- Дата и час: 03 Фев 2025, 19:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съсобственици на жилище
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Съсобственици на жилище
Имам един въпрос и не знам дали някой ще ми отговори, но ще се надявам на отговор.Когато брат и сестра са съсобственици на апартамент и живеят в него,но единият не си плаща сметките за ток,вода и данъците, може ли другият да го принуди по някакъв начин да напусне жилището ,и с кой закон е уредено това отношение между съсобственици?
- milena.mecho
- Нов потребител
Ако единият съсобственик не си плаща полагащите му се консумативни разходи, другият съсобственик ако ги е платил може да си ги претендира на общо основание по съдебен ред. Разбира се в негова тежест е да докаже тези факти и обстоятелства. Но това според мен не дава основание да го лишим от ползването. Всеки съсобственик има право да се ползва от общата вещ съобразно правата си.
- vili
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|