начало

Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити

Бисерите на Адв. Николов

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Бисерите на Адв. Николов

Мнениеот palimsest » 30 Сеп 2008, 14:05

хАдвукат Николов с двете кльомби написа:Е,благодаря на Бог,че ми е суперинтересно да чета правото,а не на сила или още по-смешното-бащата пианист и сина трябва да е.хахахахахахах,ама да не стане какво във филма "Куче в чекмедже",само че в юридическа форма.

ИзображениеИзображениеИзображение
хАдвукат Николов с двете кльомби написа:Обичам да имам изпити.
Благодаря на БОГ,че изучавам АПК,а не ЗАП.

Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот palimsest » 30 Сеп 2008, 14:09

хАдвукат Николов с двете кльомби написа:Абе да ви кажа-много хора ми се включват на съобщение и ми искат правен съвет.Защо ли? Е,поне един от тях/юрист/ ми изпрати парички на картовата сметка,щото му свърших голяма работа-казах му какво да говори и как да го докаже в едно н.о.х.д.,от моя гледна точка.Е,разбира се,юристът не се е ръководел само от мен.Добре,че е Върховният съд да знам какво винаги да правя. :P
Еееееее това във втори курс да изкараш първия си хонорар-безценно.

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Правосъдното и Министерството на здравеопазването,както и образователното такова „предупреждават” на пазара е изпуснат недовършен продукт на родното висше образование,подвизаващ се под търговската марка-
®Адвокат Николов® Адвокатска къща "Пламен Николов & съдружници".

Употребата на този недовършен продукт е равносилна на потребата на този по-долу:
Изображение
Изображение
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот palimsest » 30 Сеп 2008, 14:23

хАдвукат Николов с двете кльомби написа:Ти в момента не изучаваш процесуалния ред/правата по тях/,а изучаваш самите граждански права,които се изучвават от гражданските материални науки.Тук ти е грешката.И затова ти е трудно.Ако знаеше материалните права,то сега ще ти остане само да ги придвижиш по определен процесуален ред,който подробно е развит в учебниците/и в ГПК/

Вие се стараете да учите ГПК наизуст.Това е най-глупавата грешка! Ето, пътувах с една мадама във влака,която беше в 5-ти курс./от ЮЗУ/Тя директно заяви,че се готви за Държавния изпит по :P Гражданскоправни науки :P по ГПК.Това е безумие!Даже манифестира,че по Наказателно право учела от Кодекса и имала петициа/на семестриален изпит по НП/Май Наказателното в ЮЗУ е супер зле./относно изискванията за изпита/.

Вие не осъзнавате,като учите наизуст,самото движение по процесуалния път.Вие все още не вдявате самите материални граждански права,а сте тръгнали да учите правилата на Процесуалния закон.Не познавате елемнтите на процеса,не знаете тези елеmeнти нито от къде идват,нито кога се прилагат.Всичко тук става по логика и последователност,а не с наизустяване.
Все едно да научиш наизуст една команда на компютър и да не знаеш всъщност каква е тази команда,коха се прилага още,може ли да се използва команда,колко неща и кога да изпозлвам тази команда.

Процесуален ред-това е ГПК
Материален ред-тава са Гражданскоправните науки.

Покерман,ти никога няма да си на ти с ГПК по простата причина,че си изспуснал влака.За да го хванеш-трябва да се вършеш във първи курс/втори семестър/,когато се изучава Гражданско право/обща част/и оттам към Вещно,Облигационно,Търговско,Трудово и т.н.
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот palimsest » 30 Сеп 2008, 14:26

хАдвукат Николов с двете кльомби написа:Мъча се да обясня на някои,че като са прочели ГПК-нищо не са направили,а не да се бият по гърдите тука.
Тя работата с процесите е дебела.Първо,трябва да се изучи много добре философията и теорията на процеса,а след това да се захващаш с практическата теория.А това е много трудно,но ставаш безсмъртен.

Аватар
palimsest
Активен потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии