начало

Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити

За нещата, които ни оставят... без дъх

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

За нещата, които ни оставят... без дъх

Мнениеот Гост. » 09 Ное 2008, 21:58

Потресена съм! Колко пошла може да бъде истината :evil:

Пациенти в будна кома - 1:45 мин за хора с издръжливи нерви.... :( http://www.btv.bg/videos/ този не работи!
http://www.vbox7.com/play:b60b0246
Последна промяна poli_g на 15 Ное 2008, 02:11, променена общо 1 път
Гост.
Старши потребител

Re: За нещата, които ни оставят... без дъх

Мнениеот rexlegis » 10 Ное 2008, 17:19

Poli не знам за какво става върпос, но линка, който си оставила отваря страницата с хороскопите на bTV. Виж дали има някаква грешка. :roll:
Vox emisa volat, litera scripta manet!
Аватар
rexlegis
Потребител

Мнениеот portokal » 10 Ное 2008, 17:35

Понеже чух репортажа по телевизията (сигурно е същият) - става дума за хора в кома след злополука или заболяване, такива като Мануела Горсова, за които не могат да се осигурят адекватни грижи и рехабилитация. Една от причините, естествено, е, че :cry: касата не плаща за това. За една жена, изпаднала в това състояние вероятно от упойката при секцио - всъщност за нея беше основно репортажът, - казаха, че у тях близките и са организирали нещо като домашна болница, но това, което могат да направят те, е да поддържат състоянието и без промяна, не и да го подобрят.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 10 Ное 2008, 18:28

Да, прав/а си, Рекслегис. Но! грешката снощи не бе налична!
Тълкуването на Портокал е правилно... просто бях... останах без думи след репортажа. :evil: Жалко и нелепо.
Дали от онази премерена фалшивост на :evil: госпожата представител на лекарското съсловие/ първата разбира се/ или на социалната политика на това правителство? :oops:

И някак странно сe сетих- иде Коледа/ не бях мислила, време за това не остава/, времето, когато ставам "дарител"... :oops: Не само аз, тогава настава кампанийното събиране на средства...
Дали, защото ще приспиваме и без това заспалата си съвест? :oops:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Melly » 10 Ное 2008, 19:30

Най-страшно е за близките, които всеотдайно всеки миг са способни да дадат всичко от себе си -грижи, майчина топлота, милувки към най-скъпото за тях - детето им.
Спомням си един случай, към който бях човешки причастна - КЛАРА.
Млада жена на 26 години, в разцвета на живота си, създала семейство и дала живот на дъщеричката си, която поради лекарска грешка не можа 11 години да изезе от състояние на будна кома. Така и напусна земния си път, несъзнавайки нищо....

Та, когато гледах репортажа, отново нахлуха смесица от бурни чувства и тъжни спомени - възмущение от наглостта на лекарите, довели в една или друга степен с ненавременни/некомпетентни действия до този тъжен факт и безсилието на близките да помогнат на детето си.....
Те лекарите, по правило се чувстват безгрешни и недосегаеми, за съжаление.
Нямам нищо против това съсловие, но пред фактите и боговете мълчат.
П.П. В случая излагам гражданската си позиция.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот kuzmanin » 10 Ное 2008, 23:21

И аз хванах този репортаж.

Тъжана история, както всяка една трагична ситуация.
kuzmanin
Младши потребител

Назад към Общи дискусии