- Дата и час: 03 Фев 2025, 18:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Откриване на академичната година в Югозападния университет.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
91 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Откриване на академичната година в Югозападния университет.
По покана на кмета на община Благоевград Костадин Паскалев и ректора на ЮЗУ „Неофит Рилски” проф. д-р Иван Мирчев, министър-председателят на Република България Сергей Станишев посети Благоевград и взе участие в церемонията по откриването на новата учебна 2008/2009 година в университета.
Тържественият акт започна в 10. 30 часа с полагане на цветя пред паметника на патрона на университета Неофит Рилски. Гостите, сред които бяха министърът на регионалното развитие Асен Гагаузов, зам.-председателят на НС Любен Корнезов, депутатите Кирил Добрев, Марина Дикова, Снежана Гроздилова и Борис Ячев, кметът на Благоевград Костадин Паскалев, областният управител Владимир Димитров, Неврокопският митрополит Натанаил и други, бяха посрещнати изключително сърдечно от препълнената до краен предел университетска аула. След академичното слово на ректора министър-председателят връчи студентските книжки на първокурсници от седемте факултета и Техническия колеж, приети с най-висок бал. За съществен принос в изграждането, развитието и утвърждаването на университета като най-голям образователен, научен и духовен център на Югозападна България ректорът проф. д-р Иван Мирчев връчи „Почетния знак на ЮЗУ „Неофит Рилски” на кмета на Община Благоевград Костадин Паскалев, на кмета на Община Разлог Любен Татарски и на главния редактор на вестник „Струма” Красимир Евлогиев.
Светът е във финансова криза, но слава Богу, тази криза засега не засяга България. Това каза министър-председателят Сергей Станишев в своето приветствено слово пред студентите по повод откриването на новата учебна година. Това е потвърждение на правилността на финансовата ни политика, тъй като бюджетният излишък гарантира стабилността на страната ни, допълни той. Премиерът заяви още, че днешният ден е добър повод да се замислим за тези три символа – вярата, надеждата и любовта, които са дали възможност на нацията ни да оцелее през вековете.
Забележка:
Специалностите "Право", "Публична администрация", "Международни отношения" и "Европеистика" ще започнат академичните заниятия на 6 октомври 2008 г. с тържествено откриване на академичната година на Правния факултет.
Югозападен университет "Неофит Рилски"- лидерът в съвременното европейско академично образовение.
Тържественият акт започна в 10. 30 часа с полагане на цветя пред паметника на патрона на университета Неофит Рилски. Гостите, сред които бяха министърът на регионалното развитие Асен Гагаузов, зам.-председателят на НС Любен Корнезов, депутатите Кирил Добрев, Марина Дикова, Снежана Гроздилова и Борис Ячев, кметът на Благоевград Костадин Паскалев, областният управител Владимир Димитров, Неврокопският митрополит Натанаил и други, бяха посрещнати изключително сърдечно от препълнената до краен предел университетска аула. След академичното слово на ректора министър-председателят връчи студентските книжки на първокурсници от седемте факултета и Техническия колеж, приети с най-висок бал. За съществен принос в изграждането, развитието и утвърждаването на университета като най-голям образователен, научен и духовен център на Югозападна България ректорът проф. д-р Иван Мирчев връчи „Почетния знак на ЮЗУ „Неофит Рилски” на кмета на Община Благоевград Костадин Паскалев, на кмета на Община Разлог Любен Татарски и на главния редактор на вестник „Струма” Красимир Евлогиев.
Светът е във финансова криза, но слава Богу, тази криза засега не засяга България. Това каза министър-председателят Сергей Станишев в своето приветствено слово пред студентите по повод откриването на новата учебна година. Това е потвърждение на правилността на финансовата ни политика, тъй като бюджетният излишък гарантира стабилността на страната ни, допълни той. Премиерът заяви още, че днешният ден е добър повод да се замислим за тези три символа – вярата, надеждата и любовта, които са дали възможност на нацията ни да оцелее през вековете.
Забележка:
Специалностите "Право", "Публична администрация", "Международни отношения" и "Европеистика" ще започнат академичните заниятия на 6 октомври 2008 г. с тържествено откриване на академичната година на Правния факултет.
Югозападен университет "Неофит Рилски"- лидерът в съвременното европейско академично образовение.
