начало

Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити

Честито завършване на випуск 2003-2008 от ЮЗУ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Честито завършване на випуск 2003-2008 от ЮЗУ

Мнениеот kalahan2008 » 29 Окт 2008, 19:59

advokat__nikolov написа:Калахане искам да опиша живота ти.
Ставане-лекс.бг
Работа-мачкат те, защото като те гледам каква си мушица, направо се пръскам от смях.
Свършваш работа-Лекс бг.
Събота и неделя-лекс бг.
Това правиш от 3 години
И не означава, че като Палимсест, като е излязъл от ВУЗ-а и е умрял от глад, че и ние ще му следваме стъпките.

Николов, ти не си наред с главния мозък :wink: Фантазиите ти край нямат. Погледни от кога е регистрацията ми, какви 3 години си измисляш? :shock: Аз компютър нямах допреди година и половина, ти за форум ми приказваш.
Досега ти търпях простотиите, но откакто обиди проф-проф, и то без абсолютно никакво основание и причина, за мен си едно голямо НИЩО. Оттук насетне къде те хвана, ще те правя на смешен. Стига да е възможно де, че като гледам ти си такъв смешник, че е трудно някой да те задмине. :wink:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот rexlegis » 29 Окт 2008, 22:32

Kalahan2008 не обръщай внимание на подобно подмятания. Един юрист по душа винаги ще съумее да се държи на съответното ниво.
Vox emisa volat, litera scripta manet!
Аватар
rexlegis
Потребител

Мнениеот DEKAH » 29 Окт 2008, 22:53

От всичко написано в темата (и във форума, като цяло) от двете мамини синчета (НиколОФФ и МатурОФФ) не успях да разбера кой е активния и кой е пасивния.

Може и да се менкат... знае ли човек.

Няма такива лица...

Ей тъй, докато си скучая се чудя дали да не пална мерджана, и без това има нужда от разработка, и да прескоча до ЮЗУ, че да ги видя тия маркови костюми. Чудя се моя нов костюм BOSS за 1800 евро дали ще изглежда като купен "втора ръка", пред дрехите на ЛОРД НИКОЛОВ.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот kris_maturata » 29 Окт 2008, 23:43

Момчета, вие сте пълни трагедии... освен с мълчание с друго не мога да ви убия... Само искам да знаете, че когато ви нареждаме с НиколоFF много яко се забавляваме... Правете си сами извода...
Кристиан Гьошев (юрист)

Правото не е за спящите, а за бдящите...
kris_maturata
Потребител

Мнениеот satir » 30 Окт 2008, 09:20

rexlegis написа:... Недоумявам само защо всички се нахвърляте срещу тях и сипете обиди? ...

защото, точно тези юнаци, са твърде семпли.....
оки де, много са проЗти, за това :idea:
даже по-лошо, теа "пичо'фе" са войнстващи проЗтаци...
:evil:
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 03 Ное 2008, 18:34

Искам да поздравя rexlegis за реалното описание на Правно-историческия факултет. Наистина е така. ПИФ е най-богатият държавен факултет в страната. Нещо повече. Той е и най-големият факултет в България, с над 4500 студенти, разпределени в 9 специалности. ПИФ е единственият държавен факултет, който предоставя на студентите си пълна и най-нова материална база. Условията за работа са не само прекрасни, а отлични. ПИФ притежава най-голямата юридическа библиотека от всички други правни факултети в страната.

А относно клюките, та те са нерелани. Има определени хора, които искат да опетнят името на факултета, но те не знаят, че се бъзикат не с кого да е, а със "старата школа" и много ще патят.

Адвокат Николов и Крис Матурата са видни представители на Правно-историческия факултет и един ден факултета ще се гордее с тях, защото са пичове с много знания из клоновете на правото. Ние ще докажем както себе си, така и възможностите на най-прекрасния факултет-Правно-историческия факултет при ЮЗУ "Неофит Рилски"

Всички студенти от ПИФ допринасят на развитието и укрепването на факултета като водещ из другите юридически факултети в страната. Със своята ентусиазираност студентите на ПИФ работят за една модерна европейска държава, за едно високо европейско академично образование, подчиняващо се на най-новите принципи и норми на Европейското право.

Изображение

Изображение

Изображение
advokat__nikolov

Мнениеот Гост. » 03 Ное 2008, 19:04

Освен статистиката, Николов - нещо друго за себе си да кажеш?
Не възразявам самочувствието ти да бъде афиширано, но защо не потраеш има- няма 5 години? Тогава биха те оценили по достойнство... щото сега, да ме прощаваш, ама нещо голословно си е всичко.

Виж...живота е твърде кратък, не се хаби тук и пред нас- изживей го колкото можеш по-добре, това са най-хубавите ти години, бе човече. Навън, ако погледнеш!, има мацки, музика, приятели... и там някъде стои и правото, но не е само право, норми, членове и алинеи :!: !
Не се взимай толкова на сериозно...ЗАБАВЛЯВАЙ СЕ!
Убиеш ли от сега човешкото у себе си- загубил си и правото...

п.п.тази сервилност непрестанна ...и да има някой от ръководството на ЮЗУ да те чете в лекс... стана вече пошло.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот palimsest » 03 Ное 2008, 19:09

Правосъдното и Министерството на здравеопазването,както и образователното такова „предупреждават” на пазара е изпуснат недовършен продукт на родното висше образование,подвизаващ се под търговската марка-
®Адвокат Николов® Адвокатска къща "Пламен Николов & съдружници".

Употребата на този недовършен продукт е равносилна на потребата на този по-долу:
Изображение
Изображение
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 03 Ное 2008, 19:27

Българио , майко юнашка , майчице , какви мъже си раждала , раждаш и ще раждаш.......................Поклон!

Поздрав за лорд Николов от ПИФ Благоевград , от майка България!
http://www.zazz.bg/play:4be31a9c
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 03 Ное 2008, 20:32

poli_g написа:п.п.тази сервилност непрестанна ...и да има някой от ръководството на ЮЗУ да те чете в лекс... стана вече пошло.

Поли, ти много добре знаеш, че в лекса е регистриран и един потребител, който е близък в професионално отношение с Воденичаров :wink:
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 03 Ное 2008, 21:47

хихихих Дай да го разчоплим този въпрос- кой го този потребител? :lol:
Знаех си аз....
Гост.
Старши потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 04 Ное 2008, 16:56

Поли, аз много добре си се забавлям, поне три пъти в седмицата. Ям и пия както си му е реда. Трябва да дойдеш една вечер. Ще пием Телишко вино и ще хапваме шишилици. А относно правото, това си ми е хоби. Тук проследи следния "фактически състав":

Първи тип хора

1) задължение за четене( обективно) и 2) четене по задължение(субективно)

При мен няма "фактически състав", а "юридически факт"

1) четене като хоби

Поли не разбираш ли, че като ти си чела по задължение т.е. че трябва да се четеш, а аз, защото ми е кеф, а не по задължение.

Ето например за два дни прочетох Коментара по ЗДСл на изд. "Труд и право". Без никакъв проблем се запознах с проблематиката, докато при теб ще ти трябва поне месец да осмислиш(или по-правилно е- да научиш) написаното.

Спомням си преди прочетох за 5 дни Иван Ненов /общата част/ и мога да ти разкажа всичко по книгате/ 1 и 2 част/ без никакъв проблем. Правил съм и сравнително правен анализ между творчеството на различни автори, ей така, че ми е интересно.

Поли, ти си особен вид зубър в широк смислъл на думата. Не го четеш като интересно, а като нужно.

И накрая Поли, мога да ти гарантирам, че съм много по-подготвен от теб по различните проблематики, които съм изучавал досега. Ако седна да разговарям с теб, особено по Административен процес и по Наказателно право /обща част/ мога да те въртя на малкия си пръст, ако ще да си имала 70 год. стаж.Ти не съди по това, че не вземам кой знае какво участие във форума. Ела на упражнение, имам текуща оценка отличен още на второто упражнение по Наказателно право след отговора ми за развитието на доктрината Наказателно право от 1878 г. до днес и за борбата между различните наказателноправни школи(която е много моя любима тема) Трябва да се види как почетох паметта на проф. Долапчиев и проф. Ненов.

И накрая кой е основател на антропологическата школа ?
advokat__nikolov

Мнениеот riyva_evro » 04 Ное 2008, 17:09

Христо Стоичков и Ти - взети заедно и поотделно.
riyva_evro
Потребител

Мнениеот satir » 04 Ное 2008, 17:17

прозвуча ми като:
- Донеси две ракии сами и една заедно!
или
- Една двойка с повече кюфтета, ако обичате!
:mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 04 Ное 2008, 18:36

:roll: :lol: :lol: Нямам време за теб, дребосъче, сега! 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот palimsest » 04 Ное 2008, 19:50

хАдвукат Николов с двете кльмби написа:Поли, аз много добре си се забавлям, поне три пъти в седмицата. Ям и пия както си му е реда. Трябва да дойдеш една вечер. Ще пием Телишко вино и ще хапваме шишилици. А относно правото, това си ми е хоби. Тук проследи следния "фактически състав":

Първи тип хора

1) задължение за четене( обективно) и 2) четене по задължение(субективно)

При мен няма "фактически състав", а "юридически факт"

1) четене като хоби

Поли не разбираш ли, че като ти си чела по задължение т.е. че трябва да се четеш, а аз, защото ми е кеф, а не по задължение.

