начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Какво бихте ме посъветвали?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Какво бихте ме посъветвали?

Мнениеот donna » 09 Фев 2009, 15:47

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Хора смея се сама като лудите/дано в съседния офис не са ме чули ,че там хората инженери ще си помислят тая .../ и от смях не мога да си напиша отговора на иска ...тоя ме разбива от всякъде , ама месечния ми срок не чака :D :D :D :D :D
donna
Старши потребител

Мнениеот sunrise » 09 Фев 2009, 15:57

Колеги, дайте малко по понеделнишко!Разсмяхте ме.
Шегата настрана, ама този образ го помня отпреди.Знаете ли с какъв зор го варди той имотеца от баща си. Защо обаче, вместо да виси по форумите, не вземе сам да си спретне жилище, то и цените на имотите вече паднаха. Ще помогнем с каквото можем :Я с тухли, я с вар, я със съвети. :wink: :D
sunrise
Активен потребител

Мнениеот miriam » 09 Фев 2009, 16:02

sunrise, като гледам правно и кривно се изчерпахме още в петък, ама както виждаш нищо не помага , защото ние не пишем явно това , което той иска да прочете :D
пък и е сертлия , да речем впрегнем мощности да го устроим жилищно , ама твърде е претенциозен! па и откак забрах че е алергичен към алкохола и няма да почерпи-съвсем изгубих интерес :D
miriam
Потребител

Мнениеот satir » 09 Фев 2009, 20:13

sunrise написа:Колеги, дайте малко по понеделнишко!Разсмяхте ме.
Шегата настрана, ама този образ го помня отпреди.Знаете ли с какъв зор го варди той имотеца от баща си. Защо обаче, вместо да виси по форумите, не вземе сам да си спретне жилище, то и цените на имотите вече паднаха. Ще помогнем с каквото можем :Я с тухли, я с вар, я със съвети. :wink: :D

от мене съветите. начи, седим си на строежо и си пием бирата /бира на сроеж ного върви/Изображение, гледам критично, хълцам понекоги и викам
-ей момче там иначе требе, ама ха!
или
-гле са юнак, еееей тоя трегер требе да се направи така, щото е скрит, нали не искаш да си трескаш че'лото секи път кат минаваш под него?!
и други такива много ценни съвети мога да дам, зависи от случая. :|
Последна промяна satir на 10 Фев 2009, 05:24, променена общо 1 път
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 09 Фев 2009, 21:48

По принцип не е хубаво да се усложняват излишно и без това усложнените Ви взаимоотношения.
Така, че малко така трябва да намерите първо решение вътре в себе си какво искате да правите - да водите дело, да направите фиктивна сделка, да купите, да продадете.
Всяка една сделка се крепи на действителната си вътрешност - ако е направена продажба, но в действителност е дарение, то разривайки ситуацията след време, ще има писък на роднини.
Професор Петканов казваше за данъчните симулации - нали дарението е по - ниско таксувано и по-ниско облагаемо - винаги се разкрива, ако има ощетена рода.
Защо си мисля, че един сигнал до данъчните би объркал Вашите намерения?
Мисля и за друго - приживната делба не е препоръчителна - масово през 1999 година хората приписаха на децата си имоти - обаче почти веднага се стигна до проблеми - е, не че имаше бум на дела, но имаше много необмислени сделки.
Все пак, не забравяйте и сюжета от картината на Иля Репин "Иван Грозни убива сина си".
Има и една такава сказка - не знам дали е само българска - когато старият човек бива натирен за пореден път да яде от копанята на прасетата, малкото дете започнало да с дялка нещо. Какво правиш, попитал очудено бащата - Ми, правя ти копанка, за да има откъде да ядеш когато и ти остарееш като дядо.
Така, че да уважаваме старостта, разбира се не в печен вид.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот openyoureyesopen » 10 Фев 2009, 16:23

Благодаря, ivan_lawyer .

А за това дали искам да е продажба, може би не. Сега вдигнаха двойно дан. оценки и ще ми дойде в повечко. Както казах и преди говорих с един съдия и той каза ,че ДГИ е възмезден договор и ако подпиша такъв, и си спазвам задълженията по него - няма проблем. За това ,че някой роднина ще писне ми е пределно ясно. Затова гледам да си подготвя нещата овреме. С ДГИ нито заобикалям данъчните, нито нарушавам законите. Надявам се да свърши работа. А това което казахте за старостта сте много прав , но нямам друг избор. Или трябва сега да го свърша или цял живот да плащам.

Благодаря!
openyoureyesopen
Младши потребител

Мнениеот nevin_alibriam » 10 Фев 2009, 16:36

Не разбирам само какво спестявате с ДГИ в сравнение с покупко-продажбата. Местният данък е същия, вписването и нот. такси също. Ако сте женен и съпругата става собственик - правилно са ви казали възмезден е, затова. Освен това дали ще изпълнявате или не задълженията си, зависи и от възможности. Пък и на един възрастен човек, като се наспи може и друг акъл да му дойде.
Опитайте се да се поставите на мястото на извънбрачното дете - същото не е получило и нищожна част от вниманието и любовта на баща си (предполагам), така че законът справедливо предвижда да има запазена част.
nevin_alibriam
Потребител

Мнениеот donna » 10 Фев 2009, 16:50

С ДГИ може би ще му се наложи да положи грижи и не положи ли др. наследници може да поискат един светъл ден разваляне
, а с продажбата /предполагам ,че имат намерение да е фиктивна / нема грижи :D
donna
Старши потребител

Мнениеот nevin_alibriam » 10 Фев 2009, 16:56

Но щом съдията му е казал ...
Навярно това ще е съдията, който ще гледа делото за разваляне на нотариалния акт и като постанови обратното, ще има хък, мък ..., ама щом съдията е казал :) , няма смисъл тук да приказваме. :)
nevin_alibriam
Потребител

Мнениеот 778899 » 10 Фев 2009, 18:18

Да, прав сте :mrgreen: , съдията който ще гледа делото ще да е съветникът :lol: ! И много ми е интересен питащият...иска имота, ама много му били таксите по сделката!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот donna » 10 Фев 2009, 18:32

:D А нима таксите :D ако гледането и идържането е такса ...хе хе хе може
щото дядото ще има млада булка с малко дете , а нашия човек ще трябва да полага грижи по гледане /не дай си бооже човека да е на легло и да не може да се обслужва /,че да дава и издръжка ,а ония ще си веят байрака :mrgreen: КЕФ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
donna
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 10 Фев 2009, 20:06

Договорът за гледане и издръжка е нож с две остриета - вярно не плащаш цена за придобиване на имота, но се обвързваш със сериозно задължение. Освен това много често се разваля този договор - именно защото един вид цената му се изплаща докато е жив настанения в жилището, а при неплащане на този един вид цена, ясно е, че не може да се говори за продължаване действието на договора.
При покупко-продажбата няма обременителни задължения, от рода на горните - този договор не е атакуем, освен ако има някаква скрита картинка.
Въобще не ми се мисли да съм страна по договор за гледане и издръжка - това е родно, уникално явление, разпространено само в България и вероятно спада към неразвитите ни и патриархални ценности.
Спомням си на едни близък, майка му все тичаше подире му и го дърпаше - не ходи по момичета, ще ти изпият енергията, гледай си ученето (сигурно е права, ама човека става въпрос за отслужил войник).
Но един мъдър родител трябва да осигури поне на половината си домочадие нещо - било то жилище, образование, докато е възможно за изтърсаците да остане само студена, пивка, негазирана вода.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот Melly » 10 Фев 2009, 20:15

Не ви ли омръзна, колеги :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот DEKAH » 10 Фев 2009, 20:21

не... има още много за разискване по темата.

Аз предлагам в тази тема да се оказва доживотна правна помощ на лицето, което е я пуснало. Все пак и той е човек... жена има... апартамент няма. Бедност и мизерия.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 10 Фев 2009, 21:10

Цивилизацията има и такъв характер - има богато снабдяване с комунални услуги във всяка една точка - то още римляните са правили водопроводи от по 200-300 километра, та какъв е проблема в днешно време да светиш, ако трябва.
Иначе - хартиени носители, пишещи машини "Марица", требвания и жалвания.
ivan_lawyer
Старши потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии