда такова момче”.”Като му дигнах един скандал ,Абе момченце да не живееш в 18 век, да не съм ти домашна прислужница , я си събирай дрехите и отивай майката ти да ги изпере.Ама ха.”.След около 5 минути.”Къде бяхте на море , с какво ходихте?”.Отговор-“С автобус”.Реакция”Олееееееее , вие сте се сварили , нямате ли кола?.”Нямаме , остави , постоянно го ям моя , какъв мъж си бе , глава на семейство , не можеш да изкараш пари да купиш една кола , работи за 500 лв. , хората забогатяха…………”

Е това вече е много грубо :evil:
Баща ми беше безработен 3 год. После започна като разносвач на сладки в една тъпа сладкарница, ама нито един път майка ми не е престанала да готви и да пере и винаги е имал чисти дрехи за работа.
Е такива жени с радост да ги ... ама после прокурорките и съдийките- домашно насилие. :lol: :lol: :lol:
pokerman
Потребител

Мнениеот diaida » 09 Сеп 2008, 03:28

[quote="pokerman"]
Баща ми беше безработен 3 год. [color=red]После започна като разносвач на сладки в една тъпа сладкарница, ама нито един път майка ми не е престанала да готви и да пере и винаги е имал чисти дрехи за работа.[/color][/c[quote="pokerman"]

Това наистина е нещо което никога не бих забравила ...

Без дори да подозира Поки даде едно много ясно определение на обичта, любовта и семейството "ама нито един път майка ми не е престанала да готви и да пере и винаги е имал чисти дрехи за работа".
Ако едно семейство е СЕМЕЙСТВО, така би следвало да бъде! Поки, радвам се за теб, радвам се и за мен, че сме израсли в такива семейства и ме е срам за себе си и ми е мъчно, че не успях да създам подобна атмосфера, но благодаря на родителите ми, че компенсираха пропуските ми, защото поне НИЕ успяхме да запазим семейството си!
Няма нужда да анализирам - за подкрепата от най-близките, за партньрството, за обединенито ... всичко би прозвучало излишно пред факта, че каквото и да се случи с теб - ще намериш ризата си изгладена! Някой ти вярва, някой те обича ... това не е ВСЕ НЕЩО!
ТОВА Е ВСИЧКО!
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 09 Сеп 2008, 08:29

pokerman написа:"Баща ми беше безработен 3 год. После започна като разносвач на сладки в една тъпа сладкарница, ама нито един път майка ми не е престанала да готви и да пере и винаги е имал чисти дрехи за работа.
Е такива жени с радост да ги ... ама после прокурорките и съдийките- домашно насилие. :lol: :lol: :lol:

Ризите са чисти, когато бе безработен или когато започна работа?
И ".........." нормална реакция ли следва да бъде, ако евентуално не са налични/ ти набърка домашното насилие.../? Ех...

Встрани от твоето изказване- не, че съм твърде еманципирана, но съм на мнение, че тези дейности могат да се вършат, също толкова добре!, и от другата/ мъжествена/ половина в семейството- разделение на задълженията и прочие...
Въпрос на разбирателство. Домакинските задължения в едно семейство не са само приоритет на жената! Не и в този век!

п.п. Деки, това е спам. Но, същината на темата отдавна се е поизместила нейде...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот portokal » 09 Сеп 2008, 09:07

Gabi1 написа:Но има и обратните примери - сещам се например, че мъжете не тренират художествена гимнастика.... :lol:

Имаше едни японци, които бяха дошли преди години в България и демонстрираха съчетания по "мъжка" художествена гимнастика - с въженца и още някакви уреди (лента например май нямаше). Но не знам правят ли си и състезания в Япония.

pokerman написа:Баща ми беше безработен 3 год. После започна като разносвач на сладки в една тъпа сладкарница, ама нито един път майка ми не е престанала да готви и да пере и винаги е имал чисти дрехи за работа.
Е такива жени с радост да ги ...

Мда, всеки с радост би ... (каквото и да значи многоточието) жена, която само дето на ръце не го носи вкъщи, но не знаех, че това е задължителното условие.
Аз не знам защо си мисля, че е редно при работеща жена и безработен мъж той да поеме домакинската работа (или по-голямата част от нея), вместо да лежи пред телевизора или да си оплаква участта по кръчмите. ;-)
Заключението за прокурорките, съдийките и домашното насилие пък е просто блестящо. Освен ако майка ти не е накарана насила да готви и да пере, което все пак не вярвам. :)

има балетисти, фризиори ама да няма маникюристи и в художествената гимнастика. Защо ли? Защото там не ни е мястото. Същото е със щангистките и културистките. Вместо да се зобат с тестостерон що не се запишат на худ. гимнастика, плуване или нещо друго

Ти па що мислиш, че плувкините не зобат? :oops: А мъж да зоби хубаво ли е?
Впрочем знаеш ли, че за олимпийските игри през 1896 г. било надделяло мнението, споделяно и от Кубертен, че мястото на жените не е в спорта въобще? Поне така съм чувала.
И да повторя нещо, което се опитах да кажа по-горе: умирам някой ДРУГ да определя по свое усмотрение къде ми е мястото. :wink:
Последна промяна portokal на 09 Сеп 2008, 09:34, променена общо 1 път
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии