начало

Нойзи сам се отказа от колата си Нойзи сам се отказа от колата си

Съсобственици на жилище

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съсобственици на жилище

Мнениеот milena.mecho » 09 Сеп 2008, 15:42

Имам един въпрос и не знам дали някой ще ми отговори, но ще се надявам на отговор.Когато брат и сестра са съсобственици на апартамент и живеят в него,но единият не си плаща сметките за ток,вода и данъците, може ли другият да го принуди по някакъв начин да напусне жилището ,и с кой закон е уредено това отношение между съсобственици?
milena.mecho
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 09 Сеп 2008, 15:46

ЗС, ЗЗД, ЗМДТ...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ch3oh » 09 Сеп 2008, 15:47

1. Да.
2. ЗС, ГПК и др.
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот vili » 09 Сеп 2008, 18:49

Ако единият съсобственик не си плаща полагащите му се консумативни разходи, другият съсобственик ако ги е платил може да си ги претендира на общо основание по съдебен ред. Разбира се в негова тежест е да докаже тези факти и обстоятелства. Но това според мен не дава основание да го лишим от ползването. Всеки съсобственик има право да се ползва от общата вещ съобразно правата си.
vili
Потребител

Назад към Общи дискусии