Последна промяна advokat__nikolov на 18 Сеп 2008, 08:22, променена общо 1 път
- advokat__nikolov
Re: Откриване на академичната година в Югозападния университ
advokat__nikolov написа:Югозападен университет "Неофит Рилски"- лидерът в съвременното европейско академично образовение.
Щом казваш....
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Николов, не се изхвърляй. Съвременно + европейско + академично в държавен български университет Ние нито се учим на практически неща, нито се учим на работа в екип... Учим се на ТЕОРИЯ, ТЕОРИЯ и пак ТЕОРИЯ. Кое му е съвременното на това да търкаш скамейките, водейки си записки? Докато например в един друг университет, пак в гр. Благоевград, си теглят лекциите от Интернет (защото някой се е сетил да им ги качи), след което не само научават нужното, но и получават задания за проекти и пр., които изпълняват в екип? Ето това е СЪВРЕМЕННО образование. За съжаление, то е и доста скъпо.. Ако имах финансовата възможност обаче, бих предпочела да завърша този университет, а не другия. Така че, МОЛЯ ТЕ, СПРИ да рекламираш нашия университет.
Fortuna fortes adiuvat.
Perfice te!
Perfice te!
- MariaMagdalena
- Потребител
честито, живи и здрави. аз учих там една година в американския беше юридическия /не знам дали са още там/, голям купон.
http://www.lawsbg.com
-
Trapped - Потребител
Trapped написа:честито, живи и здрави. аз учих там една година в американския беше юридическия /не знам дали са още там/, голям купон.
Не, не, грешиш, Американският университет е в сгрдата на Правния факултет.
Към Мария Магдалена
Факултетът ни е страхотен Гордея се, че уча в Благоевград. Проф.д-р Александър Воденичаров ни е предоставил невероятни условия за работа, за което искрено му благодаря. Преподават ни най-добрите лектори в страната- Проф.д-р Любен Корнезов, Проф.д-р Георги Боянов, Проф.д-р Петко Попов, Проф.д-р Траян Лялев, Проф.д-р
Марио Бобатинов, Проф. д- р Александър Воденичаров, Проф. д- р Божана Неделчева, Проф.д-р Владимир Петров, доц. д- р Георги Мутафчиев, доц. д- р Добринка Чанкова, доц. д- р Александър Билярски, доц.д-р Иван Русчев и още много други.......
А относно практиката, оправяйте се сами, от вас зависи. Ето аз карам вече втори стаж.
Искам да поздравя новия декан на Правния факултет-проф. д-р Софка Матеева и да и пожелая много успехи в управлението най-качесвения факултет в страната. Вярвам, че ние, студентите, можем да разчитаме на нейната отзивчивост.
С уважение и към цялото ръководство на Правния факултет
Пламен Николов, студент по право, II за III курс.
Успех на всички колеги през новата академична юридическа година
- advokat__nikolov
Боже, Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!
-
и простотия, също така......
п.с. николов, а като вятъра кога ще им правиш???
п.с. николов, а като вятъра кога ще им правиш???
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
По повод новата академична година...след като прочетоха сервилните писания на хАдвуката, доста хора се юрнаха за Диплом...
ВИЖТЕ ТУК!
но като видяха резултата....
ВИЖТЕ ТУК!
но като видяха резултата....
-
palimsest - Активен потребител
Николов, събуди се от розовия сън, в който спинкаш Каква практика, какви 5 лв. (ако мога да си позволя този жаргонен израз)? Кое му е практическото на 10 дни в някоя община, където най-много да те накарат да напишеш 2 молби (или 20, но еднотипни)
И ако ще арменския поп да преподава, все тая. В общия случай българското образование създава зубрачи, защото насажда посредственост изначално. Кара те да зубриш теми, а не ти човърка мозъка, за да създаде от теб мислещ човек.
Колкото до Воденичаров - аз лично не го харесвам. Защо? Защото подценяваше моя труд и труда на хиляди други студенти, като продаваше дипломи за висше образование, като записваше студенти направо във втори курс срещу 1000 лв. , като.... Хайде, да спра до тук, че ще се разпеня. И докато неграмотници завършват точно прехваления от теб ПИФ, аз ще бъда приравнявана с тях. Точно затова спри да ми хвалиш Воденичаров и се свести, докато е време.
И ако ще арменския поп да преподава, все тая. В общия случай българското образование създава зубрачи, защото насажда посредственост изначално. Кара те да зубриш теми, а не ти човърка мозъка, за да създаде от теб мислещ човек.
Колкото до Воденичаров - аз лично не го харесвам. Защо? Защото подценяваше моя труд и труда на хиляди други студенти, като продаваше дипломи за висше образование, като записваше студенти направо във втори курс срещу 1000 лв. , като.... Хайде, да спра до тук, че ще се разпеня. И докато неграмотници завършват точно прехваления от теб ПИФ, аз ще бъда приравнявана с тях. Точно затова спри да ми хвалиш Воденичаров и се свести, докато е време.
Fortuna fortes adiuvat.
Perfice te!
Perfice te!
- MariaMagdalena
- Потребител
Николов , изпрати ли картичка със най-искренни пожелания на Воденичаров за рожденния му ден или го изпусна ?Бил е средата на август . Не ми казвай че си забравил !
- Logan
- Потребител
Браво Николов - добре се натягаш. Личи си, че си класически подмазвач и подлизурко. Сега като чета някои имена на преподаватели с умиление си спомням, че по мое време на Траян Лялев му викахме ГОРСКИЯ ДУХ. На Владимир Петров - ВЛАДО БОЙЛЕРА. На Петко Попов - ПЕТКО СЕКИРАТА. О времена, о нрави - както са казали някои древни хора. Че даже и мъдри.advokat__nikolov написа:Trapped написа:честито, живи и здрави. аз учих там една година в американския беше юридическия /не знам дали са още там/, голям купон.
Не, не, грешиш, Американският университет е в сгрдата на Правния факултет.
Към Мария Магдалена
Факултетът ни е страхотен Гордея се, че уча в Благоевград. Проф.д-р Александър Воденичаров ни е предоставил невероятни условия за работа, за което искрено му благодаря. Преподават ни най-добрите лектори в страната- Проф.д-р Любен Корнезов, Проф.д-р Георги Боянов, Проф.д-р Петко Попов, Проф.д-р Траян Лялев, Проф.д-р
Марио Бобатинов, Проф. д- р Александър Воденичаров, Проф. д- р Божана Неделчева, Проф.д-р Владимир Петров, доц. д- р Георги Мутафчиев, доц. д- р Добринка Чанкова, доц. д- р Александър Билярски, доц.д-р Иван Русчев и още много други.......
А относно практиката, оправяйте се сами, от вас зависи. Ето аз карам вече втори стаж.
Искам да поздравя новия декан на Правния факултет-проф. д-р Софка Матеева и да и пожелая много успехи в управлението най-качесвения факултет в страната. Вярвам, че ние, студентите, можем да разчитаме на нейната отзивчивост.
С уважение и към цялото ръководство на Правния факултет
Пламен Николов, студент по право, II за III курс.
Успех на всички колеги през новата академична юридическа година
- riyva_evro
- Потребител
Към riyva_evro
Ало, аз уча в този университет, той ми дава образованието, с което ще си изхранвам в бъдеще семейството. Всеки е длъжен да уважава учебното заведение,в което учи, а не да го плюе, както прави Мария Магдалена. Ами, като не ви харесва, защо учите тук? Вие знаете ли какво е в другите университети, каква пародия е? Не сте видели и не знаете и затова не се изказвайте за ПИФ по този начин.
Аз уча в този университет и затова ще браня цветовете и символите на знамето му !
Към Логан
Нали затова ходих в Благоевград бе, Младене
Ало, аз уча в този университет, той ми дава образованието, с което ще си изхранвам в бъдеще семейството. Всеки е длъжен да уважава учебното заведение,в което учи, а не да го плюе, както прави Мария Магдалена. Ами, като не ви харесва, защо учите тук? Вие знаете ли какво е в другите университети, каква пародия е? Не сте видели и не знаете и затова не се изказвайте за ПИФ по този начин.
Аз уча в този университет и затова ще браня цветовете и символите на знамето му !
Към Логан
Нали затова ходих в Благоевград бе, Младене
- advokat__nikolov
Учебното заведение само по себе си знания не дава. Те се получават след добро преподаване и след добро усвояване от съответния субект. Само с теория и с разни постулати ви пълнят главите тези палячовци дето си им направил един поменик. Правилно прочетох някъде забележка, че практически знания не получавате. Бас слагам, че по търговско право ще излезеш чисто бос от твоя си ВУЗ и хич не е важно каква оценка си получил. Да не говорим примерно за едно обективно съединяване на искове или за насрещните искове няма да имаш никакъв практически опит. Но, ти не си виновен - системата е такава. Ти просто я поддържаш, щото отдавна ти казвам - по твоя път ние, аз и много други от този форум сме ходили и сме се върнали няколко пъти. Днес е неделя - отиди на въздух или покани някоя твоя колежка да подишате хубав въздух в околностите на града. Ще ти е от полза.
- riyva_evro
- Потребител
Николов, уча там, защото финансово не ми излиза сметката да уча на друго място. Иначе щях да хвана по чужбината Не плюя университета, плюя системата. Чети по-внимателно, преди да се изказваш. Аз браня себе си, не ми пука за университета, нито за цветовете му, знамето му или каквото там беше. Ще си изкаравам хляба с това, което съм научила сама, по мое желание, отделяйки моето време за това. Никой не ми е налял нищо с фунийка в главата. А дори и да беше - за мен това, че уча там, си е по-скоро бизнес отношение между мен и университета - аз плащам такса, срещу която ми предоставят определена услуга. Аз използвам на максимум възможностите, които ми дава университета, но не намирам, че са уникални. Не виждам нищо лично - колкото плащам, толкова и получавам Никой не може да ме задължи да уважавам една порочна система, която дава шанс на малоумни богаташчета да се запишат без приемни изпити и да завършат без особено усилие. Пък ти уважавай каквото искаш, това си е твой свободен избор.
Пак казвам, плюя срещу системата, както и срещу твоето желание да изкараш един български държавен ВУЗ еквивалент на Харвард. Не съм на мнение, че в останалите български висши училища картинката е различна. Така че, моля те искрено, събуди се. Хонорарите от хиляди еврА, които бленуваш, не са на крачка след излизането от университета. Поне не и в нашата балканска, чисто българска действителност. И малък съвет - спри да се мазниш на тоя и оня чрез форума, защото никой не обича такова подлизурство. Считам темата за приключена и нямам намерение да вземам отношение повече - каквото имах да казвам, казала съм го.
Пак казвам, плюя срещу системата, както и срещу твоето желание да изкараш един български държавен ВУЗ еквивалент на Харвард. Не съм на мнение, че в останалите български висши училища картинката е различна. Така че, моля те искрено, събуди се. Хонорарите от хиляди еврА, които бленуваш, не са на крачка след излизането от университета. Поне не и в нашата балканска, чисто българска действителност. И малък съвет - спри да се мазниш на тоя и оня чрез форума, защото никой не обича такова подлизурство. Считам темата за приключена и нямам намерение да вземам отношение повече - каквото имах да казвам, казала съм го.
Fortuna fortes adiuvat.
Perfice te!
Perfice te!
- MariaMagdalena
- Потребител
Аз ще се намеся като арбитър и ще кажа, че истината е някъде по средата Нито Мария е права, нито Николов ( говоря за ПИФ)
Мария, обаче е права за едно- системата е леко калпава:), но мисля , че след този 6 месечен стаж нещата ще си дойдат на място. Когато се знае какво, къде, как и защо от теорията, на практика ще остане само попълването на документите, а повечето ги има на бланки в АПИС и СИЕЛА.
Мария, обаче е права за едно- системата е леко калпава:), но мисля , че след този 6 месечен стаж нещата ще си дойдат на място. Когато се знае какво, къде, как и защо от теорията, на практика ще остане само попълването на документите, а повечето ги има на бланки в АПИС и СИЕЛА.
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
- pokerman
- Потребител
pokerman написа:Аз ще се намеся като арбитър и ще кажа, че истината е някъде по средата Нито Мария е права, нито Николов ( говоря за ПИФ)
Стажа е пълен майтап приятелю. Не разчитай на него. А това с бланките е не само смешно, но и жалко. Ще ме разбереш след време.
-
riyva_evro написа: На Петко Попов - ПЕТКО СЕКИРАТА.
Имаше едно друго - Петко ....
Пък Траян Лялев - заедно със сина си наля основите на СИК
- kolman
- Потребител
advokat__nikolov написа:
По силата на коя логика си длъжен да уважаваш университета си?
Ти правиш ли разлика между чувството на уважение и нечистоплътното сервилно отношение....?!!?
Каква е пародията в другите университети?На какво основание коментираш други ВУЗ,без да си имал възможността да ги опознаеш в качеството на студент по право ...
-
palimsest - Активен потребител
91 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|