Ето например за два дни прочетох Коментара по ЗДСл на изд. "Труд и право". Без никакъв проблем се запознах с проблематиката, докато при теб ще ти трябва поне месец да осмислиш(или по-правилно е- да научиш) написаното.

Спомням си преди прочетох за 5 дни Иван Ненов /общата част/ и мога да ти разкажа всичко по книгате/ 1 и 2 част/ без никакъв проблем. Правил съм и сравнително правен анализ между творчеството на различни автори, ей така, че ми е интересно.

Поли, ти си особен вид зубър в широк смислъл на думата. Не го четеш като интересно, а като нужно.

И накрая Поли, мога да ти гарантирам, че съм много по-подготвен от теб по различните проблематики, които съм изучавал досега. Ако седна да разговарям с теб, особено по Административен процес и по Наказателно право /обща част/ мога да те въртя на малкия си пръст, ако ще да си имала 70 год. стаж.Ти не съди по това, че не вземам кой знае какво участие във форума. Ела на упражнение, имам текуща оценка отличен още на второто упражнение по Наказателно право след отговора ми за развитието на доктрината Наказателно право от 1878 г. до днес и за борбата между различните наказателноправни школи(която е много моя любима тема)

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот Melly » 05 Ное 2008, 02:27

Младежо Николов,

Може ли малко в страни, за да ми отстъпиш място,
и ДА ПОЗДРАВЯ всички успешно дипломирали се колеги от випуск 2003/2008.

Млади хора,
Колеги,

На добър път :!:
УСПЕХ в нелекото поприще на юриста :!:
ЛЮБОВ и
КЪСМЕТ в живота :!:

и... ДЕРЗАЙТЕ с младежкия си устрем НАПРЕД и НАГОРЕ :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 05 Ное 2008, 04:17

:roll: Влязох в тази тема 8) с намерението да му отговоря на карлсон от първия етаж, но Мели такива мили думи е написала, че .... ще спестя.

Успех на колегите! Дерзайте и мечтите за професионалната ви реализация ще се сбъднат.

п.п. Карлсон, горко ще съжаляваш, защото и " страхотната жена, на която ще си вечно задължен и ще се реваншираш" има граница на търпимост :!: Не ми ставай проект, за да не осъществя мечтата ти за запознанство с върховен лорд съдия. Нагъл си.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 05 Ное 2008, 21:38

Мели, винаги ще ти правя път. Ти си прекрасна мила дама !

Поли, това дето го прочете, не е написано злобно, а информативно. То е написано в духа на шеговито-сериозен тон. Нищо повече.

А ако осъществиш мечтата ми, ще бъда по-щастлив и от Барак Обама, вярвай ми !

Палимсет, верно, вземи една бухалка и се удрай с думите: По-добър е от мен...удар...Той е по-добър, дявол да го вземе....отново удар...Адвокат Николов е по-добър от мен.....последен удар....нокаут.

Отговор на въпроса: Ломброзо. Той толкова е настоявал за принципа на волята при изработването на Италианския наказателен кодекс(1921), че го били възприели, но впоследствие отменели, тъй като ad hoc стигали до принципа на деянието.

Антропологичната, или криминално-етиологичната школа, възприемала теорията за родения престъпник, т.е. за представителите на тази школа понятието за престъплението не лежало върху нормативна оснава, както смятали представителите на класическата, или кримианлно-догматичната школа, а върху каузалния момент, който се съдържал във всяка конкретна човешка личност. От направенето медицинско изследване само 36 % от изледваните престъпници отговаряли на критерия, който съдържал определени елементи, които трябва да бъдат на лице, за да се смята, че лицето е "роден престъпник", напр. опредлена големина и извивка на черепа и пр. Това е тяхната обективна теория.

За субективната ме мързи да пиша.
advokat__nikolov

Мнениеот kalahan2008 » 05 Ное 2008, 22:26

Николов, че то всеки е чувал за Ламброзо...ти чак сега ли прочете за него :?: :mrgreen:
Имам една колежка, която замина да учи в Германия магистратура и се занимава именно с изследване на връзката между възприемането на невербалната експресия на другите хора (т.нар. "Теория на ума") и шизофренията...баща й е психиатър на 4-ти километър...ако искаш, мога да те препратя, сигурно ще си интересно ИЛ за нея :mrgreen: Целта на изследванията е да се идентифицира етиологията на шизофренията :wink:
Къде си тръгнал да се фукаш със знания бе, мушмурок, поне да казваше нещо кооой знае колко уникално, ти с банални неща си тръгнал да занимаваш аудоторията...СМЕШЕН СИ... :mrgreen:

(бел. ред. ИЛ не значи "изпълнителен лист", а "изследвано лице" :mrgreen: )
kalahan2008
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии